Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Archie10 által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Feladó:  Archie10FérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.08.26. 18:05
Topik: La Plagne - Les Arcs - Paradiski
Archie10 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2012.09.30.
32 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szasztok, van-e valakinek közületek közvetlen síélménye Trois Valley-ról? Igazából sokkal jobban a szállások minősége érdekel. Vannek-e olyan kisebb hotelok, mint Ausztriában, Olaszországban, ahol a feeling: gemütlich, megvan a félpnaziós ellátási lehetőség, vannek-e közép/kisméretű szállodák wellnessel, medencével?
Nem 6+ emletes gigászi hotelokre gondolok...

Üdv, Archie 10
Feladó:  Archie10FérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2012.09.30. 14:05
Topik: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
Archie10 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2012.09.30.
32 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2011. március 20.
Snowboard 2
Felbátorodva a 2009 - ben először kipróbált snowboard élményen, az idei síelés alkalmával megint erőt nyerítettem magamon és újfent ráálltam a deszkára, folytattam, ahol 2009 - ben abbahagytam. Legnagyobb meglepetésemre, a vártnál sokkal jobban ment az egész. Szerepe volt ebben annak is, hogy "Spurwanze" (nyompoloska) módon állandóan közel settenkedtem az oktató által okított kezdőkhöz. Így közelről - hallótávolságon belülről - lehetett az instrukciókat nekem is meghallani és egyedül alkalmazni. Elesés persze volt most is, de korántsem annyi, mint 2 éve. Megtanultam húzóliften felmenni a hegyre, lejönni, lassú fordulókkal, egyelőre még nem a deszka élén egyensúlyozva, hanem kissé kezdetlegesebb stílusban. A fő, hogy tetszett még mindig, a síelésre fordított időt megfelezve a hagyományos síléc és a deszka között, változatos volt az idei sítúra.

2011. 03. 15.- én is fenn voltunk a hegyen - Kitzsteinhorn - sok száz magyarul beszélő emberrel együtt. Keserű volt számunkra, hogy aki magyarokat láttunk, hallottunk, rajtunk kívül senki se viselt kokárdát nemzeti ünnepünkön.

Amúgy a sítúra kiválóra kerekedett. Kaprun, Zell am See egyedülálló helyen fekszik, a pályák nagyszerűek, a szállás, ellátás No. 1 volt.

A Kitzsteinhorn-on egész évben síszezon van, ugyanis olyan magasan van (> 2500 m )a pályarendszer egy része, hogy nyáron is lehet síelni. Itt van a Kitzsteinhorn gleccser, ami elsőosztályú terep a nyári lesiklásokhoz.

A heti (6 napos) síbérlethez tartozott a buszközlekedés díjmentes használata is. A hotelunk nem pályaszállás volt, viszont a síbusszal a legtávolabbi síliftet - amire a bérletünk érvényes volt - 10 percen belül elértük. A sofőrök figyelmesek, mert ha látták, hogy a sível a vállunkon a megálló felé tartunk, soron kívül megálltak és felvettek, visszafelé elég volt szólni nekik, hogy melyik szállodánál tegyenek ki....

Reklámfogásként a Volvo gyár építtetett 2450 m magasan egy óriási jégkunyhót. Előtte egy kiállított autó, körülötte hegyi kocsmák, marcona kinézetű, szőrös képű, sört vödörből vedelő síelők, belül egy másik autó, bár, jégfotelok, asztalok, oltár. A bútorok, asztalok, pultok belülről - jég alól - megvilágítottak voltak.

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »