Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gergely által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
2005.02.10. 11:13
Szia!

Isten ments hogy bármiben megbántottál volna, és balesetmentes mindenféle téli közlekedést kívánok a hegyen bármilyen eszközzel is vagy.
Bocs csak úgy kijött belőlem az egész, semmiféle paranoia nincs bennem :-))), és bízom benne hogy mensokára ti is gyarapítjátok a boardosok táborát

Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
2005.02.09. 18:24
Kedves Anna!

Nem akarom lekicsinyleni azt ami a férjeddel történt, és remélem semmi komoly baja nem lett, és talán még a síelést is élvezte,de úgy érzem túlzás lenne leszűkíteni a deszkásokra a balesetek okait ( és ezzel nem akarok itt vitázni vagy ha igen akkor nyithatunk külön topicot ). Az a boardos ha síelne is ugyanúgy bontogatná az embereket, itt nem lehet körülhatárolni eszköz szerint. Aki boardozik ( és épeszű ), tudja hogy neki nem fog oldani a deszkája, és olyan csontjait is el tudja törni amiről síelő nem is álmodhat, szóval bármilyen furcsa, több a vesztenivalója mint egy jól beállított kötéssel rendelkező síelőnek. Sielő nem igazán esik csuklóra, gerincre, farokcsontra.
Részemről boardozom de előtte síeltem is,és eddig csak sielő vágott át rajtam, méghozzá szépen technikásan síelő ( csak éppen azt nem tanulta meg hogyha balra megy akkor balra nézzen, ha pedig jobbra akkor jobbra ), én pedig ott voltam mellette. Azt pedig már fel sem veszem hogy néha aki elmegy mellettem a deszkába akarja szúrni a síbotot. Valammint én nem látom azt, hogy mi van a hátam mögött, mivel ahhoz meg kell fordulnom, míg síléccel nagyobb teret lehet belátni. Részemről még azt is tolerálom ha valaki faltól-falig síel, és nem zavarnak a kezdők sem ( kivéve ha az oktató tudja hogy a csoportot nem állítjuk liftnél rögtön a kijárathoz, vagy rögtön lejtő alá, ahol nem látni őket).
Vagyunk jópáran snowboardosok akik bármilyen meglepő tudnak normálisan is keveregni. Aki pedig tahó, az léccel is az lesz.
Gondolom a növekvő boardbalesetek számában az is közrejátszik hogy egyre többen csinálják, és egyre többen vannak azok akik sajnos autodidakta módon mindenfajta előképzettség nélkül tanulják, meg ami nem lenne baj, ha mellette a FIS 10 pontját is bemagolják ami minden valamirevaló pályán ki van írva ( sőt le is van rajzolva ), és a tudás birtokában azt hiszik mot ők az "arcok" ami sajnálatos.
Nagyon félek attól hogy ez a sí-board akár olyan konfliktusokat fog okozni, mint az autó-motorkerékpár ellentét. Azaz a boardos csak elmebeteg, gyorsulási mániás, kockáztató és felelőtlen lehet, míg az autósokkal nincs semmi baj.
Ja és fogok én is bukót venni mert ahogy a boltos mondta legalább a fejemet egybentartja
Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
2005.02.01. 11:15
A Szórólapok és az internet szerint nyitva vannak, nézd meg a gabbianotravel.hu-n
Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
2005.01.30. 19:50
Mostani síelésem során kétszer bontottak le majdnem, és ez egy kicsit elgondolkodtatott azon hogy 12 év síelés és 3 év boardozás után talán én csinálok valamit rosszul vagy nem ismerem a szabályokat.
Az emberek nagy része meg van győződve arról hogy a gyorsabb figyeljen a lassabbra, ami szerintem részben igaz.
Számomra azonban az is magától értetődik, hogy mielőtt kanyarodnék azért felnézek hogy ezzel nem keresztezem-e valaki gyorsabb útját, illetve van-e valaki mellettem akinek megzavarhatom a ritmusát, és egyáltalán nem magam elé bámulok hanem igenis benézek oldalra, legfőképpen ha tudom hogy meg fogok állni a pályán, vagy ez csak az én elmebajom lenne?
Most Lackenhofban volt egy magyar kezdő csoport akiket okos oktatójuk hol gyűjtött össze, természetesen rögtön a lift kiszállójánál, azaz elengedted a csákányt, és szépen belecsúsztál a tömegbe, persze én voltam a hülye boardos aki nem fér el. Tényleg csak 3 métert kellett volna arrébb csúszni, de nem. De ez azt hiszem nemcsak magyar specialitás. Ezt tényleg olyan nehéz megtanítani? Azt is csak egyszer kellene elmondani, hogy megállni olyan helyen kellene ahol nem bontantak le, mert látnak téged és ha lehetséges akkor a pálya szélén illik várakozni.
Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
2005.01.30. 19:28
Most voltam kint Ausztriában síelni és ott úgy tűnik kezdik rászoktatni az embereket a bukóviselésre óriásplakátokon a pályákon, nemcsak a gyerekek számára, és láttam elég sok felnőtten is.
Ésszel snowboardozom, de elgondolkoztam rajta, mivel a boardozás közben van rajtam térdvédő, gerincvédő és csuklóvédő, és most már úgy látom a bukókból van választék is. Ami még a bukó felé billenti a mérleget az az hogy kétszer is majdnem lebontottak, ami azért el tudja rontani az örömöt.
Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
2005.01.29. 15:18
Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza vasárnaptól-péntekig tudtunk síelni iszonyat jó volt.
Volt nap hogy legalább 60 centi hó esett le, éljen a szűzhavazás :-)) Hidegnek hideg volt, meg a szél is fújt, de a szűzhó mindenért kárpótolt, ami végig puha maradt egész héten.
Az új négyszemélyes ülős lift nem rosssz, mert nem a csákánnyal kell küzdeni, de sajnos a kis-Ötscher egyik hangulatos erdei pályáját szüntették meg miatta, és olyan magasra sem megy fel, mint a második csákányos. És hogy még egy kicsit kötözködjek, igazán rakhattak volna rá buborékot, mert fázni lehetett rajta, dehát öltözzön fel az emberfia.
Annak aki most megy nagyon jó hava lesz, főleg mert hétfőtől ismét havazást mondanak ( azaz a csúcs majdnem két métere talán még nőni fog )
Gergely
7 élménybeszámolót írt
7
21 éve tag
Topik: Tauplitz
2003.02.05. 18:11
Sziasztok!

2002 márciusában voltunk Tauplitzon, és nem voltam elragadtatva tőle.
Az idő sajnos nem tette lehetővé, hogy a völgyig lehessen síelni, és a felvonók között sokat kellett mászni, ezért snowboardosaknak nem igazán ajánlom. Kezdők és középhaladók elcsúszkálnak rajta de igazán nehéz pályái nincsenek, az egyedüli nehézsége, a néha kellemetlen szűkössége volt. Idénre állítólag még megtoldották egy liftttel, de nem hiszem hogy még egyszer elmennék oda, hogy megnézzem. Ezért az árért szerintem sokkal jobb helyekre is el lehet menni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.