Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

RFV Sípálya Kft. által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (31)Időben csökkenő Időben csökkenő
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.11.27. 17:57
Az időjárás előrejelzés alapján a decemberi kezdésre az esély 0.
A beruházás jelenlegi állása alapján a lehető legkorábbi kezdési időpont dec 15, ami az időjárás és különböző elcseszések miatt tolódhat.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.11.27. 12:13
Kb. ötezer m3 vízünk már van. De nem ennyivel számolunk. A patak vízhozama 200m3/nap. Reméljük, hogy szerdától kezdhetjük a feltöltést és elérjük a 10-12 ezer köbméter.
A kérdés sokkal inkább az, hogy honnan lesz villamos energia a 420 KW összteljesítményű hóágyúrendszer működtetéséhez...
Továbbra is ez a legnagyobb kockázat, ezért továbbra is feszített tempóban dolgozunk (szombaton, vasárnap, sőt néha éjszaka is).
Mindent megteszünk, de továbbra sem tudunk semmi bíztatót mondani. Talán a hét végére tisztábban látunk már.
Köszönjük az érdeklődő és támogató véleményeket, hozzászólásokat!
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.11.07. 17:55
Sokáig úgy volt, hogy kiállítunk a hó-show-n, de végül úgy döntöttük, hogy kisebb marketinggel is dugig lesz a pálya (ha elkészül). Ezért inkább a kivitelezésre koncentrálunk. Egyébként az idő most szép, de az elmúlt 4-5 nap előbb 5 cm havat, majd latyakot, később sártengert és folyamatos esőzéseket hozott. Szóval az utóbbi 2-3 hétben nincs szerencsénk az időjárásal.
Még 5 hetünk van. Mindent megteszünk, hogy végezzünk az iei évre tervezett munkálatokkal.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.11.03. 17:34
Tegnap leesett az első hó. Ennek most nem tudunk túlzottan örülni.
Szeretnék mindenkit megnyugtatni: bár késve kezdhettünk hozzá a munkálatokhoz, minden a terv szerint halad.
Ráérünk akkor izgulni, ha már minden veszni látszik.
Köszönjük a biztató szavakat. Holnap is dolgozunk.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.10.24. 18:36
Sziasztok!
1. A felvonó nem lesz csákányos, mert a biztonsági előírásoknak nem felelne meg. A színe pedig zöld lesz. A kapacitás növelést plusz vonszolókkal fogjuk megoldani. Reményeink szerint dublájára növelhetjük a vonszolók számát. A motort mindenképpen fel kell újítani
2. Az új felvonó nyomvonala "tört" lesz, azaz követi a pálya nyomvonalát elsősorban a könnyebb hóágyúzhatóság érdekében
3. A kettes pálya 1-esbe történő lankás kivezetője megmarad, de a bátrabbak igénybe vehetik majd a folytatódó nyiladékot is, melyet már kitisztítottunk.
4. Jegyárak. Konkrétummal egyelőre nem tudok szolgálni. Most még a műszaki megvalósíthatóságra koncentrálunk. A jegyár egyébként is relatív: ki milyen szolgáltatásban részesül az adott pénzért. A napijegy eddig 4000 forint volt. Hétvégén nem sokat lehetett csúszni érte, ki-ki elég nehezen végezhette ügye-bajos dolgát. Most mindezen változtatunk, ami pénzbe kerül és aminek meg kell térülnie, elvégre egy vállalkozás vagyunk. Ugyanakkor tisztában vagyunk a környező országok szolgáltatási színvonalával és a hazai közönség fizetőképességével. Azaz olyan - a prognosztizálható későbbi fejlesztések miatt is - egyre növekvő közösséget szeretnénk, aki úgy érzi, hogy az adott pénzéért minden egyes alakalommal megfelelő szolgáltatásban részesül, ami magával vonja azt is, hogy rövid távú anyagi érdekeinket félretéve korlátozni fogjuk az egy időben síelők számát. Ehhez azonban tapasztalat kell, ami nekünk (és ezt még elég sokan elmondhatják magukról Magyarországon) egyelőre nincs. Szóval a jegyárakra térjünk vissza kicsit később. Annyit még elárulhatok, hogy lesz de, du, esti és egész napos jegy is mind felnőtt, mind diák kategóriában. A többit meglátjuk.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.10.21. 13:50
Az oszlopokat valóban át kell helyeznünk a felvonó mellé. Az eddigi 11 db lámpaoszlop helyett csak 6 db marad és felújítjuk a világítást. A 2*80W-os higanygőz lámpatestek helyett 500w-os fémhalogén fényvetőket alkalmazunk. Minden lámpaoszlopra 2 darabot teszünk úgy, hogy szembe ne világítson. kb 12*-ese fényerő lesz az "új szakaszon".
Már megkezdtük az 1-es pálya feltöltését. A valamikor fele szélességében működő pályaszakasz a pálya legforgalmasabb és egyben legrosszabb része volt az esőzések által kimosott vápa miatt. Kb 4000 m3 földfeltöltéssel rendezzük a terepet úgy, hogy az alját becsövezzük annak érdekében, hogy a hegytető felöl érkező vizek ne errodálják tovább ezt a legforgalmasabb pályarészt.
Úgy véljük, hogy így a ténylegesen használható sífelület itt sokszorosára növekszik.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.10.16. 14:31
Az összes sípálya hóágyúzott lesz a reményeim szerint. Azaz összesen 4,5 km.
Köszönöm a jókívánságokat!
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.10.14. 09:17
Használt felvonó lesz. Svoboda típusú, 16 éves. A Dachstein lejtőin unták meg működését. Egyébként kifogástalan állapotban van.
Átalakítjuk, új talplemezekkel látjuk el.
Az eddigi fekete vagy 3-as pályának nevezett pályarész mellett kerül elhelyezésre úgy, hogy nagyjából követi a pálya meghosszabbított nyomvonalát a tetőig.
Azaz ezzel a felvonóval is elérhető lesz az összes pálya, hisz a centrum a hüttével a pályák tetején lesz.
Az induló állomást követő meredek szakaszt úgy enyhítjük, hogy a hegyet megfaragtuk, az indulásnál pedig 5-6 méter feltöltést alkalmazunk.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.10.13. 18:32
Köszönöm az emlékeztetést!
Az az igazság, hogy mi is gondoltunk a két felvonó közötti tereprendezésre.
Csakhogy az ember - főként mikor komolyabb kihívások lé van állítva - csőláátásban szenved. Így aztán természetesen elfelejtettük, de köszönöm az emlékeztetést, feltétlenül megoldjuk.
A felvonót reményeink szerint két héten belül elkezdjük építeni. Geodéziai bemérése megtörtént, kitűztük a nyomvonalat, a vonszoló oldali pászta terepalakítása is nagyrészt elkészült.
A honlap címe bármi lehet, ami nem foglalt.
Ha van kedvetek ötletelni, segíthettek nekünk.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.10.11. 08:19
Meglehetősen bonyolult procedúra engedélyeztetni egy tározó tófóliázását. Ráadásul az első évre a fóliázott 12000m3-t elegendőnek tartjuk. Az első tó kotrását 4-5 évente el kell végeznünk, gyakorlatilag iszapfogóként funkcionál.
RFV Sípálya Kft.
31 élménybeszámolót írt
31
17 éve tag
2006.10.10. 04:02
Sziasztok!
Az eplényi sípályát fejlesztő cég vagyunk.
Bár készül a honlapunk, az egyre növekvő igény miatt ezen a fórumon is kérdezhettek tőlünk a sípálya fejlesztésről.
A beruházásról:
Síliftek:
A meglévő 2db tányéros lift felújítása, vonszolókkal történő bővítése (tervezett kapacitás 500 fő/óra).
Csákányos lift kiépítése (tervezett kapacitás 1200 fő/óra).
Sípályák:
Az eddigi 1 + 2 fél pálya mellé 2 új pályát építünk a régieket bővítjük, szélesítjük.
Hóágyú:
4,5 km hóágyú rendszer, 9 db LENKO típusú hóágyúval. Érzékeltetésképpen: 20 óra hóágyúzással kb 25 cm műhó állítható elő az 1-es pályára. Természetes hómagasság ekvivalenshez 2,5-ös szorzót kell alkalmazni, azaz 50 cm.
Vízbázis:
Két tó áll rendelkezésünkre az elsőt kikotortuk, a második kotrása, mályítése ma kezdődik. Ez utóbbit tófóliázzuk. Összesen 15000 m3 vizet tudunk tárolni, mely mintegy 40000 m3 havat jelent. A pálya fekvéséből adódik, hogy az itt ill. a vízgyűjtő területen elolvadt hó bőséges vízutánpótlást szolgáltat.
Síház:
470 m2 + 180 m2 terasz síházat építünk az 1-es pálya aljában, mely mosdókat, síszaküzletet, jegyirodát, éttermet és néhány kiadó szobát tartalmaz.
Körbár:
A sípályák tetejére, közös kiindulópontjára a szokásos sárga meissl körbárt helyezzük el.
Kockázatok:
Villamos energia
Legrosszabbul a villamos betáp engedélyekkel állunk. Az E.on pozitív hozzáállásának köszönhetően reménykedünk abban, hogy rendelkezésre fog állni a szükséges mennyiségű és minőségű villamos energia.
Víz
A hátralévő 1,5 hónapban fel kell tudnunk tölteni vizzel a tavakat. Jelenleg a patak alig csordogál. Nehéz ügy, mert a csapadékos idő hátráltathatja a kivitelezést.
A beruházás nettó összértéke 270 millió forint.
Igyekszünk minden kérdésre válaszolni.
ÜDV
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.