Kedves Anna!
Nem akarom lekicsinyleni azt ami a férjeddel történt, és remélem semmi komoly baja nem lett, és talán még a síelést is élvezte,de úgy érzem túlzás lenne leszűkíteni a deszkásokra a balesetek okait ( és ezzel nem akarok itt vitázni vagy ha igen akkor nyithatunk külön topicot ). Az a boardos ha síelne is ugyanúgy bontogatná az embereket, itt nem lehet körülhatárolni eszköz szerint. Aki boardozik ( és épeszű ), tudja hogy neki nem fog oldani a deszkája, és olyan csontjait is el tudja törni amiről síelő nem is álmodhat, szóval bármilyen furcsa, több a vesztenivalója mint egy jól beállított kötéssel rendelkező síelőnek. Sielő nem igazán esik csuklóra, gerincre, farokcsontra.
Részemről boardozom de előtte síeltem is,és eddig csak sielő vágott át rajtam, méghozzá szépen technikásan síelő ( csak éppen azt nem tanulta meg hogyha balra megy akkor balra nézzen, ha pedig jobbra akkor jobbra ), én pedig ott voltam mellette. Azt pedig már fel sem veszem hogy néha aki elmegy mellettem a deszkába akarja szúrni a síbotot. Valammint én nem látom azt, hogy mi van a hátam mögött, mivel ahhoz meg kell fordulnom, míg síléccel nagyobb teret lehet belátni. Részemről még azt is tolerálom ha valaki faltól-falig síel, és nem zavarnak a kezdők sem ( kivéve ha az oktató tudja hogy a csoportot nem állítjuk liftnél rögtön a kijárathoz, vagy rögtön lejtő alá, ahol nem látni őket).
Vagyunk jópáran snowboardosok akik bármilyen meglepő tudnak normálisan is keveregni. Aki pedig tahó, az léccel is az lesz.
Gondolom a növekvő boardbalesetek számában az is közrejátszik hogy egyre többen csinálják, és egyre többen vannak azok akik sajnos autodidakta módon mindenfajta előképzettség nélkül tanulják, meg ami nem lenne baj, ha mellette a FIS 10 pontját is bemagolják ami minden valamirevaló pályán ki van írva ( sőt le is van rajzolva ), és a tudás birtokában azt hiszik mot ők az "arcok" ami sajnálatos.
Nagyon félek attól hogy ez a sí-board akár olyan konfliktusokat fog okozni, mint az autó-motorkerékpár ellentét. Azaz a boardos csak elmebeteg, gyorsulási mániás, kockáztató és felelőtlen lehet, míg az autósokkal nincs semmi baj.
Ja és fogok én is bukót venni mert ahogy a boltos mondta legalább a fejemet egybentartja