Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Valloire - Valmeinier topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2012.03.07. 15:09
Ede75!

Köszönöm a beszámolót, nagyon érdekes és főleg részletes volt. (Coolman-nek is köszi) Mi 03.24-én megyünk egy hétre a Les Hauts de Valmeinier-be, ez a Vermont-tól szerintem 50-100 m-re van még feljebb, 1850 m-en. Tehát pont azt a részt vesézted ki alaposan, amin majd mi is nagyrészt fogunk síelni.
Pár kérdés:
Az érkezés napján nem lehet már véletlenül síelni? (Tavaly Val Cenis-ben lehetett) A szállásunk mellett van egy bébipálya varázszsőnyeggel, legalább ezt meg szeretnénk nézni szombaton, mert lesz egy 0km-es kezdő, 7éves kislányunk.
Neki melyik pályákat javasolnátok a valmeinier-i oldalon? Van egy Casses nevű az alján, azzal gondoltam neki kezdeni. Ha ott már megy neki, melyikre menjünk vele?

Előre is köszönöm.
Előzmény: (ede75 136691)
ede75
32 élménybeszámolót írt
32
14 éve tag
2012.03.06. 18:57
Sziasztok Fórumozók!

Már egyszer elkészült, most újraírtam! Február eleji síutunk beszámolója!

A szállással kezdeném, az rövidebb:
A Le Vermont-ban laktunk, ez egy szélső apartmanház. Jól felszerelt, tágas, porszívó van, mosogatógép, mikrosütő! Fenséges kilátás a hegyekre! Gyors be és kicsekkolás! Mi megfogadtuk a jó tanácsot (köszi Coolman), és a bankkártyánk számát adtuk meg a kauciónál.
Negatívumok: kicsi, kényelmetlen a sítároló, a társalgóban tudod csak felvenni a síbakancsot, mert a liftben és a lépcsőházban tilos ebben közlekedni, először figyelmeztetnek, utána 50 EUR a bírság, levonják a kaucióból. A másik negatívum, hogy a délutáni későn érkezők már csak nézhetik a jacuzziban ülőket, két 4 személyes van, hamar tele lesz! A szaunáról nem tudok nyilatkozni, a mi hetünkben éppen szerelés alatt volt.
Pozitívum: nagyon készséges személyzet, informatívak, érdemes nézni a liftet, oda mindent kiírnak!
A síbérlethez itt nem kellett fénykép, és már 2-től (az utazási iroda Travelteam szerint csak 5-től) el lehetett foglalni a szállást, a kicsekkolásnál időpontot kapsz, nem összevissza járkálnak!

A sípályákról:
Valmeinier Gros Crey
A szállásunkről kb 50 m-re volt a Chaudanne nevű piros pálya, kényelmes bemelegítés. Becsatlakozik a Neuvache kék pályába, ami inkább zöld, nagyon sok helyet sífutónak érezhettük magunkat. Hol a Jeux, hol pedig az Inversins felvonóval mentünk feljebb. A Valmeinier-i részen tudom ajánlani a Rhodost, a Lacs-ot, a Reine des Pres-t, aminek vannak kezeletlen részei is, imádtuk! A Chardons nevű zöldön mindenképpen érdemes lejönni, mert ugyan zöldként van jelölve, helyenként lilába fordul! :D Ja és van benne egy Woops nevű ugrató, ezt ne hagyjátok ki! Pirosként az Eglantiers jó kis haladós pálya, és az Armera felvonó, ami kétirányba közlekedik, a tériszonyosok nagy "barátja". A látvány mindenhol csodálatos! A Le Roi felvonó nagyon hosszú, -10-14 fokban a fenti része egyáltalán nem kellemes. A felvonóknál érdemes úgy számolni, hogy férőhely minusz 1 akkor kényelmes! Én fenn is akadtam egyszer! A felvonó személyzet felkészült, és ha el is esel, pillanatok alatt intézik a helyzetet. Nagyon udvariasak, de csak franciául beszélnek!
A középső részről (Crey du Quart): Kalandvágyóknak ajánlom a Combe orsiere-t, kilátás 5*, erős havazásban nem ajánlott, mi először pont belefutottunk egy ilyenbe, kétszer is majdnem lementem a pályáról! Csak tányérossal tudsz feljutni, a családomból mindenki legalább egyszer kiesett, nagyon hosszú, a vége eléggé félelmetes, sziklák minden oldalról! De megéri!!! Isteni hosszú pálya.
Ezen a részen szinte minden pályát becsúsztunk, a Les Selles kényelmes, látványos pálya, de a pirosak is a Rose, és a Bellettes na és az Aigle, csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni! A Brivé 2 felvonó egy kalandpálya felett jön el, mi ezeket nem próbáltuk ki! Általában a pályák mellett a szűz hóban a boardosok hagynak nyomot, és bátrabb sielők követhetik őket, ugratókkal van tarkítva! Valmeinierbe hazafelé érdemes kipróbálni az erdőn keresztül vágó jó hosszú kényelmes Armerat. A fentebbi Mine-t tériszonyosoknak nem ajánlom, sajnos egyik társunknak igencsak meggyűlt vele a baja!
A Valloire-i részre a Lutins nevű kéken lehet lejutni, itt van minden, mi sítalpnak/snowboardnak ingere: hajtűkanyarok, alagút, házak közötti sielés. És csodálatos kilátás! Ha van kedvetek a pálya végén, a kabinos felvonónál lecsatolhattok, és pár perc sétával elérhetők a jégszobrok! (Remélhetőleg még lesznek) A sétálóutca végén egy Carrefour közért is van. A kabinos felvonó visszavisz a középső részre. Ezen a pályarendszeren nem is sieltünk, jövőre kipróbáljuk!
Valloire nyüzsgőbbnek tűnik!
Mi általában napközben nem is ettünk semmit, kétszer álltunk meg hüttézni: a Sellesen a Meregers nevű helyen: 2 forraltbor, 6 tea 24 EUR! A második próbálkozás a Le Crey Du Quartnál volt (2534 m), délidőben millióan vannak, nagyon sokat kell sorban állni, van egy önkiszolgáló része, vagy egy melegítő része, a kinti büfét is a benti büfé alkalmazottai szolgálják ki. Árak: menü: 8-10 EUR, ez egy szendvics (előnyére legyen mondva elég nagy) + egy üveg üdítő! Egy szendvics magában 4-6 EUR, sült krumpli kis adag 3 EUR, nagy adag 5 EUR.
Összességében nagyon jó egy hetet töltöttünk el itt, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ajánlom pályatérkép beszerzését, nekünk nagyon hasznosnak bizonyult!

Jó csúszást mindenkinek!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.