hát önképzés ide vagy oda én kb 4 éve 13 évesen telsjesen magamtól 2 köralatt tanultam meg a carvingolást mihelyt kaptam egy carving sít. senki nem mondta hogy mit hova hogyan terheljek oszt mégis pár körön belül már folyamatosan carvingoltam.
én sose jártam oktatóhoz bár szivem szerint egyszer kipróbálnám, tehát én mindent a tévéből a világkupaversenyekről lestem el. számomra ez egy fantasztikusan egyszerű dolog volt, úgy gondoltam hogy ettől egyszerűbb technika nincs is a világon:D miért nem egyből ezt tanítják meg az emberekben ?? persze most már hogy csiszolgatom a technikát meg tudom hogy menniy lehetőség rejlik benne nem ezt mondom. persze az alap ivhúzogatásról most is ezt tartom. sokszor figyelem ahogy az osztrák oktatók tanítják a carvingolást, hát én úgy lehet , hogy csak később sikerült volna. én azt figyeltem meg hogy, sokan szerintem nem is értik azt hogy mit is kéne másképp csinálni aztán mondja magában dehát döntöm a sít meg stb.
én speciel jó ötletnek tartom azt hogy először próbálja meg a kezével nyomni a térdét, ha egy olyan emberről van szó akinek tényleg semmi elképzelése sincs hogy mitől fog íven menni és közben nem elfarolni. persze nem így síelgetni órákik csak addig a pár kanyarig amíg rájön hogy jéé egy ívet húztam.
szerintem értelmetlen az ilyentől azt várni hogy ő majd magától csak úgy bedől mert nem mer és elforgatja a lecet hogy, megelőzze a félelmét hogy oldalra el fog dőlni.
most lehet hogy nagy hülyeségeket hordtam össze de én ezt látom amikor egyesek küszödnek hogy, nem bírnak ívet húzni, mikor megy az okató után ő meg csak farolgat.
egyébként majd csinálok magamról felvételeket,( két hét múlva már stubaion fogom csapatni :D) és szeretném kikérdezni itt a hozzáértők véleményét a síelésemről, mivelhogy engem oktató még nem látott :D