Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rita6 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (16)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.11.04. 17:27
Szia sigesa!
Hát igen a nagy grossglockner ( legalábbis Ausztriában). Nekem is a szívemhez nőtt. Nem kell messze menni hogy szépet és különlegeset láss. Jó dolog lehet a hegymászás is, de nekem sem fizikumom, sem anyagi helyzetem nem felel meg ennek.
Köszi a Fo-i tippeket. Ezekről a helyekről Én is jókat hallottam.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.10.25. 16:00
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. Ez a link természetesen még él, és ezentúl minden hozzászólásra válaszolok.
Elsősorban Sigesa üzenetére reagálnák. Bár Ausztria az egyik kedvenc helyem, nagyon máshol nem is voltam még. Ausztriában is, csak kb. 6 helyen. Goldeck-ről nem tudok semmit.
A sípályán lévő szabályokról és viselkedésről pedig annyit mondanék, és nagyjából a Stani válaszaival értek egyet, hogy teljesen mindegy mi van a lábadon, úgyanúgy érvényes minden szabály rád is, idősre, fiatalra, gyerekre, vagy középkorúra. Azt valóban nagy hibának tartom, hogy nem a tudásnak megfelelő pályát választanak egyesek. Egyébként is, a fekete pálya csak annak élvezetes, aki már jól tud. A párom is inkább látogatja a fák közti "szlalonpályát", de legalább ott nem zavar senkit. Szóval azért megvédeném a snowboardos társaim. De még, szerencsére nem igazán akadt az utamba senki. Egyszer egy síelővel kereszteztük egymást. Mindegyikünk egy jó nagyot esett, de nagy baj nem történt. Mosolyogtunk egyet rajta. Még annyit tennék hozzá, hogy általában sielők akarnak elgázolni. Egyelőre még ők vannak többen is.
Más téma!
Nyaralásunk alkalmával Kaprunban jártunk. És nagyon pozítivan csalódtam. A környék nagyon rendezett, és szép. A gleccseren jó minőségű hó. A pályákon ugyancsak húzós felvonok mentek, abból mondjuk 3. De azért nagyon jó volt. Kaprunban volt a szállás. De voltunk a Grossglocknernél is, sétáltunk a gleccseren. Túrázgattunk. Rengeteg kis tavat találtunk. Végig sütött a nap. Csak egyik reggel volt köd, de 3000 méter magasan ragyogó napsütés volt. Egyébként ez szeptember 06--tól 11-ig volt. Utolsó nap a Mölltal gleccseren turáztunk. A gleccservasúton egy kicsit bezártságérzetünk volt. 8 percig mentünk a sötétségben. Télen biztos klassz. De most hó az nem nagyon volt, csak egy kis jég. Jövőre Francia hegyekbe tervezzük a nyaralást.
Továbbra is várom a hozzászólásokat.
Köszönettel: Rita
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.10.25. 14:12
Sziasztok! Csak megnyugtatásul annyit mondanék, hogy szeptember 6-10-ig voltunk nyaralni Kaprunban. És a gleccseren nagyon jó minőségű hó volt. Azóta azért már olyan jó idők nem voltak. Nagyon pozítivan csalódtam. Ragyogó napsütés. A szállásunk is nagyon jó volt. Mindössze 5 napot voltunk. A Grossglocknernél is voltunk, távcsővel kukkoltuk a hegymászokat. És a több méter vastagságú jégen sétáltunk. Nagyon szép környék. Hazafelé a Mölltallt is útba vettük. Hát ott nemsok minden hó volt. Egyébként is csak júniusig hóbiztos. Még annyit, ha tehetem, télen is szeretnék ismét Kaprunba eljutni. Bár kétszer ugyanarra a helyre nem szoktunk menni. De egyszer mindenkinek ajánlom. A helyiek is nagyon barátságosak.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Hochkar
2004.03.18. 13:38
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólást!
Stani!
Köszönöm az infót. Abban az időszakban voltunk, amikor az a nagy felmelegedés volt februárban, és azért is mentünk ide, mert itt biztos van hó. Bár féltünk, hogy vihar lesz. Akikkel mentem ők háromszor nem tudtak felmenni a pályarendszerre, mert le volt zárva a hóvihar miatt. Végül is még a nap is sütött egy kicsit. Majd köd. És 3 körül hóvihar. Addig lehetett snowboardozni. Még szeretnénk elmenni áprilisban egyszer.
Libella!
Versenyt már mi is kifogtunk, Kravecben. És akkor sorban állhattunk a kettes ülős felvonókhoz.
Nekünk szerencsénk volt, ugyanis nem kellett sorban állni, talán 5 percet.
Andrea!
Köszönöm, már megvan a térkép.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Hochkar
2004.03.03. 14:40
Minden információt szívesen fogadok. Úgy gondolom, sokan jártak már itt. Legutóbb ugyanis az volt furcsa, ha nem magyar rendszámú autót láttunk. Legutóbb pozítiv véleménnyel távoztunk. Bár többször hallom, hogy hóvihar elég gyakori, és akkor a pálya jelentős része le van zárva, vagy már fel sem engednek.
Várom minennemű véleményetek!
Üdv: Bödei Rita
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.03.03. 14:19
Én is megjegyeznék pár sort a témával kapcsolatban. Egy negatív tapasztalat nem általánosítható, tehát nem mondhatod hogy "ennyit a francia síterepekről". Előttem szolókhoz csatlakoznák, hogy ne riassz el másokat.
Valóban drágább Franciaország mint Ausztria, de ez a színvonalon is látszik, amit te elég tévesen írtál le. Az meg egyszerűen nevetséges, hogy arra panaszkodtál, hogy vizesek a felvonók. Ez is csak valamilyen kényes síelőnek jut eszébe. Mert, ha jó felszerelésed, akkor a hóban is ücsöröghetsz. Vagy, ha ennyire kényes vagy, akkor nem ajánlanám a síelést. Az időjárás pedig kiszámíthatatlan, ez benne van a pakliban, de az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy leírd ezt a helyet.

Ajánlom Les deux Alpes-t. Vagy ami szerintem a legjobb hely Chamonix.
Én azt mondom tégy még egy próbát Franciaországban a fenti helyek valamelyikén. És legközelebb már pozítiv élményekről számolsz be.

Üdvözlettel!
Bödei Rita (Győr)
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.02.23. 14:26
Sziasztok! Február 8-án voltunk a "nagy melegben" Hochkaron. Mivel a közeli pályákon Ausztriában kevés és rossz minőségű hó volt. Most kifogtuk az időt is, csak délután háromtól volt hóvihar. A hó jó minőségű volt. Sőt itt elég hideg volt. A pályák alja jeges volt. De mindig jobb, mint a vizes pályán csuszkálni. Nem vészes a távolság, és igazán jó pályák vannak. Még lehetséges, hogy áprilisban elmegyünk oda. Ugyanis májusig hóbiztos. Várom a továbbiakban is élménybeszámolótokat. Üdv: Rita
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.02.04. 10:27
Köszönöm a hozzászólásod Zede! Most a hétvégén Stuleck-re megyünk, de ez most előny is, hogy általában jeges, ugyanis most az enyhülés után biztos nem lesz jeges. Biztos sokan lesznek azonban, mert síszünet van, és 7-8-ai hétvégére írták a csúcsidőszakot. Vasárnapi nap megyünk, de nem valószínü, hogy gyengébb lesz mint a szombat.Milyen gyakran üződ a télisportot, és mivel? Úgy látom Ausztriában jártas vagy. Újévkor voltunk Szlovéniában, Krvavecben. Mindenképp tudom ajánlani. Jól karban tartott pályák, hóágyuk a fenti pályákon.Kabinos felvonóval lehet feljutni a pályarendszerre. Fent pedig 6-7 ülő felvonó van, és egy tányéros. Nagy látványos hely.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.01.26. 12:48
Szia! Nem jártam még azokon a helyeken. Mi február 8-án megyünk Semmeringre. Közel is van , és egész jók a pályák. Ez 3 telem, hogy deszkával a lábamon csúszok le a havas lejtőkőn, csak igen ritkán van alkalmam eljutni valahova, mert hát ugye ennek elég nagy anyagi vonzata van. Tavaly még tanultam is, szóval...! Ezért van az, hogy még viszonylag kezdő vagyok. Akkor majd várom a beszámolód a hétvégéről. Jó havat kívánok!
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.01.19. 13:47
Az utitárs keresőben kellene próbálkoznod. Én sajnos ebben nem tudok segíteni. Még viszonylag én is kezdő vagyok, a párom tanított meg snowboardozni. De ne add fel, nagyon jó téli sportot választottál. Sajnos kevés lehetőségem van eljutni valahova, ugyanis elég költséges sport.Idén az új évet Krvavecben töltöttük. (3napot) Ajánlom, ha Szlovéniában jársz, nagyon szép hely. Ha sikerült valahova elutnod, szívesen várom az élménybeszámolodat. Rita
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.01.19. 13:39
Állandó olvasója vagyok a Símánia magazinnak, már amennyire lehet, ugyanis igen ritkán jelenik meg. Úgy gondolom, hogy kevesebb reklám, és több cikk legyen a pályákról a környező országokból. És ha lehet egy személyes kérésem. Több snowboard. Köszi!
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.01.14. 16:24
Úgy látom nem keltette fel érdeklődéseteket ez a téma. Azért remélem majd megosztjátok velem észrevételeiteket és tapasztalaitokat.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Krvavec
2004.01.10. 15:35
Krvavec az egyik legjobb hely Szlovéniában a télisport szerelmeseinek. Gyönyörű a környezet is. Valamint a pálya jól megközelíthető, a parkolókból síbusz visz fel. A pályarendszerig pedig kabinos felvonóval lehet feljutni. Hóbiztos, és jó minőségű a hó. A fenti pályákon komoly hóágyúzás folyik. 6 ülő felvonó található. Egy egyes felvonó, valamint 5 kettes ülő felvonó. Ugyan nem a legmodernebb, de elég jók. Azon kívül gyönyörű a kilátás. A pályarendszer közepén pihenő van, és meleg ital fogyasztására is van lehetőség. A pálya csúcsa szinte 1679 m magaságban van és addig fel is lehet jútni két ülő felvonóval. A szakadékok szépen el vannak kerítve kerítéssel. Főként piros pályák találhatók. A csúcsról azoban egy kezdő is le tud siklani, ugyanis van kék pálya fent. A piros pályák sem meredekek. Különben is a kék pályán nincs semmi élvezete a lesíklásnak. Mindenkinek ajánlom Krvavecet. A hegyet meg lehet közelíteni Cerklje felől.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Snowboard
2004.01.10. 15:21
SZIASZTOK! Minden snowboardos véleményét várom! Hozzászólás, ötletek, élmények, tanácsok, stb. Évről-évre egyre népszerűbb ez a sportág. Ezért is gondoltam erre a témára, valamint én is a snowboardnak hódolok.
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
2004.01.10. 15:14
Ha már tél, akkor mindenképpen érdemes valamilyen télisportot választani. És akkor minden évben várni fogod a telet. Egy kicsit költséges, de mi nyaralás helyet a "telelünk". Ha már választasz, akkor a snowbordot ajánlom. A közhiedelem szerint ez nehezebb, de ez nem így van. Egyre népszerűbb! Sokkal szabadabb, sokrétű, és hamar meg lehet tanulni az alapokat. Csak egy hódeszka szükséges, puha kötéssel, és puha cípővel. Csupán jó egyensúlyérzék, és kitartás kell az első lépések megtételéhez. Próbáltam a síelést is, de csak az alapokat. Hát egyszeri probálkozás az utolsó is volt. Akár melyiket is választod, sok szerencsét!
Rita6
16 élménybeszámolót írt
16
20 éve tag
Topik: Krvavec
2004.01.10. 14:06
Krvavecben töltöttünk három napot a párommal. Mindketten megrögzött snowbordosok vagyunk. Kellemesen csalódtunk. Én választottam a helyet, de most tényleg jól választottunk. A harmadik nap sütött a nap és az egész pályarendszer a felhők felett volt már. A pályák jól karbantartottak, csak annyi volt rossz, hogy szombaton sorban kellett állni a felvonóknál. De mindenesetre az év első 3 napját nagyon szép helyen töltöttük. Valószínüleg a Grintavec sziklás hegységeit láttuk a környéken valamint a pályán. Csak szállást nagyon nehéz találni Szlovéniában. Közel 100 km-t autókáztunk és 3 órán keresztül kerestünk szállást. Nagyon kevés a panzió, az apartman, és a magánház. Végül sikerült egy magánháznál egy szobát találni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.