Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

balumaci által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (30)Időben csökkenő Időben csökkenő
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2014.02.11. 03:03
Igen a 6-os gondola az délelótt telt házas, de nem kell oda lecsűszni, mivel az új pálya, és a 10 személyes lift teljesen kiszolgálja addig a sízőket, egyébként pedig csak a sok barom miatt van sor középen akik nem tudnak egymás nélkül beülni egy liftbe. egy egy hely sokszor marad üresen , csak abba nem csücsülnek bele, hiszen nehogymár "egyedül " legyen 5 percet ..
Előzmény: (lambert 169356)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2014.01.16. 10:34
Ez egy elég nagy baromság, hiszen sokan vesznek több bérletet a pénztárnál, a családnak, vagy barátoknak egyszerre, és azzal akárki is mehet.. Hisztériakeltés az egész.. A másik oldalról pedig ha egyszerre nem tud síelni két ember akkor egyáltalán nem tartom kicsinyesnek a cserélgetést, sőt nagyon hasznos, hiszen a bérlet kalkulálva van x számú használatra, és ha teszem fel nálam van a párom bérlete, akkor ő semmiképp sem tud síelni , így nem károsít senkit. A szezonbérleteknél már egészen más a helyzet, de itt nem erről van szó ..
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2014.01.10. 14:16
Sziasztok!
Ami még eszembe jutott a síterülettel kapcsolatban, az gyenge pontok. Kettő van ami kirívó a reggeli csúcs a völgyben, a másik az az új felvonó bejárata előtti keskeny híd és az utána következő szakasz. Egy maximum 30%-os kihasználtságú hétköznapon is már délelőtt össze lett túrva totálisan, az oktatók ott is oktatnak, ami igen veszélyes, mert egy cca 5-7 méter széles szakaszról van szó ahol ha libasorban keresztben leereszkednek a picikkel, az nem nagyon hagy helyet kerülni. Itt már összeadódik a hegyről érkező forgalom a 6 személyes felől érkező emberekkel. Nagyon kevés a hely , és mint említettem még igen kevesen voltak, ha beindul az igazi szezon ott lesz probléma az bizonyos...
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2014.01.10. 14:02
Sziasztok!
A Hóviszonyokra válaszképpen minden pálya nyitva volt, és érkezik a hideg így minden téren javulás lesz, de fent nem volt kifogásolható a minőség a meleg ellenére sem ..

Az oktatásra visszatérve nekem sincsenek itt jó tapasztalataim, anno kértem pár órát a gyereknek, és semmit nem fejlesztett, nem volt fokozatos az okítása, olyan dolgokat tanított ami a rendes alapok nélkül nem ment neki , így semmi esélye nem volt fejlődni.
Persze mire ez kiderült már rég kifizettem a lét, és esélyem sem volt megbeszélni ezeket a dolgokat az "oktatójával".
Az a baj hogy sok jó síelő van, de kevés ember alkalmas valójában oktatásra, viszont a sok magyar miatt sok oktató van, és a nagy számok törvénye alapján ez egy ilyen terület...
Tájékozódni kell mindenképp, mert néha nagyon nem azt kapjuk amit kifizettünk.
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2014.01.07. 11:13
Sziasztok!
Valaki tud korrekt hójelentést adni, milyenek a pálya viszonyok? Sajna úgy látom még a hegyen sem fagy ki..
Holnap mennénk, de így kétségeim vannak ..
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2013.12.11. 04:43
Vajon lesz kint magyarul beszélő snowboard oktató szombaton e ?
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2013.12.09. 23:19
Szia! Megírta az előttem szóló:) fenomenális :)
Előzmény: (nyugiba 163844)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2013.11.29. 19:15
Na akkor gooo :)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2013.11.29. 10:10
Bocsi, most szombaton. :)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2013.11.29. 03:50
Nincs kedve valakinek csatlakozni egy egynapos Murauhoz?
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
Topik: Normafa
2013.10.15. 01:50
Nem lenne rossz , én anno itt síeltem először, emlékszem valamilyen liftre ami működött, jártam lent a harangvölgyben is, de leginkább az Anna-réten esetlenkertem többed magammal, Botokból leszúrt szlalompályán a 80-as évek vége felé... :), volt olyan hogy síbusz,és én azzal jártam fel a délitől, teljesen hülyének néztek a városiak, hiszen 5-10 fok meleg volt lent , de fent fehér volt a táj .. :) 10-12 éves lehettem akkoriban , már nem tudom pontosan, de a suli ablakából csak a fehér hósapkákra tudtam koncentrálni, alig vártam hogy vége legyen az óráknak,futottam a sícuccért haza,és mentem fel ahol sötétedésig nyomtuk..
Na akkoriban fertőződtem meg ezzel a sporttal ..
:)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.12.06. 06:30
Sziasztok!
Valaki tudna adni friss infót??
Mi üzemel , mi nem , milyen az idő stb stb ??
Köszönöm előre is :)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.03.20. 13:13
Üdv mindenkinek!

Ismét itthon ...:(
A múlt hetet Val di Fiemme-ben töltöttük kicsiny családommal, a szállás Bellamonte-ban (San Celso) volt, mely 3 km-re található az általam legkedveltebb carving paradicsomától Alpe Lusia-tól ( https://sielok.hu/siterep/bellamonte ) hétfőn délben érkeztünk meg , lepakolás 5 perc, átöltözés még ennyi, és már fenn is voltunk a pálya legalsó szakasza már eléggé kásás volt, de mivel nincsenek nagy letörések ezért buckák nincsenek, csak meg van ereszkedve a hó, amely így nagyon segíti a snowboard tanulást, hiszen könnyen "felúszik" a hóra a deszka...
Szóval a déli órákban a hegytetőn porhó fogadott a déli fekvés ellenére is ahonnan nekiindulva egészen a felső felvonó tetejéig az is maradt, lejjebb pedig kiváló minőségű pálya fogadott még este is. Télen főszezonban sincs soha tömeg, de ezen a héten csak lézengtünk a pályán , a liftnél sose volt előttünk senki, de februárban sem volt nagyobb a "tömeg " két percnél ...
Nagyon jó volt belemelegedni a keddi Ski Center Latemar ( https://sielok.hu/siterep/latemar/ ) látogatására.

Ez a hely cca 8 km-re van a szállástól, Predazzo felől megközelítve a terepet , egy nagyon kellemes kicsi tanulópálya, valamint egy igen jó piros pálya aljára érkezik a kabinos felvonó ahonnan egy négyes buborékos visz fel a mennyország kapujába .. :)) Innen kiindulva kellemes piros és kék pályákon fel -le haladva egészen Obereggen-be lehet síelni , úgy hogy egy ilyen túra kb két órát vesz igénybe , eközben minden pályát egyszer érintünk, Obereggenben hütte , és vissza le egész Pampeago-ba , onnan balra fel , és 3-szor újra mert még délutánra is tökéletes volt a hó, 4 kor pedig ismét fel a mennyország kapujába , mert ha nem figyel az ember , könnyen ott marad Pampeago-n,,mivel ha nem éri el a liftet, nem tud visszamenni Predazzo felé, ami kb 15-20 km-re található. A 35-36-os pálya délutánra a napsütés hatására teljesen megadja magát , egy nagy buckapálya az egész, ezért mindenkinek -kezdőnek, kék pályásnak, fáradt síelőnek- javasolt a a bubis lifttel lemenni a kabinoshoz, nem szégyen , és sok sérülést meg lehet úszni. Természetese szezonban nem kásásodik fel , viszont jegesedésre hajlamos,(tapasztalat ez is ) tehát nem könnyű pálya estére.. Obereggen-ből egyébként esti sízésre is van lehetőség a bérlet érvényes , és azt hiszem heti 3 szor van. Ezt a lehetőséget a kb 40 km távolság, valamint a kellő fáradtság miatt nem használtam ki egyszer sem ..

Szerdára megjáratva rendesen az ízületeket, léceket, várt ránk a terület szállástól 15 km-re fekvő olimpiai, és világbajnoki terepe Alpe Cermis-Cavalese ( https://sielok.hu/siterep/alpe-cermis/ ) Ez a a síterület a legmelósabb mind közül mert itt a kék is erős kék, a piros és a fekete is melós, ezért ezt inkább haladók részére ajánlanám. A pályarendszer északi fekvésű, így egész délután 4-ig kiváló pályákkal kényeztetett a meleg ellenére, néhány 10-50 méteres szakaszt kivéve mindenütt porhó várta a leejtők szerelmeseit . A számomra legjobb az Olimpia nevű pálya mely a hegy tetejéről (2200m) egészen az alsó kabinos középső 800 méteren lévő állomásáig visz le mintegy 8 km hosszan melynek a közepe egy fekete pálya, melynek az egyik legnehezebb letörését nagyon megsüti a nap, ezért délutánra nehézzé, buckássá vált, de ez kikerülhető egy a gyerekek által nagyon kedvelt cca 6-7 km hosszú erdei pályán ,melyet nemrég tényleg felújítottak kiszélesítettek, és roppant jól kezelnek, mivel az erdőben is hóágyúzzák , átlagosan 4 méter szélesre megcsinálták, ez az erdei pálya a 10-15 fokos melegben még délután kettőkor élvezhető volt, később már nem mentünk .. Számomra kellemes meglepetés volt (2006 ban volam itt utoljára) hogy a régi felső lanovkát felváltotta egy új 8 személyes kabinos , így elmaradt a reggeli, és délutáni tumultus a középső állomásnál. A régi csákányos felvonó sem volt már, helyette kényelmes ülőszékes, valamint egy teljesen új pálya is fogadott négyes buborékos lifttel , mely fejlesztésekkel kedvencemmé vált ez a pálya. Középhaladó szintű lányom itt teljesen elfáradt, mely jelzi hogy igazán megmozgató pálya, melynek oldalain remek kis buckák, eldobók,, árkok találhatók ahol sokat lehet gyakorolni a pályán kívüli "OFF ROAD" sízést, mely megint csak a a gyerekek nagy kedvence .

A gyereket telepített, magyar oktató ( aki engem is tanított anno ) segítségével fejlesztettem, napi cca két órás kiscsoportos (6 fős) oktatással , mely nagyon sokat javított sítudásán, és eltökélt szándékunk hogy jövőre ismét elmegyünk ide, de mindenképp február utolsó hetében szeretnénk menni mert akkor igazán álomszerű a pályák állapota, mivel az olaszok nagyon értenek hozzá ...
Ps: Ide tartozik még Passo rolle ( https://sielok.hu/siterep/passo-rolle/ ) is de mivel itt még mindig a régi kétszemélyes ütős rozoga liftek vannak , és nem fejlesztettek semmit az elmúlt 10 évben , ezért nem mentünk fel, így véleményt nem tudok mondani , a régi emlékek pedig már kifakultak ..
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.03.08. 11:40
Ezt nem vitatom, mert nem találkoztam vele ...:)))
de köszönöm az infót , egyszer jövőre le szeretném tesztelni :-)
Előzmény: (Szab 136851)
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.03.06. 18:01
Pontosan azokat a gyakorlatokat hiányoltam melyek a helyes testtartást, valamint a a biztos, párhuzamos léccel történő megállás és kanyarodást gyakorolja be. Nem a léc csatolásától indult a dolog. Addigra már minden piros és kék pályán lejött velem, de úgy gondoltam hogy amit en nem tudok azt megmutatja más neki. De sajnos nem így lett. Nem tartom kidobott pénznek, azt tudni kell hogy egy jó tanárnak nem elég a tudás , nagyon fontos hogy azt át is tudja adni. Nevet direkt nem írtam. És nem azt állítottam hogy az egész nem jó semmire, de a saját tapasztalataimat megosztottam.. Maradok tisztelettel...
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.03.06. 11:44
Szia! nagy tisztelettel 4, és egyéni .... tisztelettel ..
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.03.06. 09:56
Én sem voltam megelégedve az oktatással Murau-n, mivel a gyerek semmit nem tudott alkalmazni abból amit ott "tanult", semmilyen fejlődést nem láttam rajta, de talán majd most itáliban , az én oktatómnál jobb lesz , visszatérve a beszámolódhoz, engem egyvalami nagyon zavar .. Ott "mindenki magyar" a büféstől a WC-s néni-ig kivéve a bérletpénztárosokat . Igazán lehetne annyira figyelmes a tisztelt üzemeltető hogy olyan valakiket ültet oda akik legalább alapfokon beszélik kicsiny nyelvünket, vagy esetleg olyan valakit aki magyar, de perfekt német, és angol nyelvtudással rendelkezik. Ez talán minden odalátogató honfitársunknak jólesne...
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.03.06. 09:47
Patkány dolog .....
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.02.20. 06:31
Sziasztok!
Azóta van valami friss hír??
balumaci
30 élménybeszámolót írt
30
13 éve tag
2012.02.09. 04:21
Na végre kiderült hogy a tettes visszatérhet a tett színhelyére :))
Reszkess Bellamonte, mert márciusban támadunk:))) Juhééééééj
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.