Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbérlet átruházása

ÜZENETEK (41)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.23. 12:05
Nem, már leírtam, hogy bérlet árába épített biztosítási díj azt fedezi, ha a felvonó hibájából ér baleset. A pályára európai egészségbiztosítási kártya kell (ingyenes), vagy külön biztosítás).
Előzmény: (Leci85 85703)
Leci85
43 élménybeszámolót írt
43
20 éve tag
2010.02.23. 11:59
Sziasztok,

Az összes Ausztriában vásárolt síbérlettel jogosult vagyok egészségügyi ellátásra??? Szoval ha eltöröm a lábam, lehoznak tepsiben vagy elvisznek helikopterrel a legközelebbi kórházba...ellátnak, megműtenek...stb...és nem kell kifizetnem? vagy adnak egy számlát és ki kell fizetnem,aztán majd itthon elrendezem???

köszi
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2010.02.23. 11:22
Hat napos ez a topik, és ez idő alatt elég sok érdekes vélemény elhangzott pro és kontra.

Csatlakozom galagonya429 hozzászólásához mely szerint, idézem:

"Szuper, hogy Taormina végre talált egy fórumot, ahol a világgal szembeni keserűségétől végre meg tud szabadulni! Gondolom, a nagy Németországban sem fenékig tejfel az élet,ha ennyire rosszindulatúan szemléli a világot! Kívánok sok, relaxálós síelést, egy bérlettel minél többen... :))"

Magánvéleményem pedig az, hogy ki ki eldönti, hogy trükkösködik, vagy becsülettel megveszi a bérletét.

Én minden esetre a megváltott bérlet mellett voksolok, hogy ne kerüljek kellemetlen helyzetbe. Legfeljebb nem járok sűrűn sízni, de nyugodt lelkiismerettel sorolok be a felvonóhoz.
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.23. 10:58
Bocs, ez nem tudom hogy került ide; nem állt szándékomban.

Én eddig még nem láttam olyan síterepet, ahol ne lett volna átruházható a bérlet, tekintve, hogy az (nem véletlenül) nem névre szólt. Amíg ez a topic nem keletkezett, bevallom arról sem volt fogalmam, hogy Ausztriában nem az.
Azt is be kell viszont vallanom, hogy Itáliában és Franciaországban még sosem síeltem.
Lacanator
277 élménybeszámolót írt
277
18 éve tag
2010.02.23. 10:10
Sziasztok!

Nem lenne ez a vita ha keresnénk havi 2000-3000 eurt és a lakóhelyed környezetében 8-10 sípálya lenne.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.23. 10:06
"Rendben!
Attól mindenesetre talán végérvényesen sikerült elvennetek a kedvem, hogy Ausztriában próbáljak síelni."

Mutass nekem egyetlen olyan terepet Európában, ahol átruházható a bérlet.
Előzmény: (Taormina 85671)
galagonya429
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2010.02.23. 09:24
Egyre érdekesebb a vita! Szuper,hogy Taormina végre talált egy fórumot, ahol a világgal szembeni keserűségétől végre meg tud szabadulni! Gondolom,a nagy Németországban sem fenékig tejfel az élet,ha ennyire rosszindulatúan szemléli a világot! Kívánok sok, relaxálós síelést, egy bérlettel minél többen... :))
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.23. 09:12
Rendben!
Attól mindenesetre talán végérvényesen sikerült elvennetek a kedvem, hogy Ausztriában próbáljak síelni. De sajnos evvel valószínüleg magamra maradok, ott pedig marad a gátlástalan nyerészkedés.

Egy alapvetö tévedésben azonban mindenképp szeretnélek még kijavítani, ha megengeded:
a kötelezö felelösségbiztosítás minden fajtája, mindenhol és mindenkor a világon ARRA A KÁRRA VONATKOZIK, AMIT TE ESETLEGESEN MÀSOKNAK OKOZHATSZ. Ilyen a gépjármü felelösségbiztosítás, a Németországban jóformán mindenkinek kötelezö un. Haftpflichtversicherung, de még az ügyvédek, orvosok, építészek által kötelezöen kötendö felelösségbiztosítás is. Azt tehát nem a kár potenciális elszenvedöje, hanem okozója köti.
A legjobbakat!
Tao
Előzmény: (Agent 85664)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.23. 08:26
"Ezt az esetet mi itt Europában "kötelezö felelösségbiztosítás"-nak szoktuk nevezni."

Mi is annak nevezzük itt Európában, viszont a kötelező felelősségbiztosítást mindenhol a biztosított személy fizeti.

Bármely tömegközlekedési eszköz bérlet/jegy árába be van építve a biztosítási díj, Németországban is.
Szerintem annyiban le lehetne zárni ezt a témát, hogy ez igazából nem probléma, gumicsont, amin lehet rágódni, de felesleges. Ha annyira feszélyez a dolog, akkor szerintem próbálj meg bármely lift üzemeltető társasághoz fordulni (németországihoz!) a panasszal, személy szerint továbbra is úgy érzem, hogy a bérlet áráért megfelelő szolgáltatást kapok, a használat feltételei pedig kötelezőek rám nézve, ugyanúgy mint pl. a dohányzás tilalma a felvonóban (mondjuk ezt nekem nem nehéz betartanom:)), vagy annak a rendeltetésszerű használata.

"A síliftkezelö szabályainak egyetlen célja az illetö zsebeinek minél gyorsabb degeszre tömése minél kevesebb ellenszolgáltatás ellenében."

A sílift építése óriási pénzbe került, az üzemeltetés pénzbe kerül (villanyszámla, dolgozók bére, stb.), a karbantartás pénzbe kerül, a hóágyúzás rengeteg pénzbe kerül, a pályakarbantartás pénzbe kerül, a ratrak pénzbe kerül, a motoros szán pénzbe kerül, mindezt persze úgy hogy nyáron gyakorlatilag deficites holtszezon van, szerintem nem bonyolult megérteni, hogy ehhez sok bérletet kell eladni sok pénzért.
Előzmény: (Taormina 85660)
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.23. 08:02
Hát ez meg tényleg mindennek a teteje! Erre az esetre nyilvánvalóan nem az utasnak, hanem az üzemeltetönek kell biztosítást kötnie.
Ezt az esetet mi itt Europában "kötelezö felelösségbiztosítás"-nak szoktuk nevezni.
Vagy képzeld el, mi lenne, ha mondjuk 100 km/h-val ütköznék valakivel az autópályán, az utasom nyakát szegné, a biztosítóm meg a vállát vonogatná, hogy "de az illetö nem volt biztosítva". Szerintem ez még Papua-New Guineaban sem menne át!
Előzmény: (Agent 85654)
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.23. 07:58
Sürgösségi ellátásra attól vagy jogosult, hogy van egy Europa-szerte érvényes betegbiztosításod.
Azt, hogy melyik biztosító és ellátó intézmény ezt hogy intézi, viszont már töle függ. Bizony mindkét térfélen elöfordulnak sajnos olyan gagyi intézmények, akik az általad írt megoldást választják. Emiatt szokás külön biztosítást kötni. De jogosult vagy rá, az tény.
Előzmény: (Leci85 85652)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.23. 05:49
Nem, a bérlet árában lévő biztosítás arra vonatkozik, ha a felvonó meghibásodása miatt ér baleset, a pályán továbbra is baleset biztosítás kell.
Előzmény: (Leci85 85652)
Leci85
43 élménybeszámolót írt
43
20 éve tag
2010.02.23. 01:46
Sziasztok,

Az összes Ausztriában vásárolt síbérlettel jogosult vagyok egészségügyi ellátásra??? Szoval ha eltöröm a lábam, lehoznak tepsiben vagy elvisznek helikopterrel a legközelebbi kórházba...ellátnak, megműtenek...stb...és nem kell kifizetnem? vagy adnak egy számlát és ki kell fizetnem,aztán majd itthon elrendezem???

köszi
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 22:38
Bocs, tudom, hogy egyre messzebb megyek az off-fal, de:
Van azért egy nagy különbség a kresz és a síliftek önkényes "szabályai" közt: elöbbit nevezheted demagógnak, fölöslegesen eltúlzottnak stb, de azt nem lehet kétségbe vonni, hogy pártatlanul és egyetlen céllal hozzák öket létre, hogy a mi biztonságunkat szolgálják, és a közlekedés minél zökkenömentesebb szabályozását biztosítsák.
A síliftkezelö szabályainak egyetlen célja az illetö zsebeinek minél gyorsabb degeszre tömése minél kevesebb ellenszolgáltatás ellenében.

""Attól mert hatodmagammal használom a bérletet" nemár, aki síelni megy, az egész nap tolja neki fel-le"
No ez meg inkább az én álláspontom mellett szóló érv, ha mégis olyan szamár, hogy csak hatoda annyit akar síelni, és megosztja valakivel, hadd legyen már szíve joga. De mégegyszer mondom, a példában mégcsak nem is ilyen esetröl van szó; valaki hosszabb ideig érvényes bérletet akart átadni úgy, hogy ö maga végleg lemondott a megvásárolt használati jogról.
Előzmény: (Agent 85636)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.22. 22:13
Háát, azért nem nevezném "kis banánköztársaságnak" Franciaországot, Olaszországot, Ausztriát, de Magyarországot sem, pedig ezeken a helyeken (és gyakorlatilag Németország-Anglia-Benelux-Skandinávon kívül mindenhol) van autópályadíj.
Máshol sincsen kolbászbol a kerítés, csak az átlagfizetésből többre futja, ezzel kár vitatkozni.
Igen, 35 Euroért elvárhatod, hogy egész nap használd a lifteket, a világon bárhol, még a németországi pályákon is ott fityeg a felirat a bérlet alján, hogy nem átruházható, ennyire egyszerű, a választás lehetősége pedig nyitott: veszel bérletet és a szabályoknak megfelelően használod, vagy nem veszel, vagy kockáztatsz, olyen ez mint a kresz, át lehet hágni, de kockázatos, pedig ott is vannak ésszerűtlen dolgok.
"Attól mert hatodmagammal használom a bérletet" nemár, aki síelni megy, az egész nap tolja neki fel-le, aki meg csak keveset akar síelni, vesz pontkártyát, ami át is ruházható.
Nos ezen szabályok ellen nem tudsz tenni, ennyire egyszerű, hiszen a rendőrnek is magyarázhatod, hogy a kihalt városi felüljárón ugyan miért ne lehetne 80-al menni, nem sok foganatja lesz.
Előzmény: (Taormina 85628)
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 21:49
Ne haragudj, látom moderátor vagy, és nem tudom meddig lehet elmenni az offolásban, de...

1. Nem sántít. Én Németországban lakom, és fölháborít a körülmény, hogy mialatt az én adómból épült világszínvonalú autobahnrendszert egész Europa térítésmentesen igénybe veheti, engem ahány kis banánköztársaságon csak keresztülhajtok, mindenhol újra és újra lehúzhatnak. Tessék már kicsit europai léptékben gondolkodni!

2. Nagyon szomorú vagyok mindig ennek a nagyon magyar, "bezzeg máshol kolbászból van a kerítés"-mentalitásnak a hallatán!
35 € nagy pénz, mindenhol a világon! nekünk is sokat kell dolgozni érte, ezért elvárom, hogy az érte nyújtott szolgáltatás ésszerü arányban álljon vele: 35 €-ért megváltom tehát, hogy egy napon belül (ami sílift viszonylatban persze legjobb esetben 7 óra; az esti síelésre ugye már új jegyet kell váltani)annyit ülhessek a liften, amennyi a torkomon kifér. Attól mert hatodmagammal használom a bérletet, NEM FOG 6X ANNYI CSÚSZÁS férni a nyitvatartási idöbe. Akkor meg legyen már mindeg<!
Előzmény: (Agent 85611)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.22. 20:36
"igen, pontosan így van, és pontosan az autoútvignettával van így; miután a nyolcvanadik bört is lehúzták már rólam, gyakran épp erre már nem telik! Vagy nem megfizettem már háromszor az árat adóban, benzinben, és külön adóban gépjármüvek számára?"

Mondjuk nem tudom hazai munkavállalóként vajon melyik levont járulékomból jutott pl. ausztriai sílift építésre, szóval ez a hasonlat eléggé sántít.

Egyébként pedig egy 35 eurós napijegy csak nekünk jelentős összeg, az osztrákoknak olyan, mint nekünk ezer forint.
Előzmény: (Taormina 85608)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.02.22. 20:33
Hiába! Na! " A Béke Tábor le győzhetelen, a Béke Útja biztos Út, Ha összetartunk lendülettel, Le győzzük végre a Háborút"
Előzmény: (Taormina 85602)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2010.02.22. 20:32
"na én meg azt mondom, az ilyen birkák miatt lehet mindent lenyomni a torkunkon"
Frászt, nem kötelező bérletet venni, lehet mászni is a hegyre, ha meg bérletet veszel, akkor beleegyezel a bérlettel járó szabályzatba is, ez végülis amióta a ski-data rendszer működik (meglehetősen régóta) így van, tehát nem értem miért kell ezen fennakadni. + persze van kb. 0,1% aki esetleg átruházza a bérletet néha, ők meg vállalják a kockázatot, de ez eddig sem volt és ezután sem lesz jellemző szerintem
Előzmény: (Taormina 85602)
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2010.02.22. 20:31
Na, ez a nagyon nagy baj:
"az a visszataszító,ha vki csak a szabályok kijátszására utazik!"
De miert minösítjük ezt "szabálynak", "kijátszásnak"vagy "trükkösködésnek"?
Minösítsük inkább "csalásnak" és "nyerészkedésnek"! NEVEZZÜK A NEVÉN azt, ami, mutassunk rá ujjal az elkövetöjére, és tagadjuk meg, hogy a harmadik bört is lehúzzák rólunk "biztosítás" ürügyén!

"Ha már kiautózott vki Ausztriába,nem telik már bérletre"
-na ez az az érv, amitöl vérbe borul a szemem!
Igen, pontosan így van, és pontosan az autoútvignettával van így; miután a nyolcvanadik bört is lehúzták már rólam, gyakran épp erre már nem telik! Vagy nem megfizettem már háromszor az árat adóban, benzinben, és külön adóban gépjármüvek számára? Elgondolkoztál már rajta, hogy KINEK a pénzéböl épült az az autóút? Bizony bizony, a tiedböl!
Nekem csak egy autóm van, de el tudom képzelni, hogy akinek több van, vagy éppen cége van és megváltotta az Europaszerte legdrágább vignettát, az joggal várja el, hogy arra az autójára ragassza ki amelyikkel az úri kedve tartja éppen közlekedni. Éppúgy mint a síliften; egy fenékkel egyszerre csak az egyikben fog tudni ülni.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.