Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2012.05.08. 22:20
Nem hagyom, hogy kibogozd a szálakat! ;-) Néhány zöldruhással és több más színűvel csak egy darab kékruhás volt. A másik kékruhás gyerekekkel volt, és azokkal volt még egy kékruhás (alighanem ő lesz jövőre a SKI C.U.L.T.-oktatók első fecskéje)... Viszont mitőlünk tematikát nem nagyon lehetett ellesni! (Ha érdekel, majd elmesélem, miért.)

A síelés nyílt mozgáskészség. Szerencsére sokféle íze lehet, és több úton is el lehet jutni a célhoz. Ha nem így lenne, lehet, hogy már meg is untuk volna!
Jól mondod: mi más az lehet jó is. De attól, hogy más, még lehet rossz is. Ahhoz kell a szaktudásunk, hogy ezt el tudjuk dönteni. Felvettem most kint néhány gyaksit (kevesebbet, mint szerettem volna, pedig volt miből csemegézni :-) ), pont azért, hogy el tudjuk magyarázni, hogy mi minden lehet jó és mi nem lehet az (remélem, érezhető mindkét irányban a megengedő nyitottság és egyben a szigorú zártság)... ;-) Ha a tanítványnak segíteni akarunk, tudnunk kell mi a jó és mi nem az, melyik út a legsimább stb. Csak a tudásunkért fognak bízni bennünk, ha pedig alapos a szaktudásunk, különbséget is tudunk tenni.


A topik címéhez tartozó komolysággal: segíteni szeretnénk az érdeklődőknek megérteni a símozgások logikáját, felépítését és összefüggéseit, mert ez nagyon hiányzik a szakismeretek közül. Ennek a hiánya miatt fogadnak el a szakmabeliek nagyon sok problémás dolgot is, a diverzitásra hivatkozva.
Előzmény: (Ró 138977)
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2012.05.08. 21:44
Én azokra a zöldruhásokra gondoltam ,akikkel voltak kékruhások:-), de tényleg volt ott valami csapat ahol csak egy-egy kiképző volt, zöld ruhában. De nem ez a lényeg.
Lényeg, hogy figyel a világ!Nem tudsz észrevétlen maradni, ha jó azért, ha nem jó akkor meg azért, de miért ne lenne jó?
Ami más ,az más és lehet jó is, bár más!
Előzmény: (ozsi 138976)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2012.05.08. 21:02
Annyit hozzátennék, hogy a zöldruhás magyarok nem mi voltunk... Pontosan volt néhány zöldruhás velünk is, de akik nagyobb mennyiségben voltak, azok az SMSZ kétcsillagos táborában voltak.
Viszont amennyit láttam belőlük, az egyik csoport teljesen az osztrák felépítést követte, amit 180 fokos fordulat az egy évvel ezelőtti, akkor még általunk vitt irányhoz képest, míg a másik a tavalyihoz hasonlót követett. Így most nézőpont kérdése, hogy újnak tekinthető-e vagy visszatérés a régihez. ;-)
Mi viszont tényleg az új irányba mentünk, de ez csak tavalyig egyezett a hivatalossal... Világos, nem? :D
Előzmény: (Ró 138975)
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2012.05.08. 20:28
Sziasztok! Tegyük át a helyére az egymás meggyőzése topikot, ide! :-)
De nem erröl akarok írni, hanem ezzel kapcsolatban.
Most máj. 01.-én Kaprunban amikor kint voltam egy képzésen, megint kérdezték az Osztrákok (ill. ez sem igaz, mert Holland, Német , Belga kollegák is voltak)," azok a Zöldruhások magyarok?" Mondtam ,hogy igen , kiegészítve azzal ,hogy mostmár saját oktatási metodikájuk is van.Visszakérdeztem: mit szóltok hozzá?-Más mint az Osztrák.
"Teljesen rendben van, a Szlovének, a Franciák,az Olaszok is saját módszert használnak ,nincs ezzel semmi baj."
Tehát sok sikert az új oktatási módszerhez, és sok havat annak alkalmazásához!
Majd azért valamikor megnézem milyen, mert kíváncsi lettem az utóbbi napokban.:-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.