Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

dhVanczi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (36)Időben csökkenő Időben csökkenő
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
Topik: Freeride
2009.04.25. 13:30
A húsvétot söldenben töltöttük egy fantasztikus hely az biztos.

igaz mély porhóval már nem találkoztunk de azért sikerült ráakadni egy letörésre ami teljesen jó állapotban volt. A hó nem volt túl süppedős érkezéseknél max 10centit de legalább sokat tudtuk használni :D

a képen lévő ugrás még nem is számított nagynak volt ami ettől még 3 méterrel hosszabb volt :D
letores-kcisi.jpg
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.03.09. 15:28
Megvolt életem első síversenye, a diákolimpia. 5. korcsoportban egyesületen kívüliben 3. lettem :) igaz könnynen lehetett volna ez első is, ha nem rontom el annyira az első futamomat :( a videót visszanézve hihetetlen csúnyán csináltam arra nem vagyok büszke :S
érdekes volt hogy ilyen szinten is igen kis különbségek voltak a két futam alapján pl 4 századdal győztem le a 4.et én meg 24 századdal maradtam le a 2.-tól. szóval csupa jó élménnyel tértem haza úgyérzem fejlődtem is rengeteget, csak kár hogy 2 éjszaka alig bírtam elaludni, gondolatban akaratlanul is folyton az íveket húztam a kapuk közt :D
a verseny szervezés jó volt nem történt semmi fennakadás komoly balesetről se tudok, a pálya a 2. futamban jó volt nagyon az 1.-ben nekem nagyon kanyargós volt, érzésem szerint ott csak az számított hogy ki hibázott kevesebbet, meglehetősen jegesek voltak a kanyarok bár ez csak előny volt a ~40 felnőtt (ennek nem örültem) + 30 diák induló után ugyanazon a pályán, tényleg egy árva karc nem volt a kanyarokban csak a tükör jég. kitudja ha újonan lett volna évezve a lecem nem 9 naposan :D akkor nyertem volna de mindegy, ennek is nagyon örülök.
Elvileg lesz eredménylista szerda körül vagy hogy majd linkelem...

Szab ! nem tudom hogy csak ekerültük véletlen egymást de nem láttalak. mi péntek déltől voltunk kint...
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.03.09. 15:02
h69 !

Elismerésem, te aztán sebességfüggő vagy (megértelek) :)))
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.22. 22:17
Tegnap kiderült róla hogy 1 éve már apuka :D:D
Inkább úgy fogalmaznék hogy annyira extrém hogymár szép. legalábbis nekem :D Ezért is írtam kinek mit jelent a szépség...
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

pl itt az első hibájáig megmutat pár elemet a rá jellemző testtartásokból...

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

szerintem már sokan látátok de azért nagyon jó XD
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.22. 21:46
Mondjuk az már megint egy más kérdés, hogy kinek mi a szép :D számomra nincs annál szebb mozgás mint amikor a versenyzők mennek a tűzött vagy akár sima pályán. pl. Bode Miller bevadulós segge a sarkában stílusú kyarjaival, miközben szétszedi a stangliakt, meg eszméletlen méyl golyózásával nekem mindíg mosolyt csal az arcomra annyira szép :D

Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy az adott technika mit szolgál, hogy azt nem azért csinálja egy versenyző mert ő példát akar mutatni hogy márpedig így kell síelni mindenkinek, akkor ott gondok vannak. mintahogy a páylán síeléskor se megyünk olyan mélyen agresszívan (pedig nyilván vagyunk páran aki tudna sokkal méylebben..).
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.22. 21:06
Persze, tudom. a kapuknál énse szoktam úgy lógatni a kezemet hanem próbálom úgy tarnai mint ahogy a versenyzők csinálják. bár olyan Bode Milleres nagyonleverem a kaput épphogy elférek típust még nem csináltam védő hiányában ( de most elviszem a teljes protektort) nem mertem csak nnyira hogy a vállammal picit hozzáérjek.

Akkor majd a tréningpályán találkozunk :D tuti ott leszek amíg csak lehet :)

A képeket köszi, szépek nagyon :D ezt a kormányfogósat már máshol is láttam azthiszem.
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.21. 20:11
Szerintem nem olyan nagy baj hogy felvettődtek ilyen szőrszálhasogató problémák, mely talán sosem fog már megváltozni a síelésemben de legalább tanultam sokat elméletben hogy esetleg még hova tovább, meg hogy hogyan is nézne ki az ahogy a nagykönyvben megvan írva. nyilván én is azért síelek mert élvezem és számomra ezek az apróságok elsajátítása annyit jelentene hogy nehezebb változatosabb körülmények közt is tudjak úgy síelni hogy azt élvezzem... ugye egy kezdő se szívesen megy egy összetúrt pályán de jegesen sem. én például mindíg megcsodálom mikor mellettem a versenyzők a tükörjégpályán hogy döntenek carving közben én meg próbálok fogást találni a havon ( nyílván azért az ő lecük cseppet nem ugyanaz a kategória de akkoris...)

Ez a versenypályán való síelés meg nagyon megtetszett, stubaion már pár éve nyúzom azt a kis rövid pályát, és idén eljutottam oda hogy egész héten nem láttam nálam jobb időt menni,(persze biztos volt csak nem láttam) bár amelyik időmhöz néztem az talán a leggyorsab pálya volt.
CSeppet poén volt mikor 3 futamom közt 5 század volt a különbség :D :D
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.21. 12:55
fúú azért ilyenekre nem is nagyon gondoltam hogy nem ugyanakkor váltok a kettővel stb... de majd akkor megfigyelem már hogy miújság e téren és akkor megpróbálom kijavítani.

ami ugye a kirugózást illeti írtad hogy a dinamikus kanyarok után nem csupán a sí lapjának távolságával lejjebb kezdődik az új ív hanem a fölött vlamivel. viszont korábban írtad hogy miníg kicsit a külső oldal fele kell "ugrani" most ugye alattam sincs sí :D szóval ha úgy csinálom akkoris meglesz az a plussz pár centi a fölfele a hegyenek? Hogyha a kapuk közt tatom a jó ívet akkor ezt a "visszaugrást" milyen mértékben érdemes csinálni idő szempontjából? ugye kompromisszumot kell találni a magasság és minnél nagyobb + lendületszerzés közt gondolom.

viszont a külső áb betörésével nem tudok mit kezedeni mert ilyen pozicíóba kényseríti a bakkancs, illetve annyi tudok hogy a belső térdemet jobban döntöm, hogy meglegyen a távolság köztük és ne legyen V alakban, bár attól tartok hogy az meg a két sí külön futását eredményezné.
lehet hogy állítani kellene egy a bakancs cantingján, mert csak sima egyenessiklás közben is mintha nem pontosan a lapján csúszna a sí hnem picit befele dőlve...

A mostani 170-es lecemnek 15-ös a rádiusza de van egy 180 vlamennyis vagy 18m rádiuszú kicsit régebbi vde jó dynastar is... ilyen versenyekre milyen pályát szoktak tűzni melyiknek passzolna jobban??

Mégegyszer köszönöm a jótanácsokat, versenyen megmajd döntöm a kapukat mint állat úgyis rajtam lesz az egész protektor nem csak a gerincvédője.
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.20. 16:14
Most hogy a 4-es pontra vonakozó gyakorlatot újból olvasom valamit nem értek... ha az ívkülső kezemmel nyúlok a belső oldali csípőmfelé akkor pont hogy a túlrotációt segítem elő nem?? Szerintem félreírtad Jóska, nem pont fordítva gondoltad ?? mert ilyen gyakorlatot láttam már.
De mint mondtam ez a lábállás nekem így természetes, még ehhez is figyelni kell egy kicsit,( régebbi képen vettem észre hogy ez van mostmár sztem jobb és ennél már nem is fog jobban menni) de azért majd kipróbálom amit írtál, hátha úgy jobban érzem mejd és megszokom...
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.19. 21:19
Jóska nagyon köszönöm a tanácsokat, majd gyakorlom ezeket mert verseny előtt még úgyis egy napig csak síelni fogok. Jól látod valóban betörik kicsit a külső láb, nem tudom miért van ez, próbálok rá figyelni de az a helyzet hogy ha sícipőben leguggolok akkor ez a természetes póz neki... egyébkén csak így szárazon nincs se x lában se nem törik be a guggolás közben. ezen talán egy olyan természetes V lábfej állást elősegítő nordica bakancs tudna segíteni, mert akkor valamivel másabb szögben állna a lábfej a léchez képest, így talán kíjebb kerülne a térd.
A dinamikával sztem nem lesz gond simán menni fog az ugrálás köszönhetően a röpinek 77cm emelkedés :D
Egyébként a nordica anniyra húzott a kanyarok végén, olyan pattogós dinamikus volt az élváltás hogy ha kicsit megengedtem neki már komolyan figyelni kellett hogy kordában tartsam :D ez a head nem ilyen itt meg kell erőszakolnom ezzel a pumpálással hogyha dinamikusan szeretnék váltogatni.
A boltban azt mondta az ismerősünk, azzal van a probléma hogy vissza lett hajlítva "akkor ki gondolta volna" és nem az eredeti sérülés látszik, nem nagyon fogják már kicserélni -bukta van :( :(
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.19. 13:54
hát kösznöm a bíztató megjegyzéseket :D mindíg igyekszem jobban síelni...
Amúgy számomra is az a fura, hogy semmilyen rántást nem éreztem nincs is egyébként semmilyen ütődésnyom a lécen az meg tuti hogy annál a kanyarnál tört el. meg felfele volt meghajolva tehát nyilván nem lépett rá senki... egész nap a lecemet nézegettem még menet közben is, annira bele voltam szeretve.Bár lehet azért nem éreztem semmilyen rántást mert ugye megvolt feszíte a combom nyilván plusz talán abban a bedurrant állapotban már érzéketlen volt ilyen szempontból... am szeretek 5-600 méter szintkülönbségeket letolni zúzósan megállás nélkül :D
Lackó abban igazad van, nem mindíg nézek teljesen hátra csak általában megszoktam, hogyha kevesen is vannak meg már rég megelőztem azt utolsót is, nem fog után jönni senki :D azt hiszem így tudnám ezt összefoglalni
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.18. 22:52
képet már nem tudok róla csinálni mert visszavittük a boltba ahol vettük. mondom anniy hogy azon a ponon van egy 5 centis szakasz ahol a talpa/kantni meghajolott + a felette lévő composit famag teljesen megroppant, a legfelső üvegszálas rész felgyűrődött és el is szakadt néhol. de most már nem abban az állapotban van mert utána megpróbáltam visszanyomni az eredeti helyzetébe,mire kis erőkifejtéstől is nagy reccsenő hang mellet egy elég érdekes formában sikerült visszahajlítanom.
Amúgymeg 74 kiló vagyok bár igen jó lábazattal a röplabda miatt.
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.18. 16:25
szóval itt volna egy kis videó rólam :D
elég lájtosan síeltem itt nem is törekedtem annyira a szépségre, hogy kiderüljön mi az amin javítanom kell +figyelni rá.
Nagyon örülnék ha a szakértők adnának egy rövidke kis elemzést, mivel szeretnék javítani a technikámon.
Egyébként úgy néz ki, hogy márciusban indulok a diákolimpián 5 kcs-ban természetesen amatőrben/egyesületen kívüliben. Tudnátok esetleg ajánlani valami speciális gyakorlatot amit érdemes lenne gyakorolni ??
http://www.pinkbike.com/video/61112/
Egyébként ti mit gondoltok a léctörésről amit leírtam?? ami részemről hiba volt kanyar közben az hogy a végén nem vittem eléggé hátra a sújt + talán nem nehezedtem annyira a belső lábra mint kellett volna... de hát akkor sem volt több egy kicsúszásnál :(

Minden segítséget előre is szönök !
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.10. 16:08
én megfogadtam ,hogyha egyszer itt Kazincbarcikán nagyon nagy hó esik akkor építek a hegyre magamnak olyan letörést meg miegymást... :D
tulajdonképpen ilyen szempontból előnyös vagyok mert egész nyáron bringával csak a downhill meg a freeride megy :D szóval a zuhanás nem ismeretlen.
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.09. 21:56
jó képek nagyon grat:D az a letörés nemrossz bár én a mostani szintemhez egy picit meredekebb érkezővel talán kicsit magasabbra vágynék :D stubaion majdnem megtaláltam a tökéletest de kép az sajna nincs :(
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.02.01. 15:49
Hát megjöttem Stubairól, egy fantasztikus hét volt. Egy dolgot leszámítva :( Tehát első kör az új nordica dobermann spitfire-al , nem akartam elhinni hogy mennyire jó, de sajnos fél nap után eltörtem. gyakoroltam a funcarvingot már majdnem fekve kanyaarodtam, 2 szer elcsúsztam, 2.-nál az ívkülső lécnek az orra feljalott vagy 10 centit.
hát azthittem az agyam eldobom. lefele a felvonóból láttam egy oktatót aki eléggé tolta a freerideot a felvonó alatt na mondom ha találkozok vele megkérdem, hogy ő mit gondol erről. el is csíptem és azt mondta, hogy ez előfordul és nem valószínű, hogy anyaghibás lenne. azt hozzá kell tennem hogy elég puha volt a pálya a sok friss hónak köszönhetően, ezért lehet ahogy megsüllyedt majd egy keményeb rész találkozásánal hajlott meg anniyra hogy eltörjön. a hajlás/törésnek a középpontja kb a kötés eleje és a léc orra közt volt félúton.
még aznap vettünk egy head supershape speedet 750-ről volt leárazva 500-ra ( a régi sx11-et persze hogy nem vittük el tartaléknak..)
Ez is egy nagyon jó sí, összességében nem tudom melyik a jobb, a nordica rövid íveken sokkal jobb volt, energikusabb de hamar rájöttem hogy nem kedveli a nagy sebbességet pláne ha már picit viseltebb volt a pálya, instabilnak éreztem az olyan hosszabb kanyarokban. ilyen probléma nem volt a headdel úgy ment a sínen mint a tank nagy tempónál viseltes pályán is.
csináltunk pár videót majd felteszem nemsokára és kiváncsi lennék a szakértők hogyan vélekednek a technikámról stb :D
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2009.01.15. 14:12
hát önképzés ide vagy oda én kb 4 éve 13 évesen telsjesen magamtól 2 köralatt tanultam meg a carvingolást mihelyt kaptam egy carving sít. senki nem mondta hogy mit hova hogyan terheljek oszt mégis pár körön belül már folyamatosan carvingoltam.
én sose jártam oktatóhoz bár szivem szerint egyszer kipróbálnám, tehát én mindent a tévéből a világkupaversenyekről lestem el. számomra ez egy fantasztikusan egyszerű dolog volt, úgy gondoltam hogy ettől egyszerűbb technika nincs is a világon:D miért nem egyből ezt tanítják meg az emberekben ?? persze most már hogy csiszolgatom a technikát meg tudom hogy menniy lehetőség rejlik benne nem ezt mondom. persze az alap ivhúzogatásról most is ezt tartom. sokszor figyelem ahogy az osztrák oktatók tanítják a carvingolást, hát én úgy lehet , hogy csak később sikerült volna. én azt figyeltem meg hogy, sokan szerintem nem is értik azt hogy mit is kéne másképp csinálni aztán mondja magában dehát döntöm a sít meg stb.
én speciel jó ötletnek tartom azt hogy először próbálja meg a kezével nyomni a térdét, ha egy olyan emberről van szó akinek tényleg semmi elképzelése sincs hogy mitől fog íven menni és közben nem elfarolni. persze nem így síelgetni órákik csak addig a pár kanyarig amíg rájön hogy jéé egy ívet húztam.
szerintem értelmetlen az ilyentől azt várni hogy ő majd magától csak úgy bedől mert nem mer és elforgatja a lecet hogy, megelőzze a félelmét hogy oldalra el fog dőlni.
most lehet hogy nagy hülyeségeket hordtam össze de én ezt látom amikor egyesek küszödnek hogy, nem bírnak ívet húzni, mikor megy az okató után ő meg csak farolgat.

egyébként majd csinálok magamról felvételeket,( két hét múlva már stubaion fogom csapatni :D) és szeretném kikérdezni itt a hozzáértők véleményét a síelésemről, mivelhogy engem oktató még nem látott :D
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2008.12.29. 16:17
Köszönöm szépen :D Egy NIKON D40X a tettes, tesóm a fotós.
majd később rakok még fel szép képket.

Taramm íme további képek!
Clipboard03.jpg
Clipboard04.jpg
Clipboard05.jpg
Clipboard06.jpg
Clipboard07.jpg
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2008.12.29. 12:12
Én tavaly Húsvétkor!!! síeltem Hochkaron 50-centis friss porhóban, ez mind 1 éjszak alatt esett, de már az előtte lévő napokban is bőven akadt mélyhaw. Szóval mennyei volt, egy álmom vált valóra komolyan. A kanyarokban folyamatosan leért a fenekem pedig 192-vaqgyok :)
Remélem január végén STubaion hasonló jó viszonyok lesznek ;)
A 2. képen éppen elesni készülök:D meg akkor még nem volt olyan nagy hó, a korábbi napokon készült.
Clipboard01.jpg
Clipboard02.jpg
dhVanczi
36 élménybeszámolót írt
36
18 éve tag
2008.12.27. 19:31
Hát nagyon szépen köszönöm a segítséget! most az a helyzet hogy a bakancson a jelölés olyan 5mm-el van előrébb a síléc jelölésénél, de direkt raktam így mivelhogy az én bakancsomban nekem még van elől egy centi : tehát ami valójában a bakancs közepe az nem a talpam közepe! szóval értitek.. :D ezen a lécen csak 3mmes ugrásokban lehet állítani a kötést de szerintem az lesz hogy visszább rakom eggyel. elég valószínű hogy Stubaion lesz a felavatása, már alig várom :)

Mindenkinek jó síelést !
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.