Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

forstág által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
forstág
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2015.02.12. 09:06
Nagyon nagy élmény volt ez a pálya. Egy napot töltöttünk el itt, az nagyjából elegendő is a terepre. Nagyon látványos, ahogy a kabinos felvonó először meredeken felvisz, majd utána hasonló módon át kell menni két hegycsúcs között. Ha jó az idő, a fényképezőgépet célszerű kézben tartani.
Fent van egy kis bolt, így ha ott jössz rá, hogy kell egy plusz sapka vagy naptej, ott meg lehet venni. Az árak sem durvák, pedig Svájcban vagyunk. Fel kell készülni, hogy hideg lesz, nekünk -16 volt plusz szél.
A kilátás hatalmas volt, a felhők fölött voltunk, szikrázó napsütés és látszottak a felhőkből kiálló hegycsúcsok.
A fenti pályák nagyon kellemesek, szélesek, hosszúak, nagyon szépen kezelve. Nagy részük kék pálya. Könnyed, bemelegítő síelést lehet megejteni. Nem kell száguldozni, lehet élvezni a végtelen helyet nagy íveken kanyarodva.
Ezekhez képest tökéletesen más a nagy fekete pálya, amely elég nagy szintkülönbséget hidal át. Nem kell tőle megijedni, szerintem messze nem fekete. Keskenyebb, szélesebb, simább, buckásabb szakaszok váltogatják egymást továbbra is csodás tájak között, de nem kell profinak lenni, hogy leküzdjük. Az aljában pedig ott vár a hütte érdemes ebédidőre időzíteni a csúszást.
Összességében nagyon szép és élvezetes pálya, de egy napnál többet nem nagyon érdemes itt eltölteni, célszerű beiktatni egy közeli, nagyobb helyen eltöltött síelésbe.
forstág
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2015.02.11. 15:46
"sőt annak furcsa egymásra fűzésére"
Itt mire gondolsz? Mert ha arra, akkor se nem ismerjük egymást, sem pedig nem vagyunk ugyanazon személyek két külön nick alatt. Viszont mind ott voltunk és leírjuk a tapasztalatainkat. Mások nevében nem tudok nyilatkozni, de én jobbító szándékkal jelzem ezeket a dolgokat, szívesen látnék rá reakciót az üzemeltetőktől.
Előzmény: (Szkíta1 180205)
forstág
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2015.02.11. 09:16
2015. február 8-án elhatároztuk, hogy megnézzük Eplényt. Lehet, hogy túlzottan el vagyok kényeztetve a osztrák és francia síterepekkel, de sajnos vegyesek az érzéseim.
Kezdjük a pozitívummal. A pálya kifejezetten jó minőségű volt. Rendesen kezelve, jó hóval. A pálya mérete adottság, az akkora amekkora, de élvezeteseket lehet rajta csúszni.
A hütték is teljesen rendben voltak. Piros pont a gőzgombócért.

És most jönnek a hiányosságok.

Az alsó parkolóban semmiféle infrastruktúra nincs, legalább egy-két Toi-Toi jó lenne, sokan hosszú útról érkeznek és a transzfer buszokra is elég sokat kellett várni.
A pálya nincs kitűzve. Semmiféle jelzés nincs arról, hogy meddig tart a pálya, hol van elágazás, melyik pályán vagyunk. Egy bot nincs letűzve a szélén. Nyilván megtaláljuk az utat, de ez alap lenne, főleg, hogy sok kezdő is síel itt.

Több helyen hiányzott a hóágyúkról, a lámpaoszlopokról az ütközésvédő paplan. Legalább is jópár olyat láttam, ahol szerintem kellene.

A csákányosok nyomvonalában a hó borzalmas volt. Jeges, buckás. A gyakorlatlanok elég rendes kiképzést kaptak a csákányosozás szépségeiből.

A szél miatt nem ment az ülős felvonó, tömeg volt a csákányosoknál. Erről nyilván nem tehet senki. Arról viszont igen, hogy a távolabbi csákányos igencsak gyászos állapotban volt. Több helyen hiányzott a "csákány", csak a kötél lógott, ez nagyon nem bizalomgerjesztő az egész állapotára nézve. Nem is tévedtünk sokat, kétszer mentünk rajta, mindkétszer megállt a felvonó, ki is kellett szállni belőle, mert utána órákig szerelték.

Ez csak tovább növelte a sort a többi felvonónál. A tömeg kezelése nagyon rosszul volt megoldva, semmiféle terelő kordon vagy hasonló nem volt a sor kialakítására. Ráadásul több irányból lehetett becsúszni a sorba, folyamatos volt az anyázás. Volt aki szerint zippzár elv alapján kellene a sornak egyesülnie, mások szerint mindenkinek mars a sor végére. Sajnos 20 perces sorban állás után egy perces lecsúszás nem nagy élvezet.

Ugyancsak furcsának találtam, hogy a tanulópálya és a felvonóhoz váró sor nincs elkülönítve, alig volt hely a tanulóknak, ráadásul elég balesetveszélyes is ez.

A felvonóknál a forgóvillák olvasói nagyon érzéketlenek, ellentétben a külföldi pályákkal nem elég odaállni a karzsebben lévő bérlettel, hanem egészen oda kell hajolni az olvasóhoz. Elég sokan végeztek fura jógagyakorlatokat ezért a belépőkapunál.

Összességében nem rossz a pálya színvonala, de sajnos pont azok a pici apróságok hiányoztak, amelyek miatt nem volt igazi az élmény.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.