Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

bgyenge által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
bgyenge
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
2020.03.01. 16:49
2020.02.28-án jöttünk négyen Kopaonikra. A régi úton jöttünk. Esőben. A hegyi menet elején rendőrök állítottak meg, hogy kötelező felrakni a hóláncot. Egy kis bénázás után odajött egy srác és segített felrakni. 1000.-Dinárba került. Fent kiderült, hogy tényleg kellett. Olyan hóvihar volt, hogy volt olyan szakasz, amikor tényleg 0 látótávolság volt. Szerencsére azért sikerült eljutni a Pánovic Apartmanba. Ez kb 5 km a centrumtól és a Nemzeti Parkon kívül van. A bejáratnál 300.-Dínárt kell fizetni, de nekünk csak egyszer kellett. Van aki minden belépésnél fizet. Egy kicsit kaotikus. Mint a parkolás is. A parkolók hamar megtelnek. Kintebb ingyen, beljebb (a tányéros felvonónál) 500.-Dínár/nap. A centrumban 900.-Dinár/nap. A hóminóség az eddigi két napban kiváló volt az idő nem különben. Első nap taxival mentünk a centrumba, mert nem volt még bérletünk, ez 700.-dinár volt, vissza ugyan annyi. Szombat lévén sokan voltak fél óra sorban állás után meg volt a négynapos bérlet. A kasszánál fényképet csináltak. Kártyával fizettem. Bérletárak a honlapon. Utána csatolás és újabb fél óra sorban állás után jutottunk fel. A fenti részeken már eloszlott a tömeg. Vasárnap már jóval kevesebbet vártunk. Lent max 10 perc, fent gyakorlatilag 0 perc. Délután 3-ig síeltünk, a pályák tartották magukat. Folyt.köv. hétfőn.
Ma egy kicsit melegebb volt az idő, ezért már dél körül vizesedtek a pályák. Hétfő reggeli indulás sem volt zökkenőmentes. A ház parkolójába egymás elé állnak a kocsik. Szélvédőre telefonszám. Van aki persze nem rakja ki ezért szívatja a benti, indulni készülőket. Duda folyamatosan, mi meg csak lesünk. Ma sem kellett fizetni Nemzeti Parki belépőt, a parkolóban simán volt hely. 1-es, 1b szinte használhatatlan volt. A fenti (pl.21-es) pályákról a 10 m/s -os szél lefújta a havat, ezért azok jegesek voltak. Lentebb a 4-es,6-os7-es, 8-as elfogadható. Legjobb hó a 3-ason volt. Az oktatási módszerekhez való hozzáállás egy kicsit mások, mint az alföldön. Óvodás csoport fegyelmezetten csúszott, felvonózott. Elég fura volt látni, hogy 5 éves gyerekek mindenben szót fogadnak oktatójuknak. Le sem ért a lábuk a négyes beülősben,idegen, nyelvet sem beszélő felnőttekre minden további nélkül rábízta a gyerekeket oktatójuk. Délben beültünk egy hüttébe. Helyi specialitást ettünk (plejeskavica pitában) 400.-Dínárért. Fizetésnél a pincér adott 60.-Dínár "borravalót", mert nem tudott visszaadni.... Ilyet sem tapasztaltam még. A hüttékben egyébként tényleg mindenki dohányzik. Vágni lehet a füstöt. Azért alkalmazkodtunk, régebben nálunk is így volt. Folytatás kedden.
Ma, kedden (03.03.) meleg időre ébredtünk. 1400 m-en 5 fok volt reggel.
A házunk környékéről szép lassan el kezdett olvadni a hó, az úton egyáltalán nem volt. A centrumba menet most megállítottak a Nemzeti Park bejáratánál és fizetettek velünk 300.-Dínárt. Más volt szolgálatban, mint előző két nap. Mikor megálltunk kikerült minket egy Audis, a jegyszedő kiugrott és lefényképezte a rendszámát. A centrum nyilvános parkolójában volt szabad hely, ára 500.-Dínár/nap. A meleg és a szél megtette a hatását. Fent is 3 fok volt. A pályák egy nap alatt is iszonyúan sokat romlottak. Nem mentek a felső pályák felvonói, mert 25 m/s szél volt. 1,2,3,7,14 -es pályák mentek. A felvonóknál 20 perces sorok alakultak ki. Iszonyúan lassan mentek a liftek, nyilván a szél miatt. Délben az 1-t is lezárták, ettől függetlenül, még így is "kisíeltük" magunkat.
Fent a 7-es pálya kiszállójánál fiatal marketinges lányok vörös forralt borral invitáltak a hüttébe. Kipróbáltuk, megérte. Két kávé, két szendvics, egy hambi, két kis sör, egy adag palacsinta (2 db) 2500.-Dínár
Mindösszesen: valószínű, hogy vissza fogunk jönni a cimborákkal, de ha mindent összevetek: utazás (+), szállás megközelítése (-), infrasruktúra (-), kirándulási lehetőségek (-), utak állapota (-), parkolás (-), bérletváltás (-), pályák állapota (+), dohányzás (-), helyiek kedvessége (+), biztonság (+), pályarendszer (+), éttermi árak (+),
ár-érték arány (+).
Nekem továbbra is Bohinj (Vogel) az első a fentieket figyelembe véve. Vége.
bgyenge
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
Topik: Szczyrk
2019.02.20. 21:57
Az idei évben azért döntöttünk a Lengyelországi Szczyrk síterepe mellett, mert az elmúlt évek megszokott pályái helyett valami másra vágytunk. Szczyrk be is váltotta a hozzá fűzött reményeinket, bár nem minden szempontból kielégítően.

Árak:
A szállásunk 20 km-re volt a síközponttól Tresna faluban, 68 ezer forintos áron ( 5 éjszaka/4 fő- apartman). Akárhogy nézzük, a környező országokhoz viszonyítva ez világbajnok ár. A sípályára autóval mentünk, ez az első két napon gördülékeny volt, forgalom szinte alig. Parkolásra több lehetőség is van, a központi parkolóban a gondola aljánál díjmentesen ott lehet hagyni a négykerekűt, ez azonban már a kora reggeli órákban megtelik. A közeli apartmanok magán parkolói azonban egész olcsóak 10-20 Zlt egész napra. Ezeket el sem lehet téveszteni, mivel a házigazdák zöld jelzőtrikóban (kukás mellényben) integetve és mosolyogva terelgetik be az érkezőket az udvarukra. A harmadik napon azonban indokolatlan dugóba keveredtünk nagyjából 10 km-re a pályáktól, pedig ezen a napon (szerda!) direkt korábban indultunk a megszokottnál, hogy a gondolánál lévő tömeget elkerüljük. A cirka 1 órás araszolást követően nehezen sikerült elhelyezni az autót a központi részen, a gondolát viszont az erős szélre hivatkozva leállították, így síbusz használatára kényszerültünk. Ami ingyenes. Első felindulásunkban tettünk egy kósza kísérletet a jegyek visszaváltására, azonban a recepción gyakorlatilag senki nem beszélt még társalgási szinten sem angolul, így ez jelentősen megnehezítette a kommunikációt- és egyébként sem voltak túl szívélyesek, a legendás magyar-lengyel barátság ellenére sem. Ezután beálltunk a síbuszt váró tömegbe, és az aznapi síelésről tulajdonképpen már le is mondtunk, ám szerencsésen sikerült felpréselni magunkat az első érkező buszra, amely a szélső (Solisko) startállomáshoz fuvarozott bennünket. Ez után következett a java: minden létező ember a felvonóra várt a léceken átgázolva, kissé kaotikus állapot uralkodott.
Síbérlet vásárlására több helyen is van lehetőség, mindhárom indulóállomásnál. A kaució 10 Zlt bérletenként. Három napos síbérletünk 4 főre ( 1 felnőtt, 1 senior és 2 junior) 94 ezer forint volt, amit internetes elővétel esetén még olcsóbbá lehet tenni- ehhez GoPass kártyát kell igényelni legalább két héttel az érkezés előtt, amelyet postán küldenek a megrendelőnek.
A csapolt sör 8-10 Zlt a hüttékben, az ételeket kilóra mérik, 50Zlt/ kg áron a teljes választékból ízlés szerint szedhetünk. Nagyon finom, parázson sült kolbászt több helyen is árulnak, szintén kedvező áron, 10 Zlt/porcio (mustár, ketchup, kenyér)

Pályák állapota:
Megfelelőnek mondható, ám délutánra a meleg és a nagy tömeg hatására lekásásodik, és egyes pályákon rendkívül buckássá válik. Napközben nem ratrakolnak. Ebben a pontban ismételten felhívom a figyelmet az óriási tömegre, amely a pályákon és a felvonóknál sem oszlik el. Némelyik szűkebb kanyarban egyenesben még rutinos síelőként is félszegen indultam lefelé és tettem kísérletet a lefelé hömpölygő ember áradat és a buckák kerülgetésére.
A felvonók java 6 személyes beülős, ami nagy előny a sorban állást illetően, viszonylag gyorsan dolgozik. A gondola viszi a prímet a maga 10 fős kapacitásával. 50-100 m-es sorba beállást követően is nagyjából 15 perc alatt már a kabinban ültünk. Van néhány csákányos és tányéros húzólift is, ezeket kevesebben használják, így ha sokan vannak ezeket javaslom.

Összegzés:
A nagy tömeget és az ebből származó kellemetlenségeket ( sor, buckák, parkolóhiány) leszámítva egy nagyon kellemes helyet volt alkalmunk felfedezni, ami viszonylag nagy és széles pályákat kínál minden tudásszintű sízőnek, nagyon korrekt áron. A táj magával ragadó, a legfölső átvezető pályáról pazar kilátás nyílik a környékre, tiszta időben még a Magas Tátra vonulatai is kivehetőek a távolban. Magyarországról (Szeged) nagyjából 8 órát vesz igénybe az utazás, az utak korrekt állapotban.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.