Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

McZee által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
McZee
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2012.02.28. 10:29
Vasárnap és hétfőn voltunk. Vasárnap még olvadt, de a vége felé már mínuszok voltak, és hó is esett. Vasárnap a pályákon sok emberrel találkoztunk, de a lifteknél egyszer sem sikerült sorba állni. Hétfőre a friss hó sokat javított a pályán, plusz meg is ratrakozták ( így kell írni? :) ). De sajnos az olvadás majd újrafagyás miatt sok helyen a kevés hó alatt jég volt.

A liftekkel nem voltunk elégedettek, mert az együléses nagyon lassú, 17 perc, de a 4 üléses sem túl gyors. Bár ez jó időben annyira nem lett volna gond, de sajnos csípős, szeles idő volt. A piros pálya a legjobb minőségű, de nem nehezebb a kéknek jelzettnél.

Jó dolog, hogy meglepően sok hütte van a pálya méretéhez képest. Az egyik az 1Anak jelzett ösvényen kell lemenni. Nagyon hangulatos, de onnan visszakerülni a pályára nem könnyű, vagyis nem egyértelmű, így sikerült felfelé vezető ösvényre keverednünk, s vagy fél kilométert vánszorogtunk hegynek kifelé.

Mindkét völgyállomást kipróbáltuk. Az együlésesnél lévő sokkal komfortosabb (lépcső, wc).

Összességében a közelségét is figyelembe véve jó idő és hó esetén jó kis hely, de a felvonózás per lecsúszás arányon lehetne javítani. (Mentségére legyen, hogy 2010 óta mindent Riesneralm-hoz hasonlítunk, ami ebben az összes kis, közepes pályát veri.)
McZee
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2012.02.20. 12:09
Hali!

hétköznaponként mennyire etelített a pálya? hétfő, kedd? mert köv héten mennénk a környékre, és nem döntöttünk, hogy ide vagy st. coronára.

üdv,

Zoli
McZee
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2012.02.20. 11:42
hali!

azóta sem járt itt senki? :) akkor tényleg nem egy tömeg pálya... köv hétvégén tervezzük, hogy megyünk... remélem a plusz fokok a napokban nem rontják el a pályákat..

Zoli
McZee
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.21. 10:33
hali!

volt valaki itt már idén? nyitva van? hójelentést hol találok?

üdv,
McZee
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Topik: Riesneralm
2009.12.14. 21:13
Hali!

februárra tervezük, hogy ide megyünk a haverokkal síelni. tud valaki valami jó szállást? kb 8 főre több hálószobával és konyhával. tavaly Unterbergi síelésnél sikerült ilyet találni 10 eur/fő/éj áron. tud ilyet valaki max 15 euróért? vagy ne álmodozzak :(

üdv,
McZee
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Topik: Unterberg
2009.08.24. 14:35
bár az augusztus nem éppen a síelésről szól, de mivel már alig várom a szezont, ezért idepillantottam, és eszembe jutott, hogy nem írtam beszámolót Unterbergről.

Unterbergbe egyszer kell síelni! Bár még kevés helyen voltam, de lenyűgözött a hely.

Egy minimum 50 cm-es friss hóra érkeztünk meg :), és még az első napunkon is esett. így a köd kicsit megnehezítette az első "lépéseket", mert a felső felvonótól egy keskeny gerincen kell elcsúszni a könnyebb pályák felé.

Donovaly unalmasan letarolt hegyoldalához képest itt festői erdei ösvényeken keresztül lehet lecsúszni, ami szerintem nagyon sokat dob az élményen. helyenként szűknek mondható, de mivel nem volt tömeg, ezért nem volt zavaró.

a csúcsról a kilátás gyönyörű!!!

a csákányos felvonók valóban fárasztóak, és kiesni belőle nem kis szivás. de cserébe ahogy én néztem a környék legolcsóbb pályája, különösen az 5 napos bérlet éri meg.

Profiknak nem javasolt a felvonó/csúszás arány nekik nem nyerő. De egy kezdőnek, aki már stabilan síel, és meg meg áll csodálni a természetet, annak tökéletes. Totál kezdőknek/kezdő gyerekeknek nem ajánlott, mert nem nagyon van tanulásra alkalmas hely. Nekem volt szerencsém egy teljesen kezdőt felcsábítani a csúcsra (mivel más lehetőség nem volt) s ott elkezdeni a tanítást. A teljes lesiklás a parkolóig (5 km) kb 2 óra volt :) már kicsit be is sötétedett.

Szállás:
Bent a faluban Ulreich apartman!!! mindenkinek ajánlom!

ha egyszer építenek beülős felvonót az alsó lift aljától a csúcsra, akkor rettentő jó hely lesz.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.