Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tmarothy által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2022.02.02. 13:21
Köszönöm az info-t.
Írtam a roglai síiskolának, onnan azt válaszolták, hogy a magyar nyelvű oktatójuk az általam bejelölt időpontokra sajnos már foglalt, angolul beszélőt tudnak adni.... ezek szerint már van magyarul beszélő oktató Roglán.
Előzmény: (admin3 214997)
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2022.02.01. 10:51
Sziasztok!
Roglán keresek magyarul beszélő síoktatót, tud esetleg valaki kontaktot, tippet?
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
Topik: Rogla
2022.02.01. 10:50
Sziasztok!
Roglán keresek magyarul beszélő síoktatót, tud esetleg valaki tippet, kontaktot?
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.03.08. 20:06
Egyébként jól sikerült a síelés?

A másik hosszú lesiklást próbáltátok, a 9-km-est?
Előzmény: (klaci 114220)
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.02.15. 19:58
Sölden cool!

Múlt héten összesen három napot síeltem itt. Még jó, hogy van két gleccser, mert a februári "tél" szó szerint eltüntette a havat a völgyből. Csak a völgybe tartó pályák legalsó része volt problémás, kásás, kopott, foltos, a pályán kívül semmi hó, de 2000 méter felett már semmi probléma nem volt a nagy meleg ellenére sem.
Extrém széles kék pályák a Giggijoch-on és fenn a gleccsereken. Ezek a pályák tökéletes élményt nyújtanak azoknak, akik a kényelmesebb síelést szeretik.
Piros 11-es nagyon jó a hatüléses aljáig, onnan csak akkor kell tovább menni, ha jók a hóviszonyok, egyébként így is bőven elég. A hatüléses felé közeledve van a Gampe Thaya hütte, ki kell próbálni!
A leghosszabb 15 km-es pálya helyett (Schwarzen Schneide - Gaislachkoglbahn) sokkal inkább ajánlott a 9 km-es Hainbachjoch - Giggijochbahn! Ez nagyon izmos, ha ezt napi 4-5 ször lenyomja valaki, az utána tuti megy a kék pályákra! Az előzőnek tényleg semmi értelme, hosszú, majdnem botozós szakaszok, látványban sem túl jó, és rengeteg időt buksz vele, mert mire leérsz és újra felmész a hegyre, megbánod.

Nagyok a távolságok, ezért szerintem érdemes úgy síelni a terepen, hogy egyik nap csak a Giggijoch, következő nap Gaislachkogl, azután a gleccserek...ez a három hegy bőven elég egy-egy teljes napra, sőt. Az első nap mi feladtuk ezt a tervet, és mentünk fel a gleccserre, onnan csúsztunk vissza a völgyig, de ez így nem volt jó, tényleg sok időt veszítesz, ez a nap nem is lett túl jó. Giggijoch volt a kedvenc!

Persze volt Aqua Dome is, ne vizezd be a hajad, ha a kinti termálmedencében bámulod a hegyeket, mert lefagy a fejed!

Rengeteg extra dolog van, ez már mind a pénztárcától függ, de ha valaki visszafogja magát, akkor egyáltalán nem extra drága hely Sölden...Mondjuk ez a hely azért van, hogy ne fogd vissza magad...Ha este nem partizol, akkor tényleg nem extra drága a hely.
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.01.31. 20:16
Így van, és ha jól tudom, lehet venni bérletet a millenium expressre, ami napi egy hegymenet fel és le. Ez egy kedvező lehetőség azoknak, akik nem síelnek. Egyik ismerősöm is így tett a múlt héten, síelni már nem tudott, mert a 7-ik hónapban van, viszont végik ott lehetett a többiek közelében.
Előzmény: (lorka 107199)
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.01.27. 19:14
Én idén tutira kipróbálom, már régóta tervezem. Iszonyatosan jó sport szerintem!
Már csak egy hónap és felcsatolom a léceket Gerlosban, és irány a Schönachtal!
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.01.23. 17:37
Szia!

Megfordult a fejünkben, hogy mind a három nap más-más terepen nyomjuk, de ezt hamar elvetettük, mert csak nagyon keveset ismernénk meg egy-egy terepből, és nem ez a cél.

Sölden és Ischgl a két favorit egyenlőre. Sölden mellett szól az új Gaislachkogl felvonó, ezzel hátha gyorsabb a feljutás reggelente, a körülötte lévő pályák, illetve a Giggijoch rész az, ami így ismeretlenül a leginkább érdekel.

Ischgl ellen nem tudok semmit felhozni. Ha ránézek a térképre, iszonyatosan jól néz ki, és nálam ez a favorit. Itt is gondolom 9-ig sorban állás nélkül fel lehet jutni, azután pedig várni kell, mint bárhol máshol, igaz?

Ketten megyünk, és egyenlőre döntetlen a dolog...
Előzmény: (Krechl 105297)
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.01.23. 15:33
Persze a Carnia típusú talabfahrtokból mindenhol csak egy kettő van max, szóval a lényeg a hosszú pirosokon van.
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.01.23. 15:14
Úgy néz ki lehetőségem lesz február 6-tól 9-ig 3 napot síelni valamelyik TOP tiroli helyen, St. Anton, Ischgl, Sölden vagy Serfaus.

Még sosem síeltem egyik helyen se és nyílván szerettem volna bármelyiket kipróbálni, nehéz döntés előtt állok: hova is menjek?

Elsősorban síelni akarunk, mégpedig nagyon sokat, a hosszú, piros pályákat szeretjük a leginkább, főleg ha erdei, Olyanok mint a Carnia, vagy Val Gardena pályái...

Na akkor most hova menjek a négy közül, ki melyiket ajánlja nekünk?
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.01.16. 10:38
Sziasztok!

Pénteken jöttem haza Gerlosból, a tavaszi időjárás következtében lemondtam a síelésről. Inkább a környékkel ismerkedtem, illetve kipróbáltam a 7 km-es szánkópályát a Gerlosstein-on! Óriási! Aki még nem szánkózott hasonló pályán, azoknak jó tanács lehet, hogy lehetőség szerint egyedül szánkózzunk és ne párban, két embert megtartani a meredek pályán sokkal nehezebb!

Gerlosban kitűnő Apré bárok vannak, A Cin Cin-ben és a Little London-ban eléggé pörög az élet délután 4 órától!

A síterepre rengeteget költenek, szerintem brutálisan jó a síhinta, márciusban már biztosan kipróbálom.

Érdekes, hogy éjszaka érkeztem illetve indultam a Gerlospass-ra, és egyik esetben sem kellett fizetnem. Ezek szerint éjszaka díjmentes a hágó? Nappal elég húzós, 7,5 EUR kell kicsöngetni.
Az utazás Bischofshofen-től, Zell am See-n keresztül Gerlosig jó idő esetén szenzációs. Jó utak, eszméletlen panoráma. Zell am See-től már csak egy óra Gerlos.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.