Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ba által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (16)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2013.04.16. 15:55
Ezt a kérdést én is többször feszegettem az Ozsinak, még smsz-es korában, a mostaniaknak is mondtam, de süket fülekre talált.
Ha nincsen magyar törvényi szabályozás erre, akkor lehetne smsz-es. bejön a mókus az egy csillagra és el kell neki magyarázni és/vagy alá kell vele íratni, hogy az a 8 napos végzettség mire jogosítja fel!!! mert iskola/tábor/stb vezetésre biztosan nem. meg versenyzők nevelésére. cserébe mindenki büszkén feszít és osztja az észt a síelésről egy 8 napos kurzus után (magát a kurzust most ne is firtassuk, a kiképző oktatókról, az ingyenes hospitálásról, stb). Aztán meg csodálkozik, ha baleset történik, meg a vendégek elégedetlenek. (a másik topicos beszélgetéshez kapcsolódóan pedig a vízuális környezetszennyezésről ne is beszéljünk, ahogy egyik-másik leováckodik a hegyről). megoldás lehetne az is ha azt mondjuk, hogy nekünk csak ez a 8 napos van, de cserébe nem engedünk át senkit, vagy csak azokat, akik tényleg tudnak. mert így valóban nem lesz 3* tábor és nem lesz értelmes oktatói gárda.
persze a másik véglet az osztrák, aki meg ugye még roller stadtlichgeprüftét is kér a síiskola alapításához, és még akkor is okoskodni kell hogy meg tudd nyitni a sajátod. De ez nem az én gondom, ez legyen a tiéd. Viszont a magyar meg igen és nem tudjuk megoldani hosszú évek óta. kár!
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2013.04.12. 11:16
Geri,

azért te sem gondolod komolyan, hogy csak pénz kérdése?? Ha lenne egy szabály, hogy a külföldi síoktatók fizessenek X eurót a hegynek, X euró adót (helyit, államit, stb mindegy)akkor mindenki szépen nyugodtan dolgozhatna?? Ez csak a maszlag része! Fogalmuk sincs ki mennyi adót fizet a hazájában, csak azt látják, hogy nekik nincsen munkájuk, vagyis kevesebb. De azt egyik sem fogja fel, hogy egy csoport, család sokszor jobban ragaszkodik az oktatójához, mint a helyhez. És persze ha a síiskola vezetőjének a panziójában lakik, akkor minden rendben? Ez hogy van? Simán csak arról van szó, hogy kellemetlenkednek, hátha valami összejön és akkor nekik X euróval több lesz a bevételük. Ez pont olyan, mint amikor mi nem értettük meg a Balcsin, hogy a hülye NDKs miért nem tanul meg magyarul és utána miért nem ide jár élete végéig, pedig mi fel sem újítottunk semmit és ugyanennyiért elmehetett bárhová európába. Most egy kicsit megváltozott, mert eltelt egy kis idő, jött egy finom szemléletváltás. Mjad jön ott is.
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.12.15. 16:20
Szerintem bármelyik szervizestől kérhetsz, metálgrip néven fut.
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.12.15. 13:01
Kofixből 2 fajta van, az egyik sima talp feltöltésre, a másik pedig kanti mellé (ez tapad fémhez is). Amúgy a kanti ha kiszakad, akkor a legnagyobb baj, hogy meg is nyúlik, értsd az eredeti hosszát nem fogja csak úgy visszakapni. Ráadásul alatta az él támasztása is sérül, tehát kvázi a "levegőben log". Egy részről dolgozz alá, másrészről vedd tudomásul, hogy olyan nem lesz mint elötte. Használd azt külső élnek. A ragasztó sem tuti, mert nyilván nem fog úgy dolgozni mint a léc többi része, így előbb-utobb el fog megint vállni.
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.12.10. 11:32
Bármelyik Atomic boltban megcsinálják.
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.11.11. 18:53
Mind a magyar, mind a külföldi kereskedők ugyanazt az árlistát kapják az kiskereskedelmi árakról (euróban). Csakhogy: egy tőkeerős cégnek (akinek ráadásul nyűg nyáron tárolni a léceket), és ráadásul a nagykereskedelmi árai máshol vannak (mert az mennyiség függő) nyilván könnyebben ad kedvezményt mint egy hazai. Nehéz elképzelni hogy egy hazai kereskedő ráfizetéssel adjon el valamit, bár nem példa nélküli.
Érdemes ALAPOSAN megnézni egy sít, mielőtt nagyon akciós áron megvesszük, mert sokszor a nagy sport forgalmazók rendelnek olyan SMU modelleket, amik nagyon hasonlítanak a katalógusban szereplő síkhez kinézetben, csak más tartalommal.
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.11.11. 12:41
Értelemszerűen az orf ezekkel a jogokkal tud kereskedni... Kérdés kivel tud megállapodni. A eurosporttal eddig nem tudott... Másokkal meg igen.
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.11.08. 10:51
A megtérülésről: a német csarnokokat is a KOCSMA tartja el, mert a hollandok csúsznak egy párat és utána hosszú apresski... És erre szervezett utak mennek oda!
Egy ilyen csarnoknak van turisztikai oldala is, ne hagyjátok ki a képletből!
És a dubai belépőben (ami kb 38 eur) benne van a felszerelés bérlése és a ruha bérlése is (2 órára).
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
Topik: Hó Show
2008.11.07. 16:09
Szia Petya!

A gyerekek ennél sokkal jobban síelnek, csak a rendező/operatőr nem hozta ki a maxot belőlük! :)))
És amikor a végén a kutyát lehoztátok abból is hozzácsaphatott volna!
És a követősnél kijött a súlykülönbség az operatőr és a srácok között! :)))))

Azért jól sikerült!
Balu
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.11.07. 15:33
elvileg a eurosport ad minden VK futamot meg a VB-t is, kivéve az osztrák versenyeket, mert arra az orf-nek kizárólagos joga van. ezt elvileg 2010-től vagy 11-től megváltoztatják... Viszont nagyon tudom ajánlani mindenkinek a Nightrace-t (jan 27, kedd). Őrület 50-60.000 (!!!!!) nézővel! Gyakorlatilag utcai fiestával, felejthetetlen!
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.11.01. 16:31
A léc itthon is bérelhető/tesztelhető lesz. Amúgy Ausztriában, aki alaposabban körülnéz, tapasztalhatja hogy a legtöbb helyen csak a kölcsönzős modellek bérelhetőek, ezek alól a tesztcenterek a kivételek!!

Nehéz elhinni, hogy valahol a hivatalos bemutató elött már lehetett kapni, hiszen a D2 eddigi kommunikációja nagyjából AZ időponttról szólt. Az "olcsóbb, nem gumicsíkos" verzió a VF, részletesebb magyarázatot ld lent.

A VF technológiát használni fogják a világkupán is, tehát a "nem racecarver" jelzőre nem szolgált rá!

Azt gondolom hogy azzal segítjük elő a sízést, az információ áramlást, ha olyanok írnak tapsztalatokat, véleményeket le, akik rendelkeznek ilyennel! A félinformációk általában (legalább) torzítanak! Aki kíváncsi rá próbálja ki és utána véleményezze! Sok sikert és jó csúszást!
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.10.10. 17:13
Akkor megpróbálom másként:
a te példáddal élve az eddigi r=12m léceket 8-20 m(erőteljes túlzások ezek a számok) között lehetett használni, terheléstől függően. Nos a VC ezeket a határokat tolja ki.
A vége és az eleje a lécnek szét tud nyílni, de csak oldalirányba, függőlegesen nem (tehát "katamarán" nem lehet). Így a rádiusza terhelés közben csökken, egyrészt mert nő a nyomás másrészt meg változik a geometriája.
De szerintem meddő a vita, próbáljátok ki és fogjátok érezni a különbséget!
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.10.09. 11:27
Szia Laci,

ezt a lécet nem a B5 utódjaként dobják piacra, ugyanazt ne is várd el tőle! Más dolgokban erős a MB5 és másra lesz használatos a D2, de óriási élmény lesz!
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.10.09. 10:17
A síléceken feltüntetett rádiusz a síléc geometriai sajátosságára utal, mekkora a rádiusza annak a körnek, amit "kivágtak" a síből. Értelem szerűen ha a használója meghajlítja, akkor ez a hajlítás mértékében változhat. A VC-nél az alap rádiusz mozog 12 és 18 között, hajlítás nélkül!!! Remélem így már érthetőbben fogalmaztam.

Érdemes tudni, hogy a világ kupába már sokkal korábban is volt "sidecut", mint ahogy a kereskedelemben megjelent, csak nem ilyen mértékben.

Minthogy ezekben a D2 lécekben maga a technológia nem olyan drága, mint pl a B5-nél, hanem maga az alapötlet a különleges, remélhetőleg el lehet kerülni a B5 csapdáját!

Amúgy meg azt tudom tanácsolni, hogy mindenki próbálja ki, aztán mondjon véleményt róla! Megéri!
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.10.08. 18:39
A FIS szabályzat minimum rádiuszt előír, versenyszámonként különbözőt, így a Variocut fel sem merül, mint FIS léc, csak a Varioflex.

A VC lényege, hogy minnél nagyobb erő hat a síre, annál kisebb lesz a rádiusza. Ettől még lehetne sima kanyarsí is, de itt a rádiusz alapból 12 és 18 m között van, ami viszont óriási teret ad a sízőnek!

A VF lényege pedig az hogy kisebb erőhatásra, kisebb tempónál csak az alsó sí dolgozik, értsd itt is meghajlik, míg a tempó növelésével a felső sí is egyre többet dolgozik, így nagyobb tempónal is remek íveket lehet majd húzni vele, fogja tartani az éleket és a kanyarokat.
Ba
16 élménybeszámolót írt
16
15 éve tag
2008.10.08. 18:03
Üdv Mindenkinek!

Pár dolgot tisztáznék:
1. A B5 nincsen az idei kollekcióban, csak az SMU modellek között (a nagy sportáruházaknak gyártott skálában). A modell amellett hogy tényleg az egyik legjobb sí, amit sok szakavatott is dícsér, nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket az eladás terén ("túl nehéz", "túl drága", "túl kemény", stb). Nem tömeg sí!
2. A Nomad elősorban az amerikai piacra készült, az európai sílécgyártók azon a piacon keresztül szeretnének kilábalni a recessziból.
3. A D2-nek még 16 nap van a bemutatójáig, addig info stop van. Aki jól tud síelni annak nagyon fog tetszeni mind a két sí, ez egészen biztos. De tényleg szokni kell a tulajdonságait, tehát az elején türelem! De nem a B5 utódja, a D2 kifejezetten verseny technika, lesz a VK-ban is (ha jól sikerültek a nyári tesztek). A B5-tel soha nem voltak ilyen tervek.

Remélem kicsit tudtam segíteni!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.