Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
874 élménybeszámolót írt
874
20 éve tag
2014.03.17. 08:42
Szia!

Az liftek "lebecsülésével" én sem értek egyet. A3, A2 kabinosok, a B1 és B2 hatos bőrüléses, bubis, Dopelmayer ülős liftek ( B8-at még nem láttam, gondolom hasonló) ausztria bármelyik síterepén megállnák a helyüket. Olyan kabinosért mint az A1 pedig kb. Tirolig kell menni. (Én csak Tuxon láttam ilyen nagy kapacitású, dupla köteles felvonót.)

A fenti időjárást pedig lentről nehéz megbecsülni. Egyszer 1670m-en hagytunk egy hátizsákot, és vissza kellett sétálni érte 1350-ről mert lezárták a felső részt. Hát egy idő után az "életünkért" küzdöttünk. Irtózatosan erős szél, hordta a havat, pár méteres látótávolság ... Miközben a pálya alján a fák között nem sokat lehetett érezni az egészből. Azóta én Chopoknál a szélerőségre is nagyon figyelek az időjárás előrejelzésben. Rossz idő miatt alapesetben sok helyen Ausztriában sem adnak vissza pénzt, lásd. Nasfeld topik.
Előzmény: (csalamar 171591)
Cet
145 élménybeszámolót írt
145
13 éve tag
2014.03.17. 06:25
Ismét egy ékes példája annak, hogyan fogjuk a rossz időt a szlovák síterepekre.
Kedves síelő!
- Most akciós a síjegy a Chopokon már egy hete, neten megvéve 25 Eur. És tényleg lehet venni visszaváltható jegyet 39 ert. Hogy az az ár sok vagy kevés, ezt el lehet dönteni, mivel nyilvános.
- Rövid fejszámolásom után a régi liftek mellet, 3 új 6 üléses, 3 őj kabinos lift, meg egy sikló van. Mindegyik
"nyugati gyártó műve.
- Erős szélben egyik sem jár. pedig "osztrák"
- ami havat hétközben találtál, azt a hóágyú rendszer készítette - az egyik legjobb gyártótól,. De sajnos az idei szezonban elég mostoha körülmények vannak.
- Ha sok hó esik, azt bizony el kell rendezni. A szél meg hidd el fújt rendesen
Sajnálom tehát, hogy rossz időt fogtál ki. De ez a hegyek között előfordul. És maradjunk objektívek.
Előzmény: (csalamar 171591)
csalamar
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
2014.03.16. 21:01
Ma, 2014 március 16.-án érkeztem haza Jasnáról. Előljáróban, tegnap és ma kb. 25-30 cm. friss hó esett, és holnaptól állítólag ismét jó idő lesz, tehát aki holnaptól a hét első felétől ott síel, nagyon fogja élvezni!
Összefoglaló véleményem: Ezelőtt majdnem 40 évvel ezelőtt jártam a Chopokon, mikor gyakorlatilag csak oda lehetett járni, egész 1990-ig évente többször is jártam ott. Szerettem a csodálatos tájat, a sok és változatos pályákat, megalkudtam a kövekekkel, a buckákkal, a sokszor jeges és ápolatlan pályákkal, akadozó felvonókkal,korrupt jegykezelőkkel. A rendszreváltozás után persze Ausztria lett a sztár, de az idei mostoha hóhelyzetben örömmel fedeztem fel a síelők honlapján az egyik legjobb hójelentést a Chopokról. Különös örömmel olvastam hogy a felvonók megújultak bővütek.A régi szép emlékek is előjöttek. A tapasztalat ehhez képest sajnos meglehetősen vegyes. Ha az időjárás kedvező, mint a múlt hét szerdától péntekig terjedő időszakban, a sok pálya , a napsütés feledtette a pályakarbantartás -ápolás hiányosságait ( hóágyúzás nem tökéletes, ratrakolás szinte alig.)Egy két új ülőszékes sebessége egyenlő a gyök kettővel (?? ) Mikor szombaton beköszöntött a rossz idő , szél, havazás, az összes gondola ülőszék (kettő kivételével a Zahradky-n) be sem indult. Délután kettőre a szél gyakorlatilag minimalizálódott, havazás volt, és a maradék két ülőszékest is leállították !!
A Zahradkyn csak egyetken állandóan akadozó és durván rángató öreg Tatrapoma maradt üzemben. Délután kettőkor ezért vissza adtam a jegyemet, és a kifüggesztett feltételek értelmében 7 EU ( a 35-ből) visszajárt volna ! A pénztárnál közölték, hogy nem adnak vissza semmit , mert eleve "returnable ticket-et" kellett volna váltanom 39 EU-ért !! Ennyit a korrektségről. 16.-án vasárnap reggel sűrű havazás, legalább 30-40 cm friss plusz havat találtunk a Zahradkyn reggel fél tízkor. Felnéztünk és egyetlen felvonó sem jár ismét!!!A pénztárnál az indok: Túl sok hó esett, túl mély a hó fenn, csak a lenti húzóliftek használhatók!!(Persze tekintélyes sor kígyózott már előtte).
Ratrak:sehol semmi. (Evvel még megalkudtam volna , nem vagyok már kezdő).
És mége egy: Zárás szigorúan délután négykor, holott fél hatig tökéletesen látni. Ne legyünk igazságtalanok: Ne Ausztriával hasolnítsuk össze: Idén Feruárban Bialka Tatranskaban síeltem egy hetet: Terepviszonyai meg sem közelítik a Chopokot, csak egy komoly piros pályája van de: Összes pálya (12 km) ragyogóan kivilágítva este 10 óráig a napi jegy áráért,, a pályaápolás éjszaka mintaszerű ( hiányoltam legalább egy-két buckát mint kihívást), mindezt féláron a Chopokhoz képest ! Ráadásul bár még három hónapom hiányzik a 60 évhez, minden további nélkül biztosították a senior kedvezményt, míg a Chopokon ezt megtagadták. Tavalyelőtt 2013 februárjában Korbielowban legalább akkora szél volt mint tegnap Jasnán, egyetlen egy felvonó sem szünetelt (Ausztriában a Hochkart frekventálom, az is szeles, de nem jellemző a gyakori "szélszünet".)
Sajnos az árak a Chopokon osztrákok, de a szolgáltatás még nagyon messze kullog nemhogy az osztráktól, hanem a lengyeltől vagy a cseh-től is (szlovént nem ismererem de dícsérik.)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.