Menü ≡

Szerbia: Kopaonik, Brezovica síterep leírás szállás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 130, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  dav1208FérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.06.09. 23:28
(Üzenetazonosító: 209318)
dav1208 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2013.09.15.
10 síterepet értékelt

"minden nap áthaladtunk a nemzeti park kapuján, ahol 300 dínárt kell fizetni naponta"

Van lehetőség 1 hetes gépjármű belépő vásárlására is. Már nem emlékszem pontosan mennyibe került, de arányaiban jelentősen olcsóbb, mint a napidíj. Így az esetleges sort sem kell kivárni, nyugodtan el lehet haladni a "napijegyesek" mellett, csak fel kell mutatni a nyugtát az ellenőrnek.
Előzmény: (Csiki 208885)
Feladó:  CsikiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.03.07. 16:54
(Üzenetazonosító: 208885)
Csiki Hozzászólások: 40
Regisztrált: 2004.12.25.
36 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Március első három napján síeltünk Kopaonikon. Szombaton mentünk el, Tiszasziget fele (5 perc alatt átjutottunk), majd végig autópályán Preljináig. Onnan pedig lassabban, de jó minőségű úton Josanicka Banja fele, innen kissé rosszabb minőségű az út vezet fel a hegyre. Visszaúton Raska fele mentünk, nem bántuk meg, ez a gyorsabb út, kevesebb faluval. Ekkor a régi röszkei átkelőt választottuk, ahol semennyit se vártunk. A tiszta menetidő Szeged-Kopaonik között 6,5 óra. Nekünk nem a centrumban, hanem lejjebb a Vikend telepen volt a szállásunk, így minden nap áthaladtunk a nemzeti park kapuján, ahol 300 dínárt kell fizetni naponta, de némelyik őr elfogadta az előző napi nyugtát is. A szállásunk kiváló ár/érték arányú modern apartman-komplexumban volt (Milmari). Ajánlatos befizetni legalább reggelire (nagyon változatos, finom és bőséges volt). A centrumban lévő parkoló (a Konaci és a modern parkolóház között) napi 500 dínár. Lehet menni sibusszal is, ami oda-vissza 300 dinár. A sipályákon kissé olvadt volt a hó. A (ülő)felvonók modernek és gyorsak, alig kellett várakozni, az utolsó nap azonban a szél miatt csak 2-3 ülős működött, így akkor 5-10 percbe telt a beszállás. A pályák többsége lankásabb, családias jellegű, kissé rövid. Aki hosszabb pályára vágyik, érdemes felmenni a csúcsra (a Páncsicsra) és onnan a hegygerincen egészen a Suncana Doliná aljáig csúszni. Véleményem szerint családi síelésre kiváló Kopaonik, mivel sok a kék pálya és 4-6 fős ülős felvonókkal szinte az egész pályarendszer besíelhető.
Feladó:  bgyengeFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.03.01. 16:49
(Üzenetazonosító: 208798)
bgyenge Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2014.02.08.
22 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2020.02.28-án jöttünk négyen Kopaonikra. A régi úton jöttünk. Esőben. A hegyi menet elején rendőrök állítottak meg, hogy kötelező felrakni a hóláncot. Egy kis bénázás után odajött egy srác és segített felrakni. 1000.-Dinárba került. Fent kiderült, hogy tényleg kellett. Olyan hóvihar volt, hogy volt olyan szakasz, amikor tényleg 0 látótávolság volt. Szerencsére azért sikerült eljutni a Pánovic Apartmanba. Ez kb 5 km a centrumtól és a Nemzeti Parkon kívül van. A bejáratnál 300.-Dínárt kell fizetni, de nekünk csak egyszer kellett. Van aki minden belépésnél fizet. Egy kicsit kaotikus. Mint a parkolás is. A parkolók hamar megtelnek. Kintebb ingyen, beljebb (a tányéros felvonónál) 500.-Dínár/nap. A centrumban 900.-Dinár/nap. A hóminóség az eddigi két napban kiváló volt az idő nem különben. Első nap taxival mentünk a centrumba, mert nem volt még bérletünk, ez 700.-dinár volt, vissza ugyan annyi. Szombat lévén sokan voltak fél óra sorban állás után meg volt a négynapos bérlet. A kasszánál fényképet csináltak. Kártyával fizettem. Bérletárak a honlapon. Utána csatolás és újabb fél óra sorban állás után jutottunk fel. A fenti részeken már eloszlott a tömeg. Vasárnap már jóval kevesebbet vártunk. Lent max 10 perc, fent gyakorlatilag 0 perc. Délután 3-ig síeltünk, a pályák tartották magukat. Folyt.köv. hétfőn.
Ma egy kicsit melegebb volt az idő, ezért már dél körül vizesedtek a pályák. Hétfő reggeli indulás sem volt zökkenőmentes. A ház parkolójába egymás elé állnak a kocsik. Szélvédőre telefonszám. Van aki persze nem rakja ki ezért szívatja a benti, indulni készülőket. Duda folyamatosan, mi meg csak lesünk. Ma sem kellett fizetni Nemzeti Parki belépőt, a parkolóban simán volt hely. 1-es, 1b szinte használhatatlan volt. A fenti (pl.21-es) pályákról a 10 m/s -os szél lefújta a havat, ezért azok jegesek voltak. Lentebb a 4-es,6-os7-es, 8-as elfogadható. Legjobb hó a 3-ason volt. Az oktatási módszerekhez való hozzáállás egy kicsit mások, mint az alföldön. Óvodás csoport fegyelmezetten csúszott, felvonózott. Elég fura volt látni, hogy 5 éves gyerekek mindenben szót fogadnak oktatójuknak. Le sem ért a lábuk a négyes beülősben,idegen, nyelvet sem beszélő felnőttekre minden további nélkül rábízta a gyerekeket oktatójuk. Délben beültünk egy hüttébe. Helyi specialitást ettünk (plejeskavica pitában) 400.-Dínárért. Fizetésnél a pincér adott 60.-Dínár "borravalót", mert nem tudott visszaadni.... Ilyet sem tapasztaltam még. A hüttékben egyébként tényleg mindenki dohányzik. Vágni lehet a füstöt. Azért alkalmazkodtunk, régebben nálunk is így volt. Folytatás kedden.
Ma, kedden (03.03.) meleg időre ébredtünk. 1400 m-en 5 fok volt reggel.
A házunk környékéről szép lassan el kezdett olvadni a hó, az úton egyáltalán nem volt. A centrumba menet most megállítottak a Nemzeti Park bejáratánál és fizetettek velünk 300.-Dínárt. Más volt szolgálatban, mint előző két nap. Mikor megálltunk kikerült minket egy Audis, a jegyszedő kiugrott és lefényképezte a rendszámát. A centrum nyilvános parkolójában volt szabad hely, ára 500.-Dínár/nap. A meleg és a szél megtette a hatását. Fent is 3 fok volt. A pályák egy nap alatt is iszonyúan sokat romlottak. Nem mentek a felső pályák felvonói, mert 25 m/s szél volt. 1,2,3,7,14 -es pályák mentek. A felvonóknál 20 perces sorok alakultak ki. Iszonyúan lassan mentek a liftek, nyilván a szél miatt. Délben az 1-t is lezárták, ettől függetlenül, még így is "kisíeltük" magunkat.
Fent a 7-es pálya kiszállójánál fiatal marketinges lányok vörös forralt borral invitáltak a hüttébe. Kipróbáltuk, megérte. Két kávé, két szendvics, egy hambi, két kis sör, egy adag palacsinta (2 db) 2500.-Dínár
Mindösszesen: valószínű, hogy vissza fogunk jönni a cimborákkal, de ha mindent összevetek: utazás (+), szállás megközelítése (-), infrasruktúra (-), kirándulási lehetőségek (-), utak állapota (-), parkolás (-), bérletváltás (-), pályák állapota (+), dohányzás (-), helyiek kedvessége (+), biztonság (+), pályarendszer (+), éttermi árak (+),
ár-érték arány (+).
Nekem továbbra is Bohinj (Vogel) az első a fentieket figyelembe véve. Vége.
h i r d e t é s

Feladó:  bombardinoFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.02.29. 09:27
(Üzenetazonosító: 208772)
bombardino Hozzászólások: 22
Regisztrált: 2010.11.25.
17 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2020.02.22-27-ig voltunk Kopaonikban.
Az időnk kellemes volt. A csúcsok közelében olykor szeles, felhős, de napsütésből sem volt hiány. A nem túl hideg idő délutánra meg is tette hatását, az alsóbb régiókban már kásás buckás pályákon lehetett csúszni.
Érdemes nyitásra a felvonókhoz érni. Szenzációs első 1-2 órákat lehetett csúszni.
Az úton, ahogy már előttem is említették szemét mindenhol. Viszi a szél a műanyag mindent.
A home Elenában laktunk, a csapat másik része a Vila Poparaban.
Mindkettő kellemes apartmanház.
A Poparában több stúdió/apartman is található, valamint itt van étterem is. Reggeli 1400 ft/fő. Innen autóval lehet eljutni a sífelvonókig, boltig. A bekötő út a főúthoz kb 1 km.
Első reggel időben indultunk sízni, de a tájékozatlanságunk miatt 11-re értünk fel a csúcsra. A bérleteket érdemes már az érkezés napján megvásárolni, útközben megállni a centrumban, mivel:
Síbérletet nem lehet minden, még a nagyobb, parkolóval rendelkező felvonónál sem venni. Ehhez be kell menni a központba, vagy anak közelébe (Hotel Putnikban 15 óráig). Aki nem a center közelében lakik, át kell haladni autóval a 3 eurós zónán.
A sílift kezelők enyhén szólva barátságtalanok.
Az 1-es, 4 személyes beülős liftnél a feleségem a már megváltott bérletével nem engedték felülni a felvonóra túrabakancsban. Leállították a liftet és szerbül kiabált a kezelő. Csak léccel, vagy Boarddal lehet fölszállni. (A boardot lehet kézben is vinni!?-ezért nem értem a hozzáállást.) Később láttuk, a többi ülősnél felengedték a túrázókat.
A bérlethez csatolt fényképeket ellenőrzik, a fiamat kiszedték a sorból, mert nem stimmelt a kép. Ugyanúgy hívják mint az engem, összecseréltük a két bérletet, lévén azon csak a vásárlás dátumát és a nevet tüntetik föl. Szerencsére épp együtt voltunk, ki tudtuk cserélni.
A pályákon rendészek figyelnek, a száguldozókat, rosszalkodóakat fegyelemre intik.
A bérlet visszaváltása szintén nem egyszerű. 15 óra után az értékesítő pontok zöme bezár, a központban lehet a kaukciót (500 dínár/bérlet) visszakapni. Aki viszont vissza szeretne csúszni innen az 1-es liftnél hagyott autójához kellene felvonóznia egyet.
A bérlethez (már a 4 naposhoz is) mindenkiről! fényképet kérnek. Elég egy telefonon bemutatott akármilyen családi kép, amit lefotóznak.
Felnőtt bérletet váltatnak már 12!!! éves kortól.
A liftek aljában egy-két helyen van toi-toi wc. Sőt a hüttékben is néhol csak egy, koedukált wc található. Volt, ahol az is zárva volt.
A lifteknél jellemzően 2-10 perces sorok alakultak ki, figyelni kellett a központban, ahonnan 3 felvonó is indul, mikor merre érdemes indulni. Jellemzően a 6, 19, 21-es felvonóknál kevesebben voltak. Ezek induló állomásai a központtól távolabb esnek.
A pályák nagyon kellemesek. Karbantartással sincs gond, szinte az összesre eljutnak naponta esetleg, 2 naponta a rartakok.
Ár-érték arány nagyon jó, 2/3-a, vagy még kevesebb a bekerülése az osztrák, olasz síeléshez képest, mind szállás, mind síbérlet.

Összességében, ha már megismerkedett az ember az itteni sajátosságokkal egy kellemes síterep, valószínűleg visszatérünk.
Feladó:  forgeteglNőHaladó síelő
Dátum: 2020.02.24. 10:54
(Üzenetazonosító: 208588)
forgetegl Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2020.02.24.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Mi most voltunk 2020. 02. 20-23 között Kopaonikon. Kiváló időjárás volt, az utunk mondhatni végig sima volt. A szerpentin elejénél viszont elkezdett esni a hó és megállítottak egy havasabb résznél, hogy felrakják a hóláncunkat. Mi hagytuk is magunkat és jó pár ezerrel legomboltak minket. Aztán persze mikor beértünk Kopaonikra láttuk, hogy kb senkin sincs hólánc és a terep sem indokolta.. Szóval mondhatni jól átvágtak... Szállásunk a Dvori Apartmanban volt (centertől kb 5 km-re.). Számunkra megfelelő volt, öneállátásban voltunk. Csak egyik este mentünk el kajáni a közeli Bernard étterembe, ami mind mennyiségben, mind ízre kiváló volt.
3 napot sieltünk. A parkolás a center körül mindenhol fizetős, mi a parkolóházban álltunk meg, ott 900 rsd/nap volt a díj. Onnan kb jó 3-400 métert kellett gyalogolni. A felvonóknál főleg a központban akár 10-15 percet is kellett várni, de a többi helyen összességében nem sokat. A pályák változatosak voltak, mindenki megtalálhatja a megfelelőt magának. Sok fekete és piros is van. A központhoz közeli pályák viszonylag hamar "elhasználódnak", dél körülre már sok helyen jegesek és buckásak voltak, de távolabb még egész jól járhatóak voltak. 3 nap alatt azért nem síeltük be az egész terepet.
Összességében pozitívum:
-szállás (4 felnőtt, 3 éj önellátással 62000 ft volt.)
-bernard étterem
-pályák változatossága

Negatívum:
- mindenhol lehet cigizni: étteremben, hüttében, felvonóknál várakozás közben
- nagy szemetelésvan, szelektív hulladékgyűjtés nem igazán ismert
- ordít a zene, a központban, a hütték teraszán, és minden felvonó oszlopáról -> egész nap ordít ugyanaz a hat mai slágerzene - ami 3. napra baromi unalmas, ráadásul a nap végére úgy zúg a füled, mintha egész nap discoban lettél volna
- viszonylag sokan nem beszélik az angolt

Hazafelé is sima utunk volt szerencsékre, bár vasárnapra való tekintettel nagy volt a forgalom. Ásotthalomnál (határ) azért várnunk kellett kb 45 percet.
Feladó:  dav1208FérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.27. 15:16
(Üzenetazonosító: 207857)
dav1208 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2013.09.15.
10 síterepet értékelt

Szia!

Mi nem láttunk olyan váltót, ahol Forintot váltottak volna Dinárra. Ahogy Te is írod Eurót érdemes váltani/vinni és odakint Dinárt venni. Azonban megjegyezném volt olyan hely (pl. központban egy sítáraló) ahol jobban jártunk Euróval fizetve. Szóval nagyobb összeg esetén érdemes rákérdezni.
Előzmény: (vale46 207695)
Feladó:  vale46FérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.21. 14:00
(Üzenetazonosító: 207695)
vale46 Hozzászólások: 25
Regisztrált: 2011.01.03.
BEMUTATKOZÁS

Február 16-21. között jövünk a Kopaonikra sielni. 2016-ban jártunk itt utoljára és emlékeim szerint a pályán a pénzváltókban "normálisan" váltották az eurót, de arra már nem emlékszem, hogy a forintot váltottak-e.
Kérdésem a mostanában arra jártak/járók - vagy aki tudja - felé, hogy a pálya körüli pénzváltókban váltják-e a forintot (az euróban biztos vagyok, hogy igen) és milyen áron? Ezt azért volna fontos tudnom, mert nálunk a dinárt elég magas áron lehet váltani (szóval nem éri meg) a hüttékben meg jobban jár az ember ha dinárral fizet és többször tapasztaltam már olyat (pl. Csehországban) hogy a forintért a helyi pénzt sokkal jobb áron adták, mintha itthon váltottuk volna, avagy az eurót ott beváltanánk helyi pénzre.
Köszönöm a segítséget.
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2020.01.20. 12:00
(Üzenetazonosító: 207661)
ttamas1028 Hozzászólások: 148
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Próbálok rövid lenni..
Dec 27-31 között síeltünk itt.
Autópálya: szerb matrica Pojate-ig odavissza kb 7000 ft. Utak állapota jó, autópálya után felújított szakaszon haladhatunk vissza az időbe, érdekes falvak mentén.
A hegy aljára érkezve egy helyi 5 eurért felrakta a zord körülmények között a hóláncunkat, mely nélkül esélytelen lett volna felmenni. Látási viszony itt nulla. 50 cm friss hó. Folyamatos kotrások, de az erős szél miatt szinte felesleges küzdelem. (Éjjel le is zárták az utat, fék dőltek ki)
Kopaonik csodálatos és hóbiztos helyen fekszik.
Szállás: ez kb. az üdülő falu legolcsóbb helye, Hotel Olga. Régi épület, szoci szobák, kedves személyzet, jó ételek,reggeli-vacsora, kitűnő ár-érték arány. kb. 65 ezer volt az 5 éj.
Időjárás: első 2 nap katasztrófa, gyenge látási viszonyok, folyamatos hóesés, hegytetőn orkán.
A szél sajnos a pályákon (főleg a tetején) szinte semmi havat nem hagyott. Figyelembe véve, hogy pár napja itt is közel 20 fokok tomboltak, első nap már korrektebb körülmények között tudtunk csúszni.
Pályák: első sínapon Kopaonik központjából induló 4 lift ment. csökentett pályaszámmal. Pancicon sajnos nagyon sok felhordott kővel találkoztunk, voltak kemény jeges szakaszok is.
Ahogy teltek a napok úgy nyitottak meg pályákat, lifteket.
31.-én is síeltünk még, és aznap már kinyitották a főút túloldalán lévő Gobelja részt is(Itt szenzációs pályákat készítettek, és szép időben síelhettünk.)
Hozzátenném, hogy a sípályatérkép nagyon nem méretarányos!
Sajnos a jelenleg két legmodernebb lift, és a hozzá tartozó keményebb pályák már csak ez évben nyitottak ki.(Hála az elmúlt napokban zajló hatalmas szélnek konkrétan egy centi hó se maradt a Krcmar tetején ahonnan egyébként a legprofibb pálya érkezik. Szél csökkenésével az összes hóágyú ment)
Mivel mi lényegében az összes kék pályán síeltünk, ezek kellemes lejtésűek. Átlag szintkülönbségek 2-300 méter. Hosszuk 1-2 km. A jövőre megépülő Béla Reka 1-2 helyére a 10 fős kabinos középállomással és 900 m szintjével sokat fog dobni a síterepen. (Brzneben régi-új szállások, plusz új, meglévő-kihasználatlan pályák.)
Hütte árak erősen változóak, a rossz árfolyam miatt, és az itt olvasottakhoz képest sokat nőttek, de a színvonal profi. Sok új hütte létesült.
A napijegy kivételével a többnapos síbérletárak az osztrákhoz képest kb fele.
Liftek nagy része gyorslift. https://www.skiresort.info/ski-reso...rt/kopaonik/ski-lifts/
Összességében profi hely.
Tömeg csak 30.-tól alakult ki, de csak Kopaonik központjában. Talán egyszer vártunk 10 percet de semmi többet.
Az időpont ellenére elmondhatjuk, hogy még így is szerencsénk volt.
Biztos vagyok benne, hogy visszamegyünk.
Feladó:  SikovanyeczpeterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.12.29. 14:37
(Üzenetazonosító: 206992)
Sikovanyeczpeter Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2013.12.16.
BEMUTATKOZÁS

Nagy hó van nehéz közlekedni. Ma már megnyitottak +2 pályát. De még így is kevés.
Feladó:  tothleventeFérfiProfi síelő
Dátum: 2019.12.20. 11:14
(Üzenetazonosító: 206837)
tothlevente Hozzászólások: 371
Regisztrált: 2010.01.14.
34 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nem kell lemondani, fogtok tudni síelni. Igazi téli idő lesz.
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/t...emperatura
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2019.12.17. 18:39
(Üzenetazonosító: 206789)
ttamas1028 Hozzászólások: 148
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Hát nem sok remént fűzök már a dec.26-31 közti síelésünkhöz..
Mondtatok már le szállást?
Kisebb csoda lesz, ha nem zárnak be.
Feladó:  dav1208FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.12.04. 18:44
(Üzenetazonosító: 206577)
dav1208 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2013.09.15.
10 síterepet értékelt

Szia!
Ilyen opció nincs, de van "family package". Amely vásárlása esetén a felnőtt jegyek is kedvezményesek, a gyermek jegy szintén olcsóbb, mint a "normál" gyerek jegy és 2-3-4. gyermekre még további engedmény van.
https://www.infokop.net/images/stor...ies/cenovnici/2020/zima/eng.skipass-pricelist...
Feladó:  SikovanyeczpeterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.12.01. 08:45
(Üzenetazonosító: 206529)
Sikovanyeczpeter Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2013.12.16.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok, a két ünnep között mennénk 4 gyerekkel (8,8,9,11 évesek) Kopaonikra. Nem tudjátok van olyan családi kedvezmény mint Ausztriában, hogy a 2. gyerektől nem kell síbérlet csak a kártya költsége van? Üdv. Péter
Feladó:  dav1208FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.11.12. 18:00
(Üzenetazonosító: 206345)
dav1208 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2013.09.15.
10 síterepet értékelt

Tegnapi hivatalos infó: a Brzece - Mali Karaman 8 fős kabinos lift a 2020-as költségvetés része. 27 millió eurós hitelt vettek fel, hogy végre megkezdődhessen a régóta várt lift kivitelezése.
(forrás: infokop.net)
Feladó:  teletabiii
Dátum: 2019.10.21. 23:37
(Üzenetazonosító: 206176)
teletabiii Hozzászólások: 45
Regisztrált: 2005.02.07.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szerintem Kopaonik 4 napra tökéletes, persze minden hóhelyzetfüggő, de addigra a fő pályákat belövik, ha nem is esne természetes hó. A brezovicai kirándulás szerintem nem reális, én minimum 4 óra úttal számolnék egy irányban, de könnyen lehet az öt óra is...
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2019.10.21. 10:01
(Üzenetazonosító: 206167)
ttamas1028 Hozzászólások: 148
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Viszont továbbra is jár a fejem azon, hogy a 4 napból egy nap ha unjuk, elautóznánk Brezovicára..200 km, ha átlehet menni a határon. Addig még bőven van idő, remélem rendeződik kicsit a helyzet, főleg a határátkelők miatt...
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2019.10.21. 09:32
(Üzenetazonosító: 206166)
ttamas1028 Hozzászólások: 148
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat!
Igen így már érthető. Átrágva két térképen és bedimenzionálva magam. Végülis dec 26-tól 31-ig foglaltunk szállást, már itthon szilveszterezünk. (4nap síelés)
Kerestem a közelben más terepeket de sajnos nem egyszerű odajutni..
A lényeg, hogy nem tesszük magasra a lécet az elvárásainkkal.. aztán meglátjuk!
Feladó:  teletabiii
Dátum: 2019.10.20. 14:52
(Üzenetazonosító: 206160)
teletabiii Hozzászólások: 45
Regisztrált: 2005.02.07.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kicsit utána olvastam ennek a tervezett kabinos liftnek. Legalább 20 éve tervezik már, elavultságuk miatt 2017/18 óta az alább említett kétülésesek sem működnek már. Ez év szeptemberi nemhivatalos információk szerint, amit azért érdemes kétkedve fogadni, állami pénzből már jövő évben megkezdik az új 8 fős kabinos építését Brzece falutól (1270 m a tengerszint felett), ahol kb. 4000 szálláshely található évről évre rosszabb kihasználtsággal, amin az új lift nagyot lendítene.
Feladó:  teletabiii
Dátum: 2019.10.20. 14:37
(Üzenetazonosító: 206159)
teletabiii Hozzászólások: 45
Regisztrált: 2005.02.07.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

T. Tamás !

Mi voltunk pár éve ebben az időszakban. Mivel az ortodox karácsony két héttel később van, mint a miénk, az igazi főszezon általában szilveszter előtt kezdődik csak. Hogy az idei szabadnaptorlódás az év vége előtt mit fog jelenteni, azt nem tudom. Figyelni kell, mikor ér véget az ünnep előtti kedvezményes időszak, nagysából az jelenti az előszezon végét. Parkolás nem volt egyszerű, de mi a központi részen laktunk, 5-10 perces sorbanállás lehetséges a központi lifteknél, kifelé gyakorlatilag semmi. Persze ebben az időszakban általában nem üzemel az összes pálya, ugyanakkor igyekeznek hóágyúzni, ha nem is az Alpokban megszokott erővel.
Ami a szintkülönbséget illeti, az abból adódik, hogy van egy hosszú pálya, amelyik elvileg levisz a közeli faluba (talán Brzece ?), ezekhez van két kétüléses lift is, melyek szinte soha nem üzemelnek, mert többségében hóhiány miatt a pályák sem járhatóak. (itt nincs hóágyúzott rész egyenlőre). Terveznek ide egy hosszú kabinost, ami a hegyre is felvinne, de nem tudni, mikor valósul meg.
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2019.10.20. 11:45
(Üzenetazonosító: 206158)
ttamas1028 Hozzászólások: 148
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Sziasztok!
Karácsony és szilveszter között mennénk ide síelni. Valakinek van tapasztalata az ilyenkor tapasztalható tömegről?

Kedves adminok, egy észrevétel, a sipark jelenleg nyitott része, kizárt, hogy 960 M szintkülönbséget kitenni. Régen lehetett egy kabinos lift, a hegy túloldalán, valószínűleg annak az adata az.

következőutolsó laponként: összesen 130, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »