Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

CsapiDani kiemelt beszámolói
CsapiDani
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
Murauban nem lehet csalódni. Immáron sokadjára kezdtük itt a szezont, és megint megállapítottuk, hogy nem véletlenül térünk vissza ide ilyen gyakran. A pályák és a hó is zseniális volt, szinte alig akart megállni az ember ebédelni olyan jókat lehetett csúszni egész nap, anélkül, hogy bármennyit is sorban kellet volna állni. A két legjobb pálya továbbra is a 18-as és a 17-es, de igazából az összes pályán csúsztunk és egyik sem okozott csalódást. Murau még mindig az egyik legjobb választás, egyszerűen minden ideális, így csak ajánlani tudom.
CsapiDani
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
A két Murauban töltött nap közé beiktattunk egy Grosseckit is. 4 éve jártunk már itt, de akkor csak egy csúszásra futotta az utazás utáni érkezéskor, a többi napot Fanningbergen töltöttük. Na, de vissza a mostani eltöltött napunkhoz. Majdnem nyitásra, 9-re érkeztünk meg a kihalt Mautendorfi parkolóba. Sor nem volt, se a felvonónál, se a kasszánál. Az 5b-n csúsztunk le először, a kétüléseshez, de ez a pálya már ekkor is nagyon jeges volt és a nap folyamán folyton romlott a helyzet. A 2a pálya mellett döntöttünk bemelegítés gyanánt, de óriásit csalódtunk, a St.Michaelbe levezető pálya unalmas, olvadt, néhol jeges volt. Ezek után Mautendorfi oldalban lévő erdei pályát már csak (sajnos) az utolsó csúszásnál mertük kipróbálni. Ezután a 4a pályán kezdtünk csúszkálni, ami a legjobb pálya az egész rendszerben. Jó a lejtése, a hozzá tartozó felvonó a többihez képest gyors. A kabinosokon és ezen kívül az összes felvonó régi, de cserébe még lassú is. Az 1-es pályákon kívül délelőtt az összeset kipróbáltuk, de a legtöbb vagy rövid, vagy lapos volt. Csalódásunkat a Panorama Almban pihentük ki, amely korrekt, árait és ételeit tekintve is. Még pár csúszás délután a 4a-n, aztán mentünk le Mautendorfba. Az 1-es pálya nagyon jó, széles, van lejtése, lehet rajta menni, és a kilátás is szép. A mellette elhaladó piros szintén jó. Kár, hogy csak az utolsó csúszáskor jöttünk rá, hogy talán ez a legjobb pálya mind közül. Összességében közepes, és kicsit elmaradott síterep, aki idáig jön, az érthetően megy tovább Obertauern felé, de szerintem 1-2 napra Fanningberg is jobb választás.
CsapiDani
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
Großarl mellett itt is töltöttünk 2 napot. A kleinarli oldalon parkoltunk,közel tudtunk állni, a jegyvásárlás is gyorsan ment, hasonlóan a felvonókhoz. A Bubble Shuttle tetjéről a Kleinarlba vezető kéken indultunk meg, végül a LumberJack Shuttle-hoz keveredtünk, ami a legmodernebb felvonó amivel valaha találkoztam. Visszatérve a pályákhoz a völgyekbe (mind a Flachau-i és a Kleinarl-i oldalon) vezető pályán már nap elején is nagy buckák és sok jeges felület volt. A többi pálya viszonylag jó minőséget tartott egész nap. A lejtése a legtöbbnek jó, bár néhány piros sok helyen inkább kék lenne. Összesen négyszer ettünk az Almstrübelben, mindig szuper volt az étel. Tömeggel és sorral nem találkoztunk, mindenki megtalálta a tudásának megfelelő pályát. Összességében egy jó, családias síterep, sok szűzhóval és lehetőséggel, de a jobb sítudással rendelkezőknek a legtöbb pálya talán unalmas.
CsapiDani
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
Eredetileg Kleinarl-Flachauba szerettünk volna menni, de a szállásunk ehhez a síterephez jóval közelebb volt(10 vs 40p), így a hétfői óriási hóesés után, kedden kimerészkedtünk ide. A Grossarl-i oldalról mentünk fel mindhárom nap. A pályák nagyon jó lejtésűek, lendületesek, a pirosak különösen jók, főleg a 8-as, 9-es. A felvonók gyorsak, sor szinte alig volt, max öt perc. A Dorfgastein-i oldalon a pályák rosszabb állapotban voltak, mint a másikon, bár a völgybe levezető 3b pálya mindháromszor nagyon jeges volt. A Grossarlból a hegyre felmenő felvonó melletti hüttében ettünk napi 2x, minden nagyon finom, nem olyan drága, a legtöbb dolgozó magyar. Összességében ez egy nagyon jó síterep, kezdőknek kevésbé ajánlom, a kék pályák meglepő lejtői miatt. Valószínűleg jövünk még.
CsapiDani
5 élménybeszámolót írt
5
9 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2019.01.27.
Mönichkircheni bemelegítő hétvégénk után, erre, a számunkra még ismeretlen síterepre esett a választásunk. Szombat délelőtt elkezdett esni a hó, emiatt a Kisöcsit reggel zárva találtuk. A 8-as pályát túl könnyűnek ítéltük meg, bár friss hó borította, sok volt rajta a kezdő is. Felbátorodva a jó havon, felmentünk a Nagyöcsi tetejére, ahol elég mostoha körülmények fogadtak. Nagy köd, szakadó hó, gyorsan menekültünk le a piros pályán. A hó azon is jó volt, de gyorsan a rövid látótávolság miatt nem tudtunk menni. A fáradalmakat a 8-as pálya aljában lévő hüttében pihentük ki, 4 főre 40€ volt. Délután megnyitották a Kisöcsit, sokkal nagyobb köd fogadott mint délelőtt, a hó pedig töretlenül szakadt. A kék pálya jó volt, bár sokat nem láttunk belőle. Ezek után adtunk még egy esélyt a Nagyöcsin lévő pirosnak, de ott a látótáv öt méter alatt volt, örültünk, hogy tudtuk merre van az előre. A pálya itt sem volt rossz, de délutánra a sok friss hóból sok bucka lett, kevésbé élvezhetőekké váltak a pályák. A 8-as pálya tetején lévő hüttében álltunk meg egy végső pihenőre, a gőzgombóc és a tea itt nagyon finom volt. Ezután hazamentünk, mert a hóesés kellemetlen mértéket öltött, illetve a ruháink sem voltak éppen szárazak. Ma, jóval több ember, illetve lezárt Nagyöcsi fogadott minket. A pályák jók voltak, bár délutánra buckásak lettek nagyon. Sokan voltak, de sorbanállás ritkán volt, eloszlott a tömeg. Dél körül megnyitották a Nagyöcsin lévő pirosat, de sokat nem dolgoztak rajta az éjjel, mert hasonlóan rossz állapotban volt, mint tegnap. A legvégén már a 9-es kis pályán csúsztunk párat, mert a Kisöcsin mind a fekete, mind a kék nagyon rossz állapotú volt, a 8-asról nem is beszélve. Összességében nagyon jó síterep, élvezhető pályákkal, sok magyarral, de sajnos az időjárás kicsit megtréfált minket.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.