Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

MonteCristo által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
MonteCristo
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
Topik: Donovaly
2018.01.23. 15:59
Sziasztok!

Január 13-án, szombaton voltunk Donovalyban, egyfajta bemelegítésképp a februári, francia sítúrára. A 7 órás jegyeket már Budapesten megvettem előre, az itt is ajánlott utazási irodában, kedvezményes áron, 24,5 euróért darabját (ebből két euró visszajár a kártya leadásakor, automata is működik). Az út Pestről 3 óra volt, megállásokat nem számítva. A waze használatát ajánlom, csak Szlovákia területén pontosan jelzett 4 különböző trafit/ellenőrzést. Nem sokkal 9 után érkeztünk, és még pont találtunk helyet a Nova Hola alatti parkolóban.
Meglepően hűvös, szeles idő volt és szinte egész nap ködös volt, különösképp a csúcson. Mivel előtte sokáig nem nagyon esett hó az időjárásjelentések szerint, csak megerősíteni tudom az előttem hozzászóló tapasztalatait. A piros pályák mindegyike jeges volt, csak néhány folt volt, ahol szépen lehetett csúszni igazi hóban. Mivel kezdők is voltak velünk, akiknek ez túl nagy kihívást jelentett, átmentünk a kék pályás oldalra, amely viszont zsúfolásig volt családokkal, kisgyerekekkel és kezdőkkel, cserébe a hó csak kicsit volt jobb állapotban. A síelést így aztán ismét a Nova Hola pályáin zártuk, de a helyzet délutánra sajnos csak romlott, szinte végig a jeget karcoltuk egy-két szakasztól eltekintve.
Aznap is és utána is havazott a területen, így biztos vagyok benne, hogy akik olyankor mennek, amikor kicsit több a hó, nem fognak csalódni. Nekem nagyon tetszett a piros részek esése és vonalvezetése, a kék pályákat főleg kezdőknek ajánlanám. Összegezve, ha a hóviszonyok megfelelőek, szerintem nagyon megéri itthonról kimenni akár egy napra is, hiszen alig több pénzért egy lényegesen élménydúsabb és szebb terepen csúszhatunk, mint a legtöbb hazai pálya.
unnamed2.jpg
unnamed.jpg
unnamed3.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.