Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

mathesz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (18)Időben csökkenő Időben csökkenő
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2016.03.13. 08:34
Elhagyott útitáskát találtam március 13-án, vasárnap hajnalban a Műcsarnok melletti parkolóban. Aki elvesztette valószínűleg Vars-Risoul-ból érkezett haza. Érdeklődni lehet a +36 20 593 99 73 telefonszámon.
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2013.11.21. 08:00
A SKIJAM patrnerei 10 és 75 közötti személyek, ezt tapasztalatból tudom, senki sem fog aggastyánoknak nézni.
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2013.11.20. 15:07
A SKIJAM szervez buszos utat Bukovelre,az idén dec 18-21 között, 45 eFt, busz, szállás félpanzióval, 3 napos síbérlettel. Javaslom megnézni a SKIJAM honlapot.
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2013.02.09. 08:35
2013 febr. 08-án a Mátraszentistván honlapját este 8-kor frissitették, és azt írák, hogy a látogatókat kitűnő hóviszonyok, remek alpesi hangulat várja, hétköznapokon sorbaállás nélkül lehet síelni. Nos én pénteken ott voltam, a hosszu csákányos felvonó meghíbásodott, több mint egy órán át nem üzemelt, a síelőket nem tájékoztatták, több mint 40 percet álltam sorba, majd miután újból beüzemelt, kb 15 perc múlva minden felvonó leállt áramszünet miatt, ami szintén több mint egy órán át tartott. Ez a remek hangulat és sorbanállás nélküli síelés ? Legalább a honlapon elnézést kértek volna.

mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2012.10.19. 19:16
Muszáj sífelszerelést hozni?
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.03.19. 19:32
Én bármikor kész vagyok beugrani. Csak a jelre várok.
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.03.18. 17:44
Hello Trailrider!

Beférne még egy fő a csapatba? Akár szombaton, akár vasárnap. Üzenj, ha OK. Kösz.
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.03.01. 15:30
Macskesz!

Ezek szerint minden igaz az amit leírtam. Egyetértesz?
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.03.01. 14:55
Szia Macskesz!

Megkérdőjelezték, hog igaz-e az amit telefonbeszélgetésünk után írtam. Most itt a lehetőség, hogy elmond a véleményed. Kiváncsi vagyok. Várom.

Mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.03.01. 08:30
Hello mindenkinek!

Kezd tisztulni a kép, két esemény miatt:
1. Postafiókomra érkezett egy levél, Kriszti44 postafiókjáról, amit Kálmán néven azt írja valaki, hogy testvére megkérte, nézze meg a postafiókját. Testvére autóbalesetet szenvedett és 2 hétig nem tért magához. Azt mondja, az ő testvére nem rossz ember.
2. A tegnap d.u. telefonon felhívott Macskesz és a következőket mondta. Dzokisi vele volt síelni azon az úton, amelyikre én jelentkeztem októberben és lemondtam az utazást. Beismerte, nem ő hívott, hanem valóban én kezdeményeztem a hívást és jelentettem be, hogy lemondom az utat. Ez nem decemberben volt, hanem október végén. Azt is hozzátette, hogy nem 3 nappal előtte mondtam le az utat, hanem egy nappal előtte, és ennek utannanézett a telefonszámláján is. Én úgy emlékszem, hogy lemondásom után , mint ahogy azt már leírtam, másnap megnyugodva tapasztaltam, hogy talált helyettem valaki mást. De lehet, hogy neki van igaza. Talán mégis kellene Cavintont szednem?. Továbbá Macskesz közölte, hogy ő nem értett egyet Dzsokival és eddig azért nem jelentkezett, mert ő elfelejtette az egészet, tudomásul vette, hogy lemondtam az utat, és nem akar beavatkozni ebbe a storyba. Az egész a Dzsoki ötlete volt, amivel ő nem értett egyet. Krisztit nem ismeri és nem is hallott róla. Megkért, hogy mindezeket közöljem én, csak azt nem értem ő miért nem írja le ezeket.

Egyébként, ha valaki személyesen meg akar ismerni, holnap, szerdán és holnapután is megyek a Mátrába ( Mszt.istván) kocsimban van hely, utiköltség megosztása mellett elvihetem, de csak Északpestről veszek fel bárkit, mert beljebbről bonyolult, egyszer már megjártam. Az is érdekes történet, de nem csináltam belőle ügyet. Ha mégis érdekel valakit, elmesélhetem.

Üdv mindenkinek, Mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.02.28. 08:53
Hello mindenkinek

Zóra nagyon helyesen látja a dolgokat.Anyagi kár, ami engem ért, tulajdonképpen elhanyagolható. Kiszámoltam, engem kb 100 EU , Lábszánkát kb 30 Eu kár érte. Egy ilyen síutnál ez nem jelentős.Viszont bántó, hogy egyesek így viselkednek. Azért is indítottam el ezt az egészet, hogy tanulság legyen mindenki számára és hogy odafigyeljen a szervezésre. Még egy megjegyzés: Ha valaki lemond egy utat, az tegye nyilvánossá is a fórumon, bármi az oka a lemondásnak, így elkerülhető, hogy utólag mindenféle vádaskodással illessék.

Mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.02.27. 18:56
Sziasztok!

Mathesz vagyok, most érkeztem haza külföldről és átolvastam a cimmel kapcsolatos megjegyzéseket. Először is tudatom mindenkivel, hogy nem azért nem jelentkeztem eddig, mert szégyelni valóm lenne, vagy sumákolok, mert sokkal egyszerübb lett volna ebben az esetben törölni az egészet, de nem tettem, mert nincs szégyelni valóm és azt hiszem egy ártatlan ákdozata vagyok olyanoknak, akik nem valók erre a honlapra.Álláspontjaimat az alábbiakban közlöm:
1. Dzsokisit. azaz "Faragó Bélát" nem ismerem. Először róla jan. 09-én hallottam, amikor jelentkezett hírdetésemre, tehát nem lehet igaz, hogy én őt átvertem egy dec. havi síeléssel.
2. Dzsokisi azt állítja, hogy én nem őt, hanem egy szervezőjét vertem át decemberben és a 02.21.-i megjegyzésében azt írja, hogy összeszedhetők a bizonyítékok. Nyomatékosan kérem, szedje össze és tegye nyilvánosságra, bebizonyítván ez által, hogy én egy szélhámos csaló vagyok. Ha ezt nem teszi meg, akkor a szélhámos csaló nem én vagyok, hanem ő. Egyébként decemberben én egy hétig beteg voltam és van korházi zárójelentésem, és egy hétig külföldön voltam, amiről szintén van bizonyítékom. Engem Dzsokisi nem hívott telefonon, mert nem is tudhatott rólam. Nagyon nagy a gyanum, hogy Dzsokisi vagy barátja, szervezője, összetéveszt valakivel. Az pedig szemenszedett hazugság, hogy nem volt vér a pucámban szólni, hogy nem megyek, és ők hívtak engem és akkor mondtam le az utat.
3. Ördögnek és Hunyadiee-nek üzenem: A történtek után, a síut befejeztével Lábszánkától csak az útiköltség 1/3-át kértem el, mivel úgy éreztem, hogy az egész út szervezéséért én vagyok a felelős ő nem tehet az esetről. és én ezt így véltem helyesnek. Az utiköltség 2/3 részét én és a fiam állta, aki szemrehányással illetett azért, hogy idegen, ismeretlen személyekkel tervezek ilyen jellegű utakat. Ördögnek még üzenem, hogy nem állhat fenn az, hogy "ha nem hívják, nem mondja le", mivel ez nem merülhetett fel.
4. A történet korrektségéhez hozzá kell tennem a következőket, ami, estleg összefüggésben állhat az esettel:
Október hónapban jelentkeztem " Macskesz " hírdetésére egy kapruni vagy egy zillertali síelésre. és jeleztem, hogy velük megyek. Néhány nappal indulás előtt megbetegedtem és felhívtam Macskeszt telefonon, arra már nem emlékszem hány nappal indulás előtt, és közöltem vele, hogy nem tudok elmenni.Sajnos írásos nyoma ennek nincs, mivel a lemondást nem írásban közöltem, postafiókján, attól tartván, hogy valamilyen módon nem értesül, inkább azt véltem bíztosnak , ha személyesen beszéljük meg. Ő ezt tudomásul vette és mivel nem kérdezte mi az oka, nem is közöltem. Hangsúlyozom : én hívtam őt, és nem ő engem. Annak ellenére, hogy tőlem független okoból kellett lemondanom az utat, lelkiismeretfurdalásom volt és nagyon megkönnyebbültem másnap, amikor a fórumon láttam, hogy Macskesz talált más embert helyettem. ( Ez csak egy saját következtetés a fórumon megjelent hozzászólásokból). A februári eset után az a gyanu merült fel bennem, hogy Macskesz, Dzokisi és Kriszti44 egy és ugyanaz a személy, mivel több közös megjegyzésük volt. Amennyiben tévedek elnézést kérek és megkövetem Macskeszt, és arra kérem, hogy ezt jelezze is, Ha nem teszi, akkor ő is hunyó. Mert ebben a szezonban csak két emberrel szerveztem síutat, Macskesszel novemberben és Dzsokisivel februárban. Hogy ki a Dzsokisi "szervezője", azt neki kell feltárnia és jelentkezzen bizonyítékokkal, ha van "vér a pucájában".
Mivel úgy gondolom ez a fórum nem ilyen jellegű témák közlését tűzte ki célul, az eset tanulsága miatt még egy ideig fennt hagyom, kb. egy hétig, utánna törölni fogom. A Mathesz jeligét továbbra is megtartom és ezen fogok esetleg megjegyzéseket írni, mert nincs szégyelnivalóm.
Mindenkinek jó síelést kívánok.

Mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.02.24. 11:21
T. Mindenkinek.

Mathesz vagyok, azert nem jelentkeztem mostanaig, mert 5 napja kulfoldon tartozkodom es korlatozott az internet hozzaferesem, de igerem,hogy vasarnap hazamegyek es leirom allaspontomat.Magamrol annyit, hogy minden reggel ha tukorbe nezek, egy becsuletes ember all velem szemben es semmi okom nincs sem szegyenkezesre, sem lelkiismeretfurdalasra. A fenykepemet nyiltan felteszem a honlapomra es akivel kapcsolatba lepek, annak megadom becsuletes nevem es telefonszamomat. Aki ezt nem tesi meg, az egy sunyi, csalasra hajlamos.

Tisztelet minden becsuletes sielonek, Mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2011.02.17. 06:10
Hello mindenkinek.

Szeretném,ha sokan elolvasnák és levonnák a következtetéseket:
Febr. 06-tól egy hetes síutat terveztem a ski Amade régióba. 3 főt próbáltam toborozni a fórumon. Jelentkeztek ketten.Az egyik a fórumon KRISZTI44 néven szereplő hölgy . Visszaigazolta a postafiókomon többször is, hogy jönne ( idézem: "Rám számíthatsz", "Ellenvetés zéro", " A szállás szimpatikus, az ár is nagyon jó")A másik a forumon DZSOKISI néven szereplő férfi, akit Bélának hívnak, és megadta a telefonszámát is : +36 20 520****. Többször leveleztünk ( idézem: 100% -ra érdekel, Király, 100% megyek, Tetszik a szállás) és beszéltünk telefonon is. Nos ezek után lefoglaltam a szállást egy 4 fős apartmanban, St. Johann in Pongau-ba.Kriszti azt mondta, hogy elvesztette a mobilját, de majd szerez egy másikat, majd azon hív. Leleveleztük a vasárnapi indulás időpontját és helyét. Még a kocsit is leírta amivel ott fog várni. De nem hívott. Vasárnap reggel a találkozó helyen voltam. Sehol senki. 20 percet vártam, majd rájöttem, hogy átverés és tovább indultam. Bélával azt beszéltük meg, hogy Győrnél, a 120-as km. utáni benzinkútnál találkozunk, de mikor elindulok Pestről, még előtte hívom. Hívtam. Sokára egy női hang válaszolt. Azt mondta, Béla elment síelni és otthon felejtette a mobilját. Sebaj, velem is megtörténhet. A benzinkútnál senki nem várt. Hívtam újból Bélát. Ugyanaz a női hang azt válaszolta, hogy Béla elment síelni és azt üzente neki (vajon hogyan, ha otthon felejtette a mobilját?), hogy kapcsolja ki a telefonját, mert a mai nap már érdemlegesen senkivel nem akar beszélni. Újabb átverés. A negyedik , kedves utitársammal el kellett döntenünk: elkönyveljük veszteségnek a megtett útat, 140 km oda és 140 km vissza, a feleslegesen kifizetett magyar és osztrák matricát, telefonálunk a szállásadónak, hogy lemondjuk a szállást, vállalva a költségeket, ami az ő vesztesége ( ugyabár őt is kár éri, mivel a szobát kiadhatta volna másoknak), ezenkívül telefonköltségek, vagy tovább megyünk ketten, vállalva az utazási többletköltséget, és a szállás többletköltségét, mert 4 fő helyett csak ketten voltunk. Ez utóbbi mellett döntöttünk. Életem egyik legszebb síhete volt, de a legdrágább is.
Az utitársjelöltek minősítését rátok hagyom. Üdvözöl mindenkit, Mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.22. 06:29
A tegnap voltam Stuhlecken, és utánna néztem a dolgoknak. A pénztárnál angol és német nyelven ki van írva, hogy a vásárolt jegy személyre szóló, át nem ruházható és az is ki van írva, hogy minden első használatról fénykép készül a felhasználóról. Még azzal sem védekezhetsz, hogy ez a személyi szabadságod megsértése, mert nem adtad beleegyezésedet arra, hogy lefényképezzenek, mert az is oda van írva, hogy a bérlet megvásárlásával tudomásul veszed és beleegyezel a szabályzatba. A szabályzat pedig azt írja, hogy fénykép készül rólad. Ha nem tetszik, ne vegyél bérletet. Ezek tények. Nem kekeckedés, de jó ha ezekkel mindenki tisztában van, akár elad, akár vásáról kéz alol bérletet.
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.20. 18:12
Kedves Snowchain!
Utánnanéztem a dolgoknak, ha Ausztriába mész, akár te is leellenőrízheted a következőket:
- minden felvonó aljánál van egy fülke. Egy kis ablakon be tudsz nézni és látsz egy monitort. Minden síelőről, aki először használja a felvonót, készül egy fénykép. Nyugodtan ellenőrízd le, ez így van. Ezek után a rendszerbe a kártyához (aminek természetesen van egy azonosító kódja) hozzátartozik egy kép, amit egy külső kamera készít. Ezek után egyszerű azonosítani, hogy egy adott kártyával az síel, aki legelőször síelt, vagy más. Hát ilyen egysterő kedves snowchain. Ez nem film, ez valóság. Ezek után vigyázzatok magatokra és jó síelést

mathesz
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.19. 08:23
Örülök Csabeszka üzentének, mert kissé lelkiismeretfurdalásom volt Boncacskával szemben, mármint, hogy az üzletét bizonyosan elrontottam, de higyje el, neki is kevésbé lesz kellemetlen, ha sikerül eladnia a bérletet és a vásárlónak gondjai akadnának. Így bárki megveszi a bérletet, azzal tisztába lehet, hogy mi történhet és Boncacska lelkiismerete tiszta lehet. Egyébként tanum is van rá, hogy ez megtörtént és ha valaki rosszindulatunak vél, hozhatom a tanukat is. Én senkinek rosszat nem akarok, inkább csak jót Boncacskának is. Egyébként én is elgondolkoztam azon, hogy fénykép nélkül hogyan volt lehetséges, de ha csupán a bérlet alapján a nap végén megtudják mondani, hogy melyik pályán hányszor síeltél és összesen aznap hány km.-t tettél meg, akkor a mai technikával, no meg videokamerákkal minden lehetséges. Egyébként Ausztriában a sí akkora üzlet (az osztrákoknak, nem nekünk, akik fizetünk), hogy minden technika bevetése nekik megtérül.
mathesz
18 élménybeszámolót írt
18
16 éve tag
2010.02.18. 19:28
FIGYELEM !!!

A múlt héten a Stuhlecken mesélte egy magyar hölgy, hogy ismerőse Schladmingon vásárolt féláron egy másik magyartól még két napig érvényes bérletet féláron, de még az osztrákok első nap kiszurták, hogy azzal a bérlettel előző nap más valaki síelt, ( nem fényképes bérlet volt), és elkóbozták a bérletet, azzal indokolva, hogy a bérlet személyre szóló és más nem használhatja. Egyébként a szabályzatban ezt írja is. De ez Ausztriában történt. Vajon az olaszoknál is így van?


Üdv., mathesz
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.