Receptek témájú cikkeink

Frissítő és tápláló italok: receptek egészséges gyümölcsturmixokhoz

2025.03.09. (x) szponzorált tartalom
A gyümölcsturmixok nemcsak finomak, hanem kiváló, kortyolgatható módját kínálják annak, hogy friss, vitaminokban gazdag italokat fogyasszunk, amik ideálisak reggelire, uzsonnára, sportolás után, hiszen antioxidánsokban, rostokban és egészséges tápanyagokban dúskálnak.

Hütte körkép - mit és mennyiért ehetünk Ausztriában?

2024.02.01. 2024.10.29. | frissítve: 2024.10.29.
Kevés jobb érzés van, mint vaníliás porcukorral megszórt császármorzsát enni egy osztrák hütte napos teraszán, miközben eléd tárul a havas Alpok látványa. Mutatjuk az árakat is, hogy ne érjen nagy meglepetés.

Sült virsli helyett csúcsgasztronómiát kínálnak egyes stájer hütték

2024.10.25. sielok.hu
Magas színvonalú gasztronómia a hegyekben – ezt kínálja "Almkulinarik" címszó alatt az idei télen az osztrák Schladming-Dachstein régió, amely évek óta nagy hangsúlyt fektet a regionalitásra és a kulináris élményekre.

Szeptember 14-én lesz a Hütték Éjszakája Ramsauban

2024.08.19. 2024.09.01. sielok.hu | frissítve: 2024.09.01.
Kipróbálnál egy éjszakai túrát a Dachstein vidékén? Hüttéznél holdfényben? Érdemes idén szeptember 14-re időzíteni ezt a programot, ugyanis Ramsau am Dachstein környékén öt hegyi étterem hosszított nyitva tartással, különleges ételekkel és zenés programokkal várja vendégeit ezen a hosszú estén.

Szlovákia nemzeti étele: a sztrapacska

2010.07.10. 2024.03.10. sielok.hu | frissítve: 2024.03.10.
A sztrapacska felvidéki eredetű étel, egyszerű, finom és laktató. Ezért is vált a túrázók, síelők kedvencévé Szlovákiában. Szinte minden vendéglő étlapján szerepel, és több változata is van, a mi kedvencünk a juhtúrós galuska, szlovákul "bryndzové halusky". Fogyasztható főételként, vagy köretként is.

Gasztronómia a sípályákon - ha nem csak a sport fontos

2023.03.01. 2023.03.03. Fóris Gábor | frissítve: 2023.03.03.
Sokaknak nem csak sportot jelent a sízés, legalább annyira fontos szerepet kap a gasztronómiai is az úti cél kiválasztásánál. Egyre több helyen a hamburger, a pizza és az olasz tészták utalják az étlapokat. Körbenéztünk néhány környező országban, hogy hova, milyen finomságért érdemes elutazni és megmutatunk néhány furcsaságot is!

A sütőtökkrémleves receptje

2014.09.24. 2021.11.24. sielok.hu | frissítve: 2021.11.24.
Ha ősz, akkor sütőtök! Az osztrák hüttékben és éttermekben egész évben közkedvelt étel ez a különleges, nagyon finom és laktató leves. (németül: Kürbiscremesuppe) Elkészítése roppant egyszerű, kezdő konyhaművészeknek sem jelenthet gondot! Mi is megfőztük, finom lett!

Ínyenc ételeket is megkóstolhatunk Stájerország hüttéiben

2021.11.16. sielok.hu
15 hütte vesz részt és az Almkulinarik projektben, és a különleges ételkínálat az idén téli szezonban az ökörhúsos kocsonyától (Oxenalm) kezdve a pácolt szajblingfilén (Waldhäuslalm) és a tejszínes vadpörköltön át (Rösteralm) a cirbolyaparféig terjed.

Koliba Chopok: szlovák csárda nyílt Budapest közelében

2021.07.01. Wesselényi Andrea
A főváros közelében, Dunakeszin megnyílt egy külsejében és kínálatában is autentikus szlovák étterem, amely a síelők szívét megdobogtató Koliba Chopok nevet kapta. A koliba szót jól ismerik azok, akik járnak Szlovákiába, az ottani rönkfából készült "hüttéket" azaz hegyi éttermeket és útmenti csárdákat hívják így.

Az osztrák gőzgombóc - Germknödel kipróbált receptje

2010.04.26. 2020.04.16. sielok.hu | frissítve: 2020.04.16.
Aki síelt már Ausztriában biztosan kóstolta már a gőzgombóc, eredeti nyelven Germknödel - magyar becenevén "mákoscici" - valamelyik változatát. A hütték jellegzetes étele az édes szilvalekvárral töltött nagy fehér félgömb alakú gombóc vaníliaszósszal leöntve és darált mákkal megszórva. Egy leves után főételnek is kiváló, mert kiadós, laktató étel.

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE