Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Peganum által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2020.03.21. 00:17
A próba sikeres volt :) .
Luton-on a becsekkolás nem ment simán. A hölgy azt mondta, hogy ez sporteszköz, úgy kellene feladnom. Máskor ne így adjam fel. Vlsz átengedett volna, ha megígérem legközelebb nem így adom fel. De próbáltam érvelni, hogy a méretben benne van. Hívta a felettest, a srác rendes volt, annyit mondott, "that's fine". Mehettem vele a túlméretes ellenőrzéshez :).

Grenoble Vissza a UK-be, absz pozitív. Mint kés a vajon, semmi fennakadás a csomaggal.
Kedvenc repterem lett. Balesetet szenvedtem síeléskor. Bicegtem, odajött egy hölgy a reptéri alkalmazottak közül, hogy kell-e segítség. Mondtam megoldom. Erősködött, hogy hosszú lenne az út, vegyem igénybe a szolgáltatást. Kaptam egy tolószéket,toltak ill. végig segítettek a kézi poggyászommal. Egy másik mankós sérültet is megkerestek, vele együtt elsőként szállhattam fel a gépre.Nagyon örülök, hogy ilyen figyelmesek voltak, annak ellenére, hogy nem kértem a becsekkolós pultnál segítséget.
Amíg nem kerül valaki ilyen helyzetbe, nem is gondol rá mekkora segítség ez egy sérült utasnak.
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2020.02.07. 20:40
Sziasztok,

A kereső nem dobott ki válasz ezekre a szavakra, ezért indítom ezt a topikot.

Előre is köszi a választ, ha esetleg valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata.

A Wizzair sporteszközökkel kapcsolatos szabályzatát nehezen, de ki lehet hámozni.A hozzáadott sporteszköz elérhető "x" összegért, külön becsomagolva.

Nekem van egy ilyan gurulós sításkám a wadze-től:
"WEDZE BAG FOR 4 SKIS / 3 SNOWBOARDS 900 - GREY"

https://www.decathlon.co.uk/bag-for-4-skis-3-snow-900-id_8398284.html

Itt van a feladott poggyász méret kritériuma:

"CHECKED-IN BAG
Allowance: Checked
MAX. 10KG, 20KG OR 32KG
Wheels: Allowed/Not mandatory
149 x 119 x 171 cm* "

Ez a táska pont hosszra belefér , 170 cm. maga a tatyó 4,5 kg,
a többi cuccom, meg pont a 20 kg-ba belefér (síléc, síbakancs, bot, ruha, stb). Tehát, elméletben feladható normál csomagként :).

Voltam ezzel a kombóval Bulgáriában (Bansko) a Ryanair-ral, UK-ből (ott sporteszközként adtam fel, asszem' 40 GBP volt irányonként),
oda-vissza simán ment minden. A túlméret miatt külön hozták ki és egy picit keresni kellett, de kb ennyi. A traszferem is fel volt készülve ekkora méretre , csak jelezni kellett előre.

Valaki utazott már hasonlóval, Wizzair-rel? Így feladva sokkal olcsóbban jövök ki, meg szólóba csomagolni a lécet tök értelmetlen, ilyen esetben.

Előre is köszönet!
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
Topik: Bulgária
2019.03.06. 23:52
5 napos síelést tervezek Banskoban, amibôl az elsô nap már eltelt. Én London Stansted - rôl repültem 210 fontért (2*45 a sîfelszerelés ebbôl). Parkolás jetparks ban 39 font 6 napra. Szállásom booking-on keresztül 91 font (205 lev) volt. Minibusz szervíz Szófiából Banskoba ,51 font Banskoexpres.com-al (kb 2h20 perc). Gest house 15 perc séta a lifttôl. Tiszta szoba, kényelmes ágy, kedves, angolul jól beszélô tulaj, új építésû ház. Nos elég vegyes a tôbbi. Kezd rohamosan drágulni a hely. Red bull a hegyen 4.5 lev , saslik + kis adag sültkrumplival + fanta kis üveges 18 lev. Síbérlet 315 lev + 5 lev deposit a kártyáért. Fényképes kártyát készítenek. A leggázabb a reggeli sífelvonós szenvedés. 1 felvonó , 2 külön (2*50 m) sor / 2 bejárat. 1.5 órát álltam sorba. A lift kapacitása túl kicsi. A csúcsra reggel a masszív felhôben, erôs szélben még fel lehetett menni. Majd mikorra kiderült , lezárták . Ki érti ezt. De talán ez ezért volt , mert a szél a havat letakarította a pályáról, nem maradt más csak a kemény hó. Én úgy éreztem nagyon sokan vagyunk a pályákon . Sok volt az esés, sok a kezdô. Elég sok majdnem karambol is volt. A kékek a legnépszerübbek, melyek itt-ott igen csak pirosak. Délre megolvadt a hó (15 fok volt lent,7-8 1500-2000 en) . Off piste lehetséges , de csak a legmagasabb régióban . Sok nagy kô kikandikált a hó alól ,a pálya használt részén (piros). Senki sem kerítette el. Sok helyen hiányoltam a hálót , emlékeztetô táblát , hogy milyen pályán vagyok. Lent írta valaki , hogy nem mûködött a lift a másik hegyen, most sem. A kék 10 es tetejérôl induló, Todorkára igyekvô liften még székek sem voltak. Pedig nem új lift. Ár érték arányban egy kôzepes jó eddig. Ami még pozitív, hogy vlsz még 2 hétig biztosan síelhetô. A webkamerák jó támpontot adnak, van rajtuk hômérséklet is. Ebbôl sokat lehet kôvetkeztetni a hóviszonyokra.
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2017.12.30. 11:24
Most 5-10 cm friss hó, plusz hóàgyúk!
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2017.12.29. 18:18
Késôbb próbálkoztak a hóágyúval, de feladták. Zárásra már masszívan esett a hò. Kb 2 után volt elfodható állapotú a pályák nagy része. A sûrû ködtôl nem sokat lehetett látni. + hogy a világítást már 2 körül belôtték.
Előzmény: (Peganum 197673)
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2017.12.29. 14:06
Elsô napom itt, sajna nem tùl pozitív :( eddig.
+ Kinyitottak , a jegyek elôszezoniak. Az új lift nagyon baba 😀.
-A pályák kezdôk számára rossz állapotban vannak, a profiknak megy a jég+jégkásán való síelés. A fellazított hó valójában jégdara ,keverve helyenként 2 ökölnyi nagyságú jégdarabokkal. Nagyon dobálja a lécemet.
Reggel kapartam a jeget a kocsimról, mely optimizmussal töltött el. Reméltem hóágyúztak, sajna nem! Kb 11 körül elkezdett esni a hó, akkor sem kapcsolták be az ágyúkat. Most 2 óra van ,a leesett hó még mindig nem olvadt el a fa felületeken.
Mint kezdô hiányolom a hálókat nagyon necces helyekrôl. Háló pedig van, csak éppen összetekerve hever a fabódék mellett! Ha valamelyik pózna , kijön a helyérôl nem sietik el visszatenni.
A csákányos felvonónál kialakíthattak volna ez pici lapos részt, hogy ne csússz vissza , mikor párhuzamosban van a léced. Apró dolog, de nagyban javítja a konfortérzetet.
Amikor a vendégek kiszállnak a nagy liftbôl egy erôs balost kell nyomni. Egy szem mobil vaskorát (2m széles) hivatott megakadàlyozi, hogy be ne zuhanj a nem túl messzi szakadékba, ha valami nem a tervek szerint történik! Én szerencsés voltam mert a hóba hullottam, egy srác a sárban kötött ki.
Az éterem elôtt kész akrobatika leparkolni síelésbôl, olyan rohadt meredek . Nem csak én szenvedek mások is.
IMG-20171229-120913699.jpg
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2017.12.29. 00:31
A sísport egyre népszerûbb világszerte és itthon is. 10 éve kb 0-indut MSZI, most több mint fél milliárdos fejlesztést hajtott végre. Szerintem nem irreális.
Nem váltaná meg a világot ez a redszer, csak biztosítaná a minimális havat ami kellene. Senki sem akar "mezôgazdasági síelni"füvel kevert sárban.
Előzmény: (arsenal 197656)
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2017.12.28. 23:05
A sílift biztosan már régóta tervben volt. Nyilvàn nagyon kellett . Ha jól tudom 130+600 millóba került. A lift fontos , de a hó még fontosabb. Hóbiztos parkra 100x nagyobb szüksèg lenne.
Egy "Snowfactory" egységet remélhetôleg hamarosan beszerez vagy elkezd lízingelni valamelyik sípark.Kicsit drága de rosszabb szezonban termelne igazán pénzt. 500e dollál/db ha megvásárlásra kerül, 45 tonna/ nap havat tud gyártani, akár 25 fok! mellett.Kevesebb vizet használ (60-80 l/min) , mint a hagyományos redszerek, ugyanakkor 4-5x több energiát fogyasz. Sajna az utòbbi nem túl pozitív. Kaliforniában tavaly mozdultak rá az ügyre. A skótok idén keztek egyet bérelni. Náluk tavaly rekord gyenge év volt. 32 nap volt csak síelésre alkalmas hó. Számításuk szerint idén, dec 1 -tôl máj 1-ig tudnak majd egy nagyobb részt üzemeltetni, ennek a hógépnek a segítségével. Ha pl. Kékes - MSZI osztozna egyen , tovább lehetne csökkenteni a kötségeket.
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2017.12.28. 20:30
Mai frissítés:
+ Az esô ellenère kinyitottak. A szemèlyzet kedves. A sìoktatással is meg vagyok elègedve.
- A pályagondozással azonban vannak gondok. A kikandikáló köveket tegnap be lehetett volna fedni a felesleges hóval (bizonyos helyeken felhalmozódik a hó) ,szerintem. Így ma még jó lehetett volna. Holnapra az esô, ami most is esik, a maradék jó részt is hazavâgja. A rossza részek még rosszabbak lesznek.

A szakik szerint hóágyúzàs ma éjszaka tuti nem lesz.

Ui.: remélhetôleg hamarosan elérhetô lesz ez a technológia, megoldva a 0 fok körüli hógyártást.
http://www.nevexn.com/tecnology.html

https://m.youtube.com/watch?v=bViEvZ_0K1I

https://www.technoalpin.com/en/snow-making/snowfactory.html
Peganum
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
2017.12.27. 18:51
Ma voltam sìelni. Délután 2 körül gigadugò alakult ki a csúcson.Aki csak tudott fordult vissza, vagy várt, mire valaki lejött és felszabadult hely. A pálya hókasás , helyenként kikandikál a talaj, de nem vészes.A pálya közepén, egészen kemény a hó.Csak a nagy lift megy. Ma este lett volna esti síelés, de törölték, pedig lett volna érdeklôdô. A felvezetô utak tiszták, zàràsra sûrû köd szállt le.
IMG-20171227-143508507.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.