Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2018.11.11. 07:50
Manapság nagyon kaotikus az időjárás, de az elmúlt évekről elmondható, hogy március második felében hóhiány nincs (talán ekkor legvastagabb a hóréteg), ellenben meleg az bőven (10 - 20 c a völgyben) adódhat, igaz ez szinte már bármelyik téli időszakról elmondható, még januárról is.
Ezen a részen nagyon komoly hógyártó arzenál van és az északi fekvésnek is köszönhetően tényleg jól elő szokták készíteni a pályákat.

Szóval, ha itt nem lesz elegendő hó márciusban, akkor max. a 2000 méter feletti tartományban, illetve a gleccsereken találsz, viszont az alacsonyabb magasságból adódóan azért itt a jelentősen megolvadó pályákra (középállomásoktól lefelé) bőven számíthatsz.

Mostanában márciusban is érkeznek igen komoly téli periódusok (lehűlések), amit ha kifogsz, akkor nagyon jó pályákon is lehet síelni. Havazás esetén ez a régió - tekintettel a sok erdők között futó pályára - sokkal jobb a pályán lévő orientáció miatt, mert van tájékozódási pont és sok modern "fedett" lift.

Amennyiben nem szeretnél túlzottan messzire utazni, akkor jó választás, de ha bevállalsz még egy-két száz km-t, akkor találsz olyan régiót, ahol találsz több magasan lévő pályát. Mi voltunk itt március közepén és az elmúlt éveket tekintve (más pályákhoz viszonyítva) nem volt borzasztó a helyzet (sőt), de nagyon szeszélyes az időjárás, szóval vagy most foglalsz még esetleg kedvező áron vagy last minuteban kivárod márciust és kiválasztod a helyzetnek megfelelő helyszínt. Itt március közepétől 6 napos felnőtt bérlet mellé a gyerekek (14 éves korig) ingyen kapnak síbérletet, amivel a Ski Amadé egész rendszere látogatható (több mint 700 km pálya 100 km-es körzeten belül).
davidpeter
139 élménybeszámolót írt
139
17 éve tag
2018.11.11. 00:18
Mennyire lutri a március 15-i hosszú hétvégére síelni menni a 4 hegyre? A tavalyi beszámolók szerint volt elég hó, de tavaly szerencsénk volt egy későn jött nagy havazással az osztrák hegyekben. Próbáltam nézni a historikus hójelentéseket, de nem találtam elég részletest ahhoz, hogy le lehessen szűrni, milyenek szoktak lenni a pályák.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.