Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

elanzso által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2010.01.31. 22:25
"..Azért azt is figyelembe kell venni,hogy ilyen pályákra elsősorban nem a profik járnak. .."
elsősorban nem de azért hadd mondjak 2 tényt:
1) tavaly egy ugyanilyen esti sízés alkalmával volt szerencsém megnézni amint a magyar síoktatók társulata szinkronsít mutatott be a 4-es kék pályán rövid intenzív szlalomokkal. egész este itt gyakoroltak.
2) nem tudom definiálni ki a profi de magamat sem tartom már rossz vagy kezdő sízőnek - szerintem gyakorolni nagyon jó lehetőség a hazai pálya is. hasonlóan hozzám még tőlem profibban sízőkkel is találkoztam akik pl. lazán egy lábon síelve egy carvingléccel gyakoroltak

mindenki aki teheti, nyilván elutazik külföldre is de ettől még a honi sípályákat nem kell leírni. valóban nekem is egy könnyed laza kékpálya már MSZI (régen meg rettegtem lemenni az 5-ön) de ettől létező jól működő immáron kiépített pálya.
Előzmény: (barbon 82496)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2010.01.31. 16:23
nem értek egyet teljes mértékben az előző véleménnyel:
bizonyos helyeken a kemény pályalap valóban előjött, a 3-as 4-es közös szakaszán meg volt fagyva kicsit a pálya, határozottabb síeléssel erőteljesebb mozdulatokkal ugyanúgy használható volt.
a felvonók előtt valóban előjött a pályaalap de én ezt nem tekintettem balesetveszélyesnek mégpedig azon egyszerű okból, hogy a felvonók előtt ki van rakva a "LASSAN" felirat. Mivel az első csúszáskor láttam, hogy a felvonók előtt több bucka van, ezért egyszerűen megálltam a lassan feliratnál, majd hóekében lassan becsúsztam a beléptetésig.
sajnos aznap este az egyik síelő majdnem lábát törte a beléptetésnél, mert nulla ésszel beszáguldott a kártyaolvasóig és majdnem a sípcsontjai bánták bátorságát.

a pálya egyébként nagyon jól síelhető volt akár rövidebb pörgősebb szlalommal akár nagyobb ívben is.

a felvonó személyzete az 5-ös alján lapátolta a havat.
a 4-es alján meg annyira össze volt kotorva a hó, hogy azt te lapáttal az életbe nem egyengeted el. oda pályakarbantartó gép kellett.

jómagam síeltem már osztrák pályán ami százszor szarabb állapotban volt, mint MSZI 29-én. pedig az egy felkapott hely ám!
az ominózus "későn jön ki a személyzet a bajban lévő síző megmentésére" esetnél nem voltam ott, de hadd tegyem hozzá azt, hogy mind a két felvonó fenti kilépője szerintem túl van szinte biztosítva, annyira lassan érkezel meg a tetejére. ha már megérkeztél szinte játszi könnyedséggel ki tudod venni a csákányt magad alól, nem az van mint sok más pályán, hogy szenvedések árán tudod kimarkolni a csákányt a derekad mögül.

ettől függetlenül elég gyakran leállt a csákányos a kiesések bénázások miatt.
egyik alkalommal az egyik síző felért a hosszú csákányos tetejére, mire az egyikük elesett.
ezzel semmi gond, csak nem igazán értettem, hogy ilyenkor az emberek miért nem igyekeznek azonnal lecsatolni, lécet le, aztán húzni el a kilépőtől, mert egyrészt balesetveszélyes másrészt meg feltartják a többieket.
szegények nem tudom miért de közel 3 percig kísérleteztek a felállással mire végül rájöttek hogy inkább lecsatolnak és elsétálnak.
egy szó mint száz
nem mindig a személyzet meg a sípark a hibás mindenben.
full ratrakolt pályát senki ne várjon estére sem, mert ilyen hidegben elég nehéz összedolgozni a friss havat a kemény pályaalappal - ez nem magyar betegség, még nagy neves osztrák pályákon is tapasztaltam ilyet -megkeményedik a pályaalap - jön havazás vagy hóágyúznak majd jé másnap kotorják szanaszét a friss havat a sízők. aztán eltelik egy két nap és rendberakják.

a hütte nálam még mindig nagyon király igaz hogy drágább mint az átlag vendéglátóhely, de jó a kaja, jók az italok jó a hangulat kedves a személyzet.
kerestem de sehol nem találtam 600 forintos teát. 390 volt 3 deci..

én aznap este nagyon jót síztem, jót ettem és jól éreztem magam


pár közel 3 percig képtelen volt felállni
Előzmény: (barbon 82470)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
Topik: Visegrád
2010.01.28. 21:54
ma este Visegrádon síztem először. nagyon állat volt, a lábam úgy bedurrant hogy csak na.
rövid ugyan a pálya viszont ment a tányéros felvonó (hála az égnek) és nagyon pörgős köröket nyomtunk.
tea üdítő rágcsa árak családoknak baráti sehol a flancolós sípálya árak. tetszett!
a 2500 HUF megérte teljesen.

kissé buckás lett de baromira jól lehetett rajta gyakorolni

ha megy a tárcsás nem hiszem hogy Mátraszentistván vagy Eplény játszik nálam egy esti sízésnél, mert Visegrád ebben az állapotban ilyen közel teljesen jó gyakorolni.

szóval menjetek ki bátran, tök jó pálya, hóviszonyok kiválóak
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2010.01.13. 15:23
Helyzetjelentés Schladming, Ramsau-ból.
gyönyörű napos idő, porhó a pályákon, kiválóan karbantartott pályák mindenütt.
most érdemes jönni, nincsenek sokan!
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2010.01.13. 15:22
Virág Patriknál mi is tanultunk, nagyon jó oktató nagyon ajánlom mindenkinek!
Előzmény: (Viri 79288)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2010.01.01. 20:42
mi újság Schladmingban? milyen a hóhelyzet volt valaki odakint?
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.31. 13:05
ámen.
Písz és világbéke nomeg nagy hideget sok havat az újévre.

köszönet minden magyar sípályaüzemeltetőnek az egész éves szenvedést amit a havas lejtőkért és értünk tettek.
BUÉK!
Előzmény: (stewie 77980)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.29. 22:05
1) ne aggódj nem jön a fekete autó csak van különbség észrevétel meg rendszeres fikázás között. Aki olvasta a korábbi fórumot tudja miről beszélek. A fikázással egy bajom van: ha nem tetszik nem kell odamenni. ha meg odamész fogadd el, hogy ez egy magyar sípálya magyar tetves gazdasági rendszer adta bürokrata feltételek mellett, nem osztrák állam, régió, város vállalkozó által összehangolt fejlesztés.
az is csoda hogy van, nemhogy még használható. sokan ezt nem látják az egészben, hogy milyen körülmények között kell összerakni egy adott értékegységet. Ha ez a csapat ugyanezt az energiát (legyen szó Eplényről vagy MSZI-ról) osztrákként teszi meg, fele ennyit sem kellene szarakodni számos dolgon, mert ott létezik még olyan hogy elemi összefogás minden szinten.
Mindaddig amíg valaki nem segíteni, hanem fikázni kezdi egyet javasolnék: a fikát tartsd meg az orrodban nem kell a taknyot szétszórni, mert az csak rossz lesz másnak, de érdemi változást nem hoz.
Az pedig, hogy a magyar sípályák nem figyelnének a fórumokon elhangzott véleményekre az kategorikusan nem igaz, sem Eplény sem MSZI esetében.
csak egy példát hadd mondjak: ezek az emberek több száz millió forintot nyomtak be ebbe, nyögik a hitelt sorolhatnám. Mindemellett baromi sokat dolgoznak, azért, hogy LEGYEN HÓ AHOL SÍELHETÜNK! lehet hogy hosszú távon kb. 15 éves időszakban majd egyszer megtérül ez a beruházás, de addigra ezek az üzemeltetők, tulajdonosok az egész munka adta stressz meló stb. miatt baromira le lesznek strapálva.
megtehetné mindkettő, hogy szépen hátradől és berakja betétbe a pénzét és nyugodtan iszogatja a kávéját a kandalló előtt, csak akkor hol síelnénk Magyarországon? elárulom 2005 óta sehol! mert annyira meleg és hószegény idények voltak, hogy alig volt természetes hó ami hosszú távon tényleg síelhető lett volna.
nem azt mondom, hogy ne írj negatív véleményt. Írj mert egy konstruktív negatív vélemény javaslattal együtt még segíthet is.
hogy a síelés magyar cirkusza sajnos nem tud minden igényt kielégíteni? ja kérem nem is fog. ez soha nem fog bekövetkezni.
mindössze azok a magyar vállalkozók akik sípályába sportba bármibe fektetik nem kevés energiájukat megérdemelnének annyi tiszteletet, hogy nem a fikázás megy feléjük, mert fikázni mindenki tud. Nem csak itt a sielok.hu-n nem csak a sípályák fórumain, blogjaiban, más sportágaknál is ugyanezt látom.
ezért írtam azt, hogy aki fikázni kezdi az egészet, fejlesszen saját sípályát aztán majd megtudja, mennyi nehézséggel jár ez az egész. ha meg nem fejleszt akkor nem kell a takony vélemény, mert azzal csak kárt okoz
végül ui: 1300 méteren már több hó van mint 800 méteren, és azok a csúcsok 200 km-en belül vannak Bp-től.
Előzmény: (stewie 77864)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.28. 23:38
szerintem tökmindegy hova mész, ilyen meleg időjárás után mindkét pályán ugyanazt fogod látni. elég megnézni a webcam-eket és látod, hogy gyakorlatilag mind MSZI mind Eplény a túlélésért küzdött, hiszen a pályán kívül sehol nincs hó!!

Kedves Szabó Zsolt alias Zsoci. Nekem egyetlen javaslatom lenne számodra - ha már az önfeláldozó magatartásról esik szó.
végy egy magyar sípályát
találd meg a saját koncepciódat
szerezz hozzá pénzt - hitelt vagy befektetőt
és hozz össze több sízőt mint Mátraszentistván.

ha ez neked összejön megyek azonnal a sípályádra síelni ígérem!
addig meg az "építő kritikáidat" nem ártana a saját üzleti terved elkészítésére fordítani nemde?
ahelyett hogy fikáznál bárkit is itt magyarhonban azért mert sípályát mert üzemeltetni, inkább örülnél hogy van lehetőséged hétköznap vagy este gyakorolni magyar pályán.
persze kurva jó dolog 1800 méteren síelni 5 km-es pirospályán Ausztriában, csak az kicsit messze van. 300 km felett Bp.ről.
elfelejted hogy volt egy trianon ami bizony elvitte tőlünk az 1000 m feletti csúcsokat??. ma nekünk maradt a 500-1014 m közötti tenger szint feletti magasság. ott meg igen nehéz téli viszonyokat meg sípályát csinálni, ha meleg az idő.
Mindenesetre én újra várom hogy nagyon hideg legyen, ismét legyen teljes 4-es pálya esti sízésnél! akkor azonnal megyek gyakorolni újra Mátraszentistvánra.
de megyek idén Eplénybe is ha jó lesz az idő.
na várom az üzenetedet, mikor mehetünk síelni a Te sípályádra!!! üdv
egy másik Zsolt
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.21. 22:33
Stájerország Schladming 2009 12 havi árak:
gőzgombóc - 5,5 - 7 eur
tea v. kávé 2-3 eur
sör 3-3,5 eur
forralt bor 3-5 eur
frankfurti virsli zsemlével tormával mustárral - 3,5-5 eur
frankfurti virsli sült krumplival 5-6 eur
bécsi szelet sült krumplival 7,5-12 eur

itthon behalunk a 400 Ft-os teától odakint meg zsebből fizetjük az 500-750 HUF-os teát. hát ja...mert az ott van ez meg itt igaz?

mindegy is, mert egyszerű a képlet - aki akar bemegy és vesz kaját aki nem az meg hoz magával. a síelés sajnos drága dolog, nagyon is az.
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.15. 18:55
Hahó!
hétfő délután Planai 1-es és 3-as pálya.
az 1-es felsőszakasza kiváló, a 3-as néhol jeges

mai nap egész nap Hauser Kaibling
az összes működő pályán voltunk (4, 1, stb) valamint a legfelső feketepályán is.

tökéletesen ápolt friss havas pályák.
időjárás: napközben -3 -5 fok,éjjel bőven -10 alatt

hütték ill. az éttermek még tartalék üzemmódban, állítólag dec 18-tól jobban beindulnak, mert akkor indul a főszezon.


és végül: dübörög több száz hóágyú, amerre a szem ellát mindenütt működő hóágyúk és nappal is dolgozó ratrakot látsz. megfeszített munkával dolgoznak azon hogy dec 18-ra megnyissák az alsó pályászakaszokat.
ma Hauser Kaibling ill. Planai közötti összekötő pályák zárva voltak.
szép téli idő van, bár a természetes hó hiányzik.
freeride-olni nem nagyon lehet, kevés hó van még az erdőben.
üdv
Zs
Előzmény: (leilus 75700)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.11.30. 21:11
Hahó, nem nagyon értem Planai-on mi van! annyira szar a pálya hogy csak hétvégén van nyitva?
kicsit pánikolok, mert dec közepén mennénk hét közepén Planai-ra és most sehol semmi..

valaki volt odakint mostanában?
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.10.25. 21:48
5600 pénz nem kevés de ha ezért ülős felvonót kapunk minimális sorbanállással akkor az nagyon jó lesz!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.