Sziasztok, picit offtopik lesz a bejegyzésem. Hauser kaibling a múlt héten, aki jár már ott ismeri, aki nem, ajánlom, tökéletesek a feltételek a síeléshez, bármilyen tudás szinttel.
2-3 észrevételem van.
- nem idén kezdődött, de valahogy most jutottam el oda, hogy az árak színvonala kedvemet szegi magához a síeléshez is...
- általános tapasztalatom, hogy hazánk fiai és lányai rend szerint a pozitív tapasztalatokat jelentik számomra a külföldi síterepeken. Jellemző a mi síelőinkre a normális kultúrált viselkedés, tudásszintnek megfelelő síterep választás és közlekedés. Na idén a fiatalabb korosztály erre a hitemre rácáfolt. Nem vagyok szent, de az a trágárság, amivel idén szembesültem, mindenen túl ment (15 év alatt 2x írtam ebbe a fórumba, gondolhatjátok). Szóval tizenévesek, maguk közt úgy beszélnek, hogy már a kötőszó is trágárság és ami meglepő volt, hogy fiúk lányok egyaránt....
- és a harmadik, sajnos ismét hazánk fia. Középkorú korosztály, 3 pár. Az egyik férfi elütötte a 8 éves fiamat a pályán. BAj nem történt, pici sírás, felcsatolta a síjét és ment tovább, jól síel. Ami megdöbbentett, az a férfi és társasága viselkedése. A férfi, aki egyébként egy teljesen bizonytalan síző volt, nagy sebességgel érkezett és hátulról sodorta el. Nem elemezni akarom az esetet, de egy bocsánatkérés vagy érdeklődés a helyzetről azért bele fért volna. Arrogánsan mosolygott egyet aztán ment a dolgára, többször találkoztam ezzel a társasággal a nap folyamán, de nem akartam elrontani a napunkat egy konfliktussal, végső soron az ember azért megy a hegyekbe, hogy az ilyen fazonokat elkerülje.
Az értelmesebbje nyilván elővigyázatos, ha gyereket lát a pályán, amennyiben fekszik az a gyerek, akkor még segít is neki felállni, csatolni stb. - így normális, de ha netán egy gyerekkel ütközök, a minimum, hogy nem hagyom cserben...
Mindenkinek jó síelést, vigyázzatok magatokra és kössetek biztosítást, soha nem lehet tudni..