Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ági85 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2010.02.15. 17:01
Utoljára leírnám, aki félreértette,nem fikázni akartam a pályákat és Alpes D'Huez-t,ha vki elolvasta rendesen,amit írtam,szerintem abban volt pozitívum is. Egy szóval sem írtam,h nem volt elég hó stb...
Pf:S
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2010.02.15. 16:02
"Szögezzük" le,hogy én a saját tapasztalataimat írtam csak le,amit továbbra is úgy gondolok! Az,hogy más mást gondol,ez van,ízlések és pofonok. Nem gondoltam,hogy valakinek ez ekkora érvágást okoz,hogy eltér a véleményünk:)
Előzmény: (Mil 84603)
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2010.02.15. 11:20
Hello mindenki!

Kicsit megkésve ugyan,de írok egy kis beszámolót a síelésünkről Alpes D’Huez-ben. Február első hetében voltunk kint.
Először is a szállásunkkal kezdeném. Hm,tanulságos. Hogy miért? Egy bizonyos utazási irodán keresztül a SATA appartanok egyikében volt szerencsénk megszállni. Igaz,hozzá kell tenni, h utolsó pillanatban foglalt szállás,több mint valószínű,h emiatt volt "probléma”. Indulás előtt kérdeztem is itt a fórumon,tud-e vki hasonlóról vmit,de senki nem reagált.
Úgy mentünk ki,h nem tudtuk, hol,és milyen lesz a szállás,persze nem luxusszállóra számítottunk. Pályaszállásként volt meghirdetve az appartman. Odaértünk, irány az utazási iroda, kulcsok átvétele, hajrá. Hát...az „appartmanunk” a falu legszélén volt, közel nem pályaszállás:) És én egyszerűen csak szellemszállodának hívtam. Ugyanis az egész egy 3 emeletes soklakásos épületben volt, ahol valószínűleg a tulajok adják ki bérbe a saját lakásaikat. Extra szoci stílus, mikor beléptünk, majdnem rosszul lettünk:) A helyek elosztása a szokásos francia szállásoknak volt megfelelő,nem hiába mentünk 4en egy 6 fős appartmannba. Kosz nem volt ugyan,de annyira lehangoló volt az egész hely,és mellé még a tudat,h rajtunk kívül kb alig volt egy.két ember az egész épületben, nem volt valami felemelő. Aztán megszoktuk úgymond,végülis csak aludni jártunk oda:S De senkinek nem ajánlom!! Jha,és a távolság miatt minden nap kocsival mehettünk a felvonókhoz:(

Életemben most először voltam Fro-ban síelni, előtte hallottam már jókat a francia pályarendszerekről. Ehhez képest, nem tudom,én kicsit csalódott voltam. Kipróbáltunk szinte minden pályát, névről annyira már nem tudom, de sokszor volt az a tapasztalatom, hogy a pályák nagyon jegesek. Emellett elég sok a lankás,kepesztős rész,ahol ha nem engedi el az ember a lécet,küzdhetett rendesen. Persze azt nem mondom,h nem találtunk jó kis piros és fekete pályákat is. A híres neves Sarenne: hát én azon kiakadtam: a közepétől kb tiszta köves,kiálló sziklákkal tele,majdnem midnegyikünk léce megsínylette:( És a vége,na az a csúcs, kilométereken át próbálni golyóban menni,nehogy gyalogolni kelljen:S Hogy lehet egy jó kis fekete pályát így elrontani?:S Egyik nap meg akkora volt rajta a tömeg, hogy szinte már életveszélyes volt:S Nem is mentünk fel sűrűn erre a pályára.pedig jó lenne a köveket és az alsó szakaszát leszámítva.
Hét elején kicsit hideg volt,de legalább szép idő, utána meg mégjobb,gyönyörű napsütés,meleg, na akkor nagyon élveztük a síelést. Bár a felhők jöttek mentek,mindig azt hittük, na itt a hó, de végül csak utolsó nap érkezett meg.
A csúcsra csak hét közepén jutottunk fel, le is volt zárva előtte a nagy szél miatt. Az a látvány,ami ott elénk tárult,leírhatatlan. Ezt nem tudhatják azok, akik nem síelnek, sajnálom őket:)
A Tunell bevetése nem volt egyszerű:) Eleje sima fekete, húhú de jó.aztán jön az alagút,átcsúszkálsz rajta,és utána BUMM:) Megálltunk,lenéztünk,és hirtelen nem tudtuk,merre is lehetne indulni. Méteres buckák, és brutális meredekség, izgi!! Végül sikeresen lejutottunk, meg kell hagyni,beleizzadtunk. Anniyra régóta nem síelek még, ilyen pályán még nem jártam, de jó kis kihívás volt az biztos. Alján a völgyben jót pihiztünk, aznap pont meleg és napsütés volt.
A többi pálya nevére annyira nem emlékszem, sokszor mentünk az Oz-i nagy felvonóhoz vezető az hiszem Alpette-n,az nagyon tetszett, valamint a Marmottes II tetejéről induló piros és fekete pályák is bejöttek. Volt velünk egy kezdő síelő is a héten, hamar bedobtuk a mély vízbe szegényt, ugyanis második vagy 3. nap odakveredtünk egy kevésbé barátságos buckás fekete pályára. Térképről sem tudom beazonosítani, a Clocher de Macle-on kiszállva jobbra indultunk el,először a piros pályán,majd egy részénél el lehetett kanyarodni balra,na az a pálya volt az. Jó kis buckás,és meredek, mi csak katlannak neveztük,mert a felvonóról nem is lehetett látni. A térképet böngészve vagy az a piros pöttyözött Projet pálya volt ez, vagy a la Blame,nem tudom. Én nagyon élveztem, de szegény kezdő:)Hát mit mondjak, lejött ügyesen, hisz nem volt más választása:D A Tunellre azért nem cipeltük fel,vhogy éreztük,h az már sok lenne.
Az utolsó napi havazás annyira szép volt!!Kimentünk síelni, de a kb egy méteres látótávolság,és az alsó pályákra szorult nagy tömeg elvette a kedvünket a további siklástól. Nem is a hóval volt a gond, hanem a nagy köd, ami még szintén belefért volna, de a sok ember, az már nem:S Pedig nagyon jó lett volna a friss hóban síelni.
Mi emiatt,hogy előbb be is mentünk,úgy döntöttünk, hogy még aznap visszaindulunk Mo-ra. Izgalmas volt az utazás is, a franciáknál természetesen hólánc, utána az olaszoknál délebbre zuhogó eső,majd az osztrákoknál ismét erőteljes havazás. Hajnalban jártunk arra, volt,hogy csak mi mentünk az autópályán,nem sokat lehetett látni.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a síelés mindig szuper:)
A franciákról annyit,hogy találkoztunk kedves,és kevésbé jófej emberkékkel. Azon nagyon meglepődtem, hogy hiába szóltam hozzájuk franciául,mindenki angolul akart kommunikálni, úgy kellett mondani nekik,h én tudok franciául beszélni, mindig meglepődtek. Eddigi tapasztalataim alapján a franciák nem tudnak,és nem is akarnak angolul beszélni,de úgy tűnik szerencsére a síterepek kivételek ez alól!.
Jha,és ami még furcsa volt,h rengeteg magyar szót hallottam, többet,mint Olaszországban, vagy Ausztria más részein, pár nap után már fel sem tűnt.ha magyarokkal találkoztunk a felvonóknál:)

Üdv mindenkinek,és aki még megy,annak jó síelést.Én azt hiszem idén már többet nem megyek:( Hosszú lesz az idő,mire újra lécre állhatok!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2010.01.26. 17:48
Hello mindenki!

Mi is 30-án vagy 29-én este indulunk Alpes D’Huez-be. Még soha nem voltam ott,csak hallottam a helyről. De most végre én is csúszhatok a francia hegyekbenNagyon várom!!!

Látom jópár appartmanról írtatok már beszámolót,de olyat még nem olvastam,hogy a városban a SATA irodájába kell menni, és majd ott tudjuk meg,hol is fogunk lakni pontosan. Volt már vki így? Tudtok esetleg vmit mondani?

Vid,mi kocsival megyünk,de sajna hozzánk már nem férnél be, de azért remélem sikerül találni vkiket.

Már csak pár nap, és száguldozhatooooook
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2010.01.04. 16:57
Másodjára állok neki a beszámolónak,amit végre nagy nehezen megírtam,erre elszállt az egééész:Sváááá

Szóval, dec 12-én szombaton indultunk. Aggódtunk a hóhelyzet miatt,de nagy mázlinkra pont első nap,vasárnap egész végig esett a hó, és az alap hóréteg is több volt annál,mint amit a neten írtak.A többi napon már nem esett,és általában szép időnk volt.
A pályák többségét jól lehetett síelni,egy-kettő volt talán csak lezárva.
Reggelente a Daolasa-ból induló kabinos felvonó közepéig lesíelhető kék-piros pályán kezdtünk.Meredekebb,lankásabb részei is vannak, jól végig lehet zúgni rajta!Utána legtöbbször átmentünk Madonnára és a Groste csúcsra,ahol fent nagyon jó kis pályák vannak. Építettek ott még egy snowboard parkot,minden féle fajta ugratóval,tesóm ki is próbált párat közülük:)
Ebédünket a szokásos Madonnáról a Groste csúcsra menő kabinos lift felénél található étteremben fogyasztottuk,ahol ugyan, csak szerdától kezdve,de azt követően minden nap party volt:)2 körül elkezdte a dj a zenélést,és egy kis forralt bor vagy pálinka hatására már mindenki az asztalok tetején táncolt sícipőben, hatalmas a feelingje az egésznek:)Hazafelé viszont időben el kellett indulnunk,ha nem akartunk a tavalyihoz hasonlóan a két hegy között ragadni(ahogy írtam,mi a másik oldalról,Daolasa felől kezdtük minden nap a síelést).Egyszer előfordult viszont,hogy az egyik hazafelé vezető felvonónál 3/4 órát kellett sorba állnunk,mert annyian voltak. Nem tudom azon a napon mi lehetett,de a pályákon is sokkal több síelő volt,mint általában.Az utolsó felvonóhoz már sötétben,5-re értünk fel, így szervizjárat vitt le minket a hegyről:)Fent mégsem hagyhatnak senkit:)
Egy "újdonság" volt számomra,a hideg:S Síelek már pár éve,de ennyire talán még soha nem fáztunk,mint most. Már a völgyben is -8-9 fok volt,hát még fent a hegyen.Újabb és újabb rétegekkel próbálkoztunk,de vhogy mindig fáztunk. Az ujjaim pl alapjáraton minden nap elfagytak:)De ettől függetlenül persze mi nagyon élveztük a síelést,és a friss levegőt!
Jha igen,és sok a lengyel,nagyon sok. Nem tudom csak itt,vagy Olaszországban máshol is,de itt különösen sokan szoktak lenni. Biztos kedvelik az olaszokat:)

Mindent összevetve szerencésre idén nem történt velünk semmi "izgi",nem hagytunk el semmit,nem történt semmilyen baleset,és nem ragadtunk ott a két hegy között sem:)A tavalyi beszámolómban ez mind megtörtént velünk:)Na és a legfontosabb,szintén a tavalyi mentőakciónkból okulva,mindig volt nálam telefon!!!!

Akinek van lehetősége ilyen messzire utazni,csak ajánlani tudom a helyet,gyönyörű,jól kezelt pályák,felvonók,és besíelhető egyszerre több síterep is.

További jó siklást mindenkinek:):)
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2009.12.07. 20:21
Szia!

Én még csak tavaly voltam először ezen a síterepen,de nagyon tetszett. Írtam is anno egy beszámolót az élményeinkről...izgalmasra sikerült az a hét az biztos. Minden nap átcsúsztunk Madonnára,azt jobban szerettük,mint a folgaridai részt. És valahol két pálya között találtunk egy jó kis bulis helyet,ahol minden nap 2-kor indult a parti:)Utolsó pillanatban indultunk mindig vissza,hogy elérjük a hazafele csatlakozást:)A pályákra így már teljesen nem emlékszem,sokfelé csúszkáltunk napközben.
Ha te is szombaton jössz,akkor lehet még össze is futunk majd:)
Előzmény: (vh 75729)
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2009.12.04. 19:10
Jaj de jó,igazad lett,és már eseitt is a hóóóó:)És még várható is havazás,úgyhogy örülök nagyon:)Jövő szombaton irány Olaszország!!
Jupíííí
Előzmény: (poisonka 75126)
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2009.12.01. 21:42
Sziasztok!

Jövő héten mennénk ide síelni úgy, mint tavaly. Ezt vártam mióta,nyár óta:) Erre még semmi hóóóóó.Másfél hét van még addig, csak remélni tudom,hogy vmi csoda folytán lesz sok hó,mint tavaly:)
Más is aggódik????
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2009.01.08. 11:38
Ja igen,a tanulságot elfelejtettem beleírni:

MINDIG LEGYEN NÁLATOK TELEFON!!!!!:)
Ági85
10 élménybeszámolót írt
10
15 éve tag
2009.01.08. 11:29
Sziasztok!
Gondoltam írok egy "kis"élménybeszámolót az itt eltöltött síelésünkről.2008.dec.13-20. síeltünk ezen a terepen. Hotelünk a Commedzadurai új sífelvonótól nem messze volt,minden reggel a hotel kis busza vitt ki minket,megkímélve ezáltal a kocsikázás örömeitől.
A hét elég kalandosra sikerült.Első 3 nap megállás nélkül zuhogott a hó,emellé hatalmas köd volt,de mi rendületlenül síeltünk:)Életemben nem láttam ennyi havat.
Első megrázó esemény kapásból a második nap történt.Átsíeltünk szokás szerint Madonna di Campiglio felére,és a Groste csúcsra mentünk fel.Előttünk nyitották meg a felvonókat,mi meg persze miért is ne,menjünk!Jó lesz.A tetején iszonyat szél,köd,zuhogó hó,és két pálya indult,egy kék,és egy piros.A piros pályán ki volt téve ugyan egy lezárt felirat,de én naív módon azt hittem,még nem vették el onnan,és az is meg van nyitva.Elindultunk,a pálya persze nem volt letakarítva,estünk keltünk a friss hóban,de jól szórakoztunk. Ráadásul végig hullámos is volt,ami miatt úgy mentél,hogy számtalanszor azt érezted,kimegy a lábad alól a talaj.Egyszercsak nem láttam a pálya szélén lévő jelzőbólyákat,és behuppantam vhova.Először még jót is röhögtem,pont fölöttem ment a felvonó,nem estem nagyot,hisz totál puha hóba érkeztem,léceim sem oldottak le,mert a nagy hó miatt nem mentem nagy sebességgel.Viszont mikor megpróbáltam felállni úgy,h leszúrom a botom,és arra támaszkodok,a bot úgy ahogy van,eltűnt...ejha modnom,ez nem lesz így jó:SKörbenézek először:fölöttem két méter magasan a hófal,és a pálya sehol.Kezdtem picit megijedni,de még mindig nem pánikoltam.Próbáltam továbbra is rendületlenül felállni,persze nem sikerült,hisz lécestül süllyedtem egyre mélyebbre!Ekkor vettem észre, hogy tőlem pár méterre apu uyganoda esett be!!Hála a jó égnek,ez mentett meg...Szólok hozzá,h jaj de jó,te is itt vagy,erre nem válaszol semmit,te jó ég,gondoltam,vmi történt.De aztán kiderült,semmi baj,csak ő is kepesztett,h összeszedje magát.mondja nekem(nagy ésszel)h oldjam le aléceim,ami a legrosszab bötlet volt,amit csaka adhatott...de é nmegtettem,na nem kellett volna!!Ugyanis a mély hóban mégjobban süllyedtem el!És hiába küzdöttem,amint felemeltem az egyik lábam,másikkal már süllyedtem is!Ekkor éreztem,h nagy baj van,nem talált stabil talajt a lábam,alattam min. volt vagy 3 méteres a hóréteg:/Apu egy idő után fel tudott állni,ő szerencsésebb helyre esett,de én nem,nyakig álltam a hóban,kezdtem fázni rendesen,és pánikolni,mer téreztem,h én innen nem tudok kijutni!Telefon nem volt nálam,reggel még mondtam is,ugyan minek az nekem,én nem tévedek é nel...hát tessék,ha nincs ott apu teljesen véletlenül,és nincs nála telefon,nekem kb végem:S
Ő értesítette a többieket,h azonnal hívják a mentőket,nem tudunk kimászni:(Azt hitték viccelünk,de én már a pánik hatására elpityeregtem magam,pedig nem vagyok egy hisztis típus.Kb 15 perc múlva érkezett a segítség először egy szános személyében,aki olaszul karattyolt nekünk,h csússzunkki a gödörből:D:DAzt hittem viccel.Ott állok nyakig egy hatalmas kráter közepén,és csatoljak fel,mikor süllyedek el???Aztán elment!ejha mondom,ez igen...Én már arra gondoltma,h a végén kb helikopterrel kell kimenteni:S Pár perc múlva visszaérkezettegy brigád,ratrakoló gépekkel!!!A főnök messziről odakiáltja nekünk,nagy a gáz!Oh,köszi szépen,mintha én nem tudnám.Elintult értünk a gép a kráter mésik oldlaáról,és mikor megláttam,mekkora mennyiségű havat nyom le,majd elájultam,volt az min 3 m!!!!És ahogy jött,hirtelen megzuttyant az egész hóréteg,mély hang kíséretében.Na nekem ott már végem volt,godnoltam,ha ezt túlélem...Bejött értünk a gép,felhőztak rá,és MEGMENEKÜLTÜNK!!!!A pálya aljától nem messze voltunk,de én olyan állapotban álltam ott,mint akinek vége,úgyhogy engem hómobillal vittek le,apuék lesíeltek.Lent ahüttében jegyzőkönyv,írjam le a nevem8úgy remegett a kezem,h írni nem tudtam...)Aztán elpoénkodtak apuékkal,meghívta a mentőbrigádot egy kör piára...Nekem aznapra vége volt a síleésnek,bár hazafelé még jópár pálya várt ránk,de a csúszással hála ajó égnek nem volt gond a sokkhatás ellenére sem.Nem tudom,történt-e vkivel már ilyen,nekem a 4 év alatt ez volt az első,és rem az utolsó is!Meg nem hallottam még ilyen sztoriról:DPersze utána már viccelődtünk,h nem mindenki mondhatja el magáról,h ratrakon utazott,de én inkább ezt kihagytam volna:)
És a hétnek még csak ez volt a második napja:)Jött a többi.
Másnap elvesztettük a kocsikulcsot...szerencésre volt pótkulcs.Köv nap a nagy pályarendszerben vhogy eltévedtünk,és nem értük el a Maddona di Campiglionál lévő hazafelé vezető utolsó liftet...a lift még ment,simén flemehttünk volna vele,de mér nem engedték:(Ottragadtunk a két hegy között,kocsi minden nélkül:)Hívtuk persze a hotelt,mi a teendő,végül helyi járatos busszal kellett elutaznunk 25 km-en át egy tőlünk nem messze klévő kis városkáig,és oda már kijöttek értünk:)A buszon rajtunk kívül még pár hasonlóan járt síelők voltak,mindenki ottragadt:D
Köv nap tesóm elvesztette a síszemüvegét,de ez csak kis apróság volt a többihez képest.Ugyanis utolsó nap,első körében kapásból de. összeütközött apu és tesóm...iszonyat sebességgel mentek,és tesóm elszámította magát.Röhögtünk először,aztán mikor nem álltak fel,tudtuk,h baj van:STesóm felállt,de apu nem.Jöttek a mentők...térdsérülés,hómobillal felvitték a lifthez,mi meg lesíeltünk az aljába.Kórház,minden.Kiderült,jól érezte,elszakadt a keresztszalagja,az oldalsó részlegesen,és lehet porcleválás is lett...Így utaztunk haza másnap.Azóta fekszik,meg pihen,még nem műtötték,rmeélhetőleg nem is kell,csak el van keseredve,mert így véget ért a síszezon,pedig mentünk volna Fro-ba!!!!

Mindezek ellenére a hét mégis jó volt,találtunk egy jó hüttét is,ahol minden nap buli ment,3-szor volt lehetőségünk nekünk is táncra perdülni:)Igaz,a síliftlekésés pont emiatt történt,mert hiába indultunk el időben hazafelé,a lifteknél annyira osszetorlódott a sok ember,h végül későn érkeztünk:)

Hát,ennyit volt "röviden" az élménybeszámolóm:)
Üdv mindenkinek,és jó síelést azoknak,akik még tudnak menni!!!!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.