Szerintem hóhelyzet, időjárás ellenőrzésére, esetleg megközelítőleg pontos előrejelzésekre a snow-forecast.com, és a helyi webkamerák napi szintű ellenőrzése elég.
Én vasárnap jöttem haza Pra-loupról. Végig verőfényes napsütés volt, 1800m-en délután volt 15 fok is. Ebből lehet következtetni a pályák állapotára, amik itt-ott már barna színbe csaptak át. Ahol nem jeges volt a pálya, ott köves, kásás. Tegnap este óta viszont szakad a hó, úgyhogy fellélegezhetnek egy időre.Szerintem márciusban is nyugodtan lehet majd menni, talán jobb is lesz a helyzet, mint most, vagy januárban.
Pár éve ugyanez volt a helyzet Orcieres-ben, aztán márciusban olyan hó volt kint, amilyenről álmodik az ember. Sajnos erre nem lehet előre felkészülni. Mi is azért választjuk a február elejét az utazásra, mert nagy átlagban ez a hóbiztosabb időpont, de vannak az ideihez hasonló januárok, amikor egy deka hó nem esik.
Ami a vendéglátást illeti. Sajnos a megítélésünket, velünk való bánásmódot az olyan magyar társaságoknak (is)köszönhetjük, akik saját hülyeségük miatt ezt-azt tönkretesznek, elhagynak, majd ahelyett, hogy vállalnák ezekért a felelősséget, és az anyagi terheket, inkább valamilyen trükkel megpróbálják ezeket elfedni. Idén is volt erre példa velünk utazó társaságban, égett is a pofánk helyettük, bár ők fel voltak háborodva, hogy miért kerül annyiba az elvesztett kulcs, amennyit levontak érte.
Azért, mert ennyi, és ezt már a megérkezéskor is közölték az információs lapon, ami jelzem, magyarul volt, hogy még az is megértse, aki nem beszéli sem a helyi nyelvet, sem az angolt. És ezt nem az irodától kaptuk, hanem az apartman üzemeltetőjétól!!! Tehát még azt sem lehet mondani, hogy nem próbálnak velünk kommunikálni. Jelzem, andolul is jól beszéltek a recepción.
Szóval sajnos nem csodálkozhatunk, ha nem úgy bánnak velünk, mint ahogy azt mi várnánk, szeretnénk, mert vannak olyan kedves magyar síelő társaink, akik tesznek róla, hogy általában előítéletekkel kezeljenek bennünket. És ezt szenvedi minden normális társaság, család is.