Kedves Fkati!
Vártam válaszod, így most időben tudok reagálni rá. :-)
Igen jól látod, a "hóhelyzet" az egyetlen amiért "aggódni" lehet. Remélem kap ez a terep is annyi égi áldást, hogy ne zavarja sok rossz állapotú, vagy lezárt pálya síeléseteket. Úgy látom, hogy "piros" a sítudásod, így biztos hogy (ha jó állapotban vannak) a pályák mindegyikén jól fogod érezni magad.
Ha kezdők is vannak veletek, akkor az általunk megismert hóhelyzetben vigyázni kell arra, hogy a hazavezető útnak van egy olyan (középső) szakasza, ami nekik "sok(k)". Ha az ezt elkerülő út nyitva van, akkor persze ez nem probléma. (Ottjártunkkor zárva volt.) Ezt csak azért írom, mert az átsíelhetően (illetve, odafelé átfelvonózhatóan) szomszédos Saint Francois Longchamp-on (melyet, feltétlen javaslok meglátogatni) kezdők, illetve szerényebb sítudással rendelkezők számára igen jó (hosszú, széles, jóindulatú,ülőfelvonós, szép stb.) pályák (is) vannak.(A Valmorel felé való visszaindulásra vigyázzatok, mert közúton nagyon távol van szállásotoktól!) Igaz, a visszaút Valmorelbe már kicsit gyakorlottabb sítudást (vagy, az ezt részben pótló bátorságot) igényel, ha valaki nem akar "lefelé" felvonózni.
A környék hóhelyzetére én is figyelek, mert veletek egy időben, én a Valmoreltől nem távoli Val Cenis pályáit "tesztelem".