Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kbenya által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.11.06. 21:46
Köszi az infót libella!
Tavaly marilleván voltunk az 1400 as sole alton, és onnan mentünk át minden nap madonnára. A szállás teljesen a pályán volt, azaz teljesen a kapuig le lehetett csúszni. Márciusban újra visszamennék, csak érdekelt, hogy egy vagy két napra ha átmennék tonaléra nagyon elpocsékolnám e az időmet? Egyébként olvastam a hozzászólásodat Folgarida Marilleváról, hogy a nagy tömeg miatt nem az igazi. Mi március végén voltunk, nem voltak sokan, de a helyi pályák csak bemelegítésnek voltak jók, madonnán, viszont nem is tudtunk mindent kipróbálni. A fun park madonnán nagyon barátságos, a bénák is nyugodtan kipróbálhatják!
A legújabb infóban olvastam, hogy tonale és ponte di legno között megépült a kabin. Ha sikerül valakinek kipróbálnia írjon!
Még mindig keresek hosszú utazós pályás sícentrumokra lehetőséget.
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.16. 22:04
Hello Sophie!
Szerintem a freeride deszkák anyagtól függetlenül a legkényesebbek! Saját tapasztalatból mondom, hogy ezek a deszkák nagyon jól csavarhatóak, hajlékonyak, és nem hiszem, hogy a törés a legelső hibaforrás az igénybevételek következtében. Szerintem sokkal nagyobb baj ha egy ilyen vékony lapot nem megfelelő hóban használ az ember!
Ha nem friss szűz hóban próbálkozol, hanem van a pályán némi jeges szakasz, netán kövek, esetleg hóágyúzott fagyos hó, előfordulhat az ami velem is megtörtént, hogy tönkremegy a talpa deszkának, vagy kiszakad a kantni az éléből! Ha nem túl komoly a sérülés akkor ezek a hibák még javíthatóak, de a freeride lap már nem lesz olyan mint újkorában.
További javaslatom, hogy ha Bp.-n jársz menj el Frankel Leó útra a margit híd budai hídfőjénél lévő Freesportba, és keresd Edét vagy Simit, ők többet tudnak a témában segíteni mint hinnéd!
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.14. 21:16
Kedves hótársaim!
Azzal a szándékkal hoztam létre ezt a témát, hogy kísérletet tegyünk kideríteni, hol található a világ - de talán maradjunk csak inkább itt európában - leghosszabb pályája. Javaslatokat várok arra, hogy ki merre járt már és hol tapasztalta a leghosszabb és legkellemesebb használhatóságú pályákat.
Én eddig még csak olaszországi példákat próbáltam, így egyelőre a lvignoi kék ötösre szavazok a mottolinon. ( de San-martino di castrozza se volt kutya)
Várom a tapasztalatokat, szavazzunk!
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.14. 21:06
Hello Rossi!
Köszönöm a hozzászólást, csak azt felejtettem el leírni, hogy mi boardozni szoktunk, és nagyon szeretjük a hosszú kirándulós pályákat, mivel így nem kell túl sokszor le és fel csatolni, viszont a lökdösődés ebben az esetben egyenlő a halállal a számunkra. Ha esetleg valaki már deszkával is járt erre akkor jelezze, hogy járható volt-e és milyen hóviszonyok esetén.
Én is olvastam az új infóról Ponte di legno és temú között, így még jobban gondolkodom rajta, hogy ide kellene menni tavasszal.
köszi! csá!
UI: az jutott eszembe nyitok egy új témát a "leghoszabb sípálya " címmel, amire mindenki leírhatja, hogy szerinte melyik volt az eddigi élményei során?
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.14. 20:47
Sziasztok hóemberek!
Azt szeretném megkérdezni a fórum olvasóktól, hogy ha valaki járt mostanában Livignóban, az tudja e, hogy a carosselloi oldal tulso feléhez levezetó klasz kis pályáról még mindig egy eszméletlen hosszú tányéros lifttel lehet feljutni? Ez volt eddigi életem legnehezebb húzóliftezése, ráadásul snowboarddal! Nagyon elkápráztató az az oldala Livignónak, az örök hó birodalmának nevezném, de elkelne egy ülőlift oda a visszajutáshoz.
Ha valaki tud valami új infóról, akkor írjon, mert én kb. 3 éve jártam ott
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.13. 21:01
Sziasztok!
Mi még nem jártunk Tonalén, de úgy tudom nincs messze Madonnától, át lehetne kocsikázni!
Ahogy nézegettem a térképeket, szerintem át lehetne csúszni tonaléról ponte di legnoba. Ha valaki már járt erre, kérem írjon róla valamit, milyen hosszú a pálya, könnyen csúszható, nagyon lankás, lökdösős,, vagy meredek? Na és hogy lehet onnan visszajutni?
kbenya
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.10.13. 18:57
Sziasztok!
Csak most olvastam a fórumon ezt az oldalt, és én is elmesélem az élményeimet erről az utazásról. Marilleva 1400-on foglaltunk szállást, ha a "c" épületet igazolják vissza akkor biztosak lehettek abban, hogy a sípályáról közvetlenül a házig le tudtok csúszni! Mi a kombinált bérletet vettük meg, így át tudtunk csúszni Madonnára. Ja nem mondtam, hogy természetesen borddal. A Merilleva - Folgaridai pályákat bemelegítéshez az első napra szántuk, ami elég is volt, mert március 20 körül már elég latyakos és kevés ott a hó, egyébként itt is sok pálya, sőt hosszúak, de hamar bele lehet unni! Kezdőknek, tanulóknak, kisgyerekeseknek viszont nagyon ajánlom. A 2. naptól már Madonnára jártunk át, ahol nagyon sok pálya van, és rengeteg ember, de ebből a pályán mit sem érezni, a felvonóknál senki, ha várni is kell egy pár percet akkor addig az ember kifújja magát. Amit ajánlok elkerülni azok a kék pályák ugyanis nem túl meredekek és a deszkával sokszor csak lecsatolás és séta után haladtumk előre a tavaszi latyakos időben.(vakszolni javasolt) A túloldalon madonnán nagyon klassz fun park van, tényleg az egész bénákra és öregekre is gondoltak, olyan laza és kemény ugratók, korlátok, dobozok vannak. Egyszóval összefoglalva, jó hely volt Marilleván, de azért a Madonnai pályák jobbak, viszont a szállás itt jóval olcsóbb volt a kombinált bérlet felárával együtt is.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.