Csaba ! Én ugyan nem Stani vagyok de azért leírom a magam véleményét ,hogy miért is szeretem OT-t.
Én részemről itt voltam először komolyabb nagy pályán és a társaság is jó volt. Ez már erős indok.
Ami alapján én osztályozom a terepeket az -többek között- az is ,hogy az mennyire fekszik az én sítudásomnak. Nos az itt fellelhető pályák többsége fekszik a carvingnak.
Igaz ,hogy sok fenyő nincs a magasságnak köszönhetően -amit én is szeretek amúgy- de azért a pályák aljában van belőlük
.
Egy számomra megint csak fontos szempont az a panoráma.
Ha szép idő van belátni az egész terepet és ettől talán nem sok szebb tájkép van egész Ausztriában.
Továbbá szeretem a gyors ülős lifteket amiből itt van bő számmal. Örülök annak is,hogy itt csak egy kabinos van -nekem ez a lecsatolok -felcsatolok ,bakancsot takarítok nem annyira jön be.
Sokan megemlítik ,hogy de kicsi a szintkülönbség !
Én alapvetően tempósan síelek és bizony meg-meg állok 5-600 méterenként pár mp pihenőre. Talán a többség is csak ezt nem vallja be ! ( azt ,hogy 700m szint különbség miért kicsi azt nem értem)
A hóbiztonságot nem hinném, hogy külön kéne ecsetelnem !!
Az ,hogy felkapott az lehet,hogy nem véletlen és ilyenkor a főbb pályák tényleg buckásodnak és hamarabb megadják magukat!
Igen OT-nek két arca van ! Az egyik amikor minden passzol és gyönyörű az idő ! A másik amikor rendkívül cudar tud lenni !! Én már voltam mindkettőben. Szerencsére 80%-ban szép időben. Lehet ,hogy te épp fordítva fogtad ki és ez is lehet az oka a nemtetszésednek. Számomra ez szerelem volt első látásra de ízlések és pofonok. :)
A legkisebb szándékomban sincs megvédeni a helyet-megvédi az saját magát ! :)
Történetesen épp most megyek a régióba-köszönhetően az itthoni siralmas hóhelyzetnek- és már alig várom ,hogy újra itt csúszhassak !! :)