Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Germknödel által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2025.03.14. 11:25
Van esetleg olyan gyerekbarát síterep (sok kék pályával), amit tudtok ajánlani április közepére?
Kaprun, OK, de esetleg más, ami még nyitva lehet ez időtájt és hóbiztosabb...
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2023.01.11. 11:13
Szia!

Nagyon szépen köszönöm az infókat.
Igen, én is ezt az oldalt nézegettem, viszont itt Kirchberg-i nagy parkolót javasolják, onnan busszal érkezzünk.

Mi amúgy Wörgl felől jönnénk...

A minél előbb érkezni az elég tág fogalom :), 1 órával előtte? Csak mert nekünk úgy kell indulni, szeretnénk kicsit pontosítani, hogy mennyi időt kell rászánni kb (parkolás, jegyek átvétele, "hegymászás" - megfelelő helyet megtalálni stb..)

Ti honnan néztétek?

Én inkább a ba oldali - lenti - részt néztem ki, ahol van egy kivetítő.
De meggondolandó kicsit feljebbről megtekinteni...
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2023.01.11. 09:25
Sziasztok!
Jövő héten szombaton tervezünk kilátogatni a versenyre. Nagy élmény lesz várhatóan, ha megrendezik.

Érdeklődni szeretnék, hogy OK van a honlapjuk sok infóval, jegyvásárlással kapcsolatban, de aki esetleg volt már ezen a versenyen a tapasztalataira kíváncsi lennék.
Mikorra érdemes már megérkezni?
Hol érdemes parkolni kocsival?
Stb...bármi infó ami hasznos lehet és amire érdemes odafigyelni!

Mi hazafelé fogunk tartani a síelésből, de beugranánk oda, ez a terv. (útközben van amúgy is)

Köszönöm előre is az infókat, tanácsokat!
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2022.01.18. 15:10
Van esetleg valakinek friss infója Livigno-ról? Volt valaki a napokban ezen a szép helyen? :)
Hétvégén indulunk ide, ha a PCR is negatív lesz...
Határon (főleg a osztrák/svájci + svájci/olasz érdekel) mennyire nézik amúgy a papírokat, igazolásokat?
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2022.01.05. 09:29
Sziasztok!
15-től vagy 22-től tervezünk Livignoba menni síelni, ezért érdeklődöm a napokban mi a tapasztalat a síterepen? Svájci/olasz határon simán át lehet menni, vagy szigorúbban nézik a GP-t, PCR teszt meglétét, stb. ?
Eddig csak osztrák tapasztalataink vannak..
Köszi előre is a választ!
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2021.12.22. 18:04
Köszi a választ és a kiegészítést.

Határátlépés: OK és tiszta.

Síelés: akkor itt van a kavarc. Magyarán itt nem jó a GP-ben a zöld jelzés és kicsit lejjebb a 3/3mas adat, infó nekik? Mi kellene még neki(k)?
Bár ahogy olvassuk más fórumtagok beszámolóit, simán tudnak síelni, akár orosszal, akár kínaival egyaránt....

A "visszafordítják az autókat" című eset, innen van, csak más fórumon olvasható, Sopronnál történt, de hogy kiket fordítottak vissza, nem tudni. Ez igazából mind1 is most.

A kérdés, ha csak simán kirándulni megy az ember a hegyekbe, esetleg ottani étterembe, hüttébe menne be akkor mi a protokoll, szabály?
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2021.12.22. 17:28
Talán ott volt a zavar, hogy mely keleti vakcinát fogadja el a nagyszabású EU... illetve WHO!
Itt ugye a WHO már korábban engedélyezte a kínait, de az EU nem...
Szputnyiknál már ott borul a bili, hogy a WHO sem engedélyezte ezidáig.

Most akkor a Sinpharm zöld jelzést kapott az EU-ban !? Ezen kívül az osztrákok is elfogadják !?
Nekem ez a kérdés még mindig, bár mondom a konzuli honlapon ott szerepel a Sino a beutazásra elfogadott oltások között...
Előzmény: (Lackó 213542)
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2021.12.22. 16:42
Szia!
Köszi a választ. Ez mind szép és jó, de ugyanakkor félreértelmezhető is.

Mivel én így ismerem az előírásokat, szabályokat:

"2021. december 20-tól kizárólag az alábbi módon lehet Magyaraországról Ausztriába beutazni:
Három darab EU által elfogadott oltás esetén szabad (karanténmentes) a beutazás. Akik kettő EU-s oltással rendelkeznek, vagy az elmúlt 180 napban átestek a betegségen, azoknak 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet IS be kell mutatniuk."

De most olvasom, amiből leginkább ki tudunk indulni a konzuli szolgálat honlapja. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

A beutazáshoz elfogadott oltások: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson (Janssen), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield

Ez így ok. De akkor mit szőrőztek eddig a kínaival oltottakkal a határon?
Előzmény: (Lackó 213538)
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2021.12.22. 10:00
Próbálom követni az eseményeket, változásokat. Hátha tudsz ebben segíteni/javaslatot tenni a pillanatnyi tapasztalatok, előírások birtokában.
Szóval 27-én indulunk 1 hétre Karintiába, inkább sítúra, szánkózás pihenés céljából megyünk a családdal (a két gyerkőc 5 év alattiak).
Asszony ok, 3 Pfizer, gyerekek pipa, mert bőven kicsik még bármire is.
Nálam a kérdés, 2 db kínai + 1 db Pfizer, nincs antittest vizsgálatom.
Grün Pass zöldet mutat természetesen. (most már tartományokra van bontva az app, mindenhol zöld)
DE,
- első két oltást nem olvastattam be, ez gondolom nem akkora gond a hátron? Nézik, nem nézik?
- papírokat (első kettőröl, azért kinyomtatom), ezeket kérhetik-e, vagy a GP a lényeg?
- biztonság kedvéért csináltassak utazás előtti nap egy PCR tesztet? (ha nagyon szőrözne az "elvtárs" és kérne egyéb papírokat, ami mondjuk nálam lesz, de látja Sino az első kettő) Kicsit hülye a rendszerük, mert 3 oltással "kérnének" PCR tesztet...

Szóval nem tudom, mihez tartsam magam, mi a valódi normális eljárás a határon!?

Szállásadó, aki magyar, azt mondja legjobb tudomásuk szerint nem lesz gond a határon 2 kínai+1 Pfizerrel, zöld Grün passal, menjünk nyugodtan. (mondana ugye mást...)

Olvasom más topikokban, hogy van olyan helyzet, hogy visszafordítják az autókat a határon. Hogy kiket, nem tudom..Ezek mennyire igaz infók?
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2009.02.23. 11:43
Most olvasom, hogy mennyi hó esett egyes régiókban és érdeklődnék, aki tudja és/vagy esetleg Murauban van, oda hány centi jutott vagy teljesen kimaradt az "égi áldásból"?:)
A pályák minősége milyen?

Köszi a választ!
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2009.02.15. 20:19
Köszönöm szépen a válaszotokat!
Háát akkor majd nézünk valami jó kis helyet..azt hittem Murauban több szórakozási lehetőség van, mert sok fiatal szokott menni főleg Magyaro-ról, de most már ezt is tudom.:-)

Üdv
Germknödel
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2009.02.13. 16:36
Sziasztok!

Egy haverommal megyünk majd márc elején Muraua síelni pár napra. Érdeklődnék afelől, ismertek-e discokat, pubokat, szórakozó helyeket ahol nagyobb bulikat szoktak rendezni esténként??

Köszi a választ,
Gergő
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE