Üdvözlet minden síelőnek!
Tapasztalataim a januári francia utammal kapcsolatban.
Szállás: Valmeinerben, Odalys (lehet, hogy nem így kell írni) nevezetü apartman szállóban. Liliputi embereknek készítették. A hálószobában nem bírtam öltözködni, ki kellett mennem az előszobába. Az kicsi ágyak, nulla hangszigetelésű falak, stb. Az eljén kért kaució, amit a bankkártyámon zároltak, a szállás visszaadása után csak 6 nappal kaptam vissza. (Kártyát soha többet senkinek a kezébe nem adok.) A leltárnál vigyázni kell, mert az angol nem egyezik a francia nyelvü változatal.
Síterep: Hát a hegyek azok ott voltak. "Könnyű volt nekik." Kiválló sípályák. Minimális tárcsás felvonó. Vigyázat! Az ülős liftről enyhe időben fekete trutyi csuroghat le a ruházatra. Jól gondozott pályák. Hatalmas pályrendszer. Méreg drága büfék (2 dl tea 3,5 EUR).
Utazás: Nagyon messze van! Főleg busszal (20-24 óra)és rossz társasággal.
Társaság: Mindenki jól gondolja meg, hogy kivel utazik egy buszon, kivel fog egy szálláson lakni. Én a volt gimnáziumom szervezésére (R.A.E.G.)neveztem be. Gondoltam (emlékeimet felidézve)csak jó csapat gyülhet össze. Tévedtem. Kritákán aluli magatartások. Ebben élenjártak egyes kisérő szülők, kisérő "pedagógus" szülők. A busz vezetői is emlegetni fogják ezt a társaságot. A szálláson is letettük, mi Magyarok megint a névjegyünket.
Öszzefoglava.
A kedvező árú útra, jó időben, jó havon kisíelt hat napra, sajna a társaság általam és még egy jó pár ember számára elfogadhatatlan viselkedése rányomta a bélyegét.
"Mellékesen" a hely gyönyörű!