
Frissítő és tápláló italok: receptek egészséges gyümölcsturmixokhoz
2025.03.09.
(x) szponzorált tartalom
A gyümölcsturmixok nemcsak finomak, hanem kiváló, kortyolgatható módját kínálják annak, hogy friss, vitaminokban gazdag italokat fogyasszunk, amik ideálisak reggelire, uzsonnára, sportolás után, hiszen antioxidánsokban, rostokban és egészséges tápanyagokban dúskálnak.

Szlovákia nemzeti étele: a sztrapacska
2010.07.10.
2024.03.10.
sielok.hu
| frissítve: 2024.03.10.
A sztrapacska felvidéki eredetű étel, egyszerű, finom és laktató. Ezért is vált a túrázók, síelők kedvencévé Szlovákiában. Szinte minden vendéglő étlapján szerepel, és több változata is van, a mi kedvencünk a juhtúrós galuska, szlovákul "bryndzové halusky". Fogyasztható főételként, vagy köretként is.

Gasztronómia a sípályákon - ha nem csak a sport fontos
2023.03.01.
2023.03.03.
Fóris Gábor
| frissítve: 2023.03.03.
Sokaknak nem csak sportot jelent a sízés, legalább annyira fontos szerepet kap a gasztronómiai is az úti cél kiválasztásánál. Egyre több helyen a hamburger, a pizza és az olasz tészták utalják az étlapokat. Körbenéztünk néhány környező országban, hogy hova, milyen finomságért érdemes elutazni és megmutatunk néhány furcsaságot is!

Koliba Chopok: szlovák csárda nyílt Budapest közelében
2021.07.01.
Wesselényi Andrea
A főváros közelében, Dunakeszin megnyílt egy külsejében és kínálatában is autentikus szlovák étterem, amely a síelők szívét megdobogtató Koliba Chopok nevet kapta. A koliba szót jól ismerik azok, akik járnak Szlovákiába, az ottani rönkfából készült "hüttéket" azaz hegyi éttermeket és útmenti csárdákat hívják így.