Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

..:::Alice:::.. által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (21)Időben csökkenő Időben csökkenő
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
Topik: Mosoly
2010.11.03. 23:42
Már jó pár éve történt meg ez az eset, mikor apuval a mátraszentistváni pályán síeltünk.

Biztosan ismerősök vagytok a terepen. A hosszú (1km-es) kék pályán csúsztunk le a felvonókhoz. Mikor elindultunk a csákányossal már messzebbről láttuk, hogy egy fél pár gyerekléc hever a nyomvonal mellett, kicsit be is lógott a pályára. Apu jószándékához híven gondolta, hogy majd felveszi és fennt letesszük valahol. Így biztosan megtalálja majd a tulaj. Igen ám, de a kis akciónk balul sült el. Mikor apu lehajolt a lécért, hirtelen kibillentünk mindketten az egyensúlyból és már nem tudtuk konrollálni a dolgot. Kiborultunk a csákányosból, persze tudni kell, hogy mindez a lehető legmeredekebb részen történt, a hó kicsit jeges is volt, ráadásul a sok síléc meglehetősen kikoptatta a nyomvonalat, ezért rendkívül csúszott és ehhez még hozzájön a síruha is, ami kb. kétszeresére növeli a lefelé csúszás sebességét. Magyarul, ilyen körülmények között szinte lehetetlen megállni. Nem is kell mondanom, hogy a mögöttünk haladó körülbelül 5. felvonózó letarolása után sikerült megállnunk. A felvonó természetesen leállt. A sílécek kereszbe kasul, a síelők a földön fetrengve. Beletellt egy kis időbe mire mindenki összeszedelőzködött és elindult újra a felvonó. Mivel hóágyúzták a pályákat, a felvonó melletti feketén nem lehetett visszacsúszni, hisz' az kimaradt a szórásból. A felvonóba való visszaszálás lehetősége is elúszott, mert olyan meredekségnél szinte lehetetlen. Az egyetlen választás a fölfelé gyaloglás volt (kb. a pálya 2/3-ánál voltunk), de rendes kaptató volt még fölfelé. Mit ne mondjak nem lehettünk valami népszerűek abban a pillanatban...

De ennek ellenére akárhányszor eszünkbe jut ez a történet, mindig szerez egy pár vidám percet nekünk. Még most is sokszor elmosolyodok rajta.
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.12.13. 20:51
25 cm friss hó Lackenhofban :D

mi január végén megyünk ;)
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.10.21. 21:10
Húúú, ez jól hangzik :P

Nem is hallottam erről, pedig én is készülök az idei Hó Showra.

Na de akkor majd megtöltöm vízzel a mélyhűtőt és másnap kiviszem magammal :)

Még nem tudok snowbordozni, de ha hirtelen az ölembe pottyanna egy szívesen megtanulnék.

Snowbaby akkor lehet, hogy majd összefutunk ;)

Üdv.:
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.10.05. 20:23
Szia!
Én a Sporthotelt tudom ajánlani neked. Viszonylag olcsó és közel van a pályákhoz.

Én tavaly télen voltam ott először és nem bántuk meg, hogy oda mentünk. A kaja minősége teljesen jó. Mi is Delux szobában voltunk és semmi bajunk nem volt vele.
Nemrég épült egy újabb része, itt vannak studiók és apartmanok is. Ezek persze egy leheletnyit drágábbak.
Igaz én is a tetőtéri szobákra hallottam panaszt, de sztem ez is egyénfüggő.
"Kinek a pap, kinek a papné".
Sztem akinek nincsenek túl nagy elvárásai remekül érzi itt magát.

Jah és a link: https://www.sporthotel-lackenhof.at

Üdv'! :)
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.29. 22:05
Akkor csak hajrá!
hátha összefutunk valamelyik pályán ;)

Jöttök a Hó Show-ra ??
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.23. 20:27
Mil, kösz a tippet :P
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
Topik: Felvonók
2009.09.10. 19:35
Hát jó kérdés ....

Egyetértve az előttem szólókkal, nálam is az ülőkés a favorit. Bár a kabinossal még nem volt szerencsém, de csak a lécek fel és le csatolása miatt gondolom kényelmetlenebbnek. De persze ha nagyon magasra és hosszú ideig visz fel biztosan előnyösebb az időjárás miatt.

Én az ülőkésbe azt szeretem, hogy nem muszáj minden esetben feltenni a lábad a tartóra és jó érzés, hogy csak úgy lógatod.

A buborék viszont jól jöhet a zord időjárási körülmények esetén, viszont jó időben tényleg bűn lenne lehúzni.
Mi Lackenhofban voltunk ott nincs buborék sehol. Hát mit ne mondjak, mire felértünk majd odafagytunk az ülésbe. Mikor egész napos hóesésbe ültünk a felvonón és szemből csapja az arcunkba a havat a szél (mintha tűvel szurkálnák) hát nem valami kellemes érzés. Oda azért elkéne egy pár buborék szerintem, különösen a felsőbb liftekre.

De persze az igazán elszánt síelőket ez nem rettenti el :-D

Hát a húzós felvonók nálam is a végére kerültek. De ha választani kéne, hogy csákányos vagy tányéros?
Hát talán a csákányos annyiból jobb, hogy nem rángat annyira. Legfeljebb a ruháddal akadhatsz fel rajta.

M.szentistvánon láttam egy előttem levő gyerek (olyan 10-12 lehetett), beleakadt a kabátjába a csákány és vitte magával egy darabon, aztán persze leállították és kihorgászták szegényt.

Bár nekünk is van élményünk a csákányossal ez is M.szentistvánhoz kötődik. Mikor az előttünk levők egyike véletlenül elejtette a síbotját. Megpróbáltuk felvenni neki. Akkor aztán egyensúly elveszít, aztán bukfenc lefelé mind2en. Ráadásul pont a felvonó legmeredekebb részén történt a dolog, szóval még a lendületünk is megvolt amivel elsodortunk egy pár mögöttünk jövőt. Persze aztán mászhattunk felfelé, a többiekkel együtt akik szintén elbukfenceztek. Az egyik nő közölte, hogy neki már elege van az egészből és megy haza.

Dehát ez az igazi sport, nem igaz? ;-)
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.10. 16:55
MM akkor hasonló élményekben volt részünk :-)
De igazad van, hiszen így volt ám az igazi élmény. És a kihívás is mikor csak a nagy fehérséget látod magad előtt és csak saccolni tudsz, hogy merre van a pálya. De aztán utolsó nap elcsodálkozol, hogy milyen csodaszép helyeken jöttél le (pl. a kilátás), amit előtte még nem is láttál...

Azt elhiszem, hogy imádod a hegyet és a túrázást, hiszen Svájcban aztán lehet. Hidd el én is nagyon szeretek kirándulni is és nagy túrákat tenni. Bár nekem eddig még csak a Mátra jutott, de ott is el lehet sétálgatni hosszú hosszú kilómétereket.

És úgy látszik nem csak én szoktam esténként síelős videókat nézni :-D
Olyankor tisztára beleélem magam az egészbe...
De van hogy előveszek régi síelős videókazettát, amit anno még mi vettünk fel mikor úgymond csak ide a közeli dombra jártunk ki gyakorolni.
Annyira jó visszanézni...
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.10. 16:36
Amúgy szerintetek magyarországi terepek közül a Mátraszentistván lenne a legideálisabb tanulásra?
Mert én még a Kékestetőre gondoltam, hiszen az is viszonylag lankás. Főleg az elején szinte alig lejt és talán még árban is kedvezőbb.
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.10. 16:30
Falcon, teljes mértékben igazad van, hogy erőltetni semmit nem kell és nem is szabad mert még rossz vége lesz a dolognak.
Hidd el én sem erőltetek semmit, mármint nem úgy, hogy "na ezt most kötelező csinálnod ,ha törik ,ha szakad.". Mert persze elfogadom, hogy az emberek nem egyformák és persze tudom is.

Csak néha azt éreztem, hogy sok idő győzködés után, már ő nem azért nem akarja kipróbálni mert fél tőle (a sebesség, a sok ember, a kezdeti nehézségek stb.) Hanem a makacssága miatt, hogy ő magában ezt szépen eldöntötte, hogy ő síelni soha és ebből nem enged.

Most lenne is egy pont idevágó történetem ezzel kapcsolatban. Csak nem tudom, hogy ő elmondaná-e. Szóval úgy meg nem akarom. De mindenesetre abban is az volt a lényeg, hogy a végén már abszolút nem azért nem jött velem mert félt, hanem a makacssága miatt (hogy ő ezt leszögezte hogy nem és kész). És aztán persze sok sok idő győzködés után elrángattam magammal és utána már abba sem akarta hagyni a dolgot.
Ez most pont olyan dolog mint a síelés.

A másik pedig amit MM mondott, hogy "kipróbálás nélkül érdekes azt mondani, hogy nem". Hiszen én is kipróbáltam sok olyan dolgot ami egyáltalán nem az én műfajom. Aztán vagy tetszett, vagy nem. De sokszor inkább az előbbi.

És persze a szimpla síelés nem extrém sport egyáltalán. Mert azt persze megértem, ha valaki nem akar ejtőernyővel kiugrani a repülődből és még meg sem akarja próbálni. Speciel én sem vágyom rá...

Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy ő is pont az az eset lenne mint amit Obivanrobi is mondott, hogy ha egyszer megtanulna nem bírná abbahagyni.
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.06. 17:56
Antikvárius köszi, hogy máris írtál :)
Hát igen az időjárás az nem volt valami derűs. Mikor megérkeztünk eső esett kicsit, aztán 2napon keresztül szakadt a hó megállás nélkül. Bár utolsó napra kisütött a nap és elvonultak a felhők és végre láttuk, hogy milyen a sípálya felső része, mert addig semmit. De nekem ez is tökéletes volt és álomszerű és alig akartam hazajönni.
De persze nagyon szeretnék eljutni, majd a legnagyobb helyekre is. Köszi a jókívánságot és remélem idővel majd teljesül ez az álmom is :)
Te milyen terepekre tervezel az idei szezonra?
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.05. 22:14
Sziasztok!
Gondolom már mindenki alig várja, hogy elérkezzen az idei szezon. Hogy gyorsabban teljen az idő, elüthetjük egy kis csevegéssel és ismerkedéssel (hátha összefutunk valamelyik pályán). Ide bárki írhat bármilyen témával kapcsolatban. Kinek mi a kedvenc helye? Hogyan készültök a szezonra? Vagy bármilyen síelős témával kapcsolatban írjatok. Képeket is tehettek fel vagy bármit amit érdekesnek találtok. Hátha kicsit gyorsabban telik az idő :)
Síelős üdvözletem mindenkinek
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.05. 21:41
Köszi robin, majd még megbeszéljük :)
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.09.01. 22:19
Köszi a segítséget, majd megpróbálom hátha működni fog.
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.08.31. 18:47
Sziasztok!
Szeretnék videót feltölteni. Letöltöttem az Any Video Converter programot és mindent úgy csináltam ahogyan kell, de mikor hozzáadom a videót és rákattintok a kódolásra egyszerűen kilép és nem csinál semmit. Valamit rosszul csinálok? Mit tegyek?
Előre is köszi.
Üdv. mindenkinek.
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.08.18. 13:31
Robin, hidd el szívesen venném a segítségedet. Hiszen én magamon kívül még senkit nem nagyon tanítottam meg síelni, tehát ilyen téren nem sok a tapasztalatom. Az elmúlt szezonban Ausztriában Lackenhofban voltunk síelni pár napot és valószínű ha összejönne a következő szezonban is ide mennénk. De előtt jó lenne, ha összejönne elmenni egy hazai pályára, hogy az alapokat kicsit elsajátíthassa. Tényleg, nagyon örülnék a segítségednek :)
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.08.18. 13:24
Mil, azt hiszem együtt érzek veled. Hidd el engem is néha teljesen kikészített idegileg. Azt hittem eddig, az én esetemnél nincsen rosszabb. Csak nem értem, hogy ha már imád motorozni ami aztán tényleg sokkalta "biztonságosabb" a síelésnél...
De szerintem, ne ad fel a próbálkozást, mert ha sokat mondogatod neki akkor talán 1x megunja és csak azért is fel fogja csatolni azt a lécet. Vagy egyszer hívjátok el magatokkal a síelésre és hátha kedvet kap. Figyelj, nekem is úgy sikerült meggyőznöm, hogy rengeteget mondogattam neki és a végére már kicsit kedvet kapott. Pedig ő is aztán egy reménytelen eset volt.
Sok sikert, én nagyon drukkolok :)
(majd írj az esetleges fejleményekről)
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.05.17. 16:53
Először is bocsánatot kérek mindenkitől hogy ennyi ideig nem reagáltam a kedves hozzászólásokra. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsát :)
Az idei síelés alkalmával még nem sikerült kipróbálni a síelést, de szerintem már csak hajszálvékony szálak tartották vissza a dologtól. Szóval már részben vágyakozhatott a dolog után minket látva ahogy csúszunk le a nap folyamán egyre többször. És azt hiszem jövőre már ő is velünk fog csúszkálni, legalábbis a szavaiból azt lehetett érzékelni, hogy már nem csak a hüttéből szeretne minket nézni.
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.03.03. 22:31
Két nap múlva megyünk együtt ausztriába pontosabban lackenhofba. Ő már volt ott sokszor (persze csak nézelődőként háát eddig még nem kapott hozzá kedvet.), én meg most először.
Hát lehet hogy így ha látja hogy én is síelnek a többiekkel, ő meg ott lesz magában kedvet kapna. De leszögezte hogy ő kizárólag csak sétálgatni fog. Szóval csak az a baj, hogy ismerem milyen és ebben borzasztó makacs tud lenni.
Csak rá tudnám venni hogy próbálja ki, ha nem is most de legközelebb vagy valamikor. Aztán ha nem tetszene neki én békén hagynám (ha nem hát nem; ízlések és pofonok). De tudom hogy ő szeretne csak ... (nem értem miért)
Köszi a hozzászólást, hát remélem most sikerrel járok vele ausztriában! :)
..:::Alice:::..
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2009.03.03. 22:19
Üdv. mindenkinek!
Mi holnap után (csütörtökön) indulunk Lackenhofba, és 4 napot leszünk ott. A sporthotelbe megyünk, hallottam róla jót is meg rosszat is, de egy nagyon kedves barátomék akikkel megyünk ők szinte minden évben itt szállnak meg és semmi bajuk nem volt a hellyel, sőőt épp ellenkezőleg mindig minden remek volt. Azt hiszem ezzel nekünk sem lesz semmi bajunk.
Hát én még soha nem voltam magyar országon kívül síelni, ez lesz az elő.
Azt olvastam, hogy rengeteg hó esett arra felé. Milyenek a pályák? Persze gondolom nagyon jól kezelt pályák vannak. De úgy értem a magyar pályákhoz képest viszonyítva. Hát nem vagyok már kezdő (kb 6 év után), de azért még profi sem.
Leginkább a fekete pálya éredelne, hogy milyen? Egy olyannak aki most megy először ausztriába nagyon nehéz lehet, vagy azért annyira nem vészes?
Húúú előre is köszi a választ. További szép napokat mindenkinek!!!
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.