Véleményetekre, nálam jobban értők véleményére vagyok kíváncsi síléc vétellel kapcsolatban.
Átlagos sítudásúnak tartom magam ez azt jelenti kb, hogy nem tökéletesen de tudok párhuzamos léccel síelni, nem tökéletesen de ideális pályákon tudok hosszúlendületeket carving technikával venni, rövidlendületem bőven hagy kivánni valót maga után, buckasízés vagy szűzhavazáshoz közöm sincs hiányosságaim miatt.
166cm-es Nordica lécem van 17m-es rádiusszal. A léc keménysége megfelel, de szerettem volna egy kissebb rádiuszút. Tavaly béreltem egy Head Wordcup SL-t (155 cm, R: 10,7m) és jelentős külömbséget éreztem nyilván carving közben.
Azóta nézek ilyen rádiuszú léceket. Jól látom, hogy gyakorlatilag ezek a lécek a legdrágábbak a piacon? A következőket találtam: HEAD Supershape SW, Wordcup SL, Fischer RX Hotfire, HEAD XRC800, Fischer RC4 WC valamint az legjobb Atomic lécek.
Eddig a legolcsóbbnak a HEAD Worldcup-ot találtam az ebay-en 290 Eur körül(+szállítás).
Többségük 100e Ft vagy drágább még akcióban is. Valóban ilyen drága lécre van szerintetek szükségem? Ki fogom tudni használni ezeknek a léceknek az előnyeit egy pl. 50eFt-os léccel szemben?