Snowboard

ÜZENETEK (309)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
81 élménybeszámolót írt
81
16 éve tag
2 hónapja
Szia,
Ha a két kötés tárcsájának az átmérője, ill. a fogazott oldalon a fogak száma és ennek a résznek a "meredeksége" megegyezik (azaz a régi kötés tárcsája láthatóan jól illeszkedik a Burton kötésbe), akkor működnie kell az összepárosításnak.
Ami a kötés méretét illeti, puha kötésekhez kevésbé értek, de nekem ránézésre a Burton kötés kicsinek tűnik a képen látható bakancshoz, a talp túl nagy része lóg le.
Biztos lehet vele csúszni így is, de szerintem irányíthatóság, kontroll stb. szempontjából nem lesz az igazi.
Én a helyedben megpróbálnám becserélni egy L-es kötésre, aminek ideálisan 4x4-es a tárcsája. Használt felszerelést is árusító síkölcsönzők tapasztalatom szerint kis ráfizetéssel nyitottak erre.
Előzmény: (yager01 216894)
yager01
19 élménybeszámolót írt
19
15 éve tag
2 hónapja
Sziasztok, segítséget kérnék egy kötéssel kapcsolatban. Adott egy CC crazycreek deszka egy állítható kötéssel ami eltört. A felgatása a kötésnek a lapra 4 csavarral történik. Vettem egy Burton Cudtom deszkát hozzá tartozó 3D kötéssel. Lásd a képet. A kérdésem az, hogy csereszavatos -e a CC kötés a Burton -el? Elvileg össze tudom házasitani a kettőt. Illetve az is kérdés, hogy a Burton kötés ami elvileg M-es jó lehet e 44es cipővel? Rövidebb mint a CC de bele fér a bakancs igaz a talprész rövidebb ezáltal a bakancs is rövidebb feletetn fekszik fel. A csatok elvileg állíthatók tehát a leszorításaal nem lesz gond... Kicsit tanácstalan vagyok, hogy tudok e a kettőböl egy használható deszkát csinálni VAGY a Burtont használjam e a meglévő de szemre kisebb kötéssel?

(a képeket feltöltöttük - a szerk.)
62020221228-153748.jpg
99920221228-150319.jpg
Trailrider
309 élménybeszámolót írt
309
14 éve tag
3 hónapja
Pályán kívülre, ha van friss hó, kb bármilyen deszka formájú cuccal ki lehet menni, aminek elég nagy a felülete. Emlékszem, sífutótáborban voltunk, dekket nem vittem, leesett éjjel 30 centi friss. Bementem a helyi kölcsönzőbe, 25 éves cuccaik voltak. Lecsaptam a legnagyobb dekkre, azon egy jó kölcsönzős kötés akkora holtkátékkal mint a ház, és egy bakira, ami olyan puha, volt, mint egy mamusz. Életem egyik legjobb erdőzős napja volt. Nyilván teljesen más vele, mint egy mai rockeres lappal, de teljesen használható. A kifagyott pályára kellenek olyan huncutságok, mint jó él, torziós merevség, hogy rá tudd tenni a terhelést az élre, egy reszponzív baki és kötés. Porhóban viszont kb bármivel lehet menni, csak legyen felület. Ez a K2 dinoszaurusz már akkor wide volt, amikor a wide még nem volt trendi, tehát a felület adott.
h i r d e t é s
Bélapó
1384 élménybeszámolót írt
1384
17 éve tag
4 hónapja
Elővettem, ellenőriztem, megsimogattam ..... és sóhajtottam egy nagyot, még egy hónap, mire használhatom.
kisvargacz
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
6 éve
Üdv
Még mindíg a barátnőmnek hajtok deszkát.De most nem ezért írok.Beleszaladtam egy garázsürítésbe,a nagy deszka keresgélés közben rábukkantam egy K2 FatBob lapra,szinte újszerű állapotban.Hát persze hogy önző majom módjára magamnak vettem meg,10 euroért :D
Valaki használt régebben ilyen lapot?Mennyire merjek vele ki menni a pályákon kívülre?Sajna melózom,még nem volt időm csúszni vele,viszont roppantúl be vagyok sózva :D
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
6 éve
Tisztelt sb oktatók!

Légyszi ne így!
20170207-103338-01.jpeg
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
6 éve
Barátok tapasztalatai alapján az éltartása, fordulékonysága jobb, mint a hagyományos deszkáknál, nyilván erősen rider és felhasználás függő.


Én most egy Capita Supernova Titan 163W lapot és a Union TravisRice kötését (tavalyi modell) teszteltem, igencsak meggyőző volt kezelt pályán. A flexe 8-as, bár szvsz sokkal puhábbnak érződik. És bár első ránézésre egy flat-camber lapnak tűnik, a leírása szerint hagyományos camber lap.
De nagyon jól irányítható, nem csavarodik ki alólam és amennyire ez pár csúszásból megítélhető, még akár parkozni sem lehet rossz.
Először mentem Wide lappal, bár 44.5-es a lábam, sosem volt olyan problémám, hogy lelógott volna a bakancsom a hóra. Igazán nagy különbséget nem is éreztem, ez a lap úgy lenne jó nekem, ahogy van (sajna tavaly a Nitro Team lapom kicsit megreccsent, még használható, de lassan keresgélem az utódját).
A kötés hozta a kötelezőt, könnyű, könnyen ki-becsatolható, bár asszem hosszútávon maradok a Flow-nál, főleg, hogy van egy vadiúj is még dobozban.
Előzmény: (totyi69 193768)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
6 éve
Ahogy nézem, Ti pont utánunk lehettetek, mert nekünk végig napsütéses időnk volt, 21-28 között. Viszont nektek némileg jobb havatok volt.
Előzmény: (Snidling 193743)
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
6 éve
Ma nagypályán (Kreischbrrg) is tesztelve lett az újszerű SL alpinlapom. Nagyon jó. Dolgozós de minden rajta töltött percet élvezek.
totyi69
16 élménybeszámolót írt
16
12 éve tag
6 éve
Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek van-e, vagy esetleg próbált már LIB TECH- skate banana lapot. Milyenek a tapasztalatok gondolok itt éltartásra,irányíthatósá stb..
Minden infó jól jönne, köszi előre is !

Üdv
Snidling
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
6 éve
Sziasztok!
Barátaimmal most voltunk Les Sybellesben. Csináltunk egy kis összeállítást az éményeinkből. Elhatároztunk hogy hasonló videókat igyekszünk gyártani a világ legkülönbözőbb síterepein. Vélemények, építő kritikák is érdekelnének a videóval kapcsolatban :)

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
6 éve
Privátban küldtem egy részletes elemzést :)
Happyboy
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
6 éve
Köszi az infót Minerel ;)
Előzmény: (minerel 193445)
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
6 éve
Golo csúszot ilyen lappal....
Előzmény: (Happyboy 193444)
Happyboy
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
6 éve
Sziasztok! Valaki próbált már Korua deszkát ??? A neten sokat nem lehet tudni róla vagy inkább külföldi oldalakat böngésszek ?
kisvargacz
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
6 éve
Használtan néztem itt a lapot,2-3 bérlés áráért.Azt mondta ha másra késöbb nem is,polcnak jó lesz :)
Apropó.Polc....
V rocker a lap,polcnak nem,de neki tanulni jó lenne?
Én sima chamberen tanultam,v rockert csak pályán kívűlnhasználtam eddig
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
12 éve tag
6 éve
Akkor az pont "optimális" lesz neki! Arra figyeljetek, hogy túl sok pénzt ne adjatok érte, mert ha végül nem tetszik meg neki a sport, akkor fölösleges pénzkidobás volt, de ha meg igen, és ráadásul ügyes is lesz, akkor gyorsan ki fogja nőni.

Tanuláshoz, az első órákhoz érdemesebb inkább bérelni felszerelést, ott egyrészt több méretet is ki lehet próbálni (ha pályánál béreltek), másrészt nem bukjátok be egy új deszka árát, ha mégsem tetszik meg neki a snowboardozás.

Robi
kisvargacz
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
6 éve
Bocs,elfelejtettem írni,kezdő,ezért is a kérdés,mert még kinézet alapján választ a lelkem :)
Jól van na,csajból van :)
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
12 éve tag
6 éve
Az optimálisnál* rövidebb lap fordulásban engedelmesebb (könnyebb vele pl. a forgásos trükkök nagy részét "beadni"), de kezelt pályán vagy mély hóban épp ezért izgágább is lesz, a kanyartartása, mélyhóban a felszínen maradása gyengül.

* Az optimális - a fentiekben leírtakból is látszik - elég tág fogalom, nagyban függ attól, mire szeretné használni a deszkát, mekkora a boardos tömege, illetve mennyire stabil már a tudása!
Általánosságban azt lehet mondani, kezdőknek mellközép és váll közé, haladóbbaknak vállvonal és állcsúcs közé érjen a deszka. Ha a szegycsont tetejéig ér, azt még inkább "kezdő" méret, de ha csak trükközni, ugrálni akar vele, jó lesz.

Robi
kisvargacz
36 élménybeszámolót írt
36
9 éve tag
6 éve
Ha ~10 centivel kissebb lapot vesz az ember az "optimális" méretnél,az mit befolyásól?
Bocs a láma kérdésért,sosem próbáltam kissebb lapot.Barátnőm bele szerelmesedett egy 135-ös lapba,a szegcsontja tetejéig ér,mondtam ne kapkodja még el....
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.