Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztosítás nélkül ne menj!

ÜZENETEK (162)Időben csökkenő Időben csökkenő
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2010.07.27. 09:19
Ami nagyon fontos, hogy sok esetben az EU TB kártya semmit sem ér, mivel extrém sportokra még a magyar TB sem ad fedezetet 2007. január 1-től!!!

Részlet:

"Nem állami támogatásból finanszírozott egészségügyi ellátások:....

....különösen veszélyes (extrém) sportolás, szórakoztató-szabadidős tevékenység közben bekövetkezett baleset miatt szükségessé vált ellátások, illetve, ennek keretében/részeként kezdeményezett további járóbeteg-szakellátások. E tekintetben balesetnek az emberi szervezetet ért olyan egyszeri külső hatás
minősül, amely a sérült akaratától függetlenül, hirtelen vagy aránylag rövid idő alatt következik be, és sérülést, mérgezést vagy más (testi, lelki) egészségkárosodást, illetőleg halált okoz....

....különösen veszélyes, extrém sport, szórakoztató szabadidős tevékenység:
- vízisízés,
- jet-ski,
- vadvízi evezés,
- hegy- és sziklamászás az V. foktól,
- magashegyi expedíció,
- barlangászat,
- bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping),
- falmászás,
- roncsautó (auto-crash) sport, rally,
- hőlégballonozás,
- félkezes és nyílttengeri vitorlázás,
- sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés."

Amikkel várhatóan kiegészül:

- hegyikerékpár, nem kijelölt túrista/kerékpár utakon
- síelés/snowboardozás

Tehát ha ma valaki Magyarországon elmegy egy mászóterembe vagy vízisiel és balesetet szenved, mélyen a zsebébe kell nyúlni!!!

Röviden: ott tartunk, hogy aki szereti az extrém sportokat annak már belföldön sem elég a TB!!!
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2010.07.26. 19:49
Július 18-24-ig Hinterglemmben és a környéken voltunk nyaralni. Mint minden utazás előtt, leellenőriztem az uniós TB kártyáinkat, és a gyerekeké már lejárt. Pár nappal az indulás előtt bementem a pécsi TB-hez, de "rendszerhibára" hivatkozva nem tudtak adni új kártyákat (mint kint létünk alatt kiderült, nem informatikai rendszerhiba volt, hanem egyszerűen elfogyott a plasztikkártyájuk), azt a javasolta a kollegina, hogy kössek baleset-biztosítást. Ezen a válaszon azért nagyon kiakadtam, de ettől függetlenül ekkor már meg voltak kötve az utazási baleset-biztosítások.
Egészen péntekig úgy nézett ki, hogy megint "kidobott" pénz lesz a biztosításra költött pénz, de sajnos nem így történt. A Zeller See-nél az északi parttól indulva indultunk körbe biciklizni a tavat. Már félig megkerültük, amikor a déli oldalon a középső fiam egy nyíl egyenes belátható szakaszon izomból nekirongyolt nyílegyenesen a Zell am Seet a kerékpárúttól elválasztó sorompónak és a biciklije kormányrúdjára "felnyársalta" magát, a pöcköse fölött 2 centivel 5 centi hosszan szétnyílt a hasa. Orvos, mentő, kórház, urológia, altatás, varrás, éjszaka a kórházban.
Még pénteken a kórházból felhívtam az Allianz magyarul beszélő diszpécserét, bediktáltam a kötvényszámot, és már aznap este ott volt az Allianz faxa a kórházban. Szombat délben "kicsekkoláskor" rákérdeztem, hogy minden rendben-e a biztosítással? Azt mondták igen, nem kellett semmit sem fizetnem. Itthon csak az orvosi papírokat kellett csatolnom, és kitölteni egy kérdőívet. Remélem ezzel vége is.
Egyébként a kórházban először az uniós TB kártyát kérték, de a fenti okok miatt csak a lejártat tudtam adni, és kicsit nehezen értették meg, hogy nem az fogja fedezni a költségeket, hanem a "privát" biztosítás. Az adminisztrációnál vagy nyolc nyelven (magyarul nem, de kínaiul meg arabul igen) ki volt írva, hogy mindenki készítse elő az uniós tb kártyáját és (ha jól emlékszem) 147 EUR-t, az első vizsgálat ennyibe kerül.
A kórházban egyébként a nővérek, a betegfelvevő, a műtős meg persze az orvosok is beszéltek angolul, így hála istennek nyelvi problémánk nem volt.
Nem tudom, hogy a fenti ellátást mennyit kóstált, de biztos többet mind amit idáig életemben a család biztosításaira költöttem. Egy biztos, ezután is CSAK BIZTOSÍTÁSSAL megyünk! Egy teljesen hétköznapi helyzetben is bármikor megtörténhet a baj.
Protak
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2010.07.26. 11:44
Szerintem nagyon fontos, hogy ha az ember ráveszi magát arra, hogy elmenjen síelni akkor nagyon fontos a jó a biztosítás. Szerencsére velem még nem történt baleset de nem egy olyan emberrel találkoztam már aki törést és még sok egyéb balesetet szenvedett el. Szerencsére akiket ismerek és ilyen történt velük mindig volt biztosításuk, így nagyon jól jártak, mert az fedezte a költségeket és így nem kellett nekik komoly összegeket kiadni azért, mert például gipszelni kellett egy kezet vagy lábat. Szerencsére itthon egyre több az olyan biztosító ami nagyon sokféle konstrukciókat kínál fel az ügyfeleik illetve a leendő ügyfeleik számára azzal a céllal, hogy minél többen menjenek hozzájuk. Szerencsére ezek a cégek nagyon sok konstrukciókat kínál és így minden ember a lehető legjobbat tudja a számára kiválasztani mivel el tudja dönteni, hogy az ő céljainak mi a legmegfelelőbb.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2010.07.15. 18:14
Mire?
kabala
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2010.07.15. 17:00
Még nem kötöttem biztosítást de mostanában gondolkozom rajta, mert mindenhol azt olvasom, hogy mennyire hasznos dolog melyik biztosító szerintetek az amelyik megbízható és melyik az amelyiken ne is gondolkozzak?
klr600
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2010.07.15. 12:08
Hát igen, kell a jó biztosítás. Velem még szerencsére nem történt baj külföldön, de el sem tudnám képzelni, hogy mi történne ha mondjuk balesetet okoznék, vagy én sérülnék meg nagyon durván. Rámenne a gatyám is, de talán még az életem is ha valakit megnyomorítok. Én mindig kötök, ha utazok. Filléres dolog az egész, viszont ha baj van, akkor nagyon nagyon jól tud jönni.
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2009.12.07. 12:53
ÖaAV hírek:
"Kb. másfél éve Farkas Péterék( ö a jelenlegi elnők) tettek egy kezdeményezést hogy az ÖeAV-nek legyen magyar szekciója is és hogy ne ausztriába keljen fizetni a pénzt. Erröl azt kell tudni hogy a pénzt amit kifizetünk az osztrák ÖeAV-nak abból egy rész megy a központba, egy rész a biztosítónak és egy részt pedig visszautalnak a szekciónak aminek a tagja vagy. A lényeg az lett volna hogy ha lenne magyar szekció akkor ezt a pénzt az osztrákok visszautalnák a magyaroknak, nem az egyéneknek hanem a magyar szekciónak. Másfél év huzavona után az osztrákok ezt megtiltották, nem engedélyezték a magyar szekció megalakulását. Erre a következő lépést tették, ami egy kiskapu a gépezetben. Az egyik szekció felajánlotta hogy egy magyar egyesület lépjen be az ö szekciójukba mint tagegyesület, erre nem kell külön engedély, és a lényeg hogy a tagdíjakból kb. 15 eurót visszautalnak ez egyesületnek. Erre alakult egy egyesület ami belépett az adott szekcióban és szép lassan gyűlnek a tagjai.
A jövő ezzel kapcsolatban: Fizessünk a magyar egyesületnek az ÖeAV tagdíjat, ami persze nem lesz semmivel kevesebb, de a visszautalt pénzből ők a Magyar szövetségi tagdíjakat is kifizetik, ezzel magyar kézben lesz a rendszer, bizonyos taglétszám után az osztrák újságot is megjelenteti az ÖeAV magyarul, és nem kell külön az MHSSZ tagdíjal se foglalkozni.
Most persze nem írtam le mindent ezzel kapcsolatban, akit ez a dolog érdekel az engem keressen. Az igazi az lenne hogy a mi egyesületünk a Merkapt Se tagjai mindig év végén egyben kifűzetjük ezt az ÖeAV tagdíjat a magyar tagegyesületnek és így le van rendezve a dolog és nem kell külön-külön mindenkinek egyénenként intézkedni. Ja a meglévő biztosításokat is átlehet vinni a másik szekcióba.."
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.09.23. 23:00
Mar korabban emlitettem, es mivel mar lezarult az ugy, most leirom, hogy mi tortenik ha nincs ervenyes E111-es kartya, az ember TB biztositott es nincs utasbiztositasa vagy valami miatt visszautasitjak az igenyt.
A tortenet:
1. Nemetorszagban felesegemnek fajt a torka, csunyan kohogott. Nem lehetett tovabb huzni. Bar az E111-es kartyaja par napja lejart. Bankkartyahoz tartozo utasbiztositas van. Irany az orvos. Kezelesi koltseg kb 80EU + 40EU gyogyszer. Magan betegkent regisztraltunk. (Persze az utasbiztositoval egyeztettunk, hogy megyunk orvoshoz.) Minden szamlabol ket peldanyt kaptunk szerintem, ha nem lemasoltuk.
2. Itthon elkuldtuk az eredeti szamlakat az utasbiztositonak+repjegy masolatokat. Elutasitottak a kifizetest, mert 30 napon tul volt a megbetegedes.
3. A szamlamasolatokat es az elutasito level masolatat elkuldtuk az OEP-nek. Hatha fizetnek valamit.
4. Egy ido utan jelentkeztek, rakerdeztek miert csak masolatot kuldtunk a szamlakbol. Elmondtuk, hogy az eredetieket NEM adta vissza az utasbiztosito. Tudomasul vettek.
5. Hosszu ideig nem tortent semmi. (~2 honap)
6. Rakerdeztunk mi van?
7. Kozoltek, hogy megkerdeztek a nemet partnert, hogy normal esetben mennyibe kerul egy ilyen torokfajas/kohoges kezelese. Abbol mennyit teritenek ott. Meg nem jott meg a nemetek valasza.
8. Par het (elso OEP-es level elkuldese utan par honap) megjelent a penz a felesegem szamlajan + talan jott valami level is. Sajna nem 120EU, hanem csak 40-50 EU. Ennyit mondott a nemet fel.

Ha ervenyes lett volna az E111-es kartya, akkor szerintem megusztuk volna 10EU (Nemeteknel ennyit kell fizetni 3 honapra, ha orvoshoz megy az ember.) + ~20EU gyogyszer onresszel.
WAndrea
1072 élménybeszámolót írt
1072
22 éve tag
2009.08.24. 09:58
Szia mgy!
Az Alpinverein (OeAV = Osztrák Alpok Egyesület) -re gondolsz?
Ez nem biztosító, hanem egy osztrák természetjáró egyesület, melynek éves tagdíjában (felnőtteknek 51 EUR) benne van a biztosítás is.
Volt a témában néhány üzenetváltás tavasszal a szeretem/nem szeretem Szlovákiát topikban. Onnan rendeztük most át az üzeneteket ebbe a fórumba, érdemes visszaolvasni.
Fontos infó, hogy érdemes hozzá kiváltani itthon az európai TB/kórházi ellátás jogosultságát igazoló az E111 kártyát.
Ebben a témában kíváncsian várjuk RM fejleményeit is - vajon mit válaszolt a TB?

Ezekben a topikokban is érdemes körülnézni biztosítás témában:
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=5042
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=1549
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2009.02.06. 17:36
itt van egy topic
ezt irtam a telemarktips-on a napokban
angolul van, mivel az nekem jobban meg mint a mgyar legalabb nem felreertheto, amenyiben tudsz angolul.....
aki nemetul tud jol olvasa el az OeAV honlapjan....
robi

ide masolom be az angolt:
Re: Austrian climbing club here is a link they sent me
http://www.aacuk.org.uk/benefits.aspx
This is the UK branch and is inEnglish,
When I asked about getting hospital bills taken care of they sent this..

Hello Mr. Dawson,
it is typical to pay for medical bills in foreign countries, because hospitals or medicals do not have contracts with the foreign insurance companies. The only possibility to avoid this, is a confirmation of the insurance company, that they will pay for the costs before starting the medical treatment, which is not always possible after accidents or in case of emergency.

Robert Zenz
Versicherungsberater
SVD
Sparkassen-Versicherungsdienst
Versicherungsbörse
Nachfolge GmbH & Co.KG

A-6020 Innsbruck, Sparkassenplatz 1
Telefon: +43(0)512 561980 - 12
Fax: +43(0)512 561980 - 40
mailto: r.zenz@svd.co.at
http://www.svd.at

I had to pay out 0f pocket for the ER services and the ambulance ride.... Language barriers prevented me from having the ER call the climbing club before taking care of me....
robi

---
néha nem megy nekem a magyarnyelv de igyekszem. Csak, mi külföldieknek baromira nehéz egy nyelv ez a magyar!
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.02.05. 23:19
... nem az EU kartya "biztosit", hanem az ha fizeted a TB-t. Azaz ha nincs ervenyes EU kartyad, attol meg az OEP elvben kifizeti azt az osszeget, amit akkor kellett volna kifizetnie, ha van nalad kartya. Persze ehhez szamlaval, orvosi lelettel, gyogyszerszamlaval ... igazolnod kell az ellatast. Most eppen fut egy ilyen "ugyunk". Az utasbiztosito nem fizetett, mert az altalanos szerzodesi felteteleknel hosszabb ideig voltunk a masik orszagban. Most ott tartunk, hogy leadtuk a papirokat az OEP-nek, ahol 30 napon belul elbiraljak a kerelmet. Az E111 azert jo mert akkor nincs ez a macera. Na majd leirom, hogy mi az OEP valasza 30 nap utan.
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2009.02.05. 20:47
azOeAV-val vigyazni kell. jan masodikan volt balaestem, szolvakiban es a BB-i korhazban nem fogadtak el a kartzam... nem tudtam elintezni hogy telefonaljanak az OeAV, illetve Uniqanak, es zsebbol fizetem.

az OeAv-vel kezdtem levelezni hogyan lehetne ezt lerendezni,

regen az angol nyelvu lapukon azt irtak hogy 6000 Euro mentesre es 1000 korhazi apolasra jogosultak a tagok.

es a gyerekek ingyen HA mindket szulo lep be! mi ezt cisnalunk mar evekota...

Ha lett volna nalam az Europa kartya
a, ahogyan a szolvakok neveztek, akor nem kellet volna semmit sem fizetnem.

tehat kivaltani az OeAV tagsagot es az EU 111-est kartyat beszerezni.

rob
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2009.02.05. 12:35
Igen, mi is ÖAV tagok vagyunk, de azt hiszem, csak egy gyereknek ingyenes, mindkét "szülő" tagsága esetén, így viszont jár egy jelentős kedvezmény az árból, azt hiszem az idén 65 Euro körül fizettünk ketten. A tagság a biztosítás mellett más előnyöket is hoz, pl az ÖAV csoportba tartozó hegyi szállások árából 30-50 százalék kedvezményt ad (télen-nyáron), illetve több osztrák hegymászóboltban is jutányosabban vásárolhatsz vele, stb.
Renrol
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.29. 17:39
Sziasztok! Szerintem biztositás nélkül sielni...az maga az orosz rulett.. iszonyuan meg lehet járni! Inkább legyen az a 4-5 ezer Ft (amibe kb.1 hét kerül) "kidobott" pénz,mint esetleg kifizetni a kemény számlákat! Ráadásul ebben az árban nem csak egy esetleges baleset -és mentés költségei vannak,de a teljes poggyászbiztositás is ! Mi soha nem megyünk se nyaralni,se telelni biztositás nélkül!
galagonya429
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2009.01.11. 22:21
Hallott valaki arról,hogy az osztrák síbérlet árában benne lenne a baleset-biztosítás? Én mindíg kötök,de ismerőseim szerint,akik már szintén többször voltak Ausztriában síelni,ez a bérlethez jár...
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.01.09. 16:30
apalermoi kb. igazad van. Autos utnal a biztositonak eleg egy nyilatkozat, hogy mikor utaztal ki es mikor volt a tervezett hazaut. Ha pl. ismerosoknel laksz, meg a szallasfoglalasbol sem derul ki, hogy mikor utaztal. Szerintem egy ertekhatarig nem is firtatjak ezt annyira, mert tobbe kerul "kinyomozni" mint fizetni a kart. Szoval ha van egy dombornyomott bankkartyad, utasbiztositassal, akkor gyakorlatilag egy eves biztositast vettel kulfoldre. ( A kartya eves dija talan 2-5 eFt. Szerintem boven megeri. (A biztositonak is megerheti, mert a tobbseg/pl. en is szivesebben hasznalja normal eseten az E111-es kartyat, mert kevesebb utanajaras es a helyszinen kevesebbet kell fizetni, igaz azt nem kapja vissza az ember. )
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2009.01.08. 23:18
Nem mintha jó magyar módra a kiskapukat akarnám keresni, de mesélje el nekem valaki, hogy manapság a schengeni övezetben hogy állapítják meg ill. nyomozzák le, hogy már letelt a 30 napos külföldi tartózkodásod, és a biztosítás nem érvényes???? Persze a rep.jeggyel esetleg bekerül az ember egy nyilvántartásba, de egyéb esetben ez szerintem eléggé kérdéses.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.01.08. 16:38
Sziasztok,

akaratlanul teszteltuk a Budapest Bankos dombornyomott kartyahoz tartozo biztositasunkat, egesz jol mukodik.

A sikertelen eset, amikor nem fizettek:
Felesegem 6 hetre kijott Nemetorszagba, a 30. nap kornyeken el kellell menni orvoshoz es mivel elfelejtette meghosszabbitani az E111-es kartyajat -> bankkartyas utasbiztositonkhoz fordultunk. Mindent meg is teritettek volna (orvosi ellatas, gyogyszerek), de sajnos a szerzodesben van egy kitetel, hogy max. 30 napos kinttartozkodasra ervenyes. Igy vegul nem fizettek. A negativ valasszal es a szamlamasolatokkal a felesegem elment az OEP-hez, ott meg elbiraljak. ( A nemfizetes jogos a szerzodesi feltetelek alapjan, bar erre korabban is felhivhattak volna a figyelmet.)

A sikeres esetek / amikor fizettek:
1. Lopas. 6 hetes Nemet kinttartozkodasunk alatt az apartmanhaz szaritojabol elloptak a ruhainkat. Egyeztetes a biztositoval, a kovetkezo iratokat kellett beszerezni: rendorsegi feljelentes, igazolas a hazmestertol, nyilatkozat ki-haza utazasrol, karbejelento (ruhak erteke, kora, amortizacio). Azt hittem nem fogjak kifizetni, mert az elozo esetet visszautasitottak es ez a lopas mar az 5. heten volt, 30 napon tul. Es lass csodat pozitivan ertekeltek a kerelmet. Kifizettek a kart. Koszonet Budapest Bank, koszonet Axa biztosito! Tanulsag: Mindig erdemes probalkozni! ;-)

2. 4 napos sieles alatt alergias kiutesek Ausztriaban. Nem fogadtak el az E111-est helyetesito formanyomtatvanyt. A rendelobol hivtam ez utasbiztositot. Segitokeszek voltak, mondtak minden ok, mehetek. Ami kellett ezutan: orvosi szamla, nyilatkozat a ki- es hazautazasrol es csatoltam a szallasado nyugtajat is. Teljesen korrektul kifizettek.

Ezek alapjan a tapasztalatom:
1. A Bankkartyas ugyfeleket is ugyanolyan odafigyelesben reszesiti a biztosito mint aki "vasarolja" az utasbiztositast.
2. Szerintem egyszerubb az E111-es kartya egy egyszeru orvosi kezelesnel, mert nem kell telefonalgatni, kart bejelenteni ... Az utasbiztositas elonye, hogy MINDEN megterit.

Pelda NEMETORSZAGBAN (Osztrak viszonyokat nem ismerem annyira) egy orvosi kezeles koltsegei:
E111 felnott:
10EU a vizitdij (Ha surgossegi betegellatast veszel igenybe, akkor 2 alkalomra szol a kivisgalas+kontroll. Ha normal orvosi ellatast veszel igenybe, akkor 3 honapra ervenyes. Gyogyszereket ki kel fizetni (lehet csak reszben, de kell ertuk fizetni).
E111 gyerek:
MINDEN TELJESEN INGYENES. Orvosi ellatas, gyogyszer, korhazi ellatas. (Elvben meg a taxi is a gyerekorvostol a kothazba, ha az orvos irja fel. Ezt ki kell fizetni, de a valasztott nemet biztosito visszafizeti neked.)
Utasbiztositas (Nemetorszag/Ausztria):
Egy egyszeru orvosi kezelesnel a helyszinen kifizetsz mindent. ( Peldaul nemet torokgyulladas: 86EU orvosi kezelesi dij + 30 EU gyogyszer. Osztrak alergia: 40EU kezeles + gyogyszer. ) A karbejelentes utan a teljes osszeget kifizeti a biztosito.

Szoval szerintem egy dombornyomott kartyahoz tartozo utasbiztositas + ervenyes E111-es kartya eleg.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2008.12.28. 22:33
Ausztriába ha megyek akkor a határ előtti MOL kútnál kötöm a biztosítást.Gondolom ez nem csak ezen az egy helyen működik.http://www.mol.hu/hu/autozzon_velunk/mit_kinalunk_onnek/mol_shopok/utravalo/
Vöri
23 élménybeszámolót írt
23
17 éve tag
2008.12.27. 14:26
Sziasztok
Korábban olvastam biztosítás kötési lehetőségről benzínkútnál, tudna valaki többet erről írni?
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.