Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

mandzsi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (53)Időben csökkenő Időben csökkenő
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
Topik: Obertauern
2011.03.11. 19:46
Köszi Stani, reméljük a legjobbakat!
Előzmény: (Stani 114835)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
Topik: Obertauern
2011.03.11. 09:18
Sziasztok,
Van valakinek friss infója Obertauern-ről? Holnap indulunk 4 napra.
köszi
Mandzsi
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.28. 09:50
Sziasztok,
Köszi mindenkinek a választ.
Coolman, köszi, élezés lesz mindenképpen, szerintem jót tesz neki.
Badzoli, nem kacsában megyek, talán 15-30, nem biztos, de vmi ilyesmi. A térdek összetartását az oktatós hétvégén javasolták: amikor lábujjélre fordítjuk át a deszkát, a tehermentesítés mellett próbáljunk arra törekedni, hogy a két térdet közelítjük egymáshoz minél inkább. Szerintem jó tipp, azóta próbálom alkalmazni. Így szerintem jobban kihasználható a lábujjél, jobban felfekszik a deszka íve, éle a hóra.
Előzmény: (badzoli 112579)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 18:26
Sziasztok!
Köszi a válaszokat és tanácsokat.
A felmerült kérdésekre reagálva: ez a deszka 2006 március óta van meg. Minden szezonban kb 3-szor megyünk ki 4-5 napra átlagban (volt már hosszabb, rövidebb is, ez mondjuk az átlag). Élezve eddig talán 2-3-szor volt.
A tudásomat nem tartom tökéletesnek, ezért is mentünk el tavaly januárban egy szervezett, eredetileg 3 naposnak szánt oktatásra egy budapesti csapattal. Sajnos ott hiába jeleztem hogy mit érzek rossznak és mivel van gondom, nem lett megoldva igazából (mivel a többiek tudása rosszabb volt, ránk annyira nem jutott idő).
Deszka: lehet hogy OK, nem tudom, én picit kicsinek érzem (lehet hogy vagyok 165 cm is, nem tudom). Az államig ér. Az élét nem érzem olyan igazán élesnek, és az egész deszka ilyen kis "vékony" a többihez képest. Megpróbálok majd felrakni képet, mert még az merült fel bennem, hogy lehet hogy a kötés lóg le túlzottan hátul.
Térd: mostanában már eléggé odafigyelek arra, hogy mélyen legyek, lábujjélre fordulásnál pedig a térdek összetartására is törekszem. A problémám amivel a kezdetek óta küzdök, hogy sarokélre fordulva hajlamos vagyok túlzottan keresztbefordítani a deszkát. De azt hiszem ez már nem ideillő téma, ezzel mehetnék a másik fórumba.
Előzmény: (vau 112211)
DSC-1785.JPG
DSC-1786.JPG
DSC-1787.JPG
DSC-1788.JPG
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 13:57
Persze, nem biztos hogy a deszka a hibás, lehet ez az én hibám is, de néha a lábujjélnél se éreztem olyan biztosnak a dolgot, így az ötödik nap végére olyan volt mintha szimplán nem fogna meg a deszka. De lehet az is, hogy egy élezés megoldja újra a problémát.
Előzmény: (minerel 112178)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 12:40
Nekem Scott protektoros női snowboard kesztyűm van. Jó pár éve megvan, de nem szakadt ki sehol, nagyon jól tartja magát. Alul-felül protektoros, nagyon szuper, sose fájt a csuklóm, pedig a kezdetekkor jó sokat estem. Csak ajánlani tudom.
A no name protektor nélküli olcsó kesztyűm anno kb 2 nap után kiszakadt, de úgyszintén elszakadt a párom Heavy Tools protektoros kesztyűje is. Azóta neki is Scott van. Szerintem nagyon-nagyon megéri az árát!
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 12:32
Sziasztok,
Feb. 19-24 között töltöttünk el pár napot ebben a régióban, radstadt-i szállással. Mivel már jó párszor voltunk itt, így a pályák egy részét már ismertük, ezért most igyekeztünk az eddig kimaradt részeket bejárni. Síbusszal közlekedve nem volt túl egyszerű és gyors eljutni Radstadt-ból pl Wagrain-ba, de megoldottuk. Leírom, hátha mást is érdekel: Radstadt-ból síbusz Zauchsensee-re, ott a szürke kabinossal fel, majd le Flachauwinkl-be. Ott át a traktor vontatta sívonattal Flachauwinkl-Shuttleberg-re, fel a 22, 25, 26 lifttel, majd le Kleinarl-ba. Onnan síbusszal Wagrain-Grafenberg-be. E 2 hely között hétfőtől-péntekig 15 percenként megy busz (ha jól emlékszem, hétvégén talán pont ritkábban fura mód), és elég gyorsan átér. Aztán Grafenberg-ről át lehet jutni szintén síbusszal a Moadörfl részhez (Die rote 8-er kabinos felvonó). Ez a rész nekünk nagyon bejött, a kabinos jó gyorsan jó magasra visz, és a levezető pálya szerintem szuper. Habár pirosnak van jelölve, nem piros, inkább közepes kék, széles és nincsenek benne kereszteződések. Szintén tetszettek Flachau-ban a Space Jet 2-3-hoz levezető pályák, ezek sem igazi pirosak, nagyon kellemesek. A Flachau-ból Wagrain felé levezető pirosak sem vészesek, egy-két helyen meredekebbek csak. Itt talán a tömeg is kisebb volt. Sajnos a mi kint tartózkodásunk pont egybeesett a Hollandische Meisterschaft idejével, iszonyat sok holland volt kint. Sose találkoztunk még ekkora tömmeggel mint most, pedig máskor is voltunk már február közepén itt.
Mandzsi
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 12:20
Sziasztok,
A segítségeteket kérném.
Kb 162 cm magas, 53 kg, lány vagyok, pár éve snowboardozok, pályán megyek (parkban, ugratókon nem). A kezdeti 1-2 alkalom kölcsönzés után anno vettem egy Head Fusion lapot, Head P2 kötéssel, 145 cm-es pici lap, kis súlyú, így könnyű vele fordulni, tanulásra nagyon jó volt, ám most azon gondolkodom hogy lehet hogy le kellene cserélni. Úgy érzem mintha nagyobb sebességnél nem lenne olyan biztonságos, illetve az éle már valahogy nem az igazi, kemény jegesebb pályán nem tart meg, eldob néha, kicsúszik alólam sarokél használatakor (pedig rendszeresen szoktam éleztetni).
Amit kinéztem: Atomic Vantage lap, Straigth Shot kötéssel.
Ez egész jó áron van.
Amit keresek: nem kell egy felsőkategóriás high-tech lap, ugrálni nem akarok, freeride-hoz pedig még nem érzem biztosnak a tudásom. Kék-piros pályákon megyek, nem őrült módon, hanem szépen fordulgatva és stílusra törekedve (már amennyire ez összejön).
Szóval szerintetek ez megfelelő lehet Nekem, illetve milyen méretű lenne az ideális?
Előre is köszi
Mandzsi
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.18. 19:36
OK, semmi gond, köszi! Hamarosan már ott leszünk, megnézzük ezt a wagrain-i részt mindenképpen.
Előzmény: (Klara 110734)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.18. 16:06
Ez fura amit írsz diesirae, mert mi eddig mindig úgy vettük észre hogy Flachauwinkl-ben voltak kevesebben, és Zauchensee-n meg tömeg. Na majd meglátjuk. Mi holnap indulunk, csütörtökig leszünk kint. Majd írok utána hogy milyen volt (eredetileg Saalbach volt tervezve, de végül ez lett).
Előzmény: (diesirae 110884)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.18. 16:03
Köszi szépen, azt a részt ismerjük, mi is nagyon szeretjük!
Flachauwinkl mindkét oldala nagyon jó, a Zauchensee-s meg a Kleinarl-os is.
Előzmény: (Sanyika 110878)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.18. 14:28
Köszi az infókat! Úgy érzem Flachau nekünk sem fog bejönni...A Wagrain-Alpendorf részben reménykedem, az Flachau-val együtt eddig kimaradt nálunk.
Előzmény: (diesirae 110837)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.17. 21:20
OK, semmi gond, köszi! Hamarosan már ott leszünk, megnézzük ezt a wagrain-i részt mindenképpen.
Előzmény: (Klara 110734)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.16. 19:58
Szia Klara!
Flachauwinkl és Wagrain között? Nem Flachauwinkl 2 oldalára gondolsz, Highport (az új hipermodern épület a Zauchensee-s oldalon) és Shuttleberg (Flachauwinkl-Kleinarl hegy) között? Ott ismerjük ezt a traktoros sívonatot, síbuszt, ez OK.
Én igazából a Wagrain-on belüli síbuszra gondoltam, ami a wagrain-i felvonók közötti összeköttetést teremti meg (a Flachau-s oldal és a Grafenberg között).
Előzmény: (Klara 110552)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.16. 14:54
Helló!
Köszi szépen a választ. OK, akkor megoldható az átjutás ezek szerint. Radstadt-ban lesz a szállásunk, de a közelebbi síterepeken (Altenmarkt-Radstadt, Zauchensee) már jó párszor csúsztunk, ami mindeddig kimaradt az Flachau és Wagrain. És ez alkalommal sajnos rá leszünk kényszerülve a síbuszra, mivel nem lesz külön autónk, hanem 4-en leszünk egy autóval, és a másik pár csak később tervezi a reggelenkénti indulásokat mint mi. Így aztán marad a síbusz. Szóval ezért érdeklődöm ennyire, hogy hogyan lehet eljutni a grafenbergi részre.
Előzmény: (Krechl 110412)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.16. 09:19
Sziasztok,
Wagrain weboldalán is keresgéltem, de nem találtam részletes infót azzal kapcsolatban, hogy hogyan van megoldva az összeköttetés Wagrain "Flachau-i" oldala és a másik oldal (Grafenberg) között. Írják hogy van síbusz, de milyen gyakran jár, mennyi idő alatt visz át oda? A térképről nem lehet pontosan becsülni, de úgy látom ez nem kis távolság, szóval gyalogosan nem lenne olyan kényelmes és gyors.
Azért is érdekelne, mert Radstadt-ban lesz a szállásunk, és onnan nem találtam közvetlen síbuszt Wagrain-ba, szóval marad az a megoldás, hogy Radstadt-Flachau síbusz, Flachau-ból le Wagrain felé, majd onnan át vmivel Wagrain másik oldalára.
Előre is köszi a választ.
Mandzsi
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.01.13. 08:43
Köszi mindkettőtöknek a választ, végül most úgy néz ki Saalbach lesz, de legközelebbre (valószínűleg már csak jövőre) megfontolandó nagyon ez a Tirol régió, Brixental-t is nézegettem pl. Remélem Saalbach is szuper lesz, régóta tervezzük már. Február második felében megyünk, utána beszámolok.
Előzmény: (breez 103476)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.01.10. 19:36
Sziasztok,
Segítséget/véleményt kérnék a tapasztalt fórumtársaktól.
Eddig Saalbach volt a terv februárra, most felmerült esetleg Schladming.
Olyan helyet keresünk, ahol sok hosszú, széles, kék illetve halványpiros pályát találunk, modern ülős felvonókkal, minél kisebb tömeggel, hóbiztossággal. Tudom ez így együtt egy álom, de mégis. Eddig Altenmarkt-Radstadt, Flachauwinkl-Zauchensee-Kleinarl régióba jártunk rendszeresen, de most már jó lenne vmi újat is kipróbálni. Ám ezek a helyek úgy érzem magasra tették a mércét, nehéz lesz máshol ilyet találni. Szóval, ezek alapján, szerintetek Saalbach vagy Schladming, vagy esetleg vmi más? Jó lenne ha kb 700 km-en belül lenne Bp-től.
köszi
Mandzsi
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
Topik: Zauchensee
2010.11.25. 09:26
Sziasztok,
A 2 ünnep között mennyien szoktak lenni errefelé?
Dec 29-jan 2 között mennénk, de ha a tapasztalatok szerint iszonyat embertömeg van ekkor errefelé, akkor inkább előrehoznánk karácsony elé az utunkat (remélve hogy lesz már rendes hó akkor is és teljes üzem lesz).
köszi szépen
Mandzsi
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2010.03.10. 13:31
Szia!
Szállás: nálam 2 fős szobaajánlatok voltak, én ilyeneket kértem. Apartmant nem kerestem, de szerintem biztos találsz.
https://www.altenmarkt-zauchensee.at oldalon tudsz keresgélni pl.
Havazás: hát, igazából már erre a hétre végig nagy havazást jeleztek előre, még amikor a múlt héten néztem, aztán mégse esik. Ha mégis havazni fog amikor ott vagyunk, annál jobb. Végig, egyfolytában csak nem fog esni, de voltunk már ott havazásban is és nem volt olyan gáz (mint pl Obertauern, ahol aztán tényleg nagyon zord idők tudnak lenni, nagyon lecsökken a látótávolság).
Ha a 2 fős szobák érdekelnek, szólj! (25-27 EUR/fő/éj áron kaptam ajánlatokat)
Előzmény: (envoken 87116)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.