Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Murau - Kreischberg
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Relax Resort Kreischberg - Besíelő ajánlat - dec. 6-22.
ÜZENETEK (2719)Időben csökkenő Időben csökkenő
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2022.12.15. 23:40
December 14-15-én síeltünk Kreischbergen a "legmagyarabb" osztrák síterepen. Azért erre a terepre esett a választásom, mert Magyarországhoz a legközelebb eső 40+ kilométeres osztrák síterep, jól megközelíthető, valamint elő- és utószezonban a 15 évnél fiatalabb gyerekek ingyen síelhetnek egy felnőtt kíséretében, ha az legalább két napos bérletet vesz. Ráadásul a bérlet Lachtalra is érvényes. Ez nekem egy 14 és egy 10 éves gyerek esetében 140 euro spórólás volt.
Az időpont kiválasztásánál pedig az időjárás előre jelzés adott támpontot.
Szerencsére a sógorok meteorológusai jól dolgoztak. Mindkét napon az előrejelzettnek megfelelően napos, szélcsendes, -2 és -5 fok közötti ideális, sőt inkább csodálatos síidőben volt részünk, ami gyerekek esetében nem mellékes szempont.
A 42 km pályából 37 nyitva volt, szinte csak a völgybe vezető feketének az alsó szakaszát nem lehetett használni.
A pályák tökéletes állapotban voltak mindkét napon. A némi természetes hóval keveredő tecnikai hó, jól letömörítve, reggelre szépen kifagyva végig ratrakolva nagyon jól fogták a léceket, nagyon tempósan, élvezetesen lehetett síelni és az elenyésző számú vendég délutánra sem rontotta érdemben a pályák minőségét. Rejtélyes oknál fogva 3-as pálya melletti "I" és "H" jelű csákányos liftek közül csak a H ment és az is csak az egyik nap. A Rozenkrantzhöhére felmenő rozoga kétüléses lift továbbra is a síterep Achilles sarka, lassú kényelmetlen, de most legalább a fák közül kiérve az oly sokszor gyakori, kellemetlen hideg szél nem keserítette az életünket. Nagyon elkéne már ide min. egy 4 üléses bubis lift. A levezető pályák szintén fenomenálisak voltak. December lévén a nap alacsonyan jár így a rozenkranz-i rész pályáinak alsó- középső részei egész nap árnyékban vannak, ami a látást nem, de a pályák minőségét nagyban segíti, még délután is hibátlan pályákon karcohattuk az íveket.
A 10-es ülős tetejénél lévő hütte önkiszolgáló étterme még magyar mércével mérve is megfizethető kategoria. Egy adag Wiener Schnitzel (két méretes hús, nagy sültkrumpli, ketchup) 14,2 euro volt, de ezzel a két gyerek jól lakott. Jellemzően a személyzet és a vendégek nagy része is magyar.
A liftben felfelé utazva egy kedves magyar síoktató hölggyel beszélgetésbe elegyedve megtudtam, hogy a síoktatás árai idén jelentősen megugrottak a korábbiakhoz képest, jelenleg egy óra magán oktatás 32 euro.
Összességében két remek napot töltöttünk itt. A gyerekkedvezménynek köszönhetően családoknak ár-érték arányban a legjobb síterep, elérhető távolságban. Holnap pedig irány Lachtal!
Japi
7 élménybeszámolót írt
7
2 éve tag
2022.12.11. 14:45
Mik az aktuális Hütte árak?
Farkasfalva
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2022.12.09. 06:34
Kovidi 2 éves lezárás után végre az S 36 utáni rövid részén elkészült a szuper út megszűnt a bóják közti bujkálás.A felmenő ujj lift a fenti ujj kialakítású melegedo-piheno a betett üdítő ,kávé,automataval remek megoldás.
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2022.10.31. 15:01
Tudna valaki elfogadható szállást ajánlani kedvező áron?
Nem kell, hogy pályaszállás legyen.
Elsősorban apartman, vagy magánszállás érdekelne, ahol főzni, vagy legalább melegíteni lehet.
Előre is köszönöm.
Bello
25 élménybeszámolót írt
25
14 éve tag
2022.10.24. 12:42
Ez meg mi lehet?
Gondolom, nem egy igazi szarvas várakozik már most a nyitásra :-)
Kreischberg-24-Oct.JPG
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2022.03.09. 16:36
Szia!

Friss fotók a témában:
https://sielok.hu/fotoalbum/23201/galeria/

Van ilyen fórum is és ott Szab sporttárs írogatott a témáról.

Jó síelést!
Előzmény: (GyoriLevi 215746)
GyoriLevi
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.03.09. 13:32
Sziasztok!
Valaki nem tudja esteleg, hogy Lakóautóval éjszakára ott lehet-e maradni a parkolóban, Kreischbergen?
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
2022.03.03. 08:57
Február végén szombat délután síeltünk Kreischberg-Murau síterepen, egy éves COVID miatti szezon kihagyás után, már nagyon vártuk a lehetőséget. Útközben álltunk meg itt, mivel ez a Magyarországhoz legközelebb eső, egyik legoptimálisabb terep a családnak. Ami jó hír, hogy fél órával rövidült az út, mert elkészült az autópálya Sopronig. Fél 12-kor kezdtünk el síelni, kicsit hideg, kicsit szeles, kicsit felhős időben. Nem tudom mi a hleyzet a reggeli induláskor, de szerintem azon is segített az új 10 személyes lift üzembe állítása, de dél körül gyakorlatilag nincs lent forgalom, így hamar lehet felsuhanni a hegyre. A pénztárban szigorúan bemutattuk a Green Pass alkalmazásban az oltottságunkat, és csak 1-2 liftnél ellenőrizték az FFP2-es maszkokat, de amúgy is mindenkin sál, maszk volt a hidegebb idő miatt.
Még mindig a legszimpatikusabb pályák a 15,16-os piros, fekete délután is jó állapotban, de ugyanez elmondható a központi 2,3,4 es pályákról. Rosenkranzon hatalmas szél, amúgy is az a lift lassabb, így csak 1x mentünk fel. Az emberek jól eloszlanak a terepen, így élvezhető síelést lehet produkálni. Az éttermekbe szigorúan nézték a maszkokat, és a jól megszokott magas minőséget produkálták. Nap végén lecsúszás az 1-es feketén a völgybe, de itt már viseletes volt a pálya, és fél 4-4 körül sokan jönnek le.
Összefoglalva: jó síterep, átlátható térképpel, liftre várás nélkül, mindenféle síelési tudásra. Kedvelem ezt a helyet, 1-2 napra ideális.
Deni11111
18 élménybeszámolót írt
18
7 éve tag
2022.02.28. 19:48
Örülök , hogy majd mindenki a Covid-nak köszönhetően jót síelt bármelyik pályán .Magam részéről köszönöm ,de inkább nem síelek ,csak ne nézzenek hülyének és ne különböztessenek meg . Az FFP2 meg szart se ér . Még egy poros szakmához is komolyabb maszkot használunk .
Szilviii
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2022.02.27. 05:29
Szia Judit!
Szívesen küldök képet a clubhoteli játszóról (itt vagyok).
szilvia.gaal@t-online.hu
Előzmény: (Smuciliba 215558)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2022.02.26. 18:33
Remélem, jól fogjátok magatokat érezni.

A Club Hotellel nincs tapasztalatom, mert mi mindig magánháznál foglalunk apartmant.

Viszont a pályával elég sok tapasztalatunk van. Január végén voltunk egy hetet,

Általában a hüttékben szokott lenni játszó sarok. Pl. A Wirth-ben az új 10 személyes felvonó teteje melletti nagy hüttében az alagsorban van gyerek helyiség.

A tarisznyából táplálkozóknak is kialakítottak egy nagyon hangulatos helyet ugyanennek a parkolóból induló liftnek a felső állomása alatt. Stabil bútorok vannak benne és jobb oldalon egy gyerek játszó sarok. Még síbakancs melegítő és kávé ill. szendvics automata is van. Az automaták csak érmével működnek.

Arra figyeljetek, hogy alapból nem működik az, hogy csak 1 bérletet vesznek a szülők és felváltva használják azt. Szokták figyelni kamera alapján, hogy mindig ugyanaz az ember síeljen egy adott bérlettel. Ha lebuksz, buktad a bérletet. Esetleg meg lehet próbálni előre letárgyalni ezt a céggel... Pozitív eredményről sajnos nincs hírem.

Ha jön nagymama is, aki nem síel, neki jó lehet a felső állomás alatti közösségi tér. Jó onnan a kilátás, közel van sok pálya, jókat lehet onnan indulva sétálni!

Ha kell még infó, írj privátban!

Jó síelést!
Előzmény: (Smuciliba 215558)
Smuciliba
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.02.26. 15:06
Sziasztok
2 éves fiammal először megyünk síelni.
Nyilván ő nem fog. 🙂
Érdeklődnék hogy van e tapasztalata valakinek a Club Hotel am Kreischbergben az újonnan kialakított jatszoszobarol? Kb milyen játékok vannak milyen korosztálynak?

Továbbá olvastam valami olyasmit hogy valamelyik felvonó tetején is kialakítottak egy játszó szobát? Tudna erről valaki infót adni?

Előre is halasan köszönjük
Udv
Judit
zoli11
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2022.02.17. 21:53
A tegnap csodálatos volt az idő. Ma viharos szél. A meleg miatt kásásodó hó. A tömeg elviselhető. Nagyon jó a felújított 10 személyes kabinos felvonó a parkolóból. Az kötelező FFP2-es maszk viselése elég kellemetlen. Egy év kihagyás után összességében öröm, hogy újra itt lehetünk.
Gyöngyi 1
24 élménybeszámolót írt
24
14 éve tag
2022.02.15. 08:26
Murau-Kreisbergben vagyunk. A pályák jól karbantartottak.Én 60+-os már óvatos síelő vagyok, de így is kényelmesek, szélesek még a piros pályák nagy része is. Több kellemes erdei út is van, igazán gyönyörű. A maszkot mindenhol ellenőrzik a felvonóknál, de a hütték szabad terénél nem kell hordani. Nagyon kulturált melegedő van a kabinos végállomásánál még sícipő szárító is van és nagyon jó wifi.
Én eddig esküdtem az olasz pályákra, de ez is teljesen rendben van, bár hiányzik a jó hangulat és a bombardíno...abban az olaszok utolérhetetlenek!
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2022.01.30. 00:20
Ma nagyon szép síelős hetet zártunk. A Covidnak legalább ennyi előnye volt, hogy hét közben alig voltak a terepen. Pénteken napközben és szombatra virradóan esett egy kis friss hó, így az utolsó napon felfrissített pályákat járhattunk be.
Sajnos a Rozenkrantz-on többnyire csak a csákányos járt és a felső részen erős szél fújt, ezért abból csak mintát vettünk.
Inkább a többi pályát vettük igénybe.
Ma nagyon aktívak voltak a maszk ellenőrök. Sível mozognak a beszállóhelyek között.
Február közeledtével és a hétvége miatt is már megnőtt a létszám. Buszokat is láttunk. Egy magyar síiskola is több busszal jött. Sajnos nem igazán figyeltek a kisgyerek kezdőikre, mert volt, hogy egyszerre négy gyerekük esését is láthattuk a 18-as aljánál. Biztosan könnyebb a 10 személyessel vinni a gyerekeket, mint a csákányossal, de szerintem a teljesen kezdőknek inkább valók a lassú csákányosok és a hozzájuk tartozó lankásabb lejtő.
Jövő héten még több hó várható.
Várom a híreket azoktól akik akkor lesznek kint,
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2022.01.26. 18:03
Bocsi, írtam erre is választ, de offtopic-ká lett jelölve, így nem látszik.
Alább újra beteszem:
Spar... jegy 2 főre, a Railjet-ekre helyfoglalással egy irányban 93€-volt.

Visszafele este 16h45-kor indul Railjet Unzmarkt-ból, azzal este 10 körül lehet Pestre érni. Sajnos ehhez nincs csatlakozó kisvonat. A kisvonattal Murauig lehet menni, onnan busszal Unzmarkt-ig. Esetleg aki kocsival van a társaságból bevállalhat egy kb. 40km-es fuvart.

A Railjet Unzmarkt-ból kb. 2 óránként indul. Délelőtt is van egy kisvonat, ami elmegy addig,

Amúgy ma már egy fokkal nagyobb forgalom volt a hegyen.
Du. 2-kor Kreischberg tetején újonnan megnyílt Eagle hüttében sorállás volt (kb. 5-10 perc) a bejutáshoz. Ott is ellenőrizték a Green Pass-t. + regisztrálni kell az asztalodat egy másik mobil alkalmazással. Fontos, hogy 20€ alatt csak készpénzt akarnak elfogadni.
Jók voltak a pályák, csak délutánra lettek annyira összetúrva, hogy előjött a jeges alap.
Vigyázva sízzetek, mert ma is láttunk 3x hegyimentést.
Előzmény: (WéberF 214699)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2022.01.24. 21:22
Ma már hétfő volt és megint változott a helyzet.

Sokkal kevesebben voltak a terepen, így a pályák továbbra is kiválóak voltak.

Az Eagle-ben oda ültünk, ahova akartunk, nem volt előzetes beengedési sor és asztal pozíció regisztrálás.

Az új 10 személyes felső állomása alatti melegedő/étkező nagyon hangulatos. Még gyereksarok és sícipő melegítő is van benne.
Van kávé. és szendvicsautomata is, de azok csak érmével működnek, ha jól láttam.

Érdemes kijönni, nagyon jó volt eddig és remélem, hogy így is marad.

Egy gondunk akadt: mindenhol a 3 decis sörösüvegeket nyomják, a fél literesekre vadászni kell. De sose legyen nagyobb bajunk...
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
2022.01.23. 15:08
Hazafelé milyen lehetőség van? A menetrend, átszállások hogy néznek ki? WFeri
Előzmény: (Gyence 214695)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2022.01.23. 08:39
Végre 2 év szünet után tegnap mi is újra megérkeztünk. Sopronnál jöttünk át. Az osztrák határőrök bekukkantottak, de elég volt mobilon mindenkinek a Grün Pass-t megmutatni és mehettünk is tovább. Meglepően kicsi volt a szombati autós forgalom. Még belefért a bérlet vásárlás (ott is elég volt a Grün Pass) 15h után a bónusz síelés a szinte üres pályákon. Azért érezhető votl, hogy elég jeges már az alap.
Érdemes megjegyezni, hogy a csapatból ketten vonattal jöttek és reggel 7h45-es indulással Kelenföldről 14h15-re ott volt a kisvonat Kreischberg állomásnál. És persze jóval kényelmesebb volt az út.
zai
16 élménybeszámolót írt
16
9 éve tag
2022.01.21. 20:31
Az elmúlt kb. 10 év legjobb síelése volt a mostani, 5 napot síeltünk.
Ez alapvetően a covidnak és az új kabinos felvonónak köszönhető.
Az új kabinos. Nagyon jól működik, tömegben még nem láttuk működni, de szerintem sokkal jobb mint a régi. A lenti résznél két irányból is be lehet menni, ez valószínűleg garantálja a reggeli jó kihasználtságot. Gyors és kulturált, modernebb mint a 18-as pályánál lévő. Kényelmes 10 db egyszemélyes ülése van, így egyértelmű, mennyi szabad hely van. Magasabb a kabin, ez jó lehet azoknak, akik gondba vannak a felvonóknál. Melegebb is az ülés, ma éreztük a különbséget, illetve van egy plusz ablaka az ajtókkal szemben is ami melegben lehet jó.
Nagyon kulturált lett az alsó állomásnál a WC és a felső állomásnál is van egy jó WC. A felső állomásnál elbontották a fa fedett "éremátadó" helyet, de az új állomás alsó részén van egy asztalokkal ellátott meleg pihenő. A lift egyébként halkabb is mint a másik, szerintem erre is nagy figyelmet fordítottak, minden mechanika el van zárva, amit csak tudtak.

Az osztrák helyzetről szóló cikknél sokan fanyalognak, de az elmúlt hét covid szempontból biztonságosabb volt itt, mintha otthon lettek volna a gyerekek a suliban, mi meg dolgoztunk volna. A maszkhordás nem túl fárasztó, simán elviselhető. Hétvégén nem tudom milyen a helyzet, de a hétköznap a kevés emberrel nagyon jó a helyzet.

A pályák jól bírták, bár csütörtökön és pénteken viharos szél volt, de mivel nem volt tömeg, nem lettek túl jegesek, vagy buckásak. Pénteken már érezni lehetett a hétvégére érkezőket, ez azt jelentette, hogy volt, amikor más sorban is álltunk. Ma 1x volt, hogy meg kellett osztanunk a kabint mással.

Az 1-es pályát sokat használtuk, mert lent nem volt nagy szél. Délutánra romlott, de magához képest jó állapotban volt.
A 18-as pálya alja sem volt vészes, a többi része közel ideális volt.
A Rozenkranz-on a pályák ideálisak voltak a felső 50m-től eltekintve, csak csákányos ment tegnap és ma is. Az időjárás olyan "Deltás" volt. Aki emlékszik még az M1-en régen futó Delta műsor elején a hóviharban küzdő kutatókra, na olyan volt. A szél több méter magasan horda a havat, csütörtökön a csákányos nyomvonalán is fél méteres buckák voltak délutánra. Tömeg nem volt ott, csak pár túlélő küzdött, cserében a pályák alsó része nagyon jó volt.
A 15,16-os pályák jól bírták szintén a szél miatt, a fekete pálya az erős szembe szél miatt kedvelt volt, a szél fékezett, a meredek miatt pedig kicsit legalább kimelegedett az ember.

A 2-es pálya jól bírta minden nap és reggel is használható, mert be lehet szállni a kabinosban féltávon is, bár a legtöbben reggel is lementek az 1-esn, teljes távot síelve.

A 3-as, 4-es pálya szinte üres volt mindig.

Csatolok pár képet a hétről.
IMG-20220116-215853.jpg
DSC-3923.JPG
DSC-3911.JPG
IMG-20220117-095019.jpg
IMG-20220117-110442.jpg
IMG-20220118-090506-1.jpg
IMG-20220118-103809.jpg
IMG-20220118-104009.jpg
IMG-20220118-104121.jpg
IMG-20220119-115223.jpg
IMG-20220119-122649.jpg
IMG-20220120-101403.jpg
IMG-20220120-144027.jpg
IMG-20220120-144520.jpg
IMG-20220120-144522.jpg
IMG-20220120-144527.jpg
IMG-20220116-161541.jpg
IMG-20220121-142417.jpg
IMG-20220121-095148.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.