Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mattv által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mattv
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2021.12.12. 18:59
Stuhlecken csusztunk ma, kiválo hiviszonyok között. Bp-Semmering utvonal 3 ora alatt jarhato köszönhetöen a Győr - Sopron közötti autoutaknak. Határon Sopronnál kifelé nem volt sor, Grüner Pass-t kérték (ez az osztràk EESZT app-nak felel meg, EU-s qr kódot kell rátölteni). Tavalyrol megmaradt Stuhleck plasztik sibérletre itthonrol 1 napos bérletet rá lehet tölteni, igy jegypenztarnal nem kell sorban állni. Havernak is Grüner Pass-t kellett pénztarosnak mutatnia, de qr kodon kivül megnézte az app-ban mivel volt utoljára oltva (Pfizer). Azt nem kötöttük az orrára hogy elötte két Szputnyikot kapott, de nem is kérdezte… Felvonoknál ffp2 maszkot fel kell venni, rádszolnak ha nincs rajtad. Ülölifteknél nincs korlát, 8-as felvonon 8-an ültünk. Hüttékben nem lehetett bent leülni csak kaját venni és hütte elött megenni, a jeges szélben ez nem volt olyan faja. Ho minösége a minuszok miatt delután is jo volt, föleg hogy a legfelsö pályákat du 14h-kor nyitották meg, igy ratrakolt pályán lehetett csuszni. Cserébe kiszálláskor orkán szél volt ami visszafujt. Azért csusztunk hármat, sor nem volt.
Mattv
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
Topik: Hochkar
2014.01.16. 22:16
Január 15, szerdára terveztünk egy napos sítúrát: Stuhleck és Hochkar közül végülis az aznap hajnali időjárás infók alapján az utóbbi mellett döntöttünk. Nem először jártunk ott így egy napra, felváltva vezetve, egyszer megállva kényelmesen, a szokásos 4,5 óra alatt kint voltunk, 10h-tól már csúsztunk. Göstlingig egy szem havat nem láttunk - eső viszont esett -, a pályához felmenő szerpentinen azonban kis szemekben havazott, ami a -2 fokban meg is maradt.
A pályákon alig voltak, a parkolóban kb 20 kocsi és 3 busz árválkodott, egész nap alig találkoztunk emberrel. A pályákon elegendő volt a hó és jól karban voltak tartva, egész nap üzemeltek a hóágyúk is (azokon a részeken nagyon tapadt a műhó).
Sajnos nagy köd volt, a magasabb terepeken nem lehetett 10 m-nél távolabb látni, de nem volt szél, így a - 5 fokban nem fáztunk. (segített a laposüveg is) A felvonók közül egy nem ment csak, ill. a hosszú 8-as fekete pálya le volt zárva (nem mentünk le rajta), a rövidebb, lezárt fekete 7c-n viszont lementünk, de a feléig szinte a füvön csusztunk. Általában a pályák szélén viszont mindenhol friss hó volt, jól lehetett szlalomozást gyakorolni. Délután 1 óra hüttézés után - ahol a magyar pincér mondta hogy más hasonló magasságú terepeken aznap eső esett - 14h-tól rátévedtünk a 9-es pályára és mellette felfedeztük az off-piste részt, 30 cm érintetlen hó volt rajta, épp elég! Ráadásul a köd is felszállt és előbújt a nap, volt 1 óra örömboardozás, ugratás, már ezért megérte az út! Hazafelé kicsit belehúztunk és 4 óra alatt Budaörsön voltunk, végre megvolt a szezon első csúszása. Hochkar ismét nem hagyott cserben minket, a leghóbiztosabb hely a közelebbi terepeken!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.