Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tuccelni által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
tuccelni
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
2018.02.27. 13:58
Kedves Graham Hill,
Jövő héten megyünk Olaszországba üzleti útra, de két napra meglátogatjuk Val Gardena-t. Tudsz nekem segiteni abban, hogy síbérletet lehet külön venni csak a Sella Ronda körsíre , ha igen mennyiért, vagy ahhoz már régióbérlet kell? Van erre napi jegy? Egy-egy síterep sem kicsi. Régió bérlet nélkül véletlenül átcsúszunk egy másik terepre, vissza tudunk menni? Vagy annyira egyértelműen el vannak különítve, hogy biztos nem csúszunk át véletlenűl sem?
Köszönöm a segítséget!
tuccelni
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
2017.12.08. 09:12
4 fős és 2 fős 2017. 52. heti (dec. 23-30) üdülési jog használata önköltségi áron átadó.
Érdeklődni: +36306654525 vagy moriczpeva@gmail.com
tuccelni
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
2017.10.03. 13:14
Szia,
Én már sokszor voltam Chopokon. Minden évben itt kezdjük a szezont. Januárban több tábort is szerveztem ide. Lenne néhány tanácsom, amit majd összeegyeztetsz a terveiddel:
1. Január első hetét,kb 10.-ig kerüld. Sok az orosz és ukrán síelő, akiknek a sítudásuk és a síkultúrájuk enyhén szólva hagy némi kivetni valót. Ők január 10.e körül hazamennek. Felszabadul a pálya 3 hétig. Februárban kezdődik a szlovák és lengyel téli szünet. Nagyon sokan vannak. Sorban állás a felvonóknál, tömeg a pályán és a hüttékben, stb. Én a Január 2., 3., 4. hetét javaslom utazásra. Ha lehet akkor a hétköznapokat válasszátok, mert hétvégente azért kimennek a szlovákok, magyarok síelni. Persze sokkal tűrhetőbb, mint februárban bármelyik nap.
2.Javaslom regisztrálj és vásárolj GOPASS kártyát (https://www.gopass.sk). Szinte minden év decemberében, januárban és március végén csinálnak 20 eurós napi jegy akciót, de csak a kártyával rendelkezők vehetik igénybe. Csak ők kapnak emailt.
3. Szerintem a nulláról kezdőknek a 13-as pálya a legjobb. A felvonóból való kicsúszás hagy némi kivetni valót, de megoldható. Én a feleségemet itt tanítottam meg és a fiammal is ide készülök. Második, harmadik nap már át lehet menni az 5-ös és 14-es pályákra. Ezeken jó hosszan lehet hóekézni :). A kicsit is félősök maradjanak a 13-ason, mert az 5-ös tetején is van egy nagyon rövid meredekebb szakasz. Nekik a 10-est a közepén lévő meredekebb rész miatt nem ajánlom.
4. Déli oldalon szép a pannoráma, de kezeletlenek a pályák. Csak ha szeretsz szenvedni, akkor menjél át. VIGYÁZAT, az északi oldalon a legtetejéről mindig jeges a pálya a folyamatos szél miatt. Persze az is lehet, hogy csak én fogtam ki az elmúlt 15-20 alkalommal.
Összegzés képen én nagyon ajánlom kezdőknek. Ha megtanultak a többiek, akkor viszont irány Ausztria!
Azért ott nagyobb élményekben, szolgáltatásokban fogsz részesülni, 2x, 3x drágább áron (ugyan azt a színvonalat összevetve). Ha pénz nem számít, akkor én is Muraut javaslom, oktatóval kezdésnek. Ausztriában is voltunk már sokszor. Nem lehet annyira spórolni, hogy a szlovák árakkal össze lehessen vetni. Komplett árakról beszélek, tehát skipasst, hotel, utazást, kaját, szórakozást, stbt egyben értem.
Ezek a saját tapasztalataim. Mindenkinek elsülhetett rosszabbul és jobban is Chopok. Ami biztos, hogy ha már jobban megy a síelés, akkor Ausztriában sokkal több km-t tudsz síelni a pénzedért. Jó csúszást! :).
+1. Figyeljed a snow-foracast.com jelentéseit a havazásról. Mindig pontos. Van alkalmazása is telefonokra.
Előzmény: (peter7284 195981)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.