Andreához hasonlóan a SkiCULT felkészítő táborával voltam a síterepen, december 12-15. között.
Utazás: szinte végig autópálya, nagyjából mindegy hogy Graz vagy Linz felől érkezel.
Szállás: Windischgarsten, Freestyle Ház. Nagy felújítás alatt álltak, a célnak azért megfelelt - reméljük tavaszra és következő szezonra már teljesen felkészülve fogadhatják a vendégeket. Sípályák autóval 20 percre, Billa pont útba esik bevásárolni. A városka maga elég kihaltnak tűnt így december közepén...
Síterep: átlátható és erősen összefüggő rendszer, nehéz eltévedni. A környezet erdős, gyönyörű panorámával (lásd a fotókon!), siklóernyősökkel. A pályák főleg haladóbb sportolóknak ajánlottak, a térképen jelölt színezés a valóságot tükrözi - de jól síelhetők; a szokásosan magas, osztrák színvonalon gondozottak.
Felvonók: a központi hüttékhez (1400 m) nagy parkolókból visz a kabinos, a zsúfolt hétvégi napon is maximum 10 percet várakoztunk. Fent 6 fős ülős, 10 fős kabinos és csákányos felvonók vannak, pörögnek ezek is - az említett zsúfoltságot nem tapasztaltuk sehol...
Hütték: én csak a Bärenhütte-ben ebédeltem. Csúcsidőben elsőre zsúfoltnak tűnik, de pörög a kiszolgálás és a kassza is, az árak normálisak, a kaja finom és bőséges, a mosdó tiszta, van WiFi, nagy terasz, síléctartók lakatolásra használható lánccal - teljesen korrekt.
Mi gyönyörű időt fogtunk ki - a pályák fekvéséből adódóan délelőtt érdemes a napsütötte, felső pályákon síelni; délután a középső részen, míg nap végén a csúcson elkészített csoportkép után egyenesen a naplementébe csúszhatunk le 1400 méter szintkülönbséget.
Képeim:
https://sielok.hu/fotoalbum/hinterstoder-2013-dec12-15/galeria/
Kevésbé tapasztaltaknak nehéz, egy hétre tervezőknek kicsi pályarendszer. Hosszúhétvégi kilométer- és szintkülönbség gyűjtésre viszont a pörgős vendéglátás és felvonók, illetve a gyors pályák kifejezetten alkalmassá teszik a síterepet - haladóknak nyugodt szívvel ajánlom!