Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Túrasí felszerelés topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
bouquetk
387 élménybeszámolót írt
387
12 éve tag
2018.10.03. 14:42
Nyilván, hogy vannak nagyon spéci dolgok, amik valamiben nagyon jók, de másban meg nem. Ha ennyire nem hegyezzük ki, akkor lehet okosan többfunkciós holmikat vásárolni.
Bakancs: ma már lehet olyan sítúra bakancsot kapni, ami 100-as flex és kényelmes, akár egész nap is túrázhatsz benne. Tudom, mert ilyet használok szinte mindenhova. Rengeteg olyan sítúra kötés van, ami teljes értékű lesikló kötés is. Nekem pl. a freeride lécemen is ilyen van, és persze fóka is, így nem gond ha valahonnan ki kell mászni. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy 95-ös derekú, tehát már szélesebbnek mondható léccel még vállalható a sítúra. Az elmúlt szezonban egy hetet ezzel sítúráztam a Magas Tátrában, minden nap legalább 1000 méter szintet. A lesiklás élménye megérte a felfele küzdelmesebb menetet. Az Alacsony Tátra fél főgerincet egy keskenyebb 80-assal jártam többször, az oda jobb volt. Amit lejjebb linkeltem az szerintem egy nagyon jó kompromisszum. Abszolút használható pályára, sítúrára, és freeride-ra sem használhatatlan, bár oda jobb a szélesebb. Biztos, hogy a sítúra nem megy azonnal, rá kell érezni az ízére, ami idő. És el kell szakadni a sípályáktól.
Előzmény: (TZoli 201477)
TZoli
1159 élménybeszámolót írt
1159
20 éve tag
2018.10.03. 13:24
Megvennéd, mert Te tudod, hogy neked az kell. De a kezdő napjainkban nagyon el van kényeztetve a választási lehetőségek nagyon nagy tárházával. De az öltözet témában sincs fogalma arról mi a megfelelő. Legfeljebb nézegetheti a ruhacímkéket, aztán próbál okos lenni. Legtöbben a síelős cuccban kezdjük majd jövünk rá a valós szükségletre és kezdjük apránként cserélgetni a dolgokat. Nagyon sok változós a felszerelés is. Minden évben van valami újítás, rendszerekben gondolkozunk, amik természetesen nem átjárhatóak, megy a mesterséges elavítás. Aztán mennyit fogsz menni? Nem mennyit szeretnél, hanem tényleg. Az osztrák nagypapa egy napsütéses délután gondol egyet és felcaplat a közeli dombra. Neki ez kézenfekvő. Mi tervezünk. Időjárás előrejelzés, családi munkahelyi baráti egyeztetések. Meg merre megy az Euro meg a benzin ár. Meg lesz-e dugó. Meg fel tudok-e kelni hajnalban, mert jó lenne legkésőbb 1-re felérni, mert utána már szétéget a nap és megdöglök. Meg aztán mit is szeretnél? Mert ha Stuhleckre szeretnél felmenni az nagyon meredek tud lenni. Zsírégető, de tényleg. Oda a minél könnyebb cucc az ideális. Mire elindulsz lefelé addigra már szétsíeltek mindent, jég és méteres buckák amin a szuper drága pille könnyű 60 dekás léceid nevetve ugrándoznak vagy csúsznak szét a nem különösebben megtámasztott sítúrabakancsba (ami inkább cipő) bújtatott bokád és térded maximális tűrőképességeit tesztelve. Vagy a freeride. Nagyon szuper dolog, csak ha felfelé a gyalogutat választod, akkor tudomásul kell venni, hogy csak egy csúszás van. Vagy a klasszikus módi mint a több napos Alacsony-Tátra túrák. Végig menni a bálna hátán. legfeljebb egy kis hintázás aztán csak a végén le. Drágák ma már a jó cuccok. Szóval ha csak úgy megkóstolnád, milyen ize van, de nagy esélye van az inkább mégis felvonó és pályán kivülre látogatás opciónak, akkor bérelj. Ha úgy érzed elkötelezedtél, és menni is fogsz, vedd meg az ajánlottat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.