Frakk által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Frakk
1 élménybeszámolót írt
1
10 hónapja tag
2025.12.12. 20:37
Sziasztok,

Tegnap, december 11-én volt lehetőségem néhány órát síelni a terepen. Nagyon jók voltak a pályák, főképp pirosak vannak, ezek közül viszont több szakasz, vagy akár az egész pálya más terepeken kék pályának felelne meg. A fekete pályákat sem találtam annyira durvának, véleményem szerint talán amiatt jelezték feketének, mert néhol szűkösebb részeken kell lesiklani.

A hó állapota kiváló volt mindenhol, nem voltak sokan a terepen, tehát nagyon lehetett élvezni a síelést. A honlap szerint november 26-án esett a hó utoljára, 30 és 50 centiméter közötti jelenleg a műhó vastagsága.

A felvonók valóban extrém lassúak, ezért is adtam négy csillagot, a pályák minősége viszont megérdemelné az öt csillagot is. 4 és fél órából mindössze kevesebb mint másfél óra jutott a siklásokra úgy, hogy egy percre sem álltam meg sem a lesiklásoknál, sem utána, egyből mentem felvonóról felvonóra. Ennyi idő alatt 40 km-t tudtam síelni. Nem összehasonlítható például Schladminggal, ahol a sokkal gyorsabb felvonók miatt ennyi idő alatt jóval többet lehetne siklani.

A 130 kilométerből sajnos csak 50 kilométer volt síelhető, mert egyelőre az alsóbb részeken illetve bizonyos lejtőkön nem volt hó.

Alagnából indultam, ahol 24 Euróért béreltem lécet, botot és bukót. (Ez utóbbi nélkül állítólag nem is engednek síelni.) Viszont vigyázni kell mert 44 Eurót akartak volna velem kifizettetni, mivel a vásárló felé néző két táblán 20+4 euró volt feltüntetve , az eladó ugyanakkor azt mondta, hogy mivel ez egy jobb minőségű szerelés , ezért drágabb. Szóval érdemes előre letisztázni az árat.

Összességében viszont csak ajánlani tudom, mert csodálatos maga a hely. Háromezer méterről máshonnan eddig nem volt még lehetőségem síelni.
Bárcsak ne lenne olyan messze kis hazánktól...
img-20251211-134332.jpg
img-20251211-122943.jpg
img-20251211-111524.jpg
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE