Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

-Rezső- által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2024.02.04. 10:46
Sziasztok! Az elmúlt héten (01.28-02.03) voltunk itt . A Életveszélyesen jegesek a pályák, sajnos szó szerint, szerdán halálos baleset is volt rajta , egy sima átkötő szakaszon. Nappal olvad , éjszaka megfagy, gyakorlatilag egy jégtömbön síeltünk. A fenti balesetnél segítőket szállító hószán is csak keresztbe tudott elindulni, mert kipörgött, nem fogott be neki ! Délután már használhatatlanok a pályák, melyeken kívül gyakorlatilag nincs hó, így ha valaki kicsúszik az egyből koppan. :(
Úgyhogy aki elindul az éleztessen és nagyon vigyázzon magára és a többiekre!
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
Topik: Csorba-tó
2016.02.06. 14:45
01.31-02.05-ig voltunk itt. A Hotel FIS-ben szálltunk meg. Ez tényleg közel van, csak át kell menni az úttesten és kb 50 m-t sétálni. Nagyon kedvesek és segítőkészek így lett GOPASS-unk, amivel jóval olcsóbb volt a bérlet) voltak, tisztaság, meleg, reggeli rendben (csak reggelivel foglaltuk). Szobák egy picit kicsik. A pályánál lévő éttermek (akár fent, akár lent) megfizethetőek. A felnőtt hószán kölcsönzőnél levő Koliba kifejezetten olcsó és jó.
Már vasárnap délben ott voltunk, de a nagy tömeg miatt inkább ebéd után elmentünk jégszobrokat nézni, ami nagyon jó program volt, plusz jó buli. A hotelhez fel lehet menni, de jó ha kéznél van a foglalás, mert a parkolóőrök csak ennek leellenőrzése után engednek fel soron kívül. A többiek meg várhatnak a sorompónál míg valaki lejön és lesz hely + fizetni is kell.

Maga a síelés : a 4-es pályán melegítettünk, majd irány a hegy! A gerincen szinte mindig fúj a szél ( a sielok.hu előrejelzését vegyétek komolyan!!), így az 5-ös pálya liftje hétfőn és kedden kb. 1 órát ment összesen, így az itt sielni kívánok a többi pályára jöttek). A Solisko liftet is néha leállították, ekkor aztán káosz volt és 15 perces sorban állás (hétköznap!!). Kedden megolvadt, leratrakolták, éjszaka megfagyott és szerdán indult az őrület :(. Sütött a nap , elállt a szél, ment minden felvonó és nekimentek az emberek a tükör jégnek. Megállás nélkül mentek a hegyimentők, volt amikor a hószán kevés volt és simán matracon , kézzel húzták le az embereket, és a mentőhelikopter is fordult egyet. Ennek látványára észrevehetően csökkent a sebesség és megnyugodtak a kedélyek. Délutántő esett a hó, így csütörtökre már tökéletes volt minde, kíváve az 1-es és 5-ös pályán, ahol újból feltámadt a szél, és csak a jeges alap volt, amin alig lehetett megállni a szél miatt (5-ös lift állt, néha a Solisko is). Péntek napsütés, remek idő.
Sífutás (erről egy picit kevesebb szó esik): Minden nap kezelt pálya, mind a kettő stílushoz. Sajna csak rövid szakasz, egy a Pátria hotelhez, egy a Csorba tóhoz. Kb 5 km egy kör. A sísánc aljába lemegy . Hát amikor felnéztem, nem fogott el a vágy, hogy az ugrást kipróbáljam :).
A hét elejei eső miatt a friss hó alatt tükör jég van ez egy picit veszélyessé teszi, csak lassan a lejtőkön.
Néhány furcsaság (elöljáróban : 15. éve járunk Szlovákiába, a legkülönbözőbb helyeken voltunk, de ezen fennakadtam). A Soliskoval felmenő síelők nagy hányada nem a 2-es pályán jön le (végül is azt csinál amit akar) DE nem lassít, betép a 4-esre, az azon lévő lejtőn tovább gyorsul és teljes gázon betép a gyakorlók és tanulók közé (lsd 6-os pálya) majd az értelmesebbje még veszekszik is velük, hogy lassan és keresztbe mennek.
A liftnél tolakodás: ugye a gyerekeket már megszoktuk, de itt nem az a jellemző, hanem az 50+-os férfiak. Nyomakodnak át mindenkin, de van amikor átgázolnak a léceken és a gyereket, nőket félrelökik. Majd ha szólnak nekik, a) nem hallják, b) nem értik. Sajnos ebből több affért is láttam, volt ahol verekedésig fajult az ügy – hát nem az ideális környezet egy gondtalan szórakozáshoz. Szerencsére szerda délutánra elfogytak ezek az emberek (talán őket hozták le a mentők?), úgyhogy innentől kezdve nem volt több kellemetlen szitu.
Azt nem értem, hogyha már pénzt fordítottak a kamerázásra (vt.sk+nehogy átadjuk a jegyet), akkor miért nem nézi még valaki, hogy azt a néhány nagyon hülyét kivegyék.
Összefoglalva: a pályán kívül mindenhol kedvesek, segítőkész(bolt, vonat, felvonó, étterem, turisták), csodálatos környezet, tökéletes felkészített pályák ellenére apályán és a liftnél tapasztaltak miatt nem igazán meg az az érzés, hogy ide szívesen visszamennék.
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
Topik: Kraliky
2014.01.08. 23:18
Mint egy parkolóházban:
-a sorompónál megnyomod, adja a jegyet (általában van ott vki aki ezt megteszi helyetted)
- ezt a jegyet leadod síbérlet vásárláskor,adnak helyette másikat
- az új jeggyel mész le, ezt dugod a sorompóba, fizetned nem kell

Fizetni csak akkor kell 3Euro, ha nem veszel síbérletet
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
Topik: Kraliky
2014.01.02. 20:36
Most jöttünk meg Királykáról. Most nem volt király.
Az éjjel fagy volt és némi hó, ezért úgy gondoltam a ratrakokkal rendbe kapják a pályát. Sajnos nem így történt.
A námi friss hó a tetején buckákban, alatta lefagyva kész túlélő túra volt, fél3-kor ott is hagytuk a szinte használhatatlan pályát. (érdekes ünnepek előtt a +5-ben jobb volt a pálya)
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
Topik: Kraliky
2012.01.23. 20:32
Sziasztok!
Most voltunk ott. (jan 20-22).
Tényleg rászolgál a nevére.
Péntek du érkeztünk, hogy elérjük az esti síelést, egy kicsit elcsúsztunk, de kárpoótolt érte, a hószán. Nem írja senki, vagy én vagyok figyelmetlen, mindegy a pálya melleti szállásokhoz hószán visz fel (nagy kaland,)már ezért megéri.
A sípályáig kell felmenni autóval (itt is vannak parkólók, nem tévesztendő össze a faluban levővel). Innen még 500 m a pálya középső részén lévő szállások , ide visznek fel a hószánok. Esténként lehet ezekkel túrázni, mi a HOREC-ben voltunk.
Nagyon kedvesek (mosolygósak!!), segítőkészek, és nagyon jó az ellátás (mennyiségre és minőségre egyaránt.)Az emailra lehet írni, jön a válasz - magyarul.
Lesikló pályá(k): nagyon jó állapotú, több mint 1 méter hó, csak a hétvégén 30cm friss hó esett.
Amiről itt kevesebb szó szokott esni: kezelt sífutó pályák is vannak, ami itt a kezelt részen tényleg frissen kezelt!A 4 üléses lift hamar felhordja az embereket, akinek nincs kedve 1 percet sem várni az folyamatosan pöröghet a csákányoson.Van korongos is kezdőknek.
Ami meglepő volt, hogy a pálya szélén lehet nyugodtan csúszkázni, szánkozni nem zavarnak senkit. Nagyon széles a pálya.
Családoknak nyugodtan ajánlom, ilyen benzin árak mellet talán jobban megéri összevoni a hétvégéket (mi legalább is így számoltunk), így egy oda-vissza út és 2 éjszakából, 3 sielés jön ki (vagy hószán, ezt ki kell próbálni!)
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.10.15. 15:01
Én olvastam mit írtál. Te meg nem érted, hogy a vendég érzetem hiányzott. Tudom ,ez megfoghatatlan de ez dönti el, hogy megyek vagy nem többet.
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.10.15. 14:44
Pattyski: egyszerű, egyenrangú vendégnek szeretném érezni magam! Érezni azt, hogy vendég vagyok és nem egy lenyúlható ügyfél. Lehet, hogy nekem voltak nagyok az elvárásaim Donovalyval szemben, és úgy gondoltam egy ilyen magyarok által nagyszámban látogatott helyen a magyar nyelv használata nem lehet gond és a gyerekeket is el lehet engedni. (angolul vagy németül az átlag szlovák kb úgy boldogul mint a magyar tapasztalataim szerint) Nem így van, már pedig akkor a nyelvi előny megszűnik (az anyagit már eltüntettétek, a mostani árakkal is, több napra már érdemesebb Ausztria és Olaszország, és itt tényleg nem gond hogy milyen nyelven beszélünk ráadásul ezeken a helyeken tényleg nem gond németül vagy angolul beszélni a személyzettel, még a gyerekeknek sem.
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.10.14. 21:21
Na az tutu, hogy nem fognak könyörögni a magyar turistáknak! Legjobb példa Donovaly: pattyski arra a felvetésemre, hogy hiányolom /keveslem a magyar nyelvű feliratokat lazán bevágta, hogy tanuljak meg angolul. (nem mintha ez nem menne). Majd kicsit lehiggadva írt egy listát , hogy hol találom ezeket. Tőle származik az az adat is, hogy kb ugyanolyan százalékban van magyar és lengyel vendégük is(20-30%-os arány mind a kettő, a lengyel feliratok ott is vannak. Na ennyire várnak ott minket. (plusz saját állampolgáraik 10%át)
Az olasz nyaralóhelyeken már 2-3%os vendégaránynál anyanyelvi leírást/tájékoztatót nyomnak az orrod alá, az általad beszélt nyelvű mellé!
Szóval Szlovákiában az lett a gáz, hogy másodrendű vendégként fogad az ország (belépőként lsd autópálya matrica ezt vesd össze azzal hogy Kanadában mindent franciául is fel kell iratozni! néhány korai gyarmatosító leszármazottja miatt).
Néhány normális vendéglős meg vért izzadhat, már ha egyáltalán rájuk akadunk. Eddig ez nekünk sikerült, sajnos pont pattyski-nél és Donovalyn nem. Először jártunk ott, és továbbra sem ide fogom a családi telelést szervezni, ilyen pökhendi embereknek nem tolok pénzt a zsebébe.
-Rezső-
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.09.21. 10:33
Csak akkor vidd ha tud angolul! Persze perfekt.
-pattyski ajánlat!!! :( -
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.