Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

minerel kiemelt beszámolói
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Csütörtökön Kreischbergen voltam. Liftekből a kiskabinos a duplacsákányosból a lassabb és a Rosen csákányosa működtek. Alpin lappal nem volt egy boldogság. Valahol mindig fájt :-) Az új sas panoráma étterem nagyon menő lett a hegytetőn.
A tömegről pedig a képek mesélnek.
FB1C6B33-71EE-4259-BC67-B5DFE7A5F35B.jpeg
D4F36D21-1E7E-415F-85B3-29D5DBAC8F91.jpeg
86007FDB-1479-4894-AD17-B4EEE62F4B69.jpeg
8D63C7F4-0159-4659-ACA2-4CF5738EBF41.jpeg
0BB37172-109A-4915-B1F8-129CA329CB59.jpeg
A552D133-9C4C-4ED7-9022-161F0E493031.jpeg
6B555A71-C68E-43A7-BF6F-BA38BB300747.jpeg
34499163-7607-4246-A8F9-44335C7860F6.jpeg
BB94DECE-27E0-44AD-A8C2-047BE0B09F0D.jpeg
1686B65A-6F50-4580-BB56-ABF3CBF893DB.jpeg
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Ma megint erre a kis pályára tévedtem. Ragyogó napsütés, tökéletes hó. A jó időnek köszönhetően zajlott az élet rendesen. A parkoló dugig volt bár végül akárhol is álltál meg mindenképpen a pálya mellett parkoltál.
A nagy pálya egy részén verseny zajlott és rengeteg túrasíző és hótalpas kiránduló vágott neki a hegynek. Többen szánkóztak ezerrel a pálya szélén.
Sokan voltak de a pályákon mégsem lehet ezt érezni, szinte üresnek hatott néha.
Vicces volt, hogy egy 80év körüli bácsika elcsodálkozott, hogy Magyarországról jöttem mert onnan nem ide szoktak jönni az emberek :-) Ja a bácsi szintén túra sízni jött.

Itt nem akar többnek látszani a hely mint ami viszont a lehetőségekből kihozzák a maximumot.
-MG-0103.JPG
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2015.02.08.
Nos akkor egy délelőtti helyzetjelentés. Tömeg volt de ez van. Fantasztikus hóviszonyok....voltak biztos tegnap viszont mára a tetőről lefújta a szél az egészet így jó jeges lett. ( ez nem gond hisz nagy a szél de ne kommunikálják, hogy mennyire fantasztikus) Minden felvonó megy...vagyis gondolom ment tegnap mert ma a szél miatt értelemszerűen az ülős nem viszont a hátsó csákányosok is megálltak olykor olykor. és ilyenkor valóságos exodus indult az 1-es felvonóhoz.
A parkolóból a bejutás...Mivel az ember sícipőben megy a pályához aminek a talpa ugye egy kemény műanyag valahogy nem kellemes a séta a tömör jégen. Mielőtt a vérszomjas fanok nekem esnek, nem havon és nem zúzalékon hanem tömör jégen. Ugye ez ellen egész könnyen lehetne tenni.
A pályával úgy összességében nem volt gondom. A liftkezelők segítőkészek bár olykor túlbuzgóak és a parkolósok is tették a dolgukat rendben.
Volt problémám a kaució kezeléssel(csak készpénz), a büfé nyitvatartási idővel, a felvonók nyomvonalának karbantartásával és olvasva a honlapot a hiteles kommunikációval.

még valami. A bérletolvasó még mindig nem működik normálisan csak ha szanaszét dörzsölöm a kabátomat rajta. Véresszájú sporttársak kedvéért normál esetben ha csak közeledek a kapuhoz már érzékelni kellene a bérletet.
Ezek mind apróságok de osztrák árakon üzemelő tereptől elvárható az osztrák minőség. Nem a hóra és nem az időjárásra gondolok.
Legutóbb pár éve e nagy havazáskor voltam itt amikor szintén minden pálya nyitva volt, most megint eljöttem, hogy mi változott. Síklaszter ide, síklaszter oda, nem erőltetem a magyar pályákat többet kivéve Visegrádod.
Béke veletek....
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Ma meglátogattam ezt a mini terepet. Tényleg nem nagy, ca.3km hosszúságú "pályarendszerrel" rendelkezik de ezen a kis területen maximálisan megtesznek mindent, hogy a síelni vágyók jól érezzék magukat.
Felvonókból két modern csákányos, egy tányéros és egy varázsszönyeg szolgálja ki a kicsiket és nagyokat. A pályákon lévő hóvastagságba pedig a kiépített hóágyúrendszer tud besegíteni. Hüttéből egy található a parkoló mentén és pénztárból sincs több. Nem is van rá szükség mert tényleg nincs tömeg, lehet pörögni.
A két kicsi pálya tökéletes tanulópályák. A tányéros egy enyhe, egyenletes lejtésű pályát szolgál ki. A rövid csákányos pedig egy hosszabb és picit több egyenletlenséget tartalmazó de szintén nem meredek tanulópályát.
A hosszú csákányos már komolyabb pályához vonszol fel minket. Picivel több mint 1km-es hosszával azért a combokat is megdolgoztatja és az alsó részére én simán feketét adnék. Egyébként aránylag széles és többnyire pirosas vonalvezetése van az egyik oldala érintetlenül hagyva így egy kis freeride élményt is nyújt friss hó esetén. Menekülni róla egy kék erdei kanyargósón lehet.
Pozitív még, hogy rövidsége ellenére nem rajzolgatnak be plusz kamupályákat és a napijegyel akár felváltva is síelhetnek a szülők. Ja és nincsenek kerítések, hülye szabályok ami miatt az ember nem bolondozhat együtt a szeretteivel.
18Euróért egy jó sídélutánt nyújtott.

Album a bemászámolóhoz:
https://sielok.hu/fotoalbum/kaisera...u-2015jan/galeria/
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
A pályákról.
Szerintem eléggé rendben van ez a terep jó a pálya vonalvezetése, gyors a hátsó pályán a felvonó.
kettő dolog nem tetszett de ez csak az én problémám volt.

Az egyik a műanyag pálya felvonója ami az egyenes rúd ( a hátsó board barát kiképzésű) végett eléggé kényelmetlen boardal de hát ez van. Viszont nem megy gyorsan így ha néha kifordít könnyű korrigálni.

A másik gondom az én bénaságomból is fakadt, de szerintem senki nem tudta volna kivédeni a szitut.
A hátsó pálya középső részének a bal oldalán lefújta a szél a havat és gyakorlatilag glatt jég volt ami nem is lett volna gond ha nem lettek volna belefagyva különböző nagyságú jégrögök. Nos a ívkezdésem pont ide érkezett és ezek a rögök elemelték a deszkám élét ami miatt elhasaltam és a rossz az egészbe, hogy ezeken a jég"köveken" csúsztam végig ami elég fájdalmas volt. Na ilyen helyekre egy hálós elkerítés nem ártana a jövőben.
A későbbiekben elkerültem ezt a részt így nem volt gondom.

Műanyag pálya snowboardal:
mit is írt korábban Nici? "Jöhetett a snowboardozás,ami a pokoli műterepen zajlott,hatása egy iszonyatos jeges pályához lehetett csak hasonlítani,így a fél pályát fenéken csúszva sikerült leküzdeni mert esély alig volt,hogy csak felállhassunk.1 kör és kész"

Nos nicinek nagy szüksége van még oktatóra... A pálya tökéletesen boardozható és inkább furcsának nevezném mint jeges hatásúnak. Kell az élezés és a határozott él váltás mert ha talpon akar az ember sodortatni azt megtréfálja a pálya mert a kis műanyag ricnik könnyebben elakadhatnak a szembe élben mint esetleg egy sima jégen. lassabb is mit egy normál kemény pálya és tényleg lehet rajta rendesen élen menni. Verseny után bementem a kapuk közé is és szépen lehetet ott is kanyarogni.

Jó lenne ha lenne egy erdei lesiklási lehetőség a lenti parkolóba és a hátsó pályáról a műanyaghoz vezető átkötőn kellene még kicsit dolgozni.

Hajrá kalandpark és sok sikert a jövőbeli tervek megvalósításához!

(A flaskám a zsebemben volt amikor elhasaltam és a jégmuglik ezt csinálták vele...)
1.jpg
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Ausztria
Lachtal
2010.12.26.
Egy kicsit árnyalnám tapasztalatokat. Mi 18-án kezdtünk akkor ködös volt az idő és az 1-es felső része jegesedett. A következő napokban jegesebb részt csak a Lachtalbahn kiszállásánál tapasztaltam. Buckásodást a 4 napban én semennyit nem láttam. Kicsit kotorgált pályát igen de számomra az még fényévekre volt a buckáktól.
Ami furcsa volt, hogy sok kezdő a jegesedés ellenére az 1-es piroson kínlódott miközben a 7-es kék egész nap billiárd asztal simaságú és a szélárnyéknak köszönhetően nagyon jó állapotú volt. Mi sokat pörögtünk ott technikákat csiszolván és félúton ott volt a kedvenc hütte is:-)
Az ominózus 6-os ülős leállását mi sem nagyon értettük mert előtte való nap durvább idő volt de legalább kevesen voltak azon az oldalon...
Ahhoz képest, hogy eléggé megcsúszott estéink voltak, nyitásra szinte mindig a pályán voltunk. Kotyal egyik nap benéztünk egy kuloárt is némi freeride reményében de nem volt nagy élményfaktora. A meredek rész jó volt de utána szutyok fagyott tetejű volt a hó.
Jó kis négy nap volt és újoncként én is remekül éreztem magam a társasággal.
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Hát ezt mi is kipróbáltuk a hétvégén. Nagyon jó volt! Közel és távol ez a legjobb bobpálya. Nem is értem pl a visegrádi szörnyedelem helyett miért nem ilyen épült.
Az árak változtak.
Egy csúszás:500Ft, 5csúszás:2500Ft
Érdemes reggel és/vagy zárás előtt menni, akkor fék nélkül lehet csúszni.
Napközben iszonyat, Chopok észak-Zahradky felvonóját idézi csúcsidőben.
Próbáljátok ki! Megéri!
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Ausztria
Brunnalm
2008.12.08.
Tegnap ezt a kevésbé ismert terepet választottuk mi is Stuhleck helyet és azt mondanám jól döntöttünk. Kellemes pályák, rengeteg hó, 0 perc sorbanállás, gyönyörű táj.
A hó egész nap esett és hát a fák közötti rész az fanasztikusan jó volt. Szinte egész nap ott nyomtuk a nap végére rendesen elfáradva. Valószínű, hogy visszatérek még ide sokszor hótalpakkal is felszerelve mert freeride szempontjából nagyon izgalmas helynek ígérkezik.
Nekem nagyon bejött és egy napra megfelelő hóviszonyok mellett lehet, hogy jobb és olcsóbb alternatíva Stuhlecknál
ho....JPG
es-ho...JPG
meg-midig-ho....JPG
mindenhol-hooo....JPG
onnan-repultem....JPG
100-0455.JPG
100-0468.JPG
100-0469.JPG
100-0478.JPG
minerel
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
Svájc
Wengen
2007.03.26.
Mi Grindenwaldból mentünk fel a fogaskerekűvel ami külön élmény meg látvány:-)és oda csúsztunk vissza egész a buszparkoló széléig nem tudom milyen hosszú volt de jöttünk egy darabig. Ami egy kicsit nem tetszett az a kék pályákon lévő dombok mert eki nem ismeri a pályát az nem tud elég lendületet szerezni, hogy feljusson rajtuk. Egy kicsit hiányolom a neten, hogy a sípályákról (általánosan) nincs szintrajz mint pl.a jobb mountain bike-os újságokban a bringaútakról. Így rá lehetne készülni az estleges emelkedőkre.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.