Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hópárduc9 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.25. 01:33
Ha a 4-es pályát sikerülne megnyitni és kőmentessé tenni szombatra az nagyon jó lenne! A mellette lévő 3-as csákányos felvonó kapacitására is szükség lesz, reméljük üzemelni fog!

Az 5-ös pályát miért nem ratrakkolják, ha van rajta elég természetes hó? Csak szeretnénk érteni/tudni az okát.
Előzmény: (Peetry 152237)
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.23. 21:03
Valóban nagyon hangulatos, de sajnos már nincs szabad szobájuk január 28 - 31-ig. :-(

Más kedvező árú szálláslehetőség esetleg?
Előzmény: (solti 152130)
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.23. 20:50
Egyetértek Szkítával, nagyon jók ezek az akciók, kedvezmények, de azért kicsit pontosítanám az infót:

1. A jegyek hétfőtől péntekig jelentősen olcsóbbak egész szezonban. (pontosan -1.000,- Ft-tal olcsóbb szinte minden jegytípus)
2. Szuperszerda - 50% kedvezmény. (A buckás, kijegesített pályán, amit azért esti sízés előtt nagyon jó lenne frissen ratrakkolni, ahogy azt minden más komoly sícentrumban teszik. 2 gép 15 perc alatt végezne az 1-es pálya elsimításával!)
3. Pénteki éjszakába nyúló síelés 40% kedvezménnyel. (+ ratrakkolás nagyon elkelne előtte! Legalább a legnagyobb igénybevételnek kitett 1-es pályát!)
4. Tanuló jegy bármikor ezer!!!!!!!! forint. (Ez egy 1.5 órás jegy és csak oktatással együtt vásárolható meg!)
5. Viszont a tanuló pályák ingyenesek bárki számára, ami nagyvonalú engedmény az Aréna részéről. - Köszönjük!
Előzmény: (Szkíta1 152127)
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.23. 09:04
Ez igen! Köszönjük a gyors reagálást és a problémák elhárítását!

"Építő jellegű kritikáitokat megfogadva a következőket tettük:
- A felvonó kapacitást megnöveltük, működési biztonságot tovább javítottuk, a Sólyom szőnyegre való rácsúszáson módosítottunk úgy, hogy a kezdők is gond nélkül szállhassanak be a liftbe. Teljes felvonókapacitásunk 7350 fő óránként, nincsen sorbanállás. Hódolhattok a csúszás élményének Magyarország legváltozatosabb pályarendszerén.
- A parkolási rendszerünkön is javítottunk, és tovább növeltük a rendelkezésre álló parkolófelületet.
- Hétvégétől nem csak természetes hó alapon lesz nyitva a 4-es pálya, így nem lesznek köves foltok rajta, minden nyitva lévő pályán kiváló hóviszonyok lesznek. Nyitva lesz az 1, 1b, 2, 4, 3 teteje, 6, 7, Freeski és Snowboardpark és folyamatosan tovább hóágyúzzuk a többi pályát is.
- Vendéglátó kapacitásunkat még tovább növeljük, hogy minél változatosabb legyen a kínálatunk felétek, és még kevesebbet kelljen várni.
-A szánkópályákat technikai okok miatt szerdán sajnos nem tudjuk megnyitni, de minden lehetséges dimenzióban tovább fejlődünk azért, hogy még jobban érezzétek magatokat nálunk!"
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.22. 10:09
Nagyon szépen köszönöm a beszámolókat mindenkinek! :-)
Így már bátrabban indulunk útnak a jövő héten.
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.22. 10:06
Ha egymás után sok-sok alkalommal ugyanolyan okból kell megállítani a felvonót (Pl.: leold a léc a síelők lábáról) akkor ennek a helyzetnek a javítására, megoldására mindenképpen tenni kell valamit. Azzal nem oldódik meg, hogy kijelentjük: "- A kezdők miatt áll meg a felvonó." és ezzel át is hárítottuk a problémát a kezdőkre?

Amit írtam egy ötlet volt, egy lehetőség a megoldásra.
A "szervíz" alatt a kölcsönzőt érted? Ott annyian szoktak sorban állni, hogy rendszerint alig lehet beférni abba a kis helyiségbe, nemhogy még embert találni, aki belátható időn belül foglalkozik veled.
Korábban voltak kihelyezve láncos csavarhúzók a fából készült síléctartókhoz erősítve, amivel mindenki beállíthatta a lécét.

Legalább annyit meg kellene tenni, hogy a felvonó kezelők (akik ott állnak jobbról - balról a beszállónál) udvariasan figyelmeztessék a vendéget, hogy állítsa (vagy állíttassa) be a lécét a következő csúszás előtt.

A "probléma elemzés" pedig abból áll, hogy összesítem, hogy aznap milyen okokból kellett százszor is megállítani a felvonót és megvizsgálom, hogy tehetek-e valamit ezek enyhítésére, megszüntetésére.
Előzmény: (Kamperos 151930)
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.21. 21:31
Nincs olyan, hogy "kimondottan rossz indulatú és ellenséges fórumozó". Mindenkivel meg lehet (és érdemes is) találni a hangot.

Ahány ember, annyiféle nézőpont, habitus, temperamentum, kifejezőkészség, de végső soron mind emberek vagyunk és mindenkiben van emberség, empátia, belátás. Mindenkire lehet hatni, csak meg kell találni a módját.

Nem tudom ki a Nordica Vili (ahogy olvasom talán ő most Eplényben a főnök). Mindenesetre a sícentrumban tapasztalható helyes irányú fejlődés és a pozitív légkör magáért beszél. Látszik, hogy a dolgok most jó irányban haladnak.

Ha pedig olyasmit látunk, tapasztalunk, ami szerintünk nincs rendjén, akkor azért szólni kell. Így épülhet, válhat még jobbá mindannyiunk örömére az eplényi pálya.
Előzmény: (maci-laci 151902)
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.21. 20:55
Lehetne (lehetett volna) most is szervezni önkéntes pályatakarítást, a kövek összegyűjtésére. A köves pálya nem pálya, mert felsérti, roncsolja a lécek, deszkák talpát. Ez egy olyan körülmény, amit feltétlenül meg kell szüntetni a rendeltetésszerű használathoz.

Ha kilátszik a fű (Pl.: 5-ös pálya) a ratrakkolás hiánya miatt az kevésbé zavaró jelenség, mert attól a felszerelésnek nem lesz baja, de a köveken senki sem szeret, tud, akar síelni. Az 2-es és az 1-es pályát összekötő kiszélesített úton és a 4-es pálya alsó szakaszán a hóréteg tetején volt rengeteg kisebb-nagyobb kő. Azokat most is össze lehet szedni.

A köves pályáktól eltekintve óriási fejlődésen ment keresztül a Síaréna az elmúlt 2 évben, aminek idén érezhető pozitív eredményei vannak. Pozitívan állnak a vendégekhez, segítőkészek, normális körülmények között egyáltalán nem kell sorbanállni a felvonóknál, elfogadható árú lett a Holle Anyó vendéglője, új és jobb pályák lettek, ezek mind-mind szuper jó dolgok! Ezeknek mindenki örül! 1000 - 1500 síelőt még elbír a komplexum. De ha odajönnek hétvégén 3 ezren, akkor már mozdulni sem lehet.

A 4 üléses felvonót rengetegszer meg kell állítani a kezdők (+ ügyetlenek) miatt. A vezetőségnek folyamatosan vizsgálni kellene a megállások konkrét okait (melyek a tipikus esetek, hibák, ügyetlenkedések) és elemezni, hogy milyen módon lehetne ezeket csökkenteni, kiküszöbölni.

Mindig van min javítani. A vendégektől érkező jobbító szándékú véleményeket, kritikákat pedig érdemes megfontolni, mert több szem többet lát.

Az egyik leggyakoribb felvonó megállási ok, hogy amikor a síelő becsúszik a futószőnyegre leold a léc a lábáról. Ez legtöbbször a síléc kioldójának helytelen beállításából fakad. Egy tábla segítségével fel kellene hívni a síelők figyelmét, hogy a síléc kötésének biztonsági kioldását a síző súlyához mérten kell beállítani és egy táblázatot mellékelni, hogy a kötésen látható számok milyen súlynak felelnek meg. Valamint csavarhúzókat kihelyezni oda a várakozóhelyre, hogy sorbanállás közben be tudja állítani az, akinek az előző körben leoldott.

Vagy azonnal állítsák félre azt, akinek leoldott a léce és legyen ott egy ember, aki ellenőrzi a kötését, segít a helyes beállításban. (Ahelyett, hogy felsegítenék a felvonóra és a következő körben ismét ugyanaz történik.)
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.21. 18:15
Tényleg kidobálta 2 ember a köveket a 4-es pálya közép-alsó szakaszáról és a 2-es pálya 1-esbe való becsatlakozásáról?

Nincsenek már kövek ezeken a kritikus helyeken?
Akkor megfogadták a javaslatunkat és csak elismerésünket fejezhetjük ki.
Szombaton még ott voltak és ez volt a legzavaróbb, amivel nem lehetett mit kezdeni.

Egyébként ez a gond (az egyébként megérdemelt) sok dicsérettel, elismeréssel, gratulációval a fejlesztéseket illetően, hogy rengetegen olvassák és hétvégéken 5 X annyian jönnek síelni, mint amennyit a pályák (felvonók) elbírnak.

Az egész ország síelő népességét nem tudja befogadni ez a kis sícentrum. Ha az alsó parkolók megtelnek, akkor már teltház van és nem szabadna több embert beengedni, csak amennyi távozik. A legtöbb probléma abból adódik, hogy azért nem korlátlan a felvonók (és a pályák) kapacitása. Van az a tömeg, amikor csődöt mond minden tudomány. Nem csak itt mindenhol a világban.

Egy héttel ezelőtt szombat - vasárnap semmi gond nem volt, egyáltalán nem kellett sorban állni a felvonóknál. A sok reklám és elismerő bejegyzés hatására most kb.: 3 X annyian jöttek síelni, mint előtte való hétvégén. Ez már túl sok embernek, gépnek, pályának, étteremnek egyaránt.

Az üzemeltetőket viszont abból a szempontból meg lehet érteni, hogy hétköznapokon szinte pangás van, gyakorlatilag csak a hétvégéken jutnak rendes bevételhez, így nem tehetik ki a "Megtellt" táblát, mert akkor sosem térülne meg a beruházás.

A sors fintora, hogy Eplényben még mindig jól jártak a vendégek, mert Mátraszentistvánon (az ország második legnagyobb síterepén) hosszú áramszünetek voltak, így ott se felvonó, se étterem, semmi nem működött és több ezer embernek kellett visszaadni a pénzüket. (Az idejüket és útiköltségüket azonban így is bukták.)
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.20. 10:56
Sziasztok! Jasnára (Chopok Észak) készülünk síelni. Aki volt legyen kedves írjon néhány sort, hogy mi a tapasztalata?

Működnek az új felvonók?
Nem kevés a 20 - 30 cm hó, amit írnak?

Olcsó szállást a közelben tud valaki ajánlani esetleg?

Köszönöm előre is!
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.19. 21:48
Ennyi embert sajnos már nem bírnak el a felvonók, amennyien ma (szombaton) voltak. A 4 üléses gyakran megállt és dél körülre már hatalmas sorok alakultak ki előtte. :-( Kicsit felkészületlenül érte a Síarénát ez a hatalmas tömeg, több szempontból nem voltak a helyzet magaslatán.

A 3-as felvonó reggel 9-től délután 15 óráig nem járt, pedig nagyon hiányzott a kapacitása. Több dolgozót kérdeztünk, senki sem tudta megmondani, hogy mi baja és mikor indítják el.

A tömegen és a 4 üléses előtti sorbanálláson kívül a legnagyobb gond a kövekkel volt a pályákon több helyen:

- 4-es pálya alsó szakasza egy kőtenger, össze-vissza karcolják a léceket a kisebb nagyobb kövek. Hó van rajta elég, de a hó tetején ott van a rengeteg kő.

- A 2-es pálya és az 1-es pálya találkozásánál a kiszélesített átjáró alsó része is tele van apró kővel a hó teteje, ami szintén mély karcokat ejt a síléceken.

Nem lehetne valahogy eltüntetni a köveket? Pl.: Menjen oda 3 ember és szedje össze őket. Én gondolkodtam rajta, hogy megállok, lecsatolom a lécet és összeszedek amennyit csak tudok. 1 óra alatt össze lehetne gyűjteni.

Az 5-ös pályát miért nem ratrakkolják? Nagyon jó pálya lenne, de nincs letömörítve a hó rajta, így hamar kibuckásodik és a buckák között kilátszik a fű. Érdemes lenne végigmenni rajta a ratrakkal. Mi az oka, hogy nem teszik?
Hópárduc9
12 élménybeszámolót írt
12
11 éve tag
2013.01.18. 16:35
Kérem az Eplényben síelő (vagy közelben lakó) Kedves Sporttársakat, hogy legyenek szívesek írni néhány sort a mai időjárásról, főleg a szélviszonyokról és a 4 üléses felvonó működéséről!

Eplényben két időjárás állomás üzemel, amely közvetlenül az időkép.hu -ra is továbbítja az adatokat. A Síaréna honlapján és az időképen is ma egész nap teljes szélcsendet, 0 km/h -s szelet jeleztek, annak ellenére, hogy a Bakonyban a környéken több helyen (Veszprém, Bakonybél, Várpalota) erős szél volt.

Az érdeklődők, síelni vágyók 70%-a nem szeret erős (szembe fújó) szélben síelni. Ha pedig az erős szél miatt nem jár a 4 üléses felvonó, akkor 80 - 90% nem indul el azok közül, akik aznap síelni készültek.

Ezért lenne nagyon fontos a szélerősségről és a felvonó működéséről való pontos, folyamatos, valós idejű tájékoztatás. Különösen azoknak, akik nem a szomszédból, hanem nagyobb távolságról utaznának.

Mi volt a mai tapasztalat az időjárást illetően? Mennyire volt zavaró a szél a felvonón és a pályán?

Köszönöm előre is, ha valaki leírja a mai (pénteki) tapasztalatait!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.