Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

forrogyongyver által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
forrogyongyver
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2008.03.18. 15:09
Zoli!
Hirdessünk mozgalmat a Tesco gazdaságos sízőknek? Nem is rossz gondolat... És lehetne egy szép kis logónk, amivel csillagok helyett minősíthetnénk a szállásokat, síterepeket, sőt a szállásadókat is!!! Én benne vagyok! :))
forrogyongyver
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2008.03.18. 11:02
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele...
Én mélységesen fel vagyok háborodva, és a sporttársaim nevében is kikérem magamnak a "Tesco gazdaságos" megnevezést!!!!
forrogyongyver
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2008.03.17. 11:31
Sziasztok!
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy egyedül, baráti segítséggel vagy oktatóval teszi meg az első lépéseket. És senkinek nincs joga beleszólni ebbe.
Jómagam sportoktató vagyok, lehet olyan helyzet, hogy az ember felajánlja segítségét, de nem "leszólva", kioktatva és ráerőszakolva a másikra. Sok jó síoktatók ismerek, néhány mellényben nagyot, ám ismeretben-pedagógiai érzékben kicsit is (próbáltam finoman fogalmazni). Utóbbiakat nem hiszem, hogy védenünk kellene. Többet ártanak, mint használnak...
h i r d e t é s
forrogyongyver
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2008.01.24. 07:31
Szia Dokidenter!
A Schladmingi új felvonó (emlékeim szerint Golden Jet) lenti állomásán van éjjel-nappali internet. Nagy hibája, hogy érintőképernyős, de végső esetben jó.
Ja igen, ami még érdekes... Az internet-gép mellett van egy "sí-EKG" is, nap végén beírod a bérleted számát és kinyomtatja Neked az aznapi sí-teljesítményedet és két szóban minősít. Érdekes játék.
üdv.
forrogyongyver
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2008.01.22. 13:04
Sziasztok!
Megfelelő hóviszonyok esetén szívesen ajánlom mindenkinek Nagy Hideg-hegyet.
Csak esne már az a hó...
forrogyongyver
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2008.01.21. 14:50
Szia!
Ramsau végénél kell jobbra kanyarodni a Dachsteinstrasséra, itt 6 km szerpentines út visz fel a felvonó parkolójába. Az út vámköteles, lefelé kell fizetni. Ha érvényes síbérleted van, vagy a kabinra veszel jegyet, nem kell külön fizetni az úthasználatért.
Normális viszonyok között az út jól járható, természetesen téli gumival. Friss hó ill. jegesedés után jól jön a hólánc. De hólánc nélkül semmiképp ne indulj el!
Ha friss hó esett, érdemesebb síbusszal felmenni, az mindig fel van készítve. Érvényes síbérlettel a busz ingyenes!
Az út kapujánál van egy "hólánc kötelező!" tábla, ha az út felé van fordítva, érdemes még lent szerelni! Ha el van fordítva, simán fel lehet menni.
forrogyongyver
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2008.01.21. 13:39
Szia!
Mi tegnap jöttünk haza 10nap Dachstein-régió után. 19. szombaton 1900 m-ig eső esett, fölötte havaseső :( Vasárnap reggelre mindez lefagyott, hihetetlen kemények voltak a pályák. Hóágyúzni nem tudnak, mert éjszaka is 2 fok körül van.
Ember hétköznap kevés, hétvégén sok volt, de a lifteknél max. 3 perces sor jött össze. A mi taktikánk az volt, hogy liftnyitásra kimentünk,egyig kifulladásig síztünk, utána elmentünk. Délutára minden vizisí jelleget öltött, nagy buckákkal.
Legjobb pályaminőség a ramsaui Rittisbergen volt, majd a Reiteralm következett. Leggyengébb a Planai volt.
Egy nap fel tudtunk menni a gleccserre. -10 fok volt, viszont nem fújt a szél és sütött a nap. Az első kabin 8.30-kor indul. Érdemes azzal vagy a 8.50-essel felmenni. Friss időjárásjelentést 8-kor tesznek ki a Dachsteinstrasse aljához: csak akkor "szabad" felmenni, ha teljesen jó látási viszonyokat és max. gyenge szelet ígérnek.
Ha bármi kérdésed van, írj nyudodtan. Mi 12 éve járunk ide évente többször, hátha tudok segíteni.
Forró Gyöngyvér
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE