Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

koschwarz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (15)Időben csökkenő Időben csökkenő
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.02.14. 13:04
tényleg nem lehet ráismerni. most megdöbbentem, mennyire más volt régen a presena.
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.25. 13:07
lehet :D
egyébként ahogy írtam korábban, most próbáltam átszokni az alpesi stílusról a carvingozásra, sokszor azon vettem észre magam, hogy összezárt lábbal inkább farolgatok, mint élen húzom az íveket. nehezebb lesz ez, mint gondoltam, legalábbis sokkal tudatosabban kell koncentrálnom.

de az én apukám akkor is erősebb :D
Előzmény: (AAron 105602)
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.25. 08:31
ezt a csőr-lengedezést csak akkor tapasztaltam, amikor egy jó hosszú kékpályán folyamatosan talpon csúsztam, persze lehet hogy ilyenkor tényleg rossz a terhelés, mivel kvázi egyenesen állok a lécen, mert ha kanyarodnék, lelassulnék és nem tudnék elcsúszni a liftig :DDDD

egyébként meg mindig élen közlekedek, talpon csúszni könnyű :D
Előzmény: (badin 105363)
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.23. 16:52
na, egy hét síelés után azt mondom, nagyon jól vizsgázott az új léc, semmi hátrányát nem éreztem annak, hogy a 183 cm-s magasságomhoz "csak" 161 cm a léc. gyors voltam vele és fordulékony. kemény a léc, úgyhogy kellett hozzá a testsúlyom (90 kg), hogy a pályához nyomjam (lehet, hogy egy hosszabb léccel ez könnyebb lett volna). egyedül a sima, talpon csúszásnál kellett figyelni, mert hajlandó volt lengedezni az eleje (de asszem ez minden carving lécnél így van), még az elején egyszer össze is akasztottam és repültem egyet előre :D. de így nyilván keveset csúszik az ember. úgyhogy én azt mondom, nem kell félni attól, hogy relatíve rövidebb lécet válasszunk.
Előzmény: (koschwarz 103824)
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.23. 16:41
tegnap értünk haza tonaléból. múlt hét vasárnap kezdtük a síelést, akkor még +10 fok is volt napközben, de nem volt nagyon negatív hatással a hó minőségére, a "legalacsonyabb" magasságon, ami ugye alapból 1800 m, is éppen csak kissé kásás volt, de a gleccseren meg tökéletes. napról-napra egyre hidegebb lett, de napos, tiszta idő, csak pénteken lett nagyon-nagyon hideg, borús és szeles az idő, szóval (megint) mázlink volt, januárban tökéletes időt fogtunk ki.

a szállás a top residence volt, ami teljesen megfelelő, nem volt okunk panaszra, egyedül egy mikrót hiányoltunk. hátul sífelszerelésben ki lehetett menni és nagyon kevés felfelé mászással két sífelvonót elérni, majd délután a bejáratig vissza lehetett csúszni. a személyzet kedves volt, és indulás előtti este is simán ki lehetett jelentkezni, úgyhogy reggel hétkor indulhattunk. ekkor nincs dugó a hegyről lefelé és az autópálya bejáratánál, mert indultunk már 10-kor is, de akkor több óra is volt, mire az autópályára hajtottunk.

jó néhány éve voltunk utoljára, azóta rengeteget fejlesztettek, így a ponte di legno-t és tonalét (közbenső állomással is) összekötő kényelmes kabinossal, új hüttékkel, új pályaösszekötésekkel.

mi ponte di legno-n csak egyszer síeltünk, sajnos ott sok volt a műhó és a jég-bucka párosítás, és sokkal árnyékosabb, mint a tonaléi pályák.

több éve nem voltunk olaszországban, és az utóbbi években ausztriával próbálkoztunk, de őszintén szólva, most döbbentem rá, mennyivel jobban szeretem az olasz pályákat. a felvonókat simán később állítják le, hogy még a legeslegutolsó síelők is felmehessenek, a ratrakok azonnal indulnak, és másnap tökéletesre kezelt pályák várnak, és a hangulat meg egyébként is barátságos, bulizós. ausztriában meg mindig az az érzésem, hogy a pályákat nem kezelik annyira.

szóval összességében, egy nagyon jót síeltünk megint, tökéletes időben, tök jó havon.
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.13. 22:14
érdeklődve olvasom a párbeszédet :D
és köszönöm az eddigi tanácsokat is, ami nekem szólt.

a testmagasság(én 183 vagyok)-léchosszhoz: korábban mindig hosszú lécem volt. a legutóbbi 170-essel (közben kiszámoltam az itteni kalkulátorral, a rádiusza 17) nehéz volt azt síelni, amit szerettem volna. ahogy mondtam, nem kifejezetten szeretem a sebességet, egyszerűen azért, mert számomra a síelésben a szórakozást a sok kanyarodás jelenti, nem pedig a három ívvel 100-zal lecsúszást. úgyhogy ezért választottam most ezt a "radikálisan" rövidebb lécet, sokkal kisebb rádiusszal. holnaputántól meglátom, hogy beválik-e. aztán majd beszámolok róla.
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.11. 15:45
én már többször voltam tonalén, írtam is még 2007-ben ide egy kis értékelést. most szombaton megyünk egy hétre megint, több év kihagyás után. mármint tonálét hagytuk ki, nem a síelést.

az utóbbi 3-4 évben osztrák pályákkal próbálkoztunk (pl. semmering, lachtal, hochzillertal, hintertux, hochkar), de olyan szép időt, sok hót és hangulatot (így együtt), mint tonálén, az osztrákoknál egyszer sem tapasztaltam, valami mindig hiányzott ezekből. a 100%-os pályaszállásról nem is beszélve. úgyhogy már igencsak "honvágyunk" volt.

szóval majd beszámolok az útról. a hóviszonyok már biztos hogy kedvezőek.
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.10. 19:15
aha...[fejétvakarja]
Előzmény: (badin 103120)
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.10. 15:26
na akkor otthon lefényképezem és felteszem.
Előzmény: (a Tomi 103089)
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.10. 15:17
majd beszámolok, kb. két hét múlva :D
Előzmény: (mitro 103084)
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2011.01.10. 10:35
sziasztok! a segítségetekre lenne szükségem.

paramétereim: 183 cm, 90 kg, férfi (ha valaki esetleg elsőre óriásnőre gondolt volna :D). a rövid, gyors, technikás íveket szeretem, a sebesség helyett előnyben részesítem a sok kanyart, illetve meredekebb, buckás pályán is szeretek valahogy szép kanyargós stílusban elboldogulni. egyébként meg általában teljesen "átlagos", kezelt pályákon síelek. olyan 15 éve csúszok rendszeresen, ki merem jelenteni, hogy legalább középhaladó szinten.
most jelenleg kaptam egy teljesen új, kipróbálatlan, kemény 161 cm-es lécet 14-es rádiusszal (valami Atomic DR, semmi infót nem találtam róla...). az előző lécem 170 cm-es, inkább puhább (vagy az évek alatt kipuhult) volt, nagyon enyhe carving tulajdonságokkal (rá volt írva, hogy "carve", de a rádiusz már nem, de hogy az nem volt kevesebb, mint 17-18, az tuti). én ezzel is jól elvoltam, persze inkább klasszikus alpesi stílusban, mint carving-technikával, de valahogy mindig hiányzott a még jobb fordulékonyság. na most van ez a majdnem 10 cm-vel rövidebb léc, lényegesen jobb rádiusszal.

szóval mi erről a véleményetek? a fenti célokra egyébként milyen méretű léc lenne számomra az ideális?

(szombaton indulok egy hétre síelni, ahol majd a gyakorlatban is kipróbálhatom a cuccot.)
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2008.02.22. 19:31
szisztok!

tegnap délután jöttem haza 5 napi síelésből semmeringről. nagyon kevesen voltak, még vasárnap is, úgyhogy lehetett síelni ezerrel.

stuhleck: a 6 üléses liften a legfelső pályán még mindig jót lehetett síelni, de alatta... egyik nap 15 fok és iszonyat kásás hó, a másik nap 0 fok és színjég, a tetején vacak műhóval. igaz, haladóknak egyébként is csak a 6 ülésesnél érdemes síelni.

hirschenkogel: itt általában elég jók a pályák, tudom ajánlani, néhol jeges, de nem vészes. jókat síeltünk rajta.


egyébként minden nap más időjárás volt, egyszer nagyon meleg, egyszer szeles, egyszer hideg.

összességében egyébként nagyon jót síeltünk, úgyhogy nem panaszkodom, rosszabbra számítottam.
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2008.02.13. 12:03
én ugyan síelek, és azt is tudom, hogy síléccel is ugyanúgy lehet kotorni a havat, mint deszkával, de azért hozzátartozik, hogy egy kicsit mindig rossz szemmel nézem a "divatmajom" deszkások (úgy értem, akik azért boardoznak, mert most az a divat) csúszkálását - kotrunk 10 méter havat, majd 10 percet üldögélünk a pálya közepén, lássa mindenki, mennyire cool banda vagyunk.

tisztelet a kivételnek persze, sőőőőt, szinte már üdítő kivételnek hat, ha kiszúr az ember egy olyan deszkást, aki tényleg szépen csapja. szemre azt mondanám, hogy kb. a deszkások 75 %-a csak a pályát teszi tönkre, és csak a többi csúszik úgy, ahogy kellene.

tényleg nem deszkás-síelős ellentétet akarok szítani, távol áll tőlem, csak maximálisan egyet értek azzal, amit ezzel kapcsolatban lejjebb írt phon vacano.
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2007.12.27. 18:44
sziasztok!

mi már többször is jártunk tonaléban. valóban, a pályák egy része tényleg unalmasnak tűnhet, mert egymás mellett párhuzamosan haladnak, semmi erdő. ugyanakkor a pályák minősége (délelőtt persze) mindig kiváló, olaszosan gondozottak, még le sem zárják a felvonókat, de már mennek fel a ratrakok...és egy átlag síelőnek pont megfelelő nehézségűek a pályák.

az "unalmasságuk" ellenére szerintem nagyon jókat lehet síelni rajtuk, a gleccserpályát, pontosabban az arról a főútig levezető részét mi kifejezetten szeretjük, a nehézsége miatt.

ugyanakkor ott van a ponte di legno-s rész is, ami sokkal zöldebb, és sokkal szebb, és ha minden igaz, tonaléval már össze van kötve felvonókkal (tavaly nem itt voltunk, tavalyelőtt meg még nem volt összekötve).

gyakorlatilag minden szállás pályaszállás, és azért vigyázni kell, hogy milyen szállást foglal az ember...

bár számunkra nem volt olyan vészes egyik sem, de azért akadhatnak kellemetlenségek, az egyik helyen a gáztűzhely gázpalackkal működött, ami az erkélyen volt, és igen nehéz volt reggel kávét főzni :)

a másik helyen meg külön erősebb körtéket kellett vennünk, mert megvakultunk volna :)

ezek persze a sima apartmanok voltak.

900 km az út, ami igazából a végén, az autópályáról letérve kezd húzós lenni, még kb. 100km városokon, hegyi utakon keresztül...ezt a részt nem szeretjük :)

összefoglalva: szerintem simán el lehet síelni egy hetet csak tonalén és ponte di legno-n, már ha nincs az embernek olyan igénye, hogy minden körben más pályán csússzon...talán nem a természet szépségéért, hanem inkább csak magáért a síelés öröméért érdemes elmenni ezekre a pályákra, bár ha süt a nap és jó idő van, akkor persze itt is mindent szebbenk lehet látni. mindenesetre nem váéletlenül hívják ezt a részt a "nap völgyének", amellett hogy elég hóbiztos is.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.