Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Snowboy által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Feladó:  Snowboy
Dátum: 2006.02.14. 08:28
Topik: Parang és Straja
Snowboy Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2006.01.24.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Parangon a pályák kék és piros szintűek, lehet gyakorolni a buckasízést. Nincs nagy tömeg, nem kell sorbaállni. 140 Ft egy felvonó, (bérlet nincs), a völgyből 400 Ft-ért tudsz egy ülőfelvonóval feljutni a hegyre, de csak napközben! Télen tilos és szinte lehetetlen autóval felmenni a hegyre, de bérelhetsz snowmobilt is (14e Ft/óra). Lefele a hegyről "toronyiránt" jöhetsz léccel vagy szánkóval is, óriási élmény mindkettő.
A szállások, "cabana"-k olcsók, de érdemes többször rákérdezni a fűtésre és a melegvízszolgáltatásra, mert hallottunk fagyoskodó csoportokról. Itt egy főre már 2000 Ft-ért kapsz szállást. Ezenkívül magasabb szinvonalat képvisel egy panzió (Vila Parang) és egy vadiúj szálloda (Hotel Rusu). Érdemes előre foglalni szállást, mert hétvégén telt ház van.
Strajára Lupény városából vezet felfele egy erdei út, ezen csak terepjárók tudnak felmenni, de itt is üzemel ülőfelvonó (500 Ft). ítt szélesebb, hosszabb lankásabb pályákat találhatunk, több a fiatal és a gyerek. Sajnos itt nem tudtuk kipróbálni az összes pályát.
Összességében elmondható, hogy ha egy alacsony költségvetésű síhétvégére vágysz érdemes kipróbálni.
Feladó:  Snowboy
Dátum: 2006.02.13. 15:31
Topik: Parang és Straja
Snowboy Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2006.01.24.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A Zsil-völgyében, Petrozsény mellett található a két síközpont, a magyar határtól, Nagylaktól csupán 300 km-re. A hét végén néztük meg a két helyet 1-1 napra. és megállapítottuk, hogy hétvégét megér. Igaz nem egy családi síközpont egyik sem. Sok a kezeletlen pálya, a felvonók is kívánnivalót hagynak maguk után, csakúgy mint a szálláslehetőségek.
Címek: https://www.paring.ro ill. https://www.instraja.ro valamint a román sípályákról szóló https://www.ski-in-romania.com ill. https://www.skiresorts.ro
Ha valakit érdekel ez a két olcsó és egyre fejlődő siterep, szívesen válaszolok a kérdésekre.

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »