Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

4.0 kiemelt beszámolói
4.0
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Franciaország
Superdevoluy
2015.02.09.
Ha megengeditek pár szóval méltatném ezt a síterepet tekintve, hogy 01.31 től egy hetet ott töltöttünk.

Az oda vezető út az olasz szakasz miatt szerintem kifejezetten drága tekintve, hogy a fizetős kapuknál oda vissza kb 50e ft ot kellett fizetnünk. Ez szerintem durván aránytalan.

Egészen Gap-ig kifejezetten tiszta és jó útviszonyok voltak. Utánna már kellett a hólánc emiatt a reggel fél 4 es indulásból lett majdnem éjféli oda érkezés, igaz egy út le is volt zárva a hóakadályok miatt.

A szállás kifejezetten primitív szerintem olyan 20 éve biztosan nem csináltak semmit. Ez gyakorlatilag egy apartman telep több önálló 5-6 emeletes épülettel, és a pálya közvetlen közelébe 10 emeletesekkel. Nem volt koszos, nekünk szerencsénk volt, de a 8 személyes apartmanban rendkívül szükösen voltunk.

A pályákat nagyon ritkán ratrakolják, úgy vettem észre, hogy ha tiszta az idő és van kedve a kezelőnek akkor kimennek picit. Ez a felső fekete szakaszra nem vonatkozik.Ott nem volt kezelve egy hét alatt egyszer sem. 4-6 üléses felvonókkal az egész bejárható, kényelmes profi a felvonó rendszer.

Amikor szép idő van gyönyörű a hely, meglepő, hogy amikor lent és a hegy közepén sűrű köd van akkor fent a csúsz környékén ragyogó a napsütés. Nekünk a 6 napos síelésből 1 napos időnk volt,1 elfogadható, a többit sűrü ködben kellett menni, ettől függet jól síelhető volt, bár szokni kell, hogy nem lát az ember egyáltalán egy szakszon. A pálya rendszer kifejezetten jól van kiépítve be lehet barangolni az egészet keresztbe hosszába minden irányban, mindenki megtalálja a kedvére valót. Fura, hogy a piroson is néha botozni kell, mert emelkedik a pálya néháyn szakaszon. Az árak szolídak, a népek barátságosak, a táj magával ragadó. Este nincs élet semmi szinte.

Ettől függetlenűl,ha közelebb lenne vagy 1000 km-el hetente mennék. Az utazásra hajtósan lehet számolni 16-20 órát de ez nagyban függ a tömegtől is mert a Francia oldalon visszafelé az volt. Az olaszoknál a benzin a pálya mentén 1.7 euró körül is volt, szóval nem olcsó oda jutni.
20150206-154029.jpg
4.0
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2015.01.20.
Szombaton voltunk egy gyors csuszasra melegiteni a rendes sieles elott. Sieltunk ugy 5-6 orat egyhuzamban kihoztuk a labunkbol a maximumot. Ho alig van a mostani szezonban meg igazan nem esett. Ennek ellenere szuper volt folyamatosan karbantartjak a palyat orulten jo volt egyaltalan nem kellett sorban allni alig voltak, gondolom panikban vannak a nepek mert nincs ho. Ne is menjetek mert akkor aki ott van szinte ures palyakon elvezetesen fog tudni sielni.
4.0
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Magyarország
Kékestető
2014.02.03.
Szombaton délután mi is voltunk.

Úgy fél 3 körül érkeztünk, az első meglepetés a pénztárnál ért amikor megtudtam, hogy van délelőtti, délutáni és esti jegy. A délutáni fél5-ig tartott( volna )következésképpen 3800 Ft ért síelhettem volna 2 órát. Csúnyán hangzott de bementünk.

Az első órában nagyon megbántam, mert rettenetes sorok voltak lent 1 óra alatt tudtam kettőt csúszni az amúgy is szerény adottságokkal rendelkező pályán, de ha már lejöttünk nem fogom feladni.

Úgy 4 óra után hirtelen fogyni kezdett a népek hosszú sora, egyre gyorsabban lehetett fordulni, egyre jobban ment, amit a pálya engedett azt kihoztam kezdett mosolyra váltani a mogorva ábrázatom.

Ahogy híre ment, hogy nem veszik olyan szigorúan azt a délutáni időpontot a hibásan működő kapuk miatt már fülig ért a szánk akik ott maradtunk.

Rettenetesen lehetett pörögni lent semmi sor nem volt 5 után, nagyon jó gyors volt a pálya( adottságaihoz mérten természetesen ) ahogy hűlt az idő, az egyetlen ok ami miatt eljöttünk az, hogy nem volt mosdó, illetve annyira de annyira izomlázunk lett, hogy egyszerűen elég is volt.
A vége kárpótolt az elején lenyelt bosszúságért, amúgy sem szeretem a tömeget, aki menni is akar, az csak este menjen, de akkor nagyon jó élmény, jó a világítás, szép széles helyenként a pálya nagyon kellemeset síeltünk végül.

Ja és egy dolgot majdnem kihagytam, volt egy szánkós aki a sípálya közepén riogatta a népet, ilyet még sípályán nem láttam, lassabban ment mint a gyors síelők,de sok lassabb tanulót lehagyott, nem volt veszélytelen a mutatványa.
20140201-151112.jpg
20140201-153302.jpg
4.0
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Magyarország
Visegrád
2012.02.11.
Tegnap fent voltunk estére csúszani egy kiadósat. Ismét nem kellet csalódnunk.

Nem elsősorban a buli miatt mentünk, de nem esett rosszúl 9től a fokozott hangerő. A pálya kifogástalan volt, nagyon kellett keresni azt a pár jeges foltot ami volt, ne feledjük -12 volt amikor megérkeztünk 6óra felé. Határozottan sokan voltak a parkolóban, de a felvonóknál nem kelett állni mert megnyitották a " rángatóst " is. Aki nem volt még rajta annak meglepő lehet az a lenület amivel megindú amikor elkap, az egyenes csöveket igazán le lehetne cserélni a görbítettre mert minden 3. az csak, ettől eltekintve folyamatosan lehett kőrözni. A büfé árak valóban jelképesek a pogácsa mindíg friss meleg a hó parádés mi kellhet még egy megrögzött síelőnek.

Hétközben tervezem, hogy többször is felmegyek estére, ha valaki szeretne jönni azt felviszem szívesen. Ki tudja mikor kezdődik az olvadás.
4.0
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Tegnap voltam fent, az úton marha jó volt a hó a pályán kevésbé.

Délelőtt 12 ig csak gyerekfelvonó melletti pálya ment azt hiszem az a 4-es, de a hid alatt akkor még nem lehetett átmenni.30 mp. csúszás után 20 perc sor. 12 körül megnyitották a hí alatti szakaszt is, az lement a piros aljáig, teljesen kezeletlen volt a hó köves buckás, alig lehetett befordulni. Ezután leállt a rövidebb felvonó és csak ez ment ! Sor itt is volt, rengeteg volt az ember, 1/2 10 felé értünk le, de már a gyereknek alig tudtam cipőt választani. A kaja jó van önkiszolgáló étterem, az esti sízésre kevesen maradtak, akkor élvezetes igazán, alig maradnak. Délelőtt sütött a nap, azután egyfolytában esett a hó. Hazánkban kis pénz kis sí.
4.0
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2010.02.07.
Nem akarok különösebben nagy szavakat használni, de a hétvégén egy gyermekkori álmomat sikerült valóra váltani Botondék segítségével. A napokban elhatároztam, hogy nem adom fel az álmomat és megtanulok sielni, eddig soha nem volt még léc a lábamon, igaz, korcsolyázni azt tudok.

Más forrásból ráakadtam a patty si iskolára, felkerekedtünk 3 napra a 12 éves fiammal, bátraké a szerencse alapon.

Az oktató áldozatos munkájának( 2 órás ) köszönhetően hihetetlen elményben volt részem, le tudtam menni igaz csak a kék pályán, de ott határozottan. Akinek esetleg vannak meg nem élt vágyai vannak (hehe, de én a síelésre gondolok )annak bátran tudom ajánlani az intézményt, mert elképesztően korrektek, nem gondoltam volna, hogy azon akörnyéken senki nem akar átverni semmivel, csodálatos hely, többféle síterep vár a téli sportok kedvelőire.

Aki szerint lelkesedésem túlzott és ez neki természetes attól ezúton is elnézést kérek. Öszegezve a hétvégét remegő lábakkal, de életre szoló élménnyel tértünk haza, ezen pedig az Zbor-i rendőr 50 eurós büntetése sem rontott sokat.

Tényleg normális, hogy ennyire izomlázam van a lábamban?

A Besenova-i gyógyvíz sem segített.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.