Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kezdő snowboardos vagyok

ÜZENETEK (436)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2009.11.05. 10:56
Kimásoltam neked egy előző javaslatot (nem tőlem származik) Itt lehet bérelni is, tanácsot is adnak, oktatót is javasolnak! "Én elsősorban Skiboyt ajánlanám: http://www.snowboardshop.hu "

De ha akarod megadom Mo egyik legjobb felnőtt snowboardoktatójának nevét és telefonszámát, aki igen szívélyesen tájékoztat a lehetőségekről.
Előzmény: (CoolBreaze 72863)
CoolBreaze
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2009.11.05. 00:25
Sziasztok !!!

Először is köszönöm a válaszokat !!!
Védőfelszerelésre nem is igazán gondoltam eddig de most hogy szóltatok biztos beszerzek egy párat :-)
Esetleg tapasztalat alapján tudnátok ajánlani kölcsönzőt,boltot,oktatót.
tudom hogy nincs sok esély rá de esetleg környékbeli oktató lenne a legjobb :-)

ÜDV !!!
PoLizei
60 élménybeszámolót írt
60
17 éve tag
2009.11.04. 20:31
Hogy ki milyen védőcuccokat ajánl első körben a kezdőknek, a személyes tapasztalatától függ. Én a farokcsontomat vertem szét először, hetekig fájt. Azóta már van protektorom, és már többször is hasznosnak bizonyult. Ezen kívül térdvédőt használok, és idéntől már bukóm is van
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2009.11.04. 13:26
Annyi jó tanácsot kapnak a kezdők a felszerelésre vonatkozóan, azért én is mondanék valamit. Elsősorban fiuknak. Ha van kerékpáros gatyátok - ti. amiben belül van az a vastag puha bélés, hogy a nyereg hosszú távon se okozzon gondot - vegyétek fel. A sielő állva pihen, a snowboardos leül (nekem is az egyik kedvenc pózom) a kezdő főleg sokat ül. Ha valaki sokat ül a hóban nem csak a sör miatt jár álláshelyet keresni.
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2009.11.04. 12:44
jaja, ezért írtam, hogy nem biztos, hogy utána könnyebb lesz a döntés :)
de sztem itt már nem igazán tudsz rosszul választani

szal, marad az ár, a festés és az, hogy melyik lappal volt szerelem első látásra :)

nm ;)
találkozunk a hegyekben! ;D
Előzmény: (Rajah975 72777)
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
14 éve tag
2009.11.04. 10:37
Szia!

ConClark-kal tökéletesen egyetértve én még az alábbiakat tanácsolnám:

A védőfelszerelések:
- szerintem a legfontosabb a csuklóvédő. Én az első szerencsétlenebb (nem gyorsan mentem, csak bénán estem) esésem után 2 hétig nem tudtam használni a két karom, olyan ütést kapott a csuklóm.
- sisak. Nem feltétlenül fontos, hogy Te legyél a béna, beléd mehet más is, aki rongyá tud törni.
- térdvédő: leginkább a hóban térdelés miatt kell, nem kapja a hideget közvetlenül a térded. Az elején nagyon sokat fogsz térdelni :-)
- aztán jöhet még gerincvédő, csípővédő, könyökvédő, de szerintem ezek a másodlagosak, Az előzőekre ne sajnáld a pénzt. Ja, és nézz körül biciklis meg gördeszkás boltokban szezonvégi kiárusításokon védőcucc ügyben.

Első lépések:
Szerintem is bérelj előbb, utána vásárolj. Vagy ha veszel, akkor vegyél valami jót és majd megveszem Tőled féláron, ha rájössz, hogy mégsem az való Neked :-)))

Ebben sok eltérő véleményt fogsz olvasni, de szerintem menj el egy oktatóhoz olyan 4-5 órára. Ha itthon megtanulod az alapokat, akkor nem azzal fog elmenni s sokforintos első kinti heted, hogy a gyerekpályán gyakorolsz. 5 alkalom egy oktatóval bőven elég arra, hogy a hegyen már csak gyakorolnod kelljen és a kilométereket gyűjteni. Nem mellékes az sem, hogy az én oktatóm úgy kezdte, hogy bekötötte a lábam a deszkába és addig lökdösött fel (értsd úgy, hogy meglepetésszerűen felborított), amíg meg nem tanultam úgy esni, hogy ne okozzak kárt magamban (ez volt azután, hogy meggyógyult a karom az első saját próbálkozásból). És ha egy oktatónál megtanulod a jó tartást, akkor nagyon sok energiát tudsz magadnak megspórolni azáltal, hogy később nem kell erőszakkal kiverni Belőled a rossz tartást.
Előzmény: (CoolBreaze 72760)
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
14 éve tag
2009.11.04. 10:23
Feladó: ConClark - Dátum: 2009.11.02. 17:40

Ezzel a kölcsönzős dologgal csak annyi a bajom, hogy az eddigi L4Y deszka után ezek közül bármelyik olyan lesz, mintha egy Lada után kellene döntenem az Audi, Porsche vagy Toyota között :-) Akkora lesz a különbség a régihez képest, hogy nem fogom az megkülönböztetni az eltéréseket egymás között. Meg beljebb leszek 20 rugóval és annál kevesebb fog jutni a deszkákra. Na, majd hozza a sors valahogy. Azért az megnyugtat, hogy egyik sem lenne rossz vétel :-)


Feladó: renegat - Dátum: 2009.11.02. 18:17

Kösz a linket, valami ilyesmit kerestem!


Feladó: Bélapó - Dátum: 2009.11.02. 19:29

Köszi a véleményt, fontos. Az Eliminatorról közben lemondtam, a semminél azért többet megyek pályán kívül. Ahogy elnézem, leginkább az ár fog dönteni, meg a design. Ha jól vettem ki a szavaitokat a Nitro Magnum, Hammer Broadline és az Apo Line között nincs olyan óriási különbség, ugynaz a kategória és keménység mindegyik

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2009.11.04. 09:51
Üdv a táborban :)

ahogy látom a kérdésedből mindenképpen deszka+kötés érdekel...
csak egy kérdés!
bakid már van!?
csak, mert az az első!!! és nem a lap! ...tudom azt látja mindenki és az izgisebb is, meg minden, de nem így működik!
ha bakancsod már van, akkor nem szóltam, de ha nincs, akkor vegyél egy faja csukát, aztán próbálj ki többféle lapot hozzá ;)


először bérelj! (szakboltban)
- azért, hogy később tudd, mit vársz el a cucctól. merre akarsz majd továbbmenni, freestyle, freeride, csapatni, vagy ugrálni, boxolni, pörögni, trükközni? ez majd útközben kiderül :)
- meg azért, ha most kezded, akkor kicsit puhább, rövidebb, lazább felszerelés lesz a jobb, mert ezzel gyorsabban tudsz az elején fejlődni. azért mert nem gyorsul be annyira, jobban elnézi a hibákat, mint egy feszes, precízebb szerkó. ha később (ez lehet 1-2 csúszás, de akár 1-2 szezon is, tőled függ) amikor már úgy érzed, hogy "kenődik" és nem elég pontos, nah, akkor lassan érdemes végleges felszerelésben gondolkozni ;)

ha most nagyon vásárolni akarsz, akkor is elsőre bakancsot vegyél!
sarkad ne mozogjon, kényelmes legyen, stb. nyugodtan tölts benne el vagy fél órát, mászkálj, stb (ahol ezt nem nézik jó szemmel hagyd ott őket a francba! inkább ott hagyd a pénzed, ahol függők dolgoznak és szívesen foglalkoznak veled!)
erre az egyre ne sajnáld a lóvét!
a kötésen tudsz spórolni a legtöbbet, a lap meg még úgyis kérdéses.

olvasd végig a topicot, sztem már mindent leírtunk,
nézz körül pár üzletben (ne multiban) kérdezz, láss!
védőfelszerelésről se feledkezz meg! ;)
üzleteket találsz itt a lapon.
ha konkrét kérdés van ne habozz! ;)
CoolBreaze
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2009.11.04. 00:41
Sziasztok !!!

A segítségeteket kérném szeretnék megtanulni snowboardozni
de már a felszerelés kiválasztásánál elakadtam teljesen kezdő vagyok,nézegettem webshopok ajánlatait 60-70K körüli deszkák+kötéssel csak nem tudom nekem melyik lenne jó.
Több pénzem nem nagyon van rá sajnos.
Én kb 182 cm vagyok és elég nagy lábam van 45-46 milyen deszkát kéne választanom?
Milyet ajánlatok,boltok címei is jók lennének.

Előre is köszönöm !!!
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2009.11.02. 19:29
Én is Hammert használok(szintén teljes elégedettséggel) Az Eliminatort bordercrossra találták ki. többször mentem vele. Nagyonszuper kemény lap. Kimondottan pályára való. Pályán kívül én nem javasolnám. A Nitrot nem ismerem. Az Apo line nem túl kemény lap, szerintem jó pályára is és pályán kívül is. Volt szerencsém ezt is kipróbálni. Nekem most egy Hammer Broadline 163 van Ez a kötésnél 27 cm széles mivel én is nagy lábon élek,(45) ez nem egy utolsó szempont. Ez sem olyan kemény, mint az Eliminator, de gyönyörű íveket lehet vele húzni pályán is és pályán kívül is, s ha netalán talán porhóval ajándékoz meg a természet, az maga az álom. Felúszik rá!(Én csak 78 kg vagyok és a szélességéből adódóan viszonylag nagy a deszka felülete) Csak azért írtam le, hogy informáljalak. Nem akarlak rábeszélni egyikre sem (Minden cigány a maga lovát dicséri!)
renegat
16 élménybeszámolót írt
16
17 éve tag
2009.11.02. 18:17
Itt akár értékeléseket is olvashat az ember:
http://href.hu/x/ahl5

Én Hammert használok, eddig teljes elégedettséggel.
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2009.11.02. 17:40
ugye, hogy tudod a megoldást :)
ha tutira akarsz menni, bérelj, próbáld ki az esélyeseket hasonló körülmények között.
nem biztos, hogy könnyebb lesz a döntés, de legalább megnyugtathatod magad, hogy te mindent elkövettél :)

jah, a wide-os lap! 45ös láb miatt is jó ötlet és még a freeridenál is jól jöhet.

nem próbáltam én sem konkrétan ezeket, de pl nekem aránylag rövid a lapom (tehát bohóckodós) de ha kicsit hátra terhelek, azért elég szépen lehet vele osonni :) tehát, tud működni a 2in1 :)

megnyugtatás: ezek már jó lapok, nagyot tévedni nem tudsz ;)
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
14 éve tag
2009.11.02. 12:04
Hát, pont ez az én nagy gondom is...

Eliminatort már próbáltam, sima pályán nagyon szépen ment, élmény volt vele menni, de nem attól még dolgozós egy lap. A többit nem próbáltam, szal nem nagyon van összehasolítási alapom.

De ahogy az elmúlt két évet elnézem, több volt a buckás puha pálya, mint a szép síma, ezek alapján talán a mindenes lap érdemesebb. Ugrálni nem akarok, max ami a pályán adja magát, de a park nem vonz. A Nitro meg az APO olyan keménységűnek tünt, ami engedi, hogy menjen az ember jó tempóban, de azért lehet még bohóckodni is vele, könnyen kezelni. Ez jó meg látás?

Röviden inkább freeride, mint freestyle, de olyan, ami minden viszony között könnyen kezelhető, mert lusta disznó vagyok :-) Abban azért nyugtassatok meg, hogy mind a három jó fajta deszka, már csak ki kell találnom, hogy melyik is passzol hozzám a legjobban...

Még azon is gondolkodom, hogy ha lesz valahol a közelben normális hó, akkor bérelek több típust egy-két napra és kipróbálom mindet. Azért mennyivel egyszerűbb volt 3 éve, mikor azt sem tudtam, mi fán terem és csak megvettem az elsőt, ami tetszett... :-)
Előzmény: (minerel 72620)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2009.11.02. 11:39
Az APO és Nitro kb.ugyanazt nyújtja (freeride/freestyle). Az eliminátor helyére ebbe a csoportba jobban illene az F2-től a Sonic.

Az eliminátor egy gyors és kemény lap a freestyle felejtős vele bár én láttam 360-as ugrást alpin lappal is. Nagyon stabil az élen vezetett kanyarban, szűzhóban is jól kezelhető és a jeges pálya sem okoz gondot de a délutáni buckás, huplis pályán már eléggé dolgozos vele.
Nekem ugyan ilyen van és szeretem is de ha amolyan mindenes deszkát akarsz akkor én is a nitróra szavazok bár ha keményebet szeretnél a három közül messze az eliminátor a legkeményebb. Mindhárom tipusból van wide ami nem hátrány a 45-ös lábnál.
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2009.11.02. 10:59
nekem nem kérdés: NITRO :)
technikailag nem lehet belekötni, feszes, rugalmas, szép, igényes, nem tucat, stb, stb
nekem pár éve egy Nitro Revoltom van,
asszonypajtinak egy Nitro Janna Meyen ProSeries 2009 (természetesen a 153as :) )
nekünk nagyon bejöttek ezek a lapok azokhoz képest, amiket előtte használtunk.


Seekanddestroy,
ezekbe a paraméterekbe szinte bármi belefér.
használt és új is. (a cipőn ne spórolj! és azt vedd meg elsőre ;) )
rászánsz egy napot és bejárod a várost, itt a lapon is fent vannak az üzletek, vagy google, de ne vásárolj elsőre!
...és főleg ne multiba ;)
egy bizonyos technikai szint felett már úgyis az fog dönteni, hogy melyik tetszik, ezt meg csak te tudod :) de csak akkor, ha már megnéztél párat.
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
14 éve tag
2009.11.02. 09:53
Sziasztok!

Csak beugrottam beszámolni a fejleményekről, ha már olyan sokat segítettetek:

Voltam több boltban kinéztem pár deszkát, meg végre megtudtam, hogy mit is jelentenek a nagy varázsszavak, mint kevlárbetét, rezgéscsillapítás, meg ilyenek. Mármint pontosan mit egy deszka esetében, nem csak úgy általánosságban. Kinéztem magamnak pár deszkát, most ezek között vacilálok:

- Nitro Magnum
- APO line
- F2 Eliminator
- Meg vagy két fajta Hammer, de azoknak elfelejtettem a márkanevét és nem találom a papírt, ahova felírtam :-(

Ha valakinek van tapasztalata a három fenti megnevezett deszkáról, vagy csak véleménye, szívesen meghallgatom.

Illetve, ha valaki ajánlana még konkrét márkákat, amit érdemes megszemlélni, annak örülnél. Amit tuti: 160-165 cm-ig, elég kemény, de nem alpine keménységű deszka kell nekem, allterrain, kb fele pálya, fele szűzhó használatra. Ja, és wide...

Kicsit belemélyedtem a kötés témába is, annyira, hogy gyorsan vettem is egy APO expresso-t 69EUR-ért az e-bayen. Tesztkötés, szal használt, majd kiderül, hogy mennyire, ha megjön, de félárért szerintem nem lesz rossz vétel.
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2009.11.01. 20:37
Szia Seekanddestroy! A topikban lejjebb van pár boltcím. Tutin értenek hozzá és segítenek! Szerintem bőven belefér a keretbe.
Seekanddestroy
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2009.11.01. 15:02
Sziasztok,
már két éve nem boardoztam, előtte meg csak Finnországban, kb 8szor. Most visszasírom az egészet, s elhatároztam veszek 1 komplett felszerelést. Tudnátok nekem ajánlani 1 deszka/kötés/csizma összeállítást kezdőknek, mert még annak számítok. Fogalmam sincs milyen boltban és hol érdemes, de kB 100ezer HUF, szánok az egészre, plusz mínusz 20ezer. Méreteim: Male, 173/75Kg.
Segítségeteket előre köszönöm!
ConClark
36 élménybeszámolót írt
36
15 éve tag
2009.10.29. 20:21
én úgy tudom (de ez nem tuti, max majd kijavítanak) hogy famagos lap van és ezeken lehet még a szén, vagy üvegszál erősítés ilyen-olyan huncut elrendezésben

a leírtak alapján neked sztem a habos felejtő.

még egy ami sztem fontos lehet szűzhavazásnál!
ne csak a deszka keménységét és a rugalmasságát nézd meg, hanem a csúszófelület keménységét is! mert ez nem ugyanaz.
és pályán kívül akadhatnak kövek...
Rajah975
61 élménybeszámolót írt
61
14 éve tag
2009.10.29. 11:26
Köszi a kimerítő commentet, Trailrider!

Nem vagyok 190, csak 187. A mostani lapom rövid is, meg puha is, de nem akarom lecserélni, hanem mellé akarok egy gyors lapot. Ez a mostani még pár szezont ki fog bírni, bohóckodni, forogni, ugrálgatni tökéletes. Csak kell mellé egy gyors, kemény lap is...

Az eddigi arányok úgy voltak, hogy kb 2/3-ad pálya, 1/3-ad pályán kívül, de gondolom, ahogy egyre biztosabban érzem majd a dolgokat, egyre többet leszek kint, mert nagyon vonz a szűzhó. A lábam 45-ös, 15 és 5 fokos kötéssel megyek. Azok alapján, amit írtál, 165-ös lapot fogok nézni, olyan 250 széleset. A fiúk meg majd megmondják valahol, hogy mennyire legyen kemény a kemény.

Még egy kérdés: a mag mennyire számít bele a keménységbe? Gondolom a habosak a legpuhábbak, de a fa és a karbon között mi a különbség?

Ha kinéztem a deszkát, majd kérdezek, hogy mi a véleményetek róla
Előzmény: (Trailrider 72111)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.